75,6 millió forintért kelt el Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye a BÁV őszi aukcióján

Zsúfolásig telt teremben tartották november 13-án és 14-én a BÁV őszi aukcióját, amelyen összesen 380 millió forintos forgalmat bonyolítottak le. A kétnapos árverés legmagasabb eladási árát Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapbancímű festménye érte el, amelyért 75,6 millió forintot fizettek. A legnagyobb áremelkedés a történelmi személyek portréit jellemezte, így Feszty Árpád Hermann Ottót ábrázolt festménye 16-szoros, Barabás Miklós Batthyány Lajos portréja pedig 15-szörös áron kelt el. Az ékszereknél ismét a befektetésnek is vásárolt nagyméretű brilles darabok voltak a legkelendőbbek: közülük egy smaragddal és egy 3,12 karátos brillel ékített nyakék érte el a legmagasabb, 12 millió forintos árat.

75,6 millió forintért kelt el Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye a BÁV őszi aukcióján

Az aukció leginkább várt tétele Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapbancímű festménye volt, amely a művész népszerű kukoricás korszakából származik. Az 1910-es években született, művészettörténészi körökben jól ismert, lírai szépségű alkotás a BÁV aukcióinak történetében rekordáron, 75,6 millió forintért kelt el.

A sok licit miatt maratoni hosszúságúra nyúlt árverést jelentős áremelkedések jellemezték. A legnagyobb árnövekedést Feszty Árpád Herman Ottóról készült festménye érte el, amely a kikiáltási árhoz képest 16-szoros áron, 2,9 millió forintért kelt el, míg Barabás Miklós Gróf Batthyány Lajos portréja több mint 15-szörös áron, 10,2 millió forintért, Spányi Béla Őszi erdőrészlete pedig közel 14-szeres áron, 13,2 millió forintért került új tulajdonoshoz. A legdrágább Barabás mű egy Degenfeld Anna grófnőt ábrázoló nagyméretű alkotás volt, amelyért 26,4 millió forintot fizettek. Aba Novák Vilmos szintén nagyméretű, Itatáscímű festménye 7,8 millió, Erdélyi Béla Őszi színek című képe 5,5 millió, Tóth Menyhért egyik főműve, a sokat kiállított Olvasópedig 4,5 millió forintot ért el.

Kiválóan szerepeltek a magyar absztrakt festészet meghatározó alakjának számító Gyarmathy Tihamér alkotásai is: a Behatoló fények című műve 4,3 millióért kelt el, míg az életmű és az 50-es évek absztrakt művészete szempontjából is kiemelkedő Kisváros6,6 millió forintért talált új otthonra.

Czene Béla festményeiért is hosszú licitharcok folytak: a Modell divatlappalcímű képe és egy női aktja is háromszoros áron, 2 millió forint fölött kelt el. A kortárs festmények közül a kilencvenes és kétezres évek művei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így feLugossy László Újprimitívcímű festménye 1,9 millió forintért, ef Zámbó István kémény-, és felhőkarcolócsaládja pedig több mint négyszeres áron, közel 2 millió forintért talált gazdára. A BÁV december 19-i kortárs aukcióján ebből a korszakból több kvalitásos tétel is kalapács alá kerül majd.

A műtárgyaknál sokan licitáltak Sovánka István szecessziós díszvázáira, a most felbukkant nagyméretű, főművének tartott emlékvázájáért 960 ezer forintot fizettek. A világhírű cseh üvegművész, Hieronymus Hackel nevéhez köthető 18. századi vadászpohár és evőeszközkészlet 1 millió forintért kelt el. A sokszínű magyar művészek, így az építész-bútortervező Kozma Lajos art deco üvegablaka 900 ezer, az orientalista festészet mellett bútortervezéssel is foglalkozó Tornai Gyula lenyűgöző szalonszekrénye pedig 1,8 millió forintos eladási árat ért el.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A Zsolnay gyűjtők több csemege közül válogathattak, ezek közül a szakértők kedvence, egy ritka, párducos dekorral díszített art deco váza ért a legtöbbet, 1, 3 millió forintot. A modern kerámiáknál ismét arattak Gorka Lívia művei, nagyméretű kísérleti darabjai közül a legmagasabb áron a Kék-fehér iker című alkotása kelt el 780 ezer forintért.

A militária anyagban egy empire szablyáért 1,6 millió, egy, feltehetően a Magyar Királyi Testőrség egyenruhájához tartozó, 18. századi mentecsatért pedig 2,8 millió forintot adtak.

Az ékszereknél ismét a befektetésnek is vásárolt nagyméretű brilles darabok voltak a legkelendőbbek. A legmagasabb eladási árat egy 1,55 karátos smaragddal és egy 3,12 karátos brillel ékített nyakék érte el 12 millió forinttal, ezt egy 2,49 karátos brillel ékített szolitergyűrű követte 5,2 millió forintos eladási árral. Az ősz ellenére az árverésen nagy hangsúlyt kaptak a pillangók is: egy sárga- és fehérarany, 385 brillel és további színes drágakövekkel ékített pillangós melltű 1,8 millióért kelt el, míg a legtöbben egy brillekkel kirakott pillangós függőjű nyakékre licitáltak, amely végül több mint négyszeres áron, 2,2 millió forintért talált új tulajdonosra. A ritkaságok között népszerű volt az eredeti trópusi pillangószárnyakkal díszített melltű, illetve egy emlékgyűrű is, ez utóbbi több mint négyszeres áron kelt el.

A divatékszereknél a Fope ért el egymillió forint feletti leütéseket, de sokan licitáltak a Bulgari darabjaira is. A kortárs kínálatból mégis egy magyar tervező, Varga Miklós déltengeri gyöngyös ékszergarnitúrája tűnt ki, a különböző árnyalatú zafírokkal ékített darabért 1,5 millió forintot fizettek.

Az első nap legnagyobb meglepetése az ezüsttárgyak közül került ki. Egy 12 személyes evőeszközkészlet több mint ötszörös áron, 8,4 millió forintért kelt el. 1,5 millió forintot ért egy bécsi empire, és egy Tiffany boroskanna is. A közlekedéstörténeti szempontból is fontos Atlantica-gőzhajó ezüst emlékdoboza szintén 1,5 millió forintért kelt el.

A BÁV év végi árveréseinek sora december 4-5-én folytatódik a Karácsonyi ékszer- és ezüstaukcióval. Itt az utóbbi évtized legnagyobb karátszámú brilles ékszerei vonulnak majd fel, amelyek iránt a BÁV szakértőinek várakozásai szerint a befektetők kiemelt érdeklődést fognak tanúsítani. Az évet december 19-én a kortárs aukció zárja.

Kalkulátor ajánlónk:
Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor
Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor
Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

BÉT: Kisebb mozgás várható a tőzsdén

Kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2019. 05. 27. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

125 éves az MKT, Közgazdász Életműdíj Pulai Miklósnak

Megalapításának 125. évfordulóját ünnepelte május 24-i éves küldöttgyűlésén a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT). A rendezvényen az MKT legmagasabb kitüntetését, a Közgazdász Életműdíjat vehette át Pulai Miklós, a Magyar Bankszövetség korábbi főtitkára. A rendezvényen szó esett az idei közgazdász-vándorgyűlés előkészületeiről is: a szakma legnagyobb éves konferenciájának 2019. szeptember 5. és 7. között Nyíregyháza ad otthont.
2019. 05. 27. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Malőrök, amik a startupok bukásához vezetnek

Míg a média és a szakma a startupok világraszóló sikereitől visszhangzik, a valóságban ezek a sikertörténetek csupán a kisebbséget alkotják: a CB Insights legfrissebb, csaknem 300 alapító és befektető tapasztalatait összegző kutatása szerint az induló tech startupok 70 százaléka az első kockázati tőkeinjekciót követő 20 hónap során elbukik. Kiválogattuk azokat a banánhéjakat, amelyeken a legtöbbször hasalnak el az újonnan alapított startupok.
2019. 05. 27. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sűrűbben jár a 100E a reptérre

Jövő héttől hétfőn és pénteken is az eddiginél sűrűbben jár a belváros és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közötti 100E járat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2019. 05. 27. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben

Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben, a Vidékfejlesztési program és egyéb támogatások révén ez év végéig közel kilencvenegy hektár üvegház épül - emelte ki az agrárminiszter pénteken Győrben.
2019. 05. 27. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Választási eredmények megyénként - egy ábrán mutatjuk

Választási eredmények megyénként (2019. május 26.) A mandátumot szerzett pártok eredményei százalékban Fidesz-KDNP; Jobbik; MSZP-Párbeszéd; Demokratikus Koalíció; Momentum
2019. 05. 27. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magas volt a részvétel az EP-választáson

Nagyon magasnak minősítette az európai parlamenti (EP-) választás részvételi arányát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke vasárnap nem sokkal a szavazókörök zárása után újságíróknak.
2019. 05. 26. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen programok lesznek a Pestisűző Fesztiválon

Péterfy Bori & Love Band, PASO- és ColorStar-koncert, lampionos felvonulás, hajóverseny, de számos hátborzongató program is várja a közönséget a Szentendrei Pestisűző Fesztiválon június 15-én és 16-án.
2019. 05. 26. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Befejeződött a szavazás

Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 10 277 szavazókörben a vasárnap tartott európai parlamenti (EP-) választáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat.
2019. 05. 26. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2019. 05. 26. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sok eső várható a jövő héten

A jövő héten ismét sok eső várható, többször megerősödik a szél is és pár fokkal a meleg is mérséklődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2019. 05. 26. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A nagyszülői gyedről tárgyal az országgyűlés

Az Országgyűlés hétfőtől kéthetes üléssel folytatja munkáját. A képviselők hétfőn a kormány tagjait interpellálják, majd kedden a nagyszülői gyed bevezetéséről kezdenek tárgyalni.
2019. 05. 26. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A rászorulók segítséget vehetnek igénybe a szavazáshoz

Az a választópolgár, aki nem tud olvasni, akit testi fogyatékosság vagy egyéb ok akadályoz a szavazásban, más választópolgár - ennek hiányában a szavazatszámláló bizottság két tagjának együttes - segítségét veheti igénybe.
2019. 05. 26. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

22 milliót sikkasztott egy bankvezető

A Komáromi Járási Ügyészség folytatólagos, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat egy ácsi bankfiókot vezető nő ellen, aki a gyanú szerint több mint huszonkétmillió forinttal károsította meg munkahelyét - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.
2019. 05. 26. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron

A hétvégén befejeződik a kéthetes karbantartási munka a Keleti pályaudvaron, május 27-én, hétfőn újraindulhat a menetrend szerinti vonatközlekedés - jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken az eddig elvégzett munkákat bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019. 05. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővült a Budakeszi Vadaspark

Új bemutatóterülettel bővült a Budakeszi Vadaspark; a pénteken átadott beruházásnak köszönhetően a látogatók az eddiginél nagyobb és korszerűbb kifutókban találkozhatnak a Kárpát-medencében őshonos háziállatokkal.
2019. 05. 26. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

1,2 millió fesztiválturistát várnak a MOL Nagyon Balaton programjaira

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a negyven eseményt átfogó MOL Nagyon Balaton programjaira a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményük szerint.
2019. 05. 26. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz.
2019. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A környezettudatosságot népszerűsíti az ITM Zöld út akciója

A környezettudatosság erősítésére szemléletformáló eseménysorozatot szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az egyes rendezvényeken nagy hangsúlyt helyeznek a fogyasztás tudatos csökkentésére, a szelektív hulladékgyűjtésre és ezáltal a hulladékok újrahasznosítására.
2019. 05. 26. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult a lízingpiac - egy ábrán

Finanszírozott összeg a teljes lízingpiacon
2019. 05. 26. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások: