A Fed könyörületében bíznak a piacok

Az amerikai piacok a tegnapi napon borzasztó hangulatban zártak, az esést az olajárak is követték, és a kockázatviselési hajlandóság is erőteljesen megcsappant. A devizák frontján az ilyen helyzetben várható valamennyi reakciót megfutotta a piac – az élvonalban a JPY és a GBP teljesített, míg a kockázatosabb devizák gyengültek. A CAD az olajár mozgása miatt jóval nagyobb eladói nyomásnak volt kitéve, mint az AUD vagy az NZD.

A Fed könyörületében bíznak a piacok

A figyelem középpontjában jelenleg egyértelműen a Fed Nyíltpiaci Bizottságának holnapi ülése áll – a piaci szereplők a hangvétel galambjellegű mérsékléséért fohászkodnak. Az óvatosabb hangnem valószínűsíthető, azonban jelenleg még korai lenne azt várni a Fedtől, hogy hirtelen elálljon a monetáris politika normalizálásának szándékától.

 

Ami a mennyiségi lazítás negyedik körét illeti, arra csak akkor kerülhet sor, ha kitör az általános káosz és pánik – valószínű, hogy más esetben a Fed nem nyúl ehhez az eszközhöz még akkor sem, ha szeretné növelni a növekedés ütemét, illetve vissza szeretne térni az inflációs pályára.

 

A korábbi tapasztalatok alapján ugyanis egyértelmű, hogy a mennyiségi lazítás önmagában nem képes működni, és komoly károkat okozhat, ha kiszorít olyan, hagyományosnak tekinthető, viszonylag alacsony hozamú, ugyanakkor biztonságos befektetéseket, mint például az állampapírok.

 

Az USDJPY piacán ismét biztonsági játék folyik, az árfolyam ezen első támasz szint alá, a 118,00/40 szintek közelébe süllyedt, ahogy a kockázatkerülő magatartás gyengült. A Fed Nyíltpiaci Bizottsága holnap, a japán jegybank pedig pénteken ülésezik, és a piac mindkét esetben azt várja, hogy a döntéshozók valamilyen módon reagálnak a közelmúltban tapasztalt stabilitási problémákra – ennek eredményeképpen a hét hátralévő részében erős volatilitás várható az USDJPY mozgásában.

 

A devizapár számára a 116,00 körüli szint jelentős lehet és fordulópontként szolgálhat, hogy még lejjebb csúszhasson az árfolyam –abban az esetben, ha a hangulat nem javul, és pénteken a japán jegybank sem mond semmi érdemlegeset.

 

Kövesse a devizák alakulását online!

 

A piacnak nehéz dolga van most a dollárral, mivel a biztonsági menedék iránti igény ütközik a jegybanki divergencia gyors csökkenéséből adódó lehetőségekkel – mindezek eredményeképpen a dollár általánosságban erősödik, ugyanakkor nem minden devizával szemben. Jó lenne látni a Fed Nyíltpiaci Bizottságának legfrissebb monetáris politikai kommentjeit, hogy pontosabban fel tudjuk mérni a dollárral kapcsolatos általános hangulatot.

 

A dollár rövid időre ugyan, de jelentős mértékben gyengülhet, amennyiben a Fed inkább galamb hangvételű kommentekkel jön elő, és amennyiben ezzel párhuzamosan megerősödik a kockázatviselési hajlandóság. Az euró továbbra is jól teljesít a gyengécske kockázati hajlandóság közepette, és valószínű, hogy az erősödést csak a nemzetközi piacok fellendülése, illetve a vártnál erőteljesebb, héja hangvételű Fed-kommentek tudnák megtörni - a holnapi Fed nyíltpiaci bizottsági ülés előtt egy nagyjából változatlan hangvétel is már igen erősen héja jellegű forgatókönyv lenne.

Hozzászólások

Az amerikai szenátus elfogadta a 2018-as költségvetés tervezetét

Az amerikai szenátus csütörtökön helyi idő szerint az éjjeli órákban megszavazta a 2018-as költségvetés tervezetét.
2017. 10. 20. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel, a dollárhoz képest gyengült, míg az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.
2017. 10. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Iskolát neveznek el Barack Obamáról

Barack Obama volt elnök nevét veszi fel Mississippi állam fővárosában, Jacksonban az amerikai polgárháború egyik fontos déli szereplőjéről elnevezett általános iskola - írta csütörtökön egy helyi lap.
2017. 10. 20. 08:15
Megosztás:
Hozzászólások:

Puerto Rico kormányzója segítséget kért Donalt Trumptól

Ricardo Rossello, Puerto Rico kormányzója további segítséget és az amerikai szövetségi államokkal egyenlő elbánást kért Donald Trump elnöktől. A sziget kormányzója csütörtökön a washingtoni Fehér Házban folytatott megbeszélést az elnökkel.
2017. 10. 20. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint estére

Az euróval és a dollárral szemben kissé erősödött, a svájci frank ellenében enyhén gyengült a forint csütörtök estig a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 19. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszatér a politikába Barack Obama

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke visszatér a politikába, és demokrata párti kormányzójelöltek mellett kampányol.
2017. 10. 19. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen mozgott a forint ma reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel: az euróhoz képest kissé gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben enyhén erősödött.
2017. 10. 19. 08:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővülő gazdaságra, alacsony inflációra, laza monetáris politikára számíthatunk jövőre

A fejlett országok gazdasági teljesítménye tovább javul, az infláció viszont továbbra sem fog látványosan emelkedni jövőre a CIB Bank elemzői szerint. A kamatok változására legfeljebb csak az Egyesült Államokban van esély, Európában és Magyarországon is 2018 végéig maradhat a jelenlegi szint.
2017. 10. 19. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Merre megy az EUR/HUF árfolyama? Elemzés

Az elmúlt közel 2 hétben jelentősen, mintegy 5 forintot erősödött az euró a forinttal szemben. Ennek elsődleges oka azonban szerintünk mindössze a profitrealizálás, nem pedig a fundamentumokban bekövetkezett változás. Ugyanis azok a befektetők, akiknek sikerült a szeptemberi emelkedő trendet meglovagolniuk, szép nyereségre tehettek szert mindössze néhány hét alatt, melyet most igyekeznek realizálni. Az emelkedő trend eltörésével pedig felerősödtek ezek a profitrealizálási törekvések.
2017. 10. 19. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben szerda kora este a reggeli értékekhez képest.
2017. 10. 18. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Amerikai pszichiáterek dolgoznak azon, hogy Trump elnököt elmozdítsák

Duty to Warn néven pszichiáterekből álló mozgalom alakult az Egyesült Államokban, melynek célja, hogy az amerikai alkotmány 25. módosítása alapján eltávolítsák hivatalából Donald Trump elnököt - derül ki a Trumppal rendszeresen szembehelyezkedő, The New Yorker című magazin e heti számából.
2017. 10. 18. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megmarad pár fontos elem az Obamacare-ből

Kétpárti egyezség született kedden az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény fontos elemeinek megőrzéséről Washingtonban - jelentette az amerikai sajtó.
2017. 10. 18. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Alig mozdult a forint

Alig változott, vegyesen alakult a forintárfolyam szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
2017. 10. 18. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült ma a forint

A dollárral szemben viszonylag nagyobb, az euróval és a svájci frankkal szemben csak kisebb mértékben gyengült a forint kedden a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 17. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szennyezett az ivóvíz Puerto Ricóban

Puerto Ricóban a Maria hurrikán pusztítása után szennyezett az ivóvíz, a sziget környezeti katasztrófával néz szembe.
2017. 10. 17. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen mozgott a forint

Vegyesen mozgott a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő kora este a reggeli értékekhez képest.
2017. 10. 16. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Dübörög a feldolgozóipar New York-ban

Jócskán megverte a várakozásokat a New York-i Fed feldolgozóipari indexe októberben, ezzel 3 éves csúcs környékére emelkedett.
2017. 10. 16. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tízéves csúcson az euró long pozíciók

A legfrissebb COT-riport szerint, amely az október 10-ig tartó egyhetes időszak ügyleteit vizsgálta, a spekulációs célú dollár eladások (a 8 IMM devizával szemben) 9%-kal csökkentek, annak ellenére, hogy az euró nettó long pozíciók nagysága tízéves csúcsra jutott. Az angol fontot öt hét óta először adták az alapok. A japán jen nettó short állománya 20%-kal nőtt, ez volt a COT-riportban a legjelentősebb mozgás. Az USDJPY párra több bizonytalansági tényező is hatott: a Fed Nyíltpiaci Bizottságának galamb jellegű jegyzőkönyve, a vártnál gyengébben alakuló amerikai fogasztói árindex és a közelgő japán választások egyaránt hozzájárulnak a devizapár hullámzó mozgásához.
2017. 10. 16. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

10 millió dollár gyűlt össze Trump elnök újraválasztási kampányára

Több mint 10 millió dollár (2 milliárd 600 millió forint) gyűlt össze az idei év harmadik negyedében Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányára.
2017. 10. 16. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A katalán válság hatása a világpiacra nézve - heti devizapiaci jelentés

-A kereskedelmi mérleg augusztusban 440 millió eurós többletet mutatott. -Az ipari termelés indexe augusztusban éves szinten 6,8%-kal nőtt. -A fogyasztói árindex szeptemberben 2,5%-kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest.
2017. 10. 16. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás