75,6 millió forintért kelt el Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye a BÁV őszi aukcióján

Zsúfolásig telt teremben tartották november 13-án és 14-én a BÁV őszi aukcióját, amelyen összesen 380 millió forintos forgalmat bonyolítottak le. A kétnapos árverés legmagasabb eladási árát Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapbancímű festménye érte el, amelyért 75,6 millió forintot fizettek. A legnagyobb áremelkedés a történelmi személyek portréit jellemezte, így Feszty Árpád Hermann Ottót ábrázolt festménye 16-szoros, Barabás Miklós Batthyány Lajos portréja pedig 15-szörös áron kelt el. Az ékszereknél ismét a befektetésnek is vásárolt nagyméretű brilles darabok voltak a legkelendőbbek: közülük egy smaragddal és egy 3,12 karátos brillel ékített nyakék érte el a legmagasabb, 12 millió forintos árat.

75,6 millió forintért kelt el Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye a BÁV őszi aukcióján

Az aukció leginkább várt tétele Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapbancímű festménye volt, amely a művész népszerű kukoricás korszakából származik. Az 1910-es években született, művészettörténészi körökben jól ismert, lírai szépségű alkotás a BÁV aukcióinak történetében rekordáron, 75,6 millió forintért kelt el.

A sok licit miatt maratoni hosszúságúra nyúlt árverést jelentős áremelkedések jellemezték. A legnagyobb árnövekedést Feszty Árpád Herman Ottóról készült festménye érte el, amely a kikiáltási árhoz képest 16-szoros áron, 2,9 millió forintért kelt el, míg Barabás Miklós Gróf Batthyány Lajos portréja több mint 15-szörös áron, 10,2 millió forintért, Spányi Béla Őszi erdőrészlete pedig közel 14-szeres áron, 13,2 millió forintért került új tulajdonoshoz. A legdrágább Barabás mű egy Degenfeld Anna grófnőt ábrázoló nagyméretű alkotás volt, amelyért 26,4 millió forintot fizettek. Aba Novák Vilmos szintén nagyméretű, Itatáscímű festménye 7,8 millió, Erdélyi Béla Őszi színek című képe 5,5 millió, Tóth Menyhért egyik főműve, a sokat kiállított Olvasópedig 4,5 millió forintot ért el.

Kiválóan szerepeltek a magyar absztrakt festészet meghatározó alakjának számító Gyarmathy Tihamér alkotásai is: a Behatoló fények című műve 4,3 millióért kelt el, míg az életmű és az 50-es évek absztrakt művészete szempontjából is kiemelkedő Kisváros6,6 millió forintért talált új otthonra.

Czene Béla festményeiért is hosszú licitharcok folytak: a Modell divatlappalcímű képe és egy női aktja is háromszoros áron, 2 millió forint fölött kelt el. A kortárs festmények közül a kilencvenes és kétezres évek művei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így feLugossy László Újprimitívcímű festménye 1,9 millió forintért, ef Zámbó István kémény-, és felhőkarcolócsaládja pedig több mint négyszeres áron, közel 2 millió forintért talált gazdára. A BÁV december 19-i kortárs aukcióján ebből a korszakból több kvalitásos tétel is kalapács alá kerül majd.

A műtárgyaknál sokan licitáltak Sovánka István szecessziós díszvázáira, a most felbukkant nagyméretű, főművének tartott emlékvázájáért 960 ezer forintot fizettek. A világhírű cseh üvegművész, Hieronymus Hackel nevéhez köthető 18. századi vadászpohár és evőeszközkészlet 1 millió forintért kelt el. A sokszínű magyar művészek, így az építész-bútortervező Kozma Lajos art deco üvegablaka 900 ezer, az orientalista festészet mellett bútortervezéssel is foglalkozó Tornai Gyula lenyűgöző szalonszekrénye pedig 1,8 millió forintos eladási árat ért el.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A Zsolnay gyűjtők több csemege közül válogathattak, ezek közül a szakértők kedvence, egy ritka, párducos dekorral díszített art deco váza ért a legtöbbet, 1, 3 millió forintot. A modern kerámiáknál ismét arattak Gorka Lívia művei, nagyméretű kísérleti darabjai közül a legmagasabb áron a Kék-fehér iker című alkotása kelt el 780 ezer forintért.

A militária anyagban egy empire szablyáért 1,6 millió, egy, feltehetően a Magyar Királyi Testőrség egyenruhájához tartozó, 18. századi mentecsatért pedig 2,8 millió forintot adtak.

Az ékszereknél ismét a befektetésnek is vásárolt nagyméretű brilles darabok voltak a legkelendőbbek. A legmagasabb eladási árat egy 1,55 karátos smaragddal és egy 3,12 karátos brillel ékített nyakék érte el 12 millió forinttal, ezt egy 2,49 karátos brillel ékített szolitergyűrű követte 5,2 millió forintos eladási árral. Az ősz ellenére az árverésen nagy hangsúlyt kaptak a pillangók is: egy sárga- és fehérarany, 385 brillel és további színes drágakövekkel ékített pillangós melltű 1,8 millióért kelt el, míg a legtöbben egy brillekkel kirakott pillangós függőjű nyakékre licitáltak, amely végül több mint négyszeres áron, 2,2 millió forintért talált új tulajdonosra. A ritkaságok között népszerű volt az eredeti trópusi pillangószárnyakkal díszített melltű, illetve egy emlékgyűrű is, ez utóbbi több mint négyszeres áron kelt el.

A divatékszereknél a Fope ért el egymillió forint feletti leütéseket, de sokan licitáltak a Bulgari darabjaira is. A kortárs kínálatból mégis egy magyar tervező, Varga Miklós déltengeri gyöngyös ékszergarnitúrája tűnt ki, a különböző árnyalatú zafírokkal ékített darabért 1,5 millió forintot fizettek.

Az első nap legnagyobb meglepetése az ezüsttárgyak közül került ki. Egy 12 személyes evőeszközkészlet több mint ötszörös áron, 8,4 millió forintért kelt el. 1,5 millió forintot ért egy bécsi empire, és egy Tiffany boroskanna is. A közlekedéstörténeti szempontból is fontos Atlantica-gőzhajó ezüst emlékdoboza szintén 1,5 millió forintért kelt el.

A BÁV év végi árveréseinek sora december 4-5-én folytatódik a Karácsonyi ékszer- és ezüstaukcióval. Itt az utóbbi évtized legnagyobb karátszámú brilles ékszerei vonulnak majd fel, amelyek iránt a BÁV szakértőinek várakozásai szerint a befektetők kiemelt érdeklődést fognak tanúsítani. Az évet december 19-én a kortárs aukció zárja.

Kalkulátor ajánlónk:
Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor
Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor
Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Elfogadta a fővárosi önkormányzat a 2019-es költségvetést

Elfogadta a fővárosi önkormányzat 2019-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
2019. 02. 20. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Így teljesítettek a vezető részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,39 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 40 582,83 ponton zárt szerdán.
2019. 02. 20. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Munkácsy-emlékérmeket bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója előtt emlékérmékkel tiszteleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB): a tízezer forint névértékű ezüst és kétezer forint névértékű színesfém emlékérméket hivatalosan az MNB ügyvezető igazgatója bocsátotta ki szerdán a debreceni Déri múzeum Munkácsy termében.
2019. 02. 20. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly nőtt a konferenciaturizmus Magyarországon

Magyarországon 2018-ban összesen 4816 konferenciát rendeztek, ami 13 százalékkal több az előző évinél - derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kongresszusi irodájának 2018-as jelentéséből.
2019. 02. 20. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezeken a településeken veszélyes levegő

Egyre több településen minősítik veszélyesnek vagy egészségtelennek a levegőt a magas szállópor-koncentráció miatt.
2019. 02. 20. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megemeli a béreket a Budapest Airport

Átlagosan 12,8 százalékos béremelést hajtanak végre márciusban a repülőteret üzemeltető cég és leányvállalatai, miután megállapodást kötöttek a szakszervezetekkel.
2019. 02. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sms-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

Március 18-ig akár sms-ben is kérhetik az szja-bevallási tervezetük postázását az adóhatóságtól azok, akiknek nincs ügyfélkapu-regisztrációjuk - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
2019. 02. 20. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a magyar autók átlagéletkora

Néhány éve 10,5 év volt a magyar használtautók átlagos életkora, 2018-ra ez 14,5 évre nőtt, főleg azért, mert sok idős autó került be az országba - mondta a Das WeltAuto márkaigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.
2019. 02. 20. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy versenyen tervezhetnek okosváros megoldásokat a magyar egyetemisták

Okosváros megoldásokat tervezhetnek magyar egyetemisták, az egyetemi csapatok számára írt ki ötletversenyt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a T-Systems Magyarországgal közösen, amelynek fődíja: részvétel a 2019-es Smart City World Congress-en Barcelonában.
2019. 02. 20. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hamarosan lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

Jövő hét keddtől jelentkezhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.
2019. 02. 20. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A vagyonkezelő alapítványokról tárgyal ma az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány vagyonkezelő alapítványok létrehozását lehetővé tevő törvényjavaslatát.
2019. 02. 20. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mekkora önerő kell egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához?

Bár még sok fontos részlet hiányzik, a napokban bejelentett, júliustól elérhető támogatott lakáshitelek az eddiginél jóval nagyobb körnek jelenthetnek segítséget. Az ingatlan.com és a money.hu összefoglalója szerint a kétgyermekesek lakásvásárlásához felhasználható 10 millió forintos kölcsön havi szinten 3 milliós megtakarítást hozhat az érintett családoknak a piaci konstrukciókhoz képest. A három vagy több gyermekesek számára elérhető 15 millió forintos kölcsön esetében akár 5 millió forinttal lehet alacsonyabb a teljes kiadás. Egy-egy lakáshitelhez szükséges 20 százalékos önerő egy 50 négyzetméteres budapesti lakásnál az ingatlan.com adatai szerint 6,6 millió forint. Debrecenben, Győrben és Szegeden pedig 3,4-4 millió forintból kijön.
2019. 02. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ingyenes előadásokat hirdetett a Nemzeti Színház

Belépődíj nélküli előadásokat hirdetett a Nemzeti Színház olyan felnőttek számára, akiket élethelyzetük megakadályoz abban, hogy színházlátogatók legyenek - közölte az intézmény az MTI-vel kedden.
2019. 02. 20. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szennyvizet újrahasznosító gázkazánt fejleszt egy hazai cég

Szennyvizet újrahasznosító gázkazánt fejleszt a Vara-FÉG Kft. több mint 768 millió forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektben, a fejlesztéshez a cég 384 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán.
2019. 02. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változik a benzin és a gázolaj ára

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
2019. 02. 20. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Farsangi karnevál lesz a Fejér megyei Velencén

Jelmezes felvonulás, álarckészítés, koncert és táncelőadás is lesz az ötödik alkalommal megrendezendő farsangi karneválon a Fejér megyei Velencén szombaton.
2019. 02. 20. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyit sportolnak a magyarok

A magyar lakosság 33 százaléka végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzívebb testmozgást a legutóbbi Eurobarometer felmérés szerint.
2019. 02. 20. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szombaton lesz A Dal döntője

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet. A műsorban vendégfellépőként az AWS is zenél, az együttes tavalyi, győztes dalát adja elő, új formában.
2019. 02. 20. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország eleget tesz az EU légszennyezés-csökkentési követelményeinek

Az Országos Levegőterhelés-csökkentési Program intézkedéseivel Magyarország 2030-ra eleget tesz a légköri szennyezőanyagok mérséklését szigorúan megkövetelő uniós irányelvnek - közölte az agrárminiszter Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő írásbeli választ igénylő kérdésére.
2019. 02. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Áder János Ausztriába utazik

Áder János köztársasági elnök szerdán hivatalos látogatásra Ausztriába utazik az osztrák államfő meghívására - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden az MTI-t.
2019. 02. 19. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás