A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban

Sikeres szlovéniai és lengyelországi vállalatfelvásárlási tranzakciók révén a Generali fokozta jelenlétét Közép- és Kelet-Európában. Mindez újabb jelentős lépést jelent a Csoport stratégiájának megvalósításában, régióbeli súlyának növelésében. A Generali Csoport stratégiai célkitűzésként fogalmazta meg, hogy versenypozíciójának és nyereségességének erősítése érdekében Közép- és Kelet-Európára a növekedése motorjaként tekint.

A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban
Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding vezérigazgatója, illetve a Csoport ausztriai, közép- és kelet-európai és oroszországi tevékenységéért felelős regionális vezetője úgy fogalmazott, hogy: „Azzal együtt, hogy mára Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosító társasága lettünk, még mindig látunk növekedési és befektetési lehetőségeket a régióban. A szlovéniai és lengyelországi akvizíciók révén kiegyensúlyozottabb, sokrétűbb állományt, értékesítési struktúrát és régiós jelenlétet tudunk kialakítani. Az is lényeges, hogy a felvásárlások eredményeképpen a Generali Csoport piaci részesedését Ausztriában, a KKE-i régióban és Oroszországban közel 7%-kal tudtuk növelni, díjbevételünk pedig meghaladja a 6,4 milliárd eurót. A folyamatban lévő vállalatfelvásárlások és -fúziók révén gyorsítani tudjuk stratégiai céljaink elérését, vagyis nem-életbiztosítási és egészségbiztosítási üzletágaink illetve külső vagyonkezelési tevékenységünk megerősítését.”

SZLOVÉNIA: AZ ADRIATIC SLOVENICA MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI CSOPORT A SZLOVÉN BIZTOSÍTÁSI PIAC MÁSODIK LEGNAGYOBB SZEREPLŐJÉVÉ VÁLT
A Generali CEE Holding B.V. és a szlovén KD Group, finančna družba, d.d. megállapodása értelmében a Generali 100%-os részesedést szerzett az Adriatic Slovenica, zavarovalna družba, d.d. biztosítóban.  A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Az Adriatic Slovenica biztosító nem-életbiztosítások, egészségbiztosítások, élet- és nyugdíjbiztosítások teljes palettáját forgalmazza. A vállalat félmilliós ügyfélkörrel és több, mint 1,7 millió szerződést tartalmazó állománnyal rendelkezik. 2017-ben bruttó díjbevétele elérte a 304 millió eurót. Közel 15%-os piaci részesedésével, a harmadik legnagyobb biztosítóként tartják nyilván. Az Adriatic Slovenica Szlovéniában kiterjedt, sokrétű értékesítési hálózattal rendelkezik, összesen 373 értékesítési ponttal. A felvásárlási megállapodás részeként a Generali megszerezte a több, mint 750 millió euró vagyont kezelő KD Skladi alapkezelőt is, mely 20%-os piaci részesedésével Szlovénia harmadik legnagyobb alapkezelője, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Makedóniában is.

Vanja Hrovat, a Generali zavarovalnica vezérigazgatója elmondta: “Szlovénia Közép-Európa déli részének egyik legnagyobb ütemben fejlődő állama, ahol az erőteljes, stabil gazdasági növekedés kedvező makrogazdasági kilátásokkal párosul. Az akvizíció tehát kifejezetten vonzó lehetőségeket kínál. Segítségével ki tudunk aknázni olyan keresztértékesítési lehetőségeket, melyekkel szélesebb ügyfélkört érhetünk el. Az egyedi értékesítési ajánlatunkból, kiemelkedő szakmai tudásunkból és a Csoporton belül megosztott gyakorlati megoldásokból fakadó előnyöket minden ügyfelünk egyaránt élvezheti. Az Adriatic Slovenica az elmúlt években igen jelentős eredményeket ért el. Örömömre szolgál az együttműködés, és hogy a már meglévő magas színvonalú szolgáltatásokat közösen fejleszthetjük tovább. Biztos vagyok benne, tudásunk és szakértelmünk egyesítésével ügyfeleink részére a legjobb biztosítási és befektetési megoldásokat tudjuk majd kínálni.”

A Generali 1997 óta működik Szlovéniában. A Generali Zavarovalnica az ország egyik legnevesebb biztosító társasága illetve Szlovénia egyik vezető nagyvállalata. A társaság 2017-ben 98 millió euró díjbevételt ért el. 4,9%-os piaci részesedésével az ötödik legnagyobb biztosító a szlovén piacon. Az Adriatic Slovenica megszerzésével a Generali Csoport a második legnagyobb biztosítási szereplővé válik.

LENGYELORSZÁG: A CONCORDIA BIZTOSÍTÓK MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI ERŐSÍTETTE JELENLÉTÉT
A Generali fontos vállalatfelvásárlásokkal növeli jelenlétét Lengyelországban, legnagyobb közép- és kelet-európai piacán. A német tulajdonosokkal, a Concordia Versicherunggal illetve a Vereinigte Hagelversicherunggal kötött megállapodás értelmében a Generali teljes körű ellenőrzést szerzett a lengyel életbiztosító, a Concordia Capital SA valamint a nem-életbiztosító, Concordia Polska TUW felett. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé. A Concordia Csoport lengyel vállalatainak megszerzésével a Generali jelentősen megerősítette lengyelországi jelenlétét.

Andrea Simoncelli, a lengyel Generali vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülünk a lengyelországi tevékenységek bővítésének. A vállalatfelvásárlás révén a Concordia ügyfelei számára is elérhetővé válik a Generali teljes biztosítási termékkínálata. A Concordia megszerzésével kiegyensúlyozottabbá válik a gépjármű illetve egyéb nem-életbiztosítási állományunk összetétele, míg értékesítési struktúránk és régiós jelenlétünk jelentősen bővül. A tranzakció révén meglévő állományunk mezőgazdasági biztosításokkal egészül ki. A mezőgazdaság a lengyel gazdaság kiemelten fontos területe, ezért szeretnék termékeinkkel támogatni, segíteni. Az új üzletrész megszerzésével megerősödik jelenlétünk Nyugat-Lengyelországban, értékesítési tevékenységünk pedig egy új értékesítési csatornával, banki együttműködésekkel bővül.”

A poznańi székhelyű Concordia Lengyelország összesen 14 területi központtal és közel 40 kirendeltséggel rendelkezik; alkusz partnereinek száma meghaladja a kétezret. A Concordia 20 éve értékesít biztosításokat Lengyelországban. 330 000 ügyfelével a mezőgazdasági biztosítási szektor egyik vezető szolgáltatója. A Concordia Lengyelország 2017-ben 120 millió euró díjbevételt ért el.

A Generali 1998 óta működik Lengyelországban. Munkavállalóinak száma 1300. A Generali lakossági és vállalati ügyfeleinek élet- és nem-életbiztosításokat egyaránt kínál. 2017-ben 550 millió euró bruttó díjelőírással és 3,8%-os piaci részesedéssel a nyolcadik helyen állt a lengyel piacon.

A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI SIKEREK FOLYTATÓDNAK

Luciano Cirinà elmondta: „Az elmúlt időszakban végrehajtott vállalatfelvásárlások azért különösen biztatóak, mert ezek révén a régiónk még nagyobb mértékben tud majd hozzájárulni a Generali eredményeihez. Büszkék vagyunk arra, hogy az Ausztriát, Közép- és Kelet-Európát illetve Oroszországot felölelő régió már most is közel 10%-át adja a Csoport díjvolumenének, a működési eredményéhez pedig 15%-ban járul hozzá. Biztos vagyok abban, hogy a Generali sikertörténete a szerves növekedési potenciál és a befektetési lehetőségek kiaknázásával tovább folytatódik majd a régióban.”

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

25 százalékkal bővült idén az építőipari cégek száma

Az építőiparban 1243 új cég jött létre az idén a harmadik negyedévében, 25 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - közölte az Optenaz MTI-vel.
2018. 10. 22. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A felnőtt magyar népesség nagy része büszke a rendőrökre

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12. évfordulója alkalmából készítettek.
2018. 10. 22. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Orvosi rendelőket újítottak fel Hódmezővásárhelyen

Háziorvosi és védőnői rendelőket újítottak fel és bővítettek Hódmezővásárhelyen több mint 350 millió forintból, uniós támogatással - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2018. 10. 22. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi idő alatt lehet eladni egy panellakást

Átlagosan akár másfél-két hónappal rövidebb idő alatt lehet eladni az ingatlanokat most Magyarországon, mint 2013-ban, így egy panellakást átlagosan 2, míg egy társasházi téglalakást akár 3 hónap alatt is lehet értékesíteni - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.
2018. 10. 22. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megerősödött az Európa és Ázsia közötti globális partnerség

A csúcstalálkozó résztvevői megerősítették az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget, és intenzív együttműködésre vonatkozó három kulcsfontosságú területet, az éghajlatváltozás elleni fellépést, a szabad és tisztességes kereskedelmet és a digitalizáció fontosságát határozták meg - közölte Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben pénteken.
2018. 10. 22. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapesti hangulatú kultúrbár nyílik Párizsban

Budapesti hangulatot idéző, kulturális programokat és egészséges ételeket kínáló bár nyílik a hétvégén Párizsban. A megnyitó alkalmából pénteken, szombaton és vasárnap ingyenes koncertekkel, kiállításokkal, magyar és francia ínyencségekkel várják az érdeklődőket.
2018. 10. 22. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Családbarát önkormányzat díjakat adtak át az Országházban

Akkor családbarát egy település, ha több generáció békés együttélését teszi lehetővé - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Családbarát önkormányzat díjának átadóján az Országházban, ahol harminc település kapta meg az elismerést.
2018. 10. 22. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen kedvezmények lesznek a Szabadulószobák éjszakáján

Meghosszabbított nyitvatartással és fél áron várják a közönséget a programban résztvevő helyszínek az idei Szabadulószobák éjszakáján, október 26-án.
2018. 10. 22. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hol van a legnagyobb munkaerő-hiány?

Az iparban jelentkezik a legnagyobb munkaerő-hiány Magyarországon - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
2018. 10. 22. 04:03
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar tekvondós nyert Athénban

Patakfalvy Luca győzött az 53 kilogrammos kategóriában a tekvondósok nyílt görög bajnokságán
2018. 10. 22. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Akadálymentes vetítéssel várja az érdeklődőket a Cinema City Filmünnep

Több mint 50 filmmel, többek közt premier előtti magyar és külföldi alkotásokkal és akadálymentes vetítéssel várja az érdeklődőket október 25. és 28. között a Cinema City Filmünnep több fővárosi és vidéki moziban.
2018. 10. 22. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Messi három hétig nem futballozhat

Lionel Messi három hétig nem léphet pályára az FC Barcelona labdarúgócsapatában, mert a jobb karjában eltört egy csont.
2018. 10. 22. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Öt kontinensen emlékeznek 1956 hőseire

Öt kontinens magyar közösségei tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából - írta szombati közleményében a Miniszterelnökség.
2018. 10. 21. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szankciókat sürget az ukrán parlament két ellenzéki hírtévével szemben

A kijevi törvényhozás a befolyásos Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácshoz (RNBO) fordult azzal a kéréssel, hogy vizsgálja meg szankciók bevezetésének lehetőségét a 112 Ukrajina és a NewsOne hírtelevíziókkal szemben.
2018. 10. 21. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az orosz külügyminiszter-helyettes: veszélyes lépés az INF-szerződés felmondása

"Nagyon veszélyes lépés", hogy az Egyesült Államok felmondja a rövid és közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló megállapodást (INF), arra hivatkozva, hogy Oroszország megsérti az 1987-ben aláírt egyezményt - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.
2018. 10. 21. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szelesebb és hidegebb idő várható a jövő héten

Hűvösebb, szelesebb idő várható a jövő héten. Napsütés is lehet, de többször várhatóak záporok is. Helyenként 0 fok is lehet majd, s napközben is csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, de a hétvégén néhol ismét 20 fokig melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2018. 10. 21. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2018. 10. 21. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen forgalomkorlátozásokra számíthatunk Budapesten

Számos lezárásra, forgalomkorlátozásra kell számítani az október 23-ai ünnepi programokhoz kapcsolódón a hosszú hétvégén Budapesten.
2018. 10. 21. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Reggel megkezdődtek a helyhatósági választások Lengyelországban

Lengyelországban megkezdődött a helyhatósági választások első fordulója vasárnap reggel, a szavazás fontos megmérettetésének számít a jövő évi európai parlamenti és lengyel parlamenti szavazások előtt, a választási sorozatot Lengyelországban a 2020-as elnökválasztás zárja majd le.
2018. 10. 21. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

33 milliárd forintra csökkent a lakossági közműtartozás

Az elmúlt öt évben kevesebb mint felére, 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege - tájékoztatta friss adatai alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vasárnap az MTI-t.
2018. 10. 21. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás