272 millió forint támogatást kapott a VT Metal Kft.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretén belül 271,95 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a Videoton Holding tagvállalataként fémipari megmunkálásokat végző VT Metal Kft.-t, amely székesfehérvári telephelyén 777 millió összértékű kapacitásbővítő beruházást hajtott végre és 28 új munkahelyet teremtett.

A fejlesztéseket bemutató hétfői ünnepélyes bejelentésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a kormány kiemelt feladata, hogy a hazai tulajdonú vállalatokat segítse versenyképességük megtartásában és növelésében, hiszen hazánk nemzetgazdasági teljesítményéhez jelentősen hozzájárulnak. Ennek egyik formája a nagyvállalati beruházási támogatás, amelyet a VT Metal Kft. is elnyert, s így nem csak a cég léphet előre, hanem a pénzeszközök megsokszorozva térülnek majd meg a magyar adófizetők számára - tette hozzá.

 

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a program keretében 2015-ben és 2016-ban a kormány 18 milliárd forint költségvetési forrást biztosít új munkahelyeket teremtő, modern technológiát alkalmazó hazai cégek számára. Varga Mihály elmondta, hogy a tavalyi 3 milliárd forint állami támogatás révén mintegy 8,6 milliárd forintnyi beruházás valósul meg és 500 új munkahely jön létre.

 

A miniszter közölte: Magyarország erős egyensúlyi és reálgazdasági helyzetét mára már a nemzetközi intézmények és piaci elemzők is elismerik. A Nemzetközi Valutaalapra (IMF) és a Morgan Stanley pénzügyi kutatóintézetre utalva megjegyezte: a korábbi kritikus megfogalmazások helyett most már pozitívak az elemzések a magyar gazdaság teljesítményéről. Horváth Zoltán, a VT Metal Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Videoton tagvállalataként, 300 főt meghaladó foglalkoztatottal és több mint ötvenéves tapasztalattal tevékenykednek a fémmegmunkálás és a felületkezelés területén. Jelezte, hogy stabil és folyamatos árbevétel növekedést realizálnak évek óta, tavaly ötmilliárd forint árbevétellel zárták az évet.

 

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a pályázat segítségével a VT Metal Kft. a szükségessé vált gyártóterület bővítésén túl új automata, ultrahangos egységgel kiegészített galván sort, valamint két CNC függőleges megmunkáló központot vásárolt. Az új gépekkel mechanikai üzletáguk a legrégebbi németországi vevőjük számára személygépkocsik olajszivattyúinak házát és fedelét munkálja meg alumínium öntvényekből, mégpedig éves szinten fél milliós darabszámban. Ez a projekt közel 740 millió forint éves forgalmat biztosított a leányvállalatnak 2015-ben. Emellett a 2016 februárjában elindult új galván soron évente akár 12 millió dugattyú ónozása valósulhat meg, amely évi 170 millió forint árbevételt jelenthet majd a cégnek és ezzel már évi 25 millió alkatrészt fognak szállítani klímakompresszorokhoz.

 

A több mint 75 éves Videoton Holding Zrt. a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari cégcsoport, amely gyártási, és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatoknak. A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Stara Zagora) és Ukrajnában (Munkács) 1-1 telephellyel rendelkezik. Legfontosabb vevői között van a Bosch, az Osram, a Continental, a Suzuki, a Valeo, az Eaton, a 3M, az Emerson, a GE, a Braun és az Electrolux. A vállalatcsoport 2015-ben mintegy 15 százalékkal növelte árbevételét a tavalyelőttihez képest, az előzetes becslések szerint összege a 148 milliárd forintot is meghaladhatja. A Videoton összlétszáma meghaladja a 10 ezer főt. A cégcsoport Európában árbevétel tekintetében a hetedik legjelentősebb EMS (Elektronikai Gyártási Szolgáltató) cégnek számít, míg világviszonylatban a harmincadik legnagyobb.

Hozzászólások

Újabb belvárosi szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök

Túlszámlázás miatt újabb szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök Budapest belvárosában, huszonegy alkalmazottat előállítottak, közülük ötöt őrizetbe is vettek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.
2017. 10. 20. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy leépítések jönnek a Siemensnél

Az előzetes híreszteléseket követően kiderült, hogy valóban leépítések jönnek a Siemensnél, ezreket bocsáthat el Németországban a vállalat.
2017. 10. 20. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Még megfontolják a kötelező kéményellenőrzést eltörlő törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.
2017. 10. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jótékonysági est lesz az Erkel Színházban

Liszt, Schubert és Mozart művei szólalnak meg vasárnap a budapesti Erkel Színházban a Zongoraáriák című esten, amelynek bevétele az Őrzők Alapítványt, a Semmelweis Egyetem II. számú (Túloltó utcai) Gyermekklinika hivatalos alapítványát támogatja.
2017. 10. 20. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Növelnék a magyarok almafogyasztását

Évről-évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, amit 20-25 kilogrammra kellene növelni, ezért indítottak kampányt a fogyasztás élénkítésére - mondta Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) országos kertészeti osztályának elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.
2017. 10. 20. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a cél az új kolumbiai fejlődési szakasz nyújtotta lehetőségek kihasználása.
2017. 10. 20. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a munkanélküliségi ráta

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma a munkanélküliségi ráta alakulása
2017. 10. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar hatóságoknak alá kell írniuk a CEU működését lehetővé tevő megállapodást

A magyar hatóságoknak a határidők meghosszabbítása helyett alá kell írniuk a Közép-európai Egyetem (CEU) működését lehetővé tevő, már letárgyalt megállapodást - emelte ki Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője, felszólítva az uniós tagállamok vezetőit, hogy csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozójukon gyakoroljanak nyomást az ügyben Orbán Viktor kormányfőre.
2017. 10. 20. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi alma terem Magyarországon

termésmennyiség, ezer tonna
2017. 10. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén 600 ezernél is több turista látogatja az Országházat

Idén várhatóan a 600 ezernél is több lesz az Országházat meglátogató turisták száma, közülük az orosz nyelvű idegenvezetést igénylőké minden bizonnyal meg fogja haladni a 20 ezret - jelentette ki Kövér László házelnök a magyar Parlamentet bemutató kiállítás megnyitóján a moszkvai Suszev Építészettörténeti Múzeumban.
2017. 10. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2018 márciusáig megújul a Vakok kertje

Október végéig elindul a Városliget táj- és kertépítészeti megújításának első üteme; a Liget Budapest projekt első lépcsőjében, 2018 márciusáig teljes egészében megújul Magyarország első, speciálisan a vakok és gyengénlátók pihenését és kikapcsolódását szolgáló, csaknem egyhektáros parkrészlete is.
2017. 10. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.
2017. 10. 20. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

23 milliárd forintos támogatást kaptak a baromfitartók

A Vidékfejlesztési program keretében 22,6 milliárd forinttal támogatta 207 baromfitartó telep korszerűsítését a Miniszterelnökség.
2017. 10. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző kampány

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2017. 10. 19. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősíteni kell a hungarikumok médiamegjelenítését

A Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a Hungarikumok Klubjának idei harmadik rendezvényén Budapesten.
2017. 10. 19. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fontos kutatási területen nyert el nemzetközi csúcskonferenciát Budapest

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb, fúziós témájú mérnöki konferenciájának rendezési jogát - közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.
2017. 10. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.
2017. 10. 19. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol húzta pluszba a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,44 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 39 098,21 ponton zárt csütörtökön.
2017. 10. 19. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatmilliárd forintos beruházás, több mint száz új munkahely

Ma adta át új gyárát a világ egyik vezető globális orvostechnológiai vállalata, a BD (Becton, Dickinson and Company) Tatabányán, mely a hatmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően gyógyászati termékek előállításához szükséges kutatási reagensek gyártását kezdi meg. A 107 új munkahelyet teremtő hazai termékportfólió és gyártókapacitás bővítés a Becton Dickinson gyógyszeripari ügyfeleinek kiszolgálását segíti világszerte.
2017. 10. 19. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Zugló nem lehet vesztese a városligeti hétvégi fizetőparkolás eltörlésének

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén már döntés születhet arról, hogy hétvégén megszűnik a fizetőparkolás a Városligetnél. Zugló polgármestere mindent meg fog tenni azért, hogy ez a változás ne érintse hátrányosan a kerületet, hiszen a rendelet módosítása a Főváros és Zugló között két hónapja létrejött megállapodásra is hatással lesz.
2017. 10. 19. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás