10 év alatt évi 18%-os éves hozamot realizáltak a Corvin Sétány lakásbefektetői

Pezseg a magyar lakáspiac: az alacsony banki kamatok miatt a befektetők az ingatlanok felé fordultak, és az így megnövekedett keresletet a kormányzati döntések, valamint az Airbnb és hasonló szolgáltatások terjedése tovább élénkítik. A Corvin Sétányon tíz év alatt megduplázódott a lakások értéke és az értéknövekedés mellett folyamatos, komoly bérleti díj hozamot is élvezhetett mindenki, aki itt vett lakást- Összességében a Corvin Sétány lakásvásárlói 10 év alatt akár éves 18%-os bruttó hozamot realizálhattak a lakásaik vételárára vetítve. Itt kezdik meg hamarosan a fejlesztés legújabb lakóépületének, a Corvin Átrium I. ütem 261 lakásának az értékesítését – jelentette be a beruházás fejlesztője, a Cordia. A cég szakértői azt jósolják: Budapest belvárosában az ingatlanárak egyre jobban közelíteni fogják a nyugat-európai ingatlanárakat.

A hazánkban nagy népszerűségnek örvendő rövid és középtávú lekötött betétek hozama a jegybanki kamat mérséklődése miatt minimális szintre csökkent. Ugyanakkor a magasabb kockázat mellett kiemelkedő hozamot kínáló befektetések – többek között a brókerbotrányok miatt is, – szinte eltűntek a piacról. A nullához közelítő jegybanki alapkamatnak is köszönhető, hogy jelentősen csökkentek mind az ingatlanfejlesztési, mind a jelzáloghitelek kamatai, és ezzel párhuzamosan folytatódott a reálbér-növekedés. Vagyis a kínálati oldalon csökkentek a költségek, míg a keresleti oldalon bővültek a pénzügyi lehetőségek: ez a kombináció teremtette meg a napjainkban tapasztalható budapesti lakás-ingatlan boom alapjait.

 

A kormányzati döntések is segítik a lakáspiacot

A kormányzat több gazdaságélénkítő intézkedése komoly piaci reakciót váltott ki: az újépítésű ingatlanok ÁFA-jának 5%-ra csökkentése – melynek építőipart és lakáskereskedelmet élénkítő hatására a Cordia már 5 éve felhívta a figyelmet – pozitív hatást gyakorol az ingatlanfejlesztési és az építőipari szektorra. Ráadásul a kormány új otthonteremtési támogatása, a CSOK nagyobb mozgásteret és stabil hátteret ad a családoknak az eddigi elhalasztott vásárlásokhoz. Összességében az újépítésű lakások beruházási célú vásárlásának élénkülését vetíti előre a következő években.

 

„Mostanában gyakran hozom példának, ha az ingatlanbefektetésről kérdeznek, hogy válságok idején kötvények, részvények, bankjegyek mind hevertek már az utcán, de a lakáskulcsokra ez nem volt jellemző. Azt mindenki tudja, hogy az ingatlan bizonyítottan működő befektetési forma. Nem elég, hogy kézzel fogható, több módon is termeli a hozamot: értéknövekedéssel és az ingatlan hasznosítása, bérbeadása által. Így nem meglepő, hogy a biztonságot és elfogadható hozamot keresők visszatérnek a befektetések e klasszikusnak mondható formájához” – mondta el Földi Tibor, Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia vezérigazgatója.

 

Az ingatlanbefektetést új megvilágításba helyezte egy újszerű hasznosítási forma, a „short stay” bérbeadás, mely – köszönhetően az olyan on-line platformoknak, mint például az Airbnb – óriási többlet- bevételeket hozott a piaci lehetőséget felismerők számára.

 

cordia atrium

 

Miért az ingatlan? Miért a Cordia?

A Cordia mindig törekedett az értékálló ingatlanok fejlesztésére: minőségi, egyedi lakásokat épített jó adottságú helyszíneken, figyelmet fordítva a közterületek és a szolgáltatások fejlesztésére is, egész városrészek értékét megnövelve ezzel. Portfoliójának legsikeresebb projektje, a Corvin Sétány lakásainak példája jól mutatja, hogy a fenti üzleti modell működőképes, hiszen a minőségi, egyedi, jó lokációjú ingatlanok ideális hozamot termelnek. A 10 éve zajló, 22 hektáros, komplex területfejlesztés célja a Budapest szívében található Józsefváros kiemelkedő területének építészeti, kulturális és gazdasági újjáélesztése volt. A több szakmai és üzleti elismerést kapott, európai léptékkel is jelentős városmegújítási projekt infrastrukturális fejlesztése és szolgáltatási környezetének, az éttermek, bevásárlási és szórakozási lehetőségek, sport központ kialakítása az utóbbi években szinte teljesen elkészült. Ennek köszönhetően a kiváló megközelíthetőség mellé már minden adottság rendelkezésre áll az ide költöző, dolgozni vagy szórakozni járó emberek számára.

 

A Corvin Sétány fejlesztése és lakásainak értékesítése a válság éveiben is megszakítás nélkül folytatódott. Ennek egyik legfőbb oka az volt, hogy ezek a lakások kimondottan keresettek a bérleti piacon: amellett, hogy minőségben és szolgáltatási környezetben kiemelkednek a többi belvárosi ingatlan közül, szinte az összes jelentős budapesti egyetemhez közel vannak.

 

A lakás, mint befektetési termék

10 év alatt a 2010-ben Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanfejlesztési projektjének megválasztott Corvin Sétány lakásainak értéke megduplázódott, a bérleti díjak pedig folyamatosan emelkedtek. A Corvin Sétány  található lakások bérleti hozamából és értéknövekedéséből összevont hozam éves szinten átlagosan elérte a vételárra vetített 18%-ot. „A Corvin Sétány legújabb lakóépülete, a Corvin Atrium első ütemére március 11-én kezdtük el a regisztrációk befogadását, az értékesítés pedig áprilisban indul. Az ingatlanjaink piaci elismertségét az is alátámasztja, hogy a megkezdett regisztrációs időszakban egy hét alatt közel 500-an jelezték vételi szándékukat az elérhető 261 lakásáraA széles méretválaszték (27-141nm), a különleges építészeti design (emelt bejárati szint, földszinti átriumos kialakítás), és az okos otthon megoldások egyaránt megtalálhatóak lesznek legújabb lakóházunkban” – mondta el Cordia legújabb fejlesztéséről Földi Tibor.

--

Kapcsolódó SzámoldKi kalkulátorok:

Mennyi illetéket kell fizetni lakás vásárlása esetén? - kalkulátor

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

--

Ingatlanbefektetés hozzáadott értékkel

A Cordiánál elérhető property management szolgáltatás lényege, hogy levegye az ingatlan bérbeadásával kapcsolatos terheket a vevő válláról. A Cordia szakemberei igény esetén berendezik, bérbe adják és üzemeltetik az ügyfél lakását, így a hozam termelés gazdaságos és nem igényel plusz időráfordítást a vevő részéről. Ez a komplex szolgáltatás csomag egyedüli a magyar piacon.

 

A Corvin Sétányon a közel 100 üzlet mellett sport- és wellness-központ, uszoda, éttermek, kávézók, posta és bankfiókok is megtalálhatóak, ráadásul tájépítész által tervezett, modern, zöld közterek teszik még élhetőbbé a területet. Az itt felépült több mint 1500újépítésű lakást 100%-ban eladták.

 

Hova tart az új lakás piac? Mit tervez a Cordia?

Mivel egyre kevesebb a beépíthető belvárosi telek, az újlakás-kínálat nagymértékben csökken majd, ami több elemző szerint azt eredményezheti, hogy hosszabb távon a jó adottságú belvárosi lakások értéke egyre közelebb kerül majd a Nyugat-Európai árszínvonalhoz. A következő években várhatóan a jegybanki alapkamat, így a betéti kamatok is alacsonyan maradhatnak, ami fenntartja a befektetői keresletet a jó adottságú ingatlanok iránt. Ezekre a trendekre reagálva a Cordia 2016 tavaszán, a Corvin Sétányon kívül más területen is megjelenik majd kiváló befektetési lehetőséget biztosító új épülettel.

Hozzászólások

Újabb belvárosi szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök

Túlszámlázás miatt újabb szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök Budapest belvárosában, huszonegy alkalmazottat előállítottak, közülük ötöt őrizetbe is vettek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.
2017. 10. 20. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Még megfontolják a kötelező kéményellenőrzést eltörlő törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.
2017. 10. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jótékonysági est lesz az Erkel Színházban

Liszt, Schubert és Mozart művei szólalnak meg vasárnap a budapesti Erkel Színházban a Zongoraáriák című esten, amelynek bevétele az Őrzők Alapítványt, a Semmelweis Egyetem II. számú (Túloltó utcai) Gyermekklinika hivatalos alapítványát támogatja.
2017. 10. 20. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Növelnék a magyarok almafogyasztását

Évről-évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, amit 20-25 kilogrammra kellene növelni, ezért indítottak kampányt a fogyasztás élénkítésére - mondta Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) országos kertészeti osztályának elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.
2017. 10. 20. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a cél az új kolumbiai fejlődési szakasz nyújtotta lehetőségek kihasználása.
2017. 10. 20. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a munkanélküliségi ráta

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma a munkanélküliségi ráta alakulása
2017. 10. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar hatóságoknak alá kell írniuk a CEU működését lehetővé tevő megállapodást

A magyar hatóságoknak a határidők meghosszabbítása helyett alá kell írniuk a Közép-európai Egyetem (CEU) működését lehetővé tevő, már letárgyalt megállapodást - emelte ki Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője, felszólítva az uniós tagállamok vezetőit, hogy csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozójukon gyakoroljanak nyomást az ügyben Orbán Viktor kormányfőre.
2017. 10. 20. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi alma terem Magyarországon

termésmennyiség, ezer tonna
2017. 10. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén 600 ezernél is több turista látogatja az Országházat

Idén várhatóan a 600 ezernél is több lesz az Országházat meglátogató turisták száma, közülük az orosz nyelvű idegenvezetést igénylőké minden bizonnyal meg fogja haladni a 20 ezret - jelentette ki Kövér László házelnök a magyar Parlamentet bemutató kiállítás megnyitóján a moszkvai Suszev Építészettörténeti Múzeumban.
2017. 10. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2018 márciusáig megújul a Vakok kertje

Október végéig elindul a Városliget táj- és kertépítészeti megújításának első üteme; a Liget Budapest projekt első lépcsőjében, 2018 márciusáig teljes egészében megújul Magyarország első, speciálisan a vakok és gyengénlátók pihenését és kikapcsolódását szolgáló, csaknem egyhektáros parkrészlete is.
2017. 10. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.
2017. 10. 20. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

23 milliárd forintos támogatást kaptak a baromfitartók

A Vidékfejlesztési program keretében 22,6 milliárd forinttal támogatta 207 baromfitartó telep korszerűsítését a Miniszterelnökség.
2017. 10. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző kampány

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2017. 10. 19. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősíteni kell a hungarikumok médiamegjelenítését

A Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a Hungarikumok Klubjának idei harmadik rendezvényén Budapesten.
2017. 10. 19. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fontos kutatási területen nyert el nemzetközi csúcskonferenciát Budapest

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb, fúziós témájú mérnöki konferenciájának rendezési jogát - közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.
2017. 10. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.
2017. 10. 19. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol húzta pluszba a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,44 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 39 098,21 ponton zárt csütörtökön.
2017. 10. 19. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen stílus hódít az újépítés házak piacán?

Mi szabja meg, hogy milyen stílusú lesz egy újépítésű ingatlan? Leginkább a beruházó szándéka, kisebb mértékben a vásárlói igény és a településképi szabályok. Sőt az amerikai sorozatok is hatással vannak rá – mondja az ingatlanközvetítő, aki szerint az engedélyeztetés rugalmas, és mindig vannak egyedi stílusirányzatok, amelyek akár évtizedekre meghatározzák egy újépítésű lakóterület képét.
2017. 10. 19. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zugló nem lehet vesztese a városligeti hétvégi fizetőparkolás eltörlésének

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén már döntés születhet arról, hogy hétvégén megszűnik a fizetőparkolás a Városligetnél. Zugló polgármestere mindent meg fog tenni azért, hogy ez a változás ne érintse hátrányosan a kerületet, hiszen a rendelet módosítása a Főváros és Zugló között két hónapja létrejött megállapodásra is hatással lesz.
2017. 10. 19. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A fizetések emelkedése új helyzetet hoz

Magyarország mellett az egész régióban jelentősen emelkednek a bérek, részben a munkaerőhiány miatt. Ugyanakkor nemzetközi példák is vannak, például Kína ma már sokkal drágább ország, mint a kétezres évek elején. A fizetések emelkedése az inflációt is felpörgetheti, emellett hozzájárulhat a gépek és robotok forradalmához is.
2017. 10. 19. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás