A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban

Sikeres szlovéniai és lengyelországi vállalatfelvásárlási tranzakciók révén a Generali fokozta jelenlétét Közép- és Kelet-Európában. Mindez újabb jelentős lépést jelent a Csoport stratégiájának megvalósításában, régióbeli súlyának növelésében. A Generali Csoport stratégiai célkitűzésként fogalmazta meg, hogy versenypozíciójának és nyereségességének erősítése érdekében Közép- és Kelet-Európára a növekedése motorjaként tekint.

A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban
Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding vezérigazgatója, illetve a Csoport ausztriai, közép- és kelet-európai és oroszországi tevékenységéért felelős regionális vezetője úgy fogalmazott, hogy: „Azzal együtt, hogy mára Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosító társasága lettünk, még mindig látunk növekedési és befektetési lehetőségeket a régióban. A szlovéniai és lengyelországi akvizíciók révén kiegyensúlyozottabb, sokrétűbb állományt, értékesítési struktúrát és régiós jelenlétet tudunk kialakítani. Az is lényeges, hogy a felvásárlások eredményeképpen a Generali Csoport piaci részesedését Ausztriában, a KKE-i régióban és Oroszországban közel 7%-kal tudtuk növelni, díjbevételünk pedig meghaladja a 6,4 milliárd eurót. A folyamatban lévő vállalatfelvásárlások és -fúziók révén gyorsítani tudjuk stratégiai céljaink elérését, vagyis nem-életbiztosítási és egészségbiztosítási üzletágaink illetve külső vagyonkezelési tevékenységünk megerősítését.”

SZLOVÉNIA: AZ ADRIATIC SLOVENICA MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI CSOPORT A SZLOVÉN BIZTOSÍTÁSI PIAC MÁSODIK LEGNAGYOBB SZEREPLŐJÉVÉ VÁLT
A Generali CEE Holding B.V. és a szlovén KD Group, finančna družba, d.d. megállapodása értelmében a Generali 100%-os részesedést szerzett az Adriatic Slovenica, zavarovalna družba, d.d. biztosítóban.  A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Az Adriatic Slovenica biztosító nem-életbiztosítások, egészségbiztosítások, élet- és nyugdíjbiztosítások teljes palettáját forgalmazza. A vállalat félmilliós ügyfélkörrel és több, mint 1,7 millió szerződést tartalmazó állománnyal rendelkezik. 2017-ben bruttó díjbevétele elérte a 304 millió eurót. Közel 15%-os piaci részesedésével, a harmadik legnagyobb biztosítóként tartják nyilván. Az Adriatic Slovenica Szlovéniában kiterjedt, sokrétű értékesítési hálózattal rendelkezik, összesen 373 értékesítési ponttal. A felvásárlási megállapodás részeként a Generali megszerezte a több, mint 750 millió euró vagyont kezelő KD Skladi alapkezelőt is, mely 20%-os piaci részesedésével Szlovénia harmadik legnagyobb alapkezelője, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Makedóniában is.

Vanja Hrovat, a Generali zavarovalnica vezérigazgatója elmondta: “Szlovénia Közép-Európa déli részének egyik legnagyobb ütemben fejlődő állama, ahol az erőteljes, stabil gazdasági növekedés kedvező makrogazdasági kilátásokkal párosul. Az akvizíció tehát kifejezetten vonzó lehetőségeket kínál. Segítségével ki tudunk aknázni olyan keresztértékesítési lehetőségeket, melyekkel szélesebb ügyfélkört érhetünk el. Az egyedi értékesítési ajánlatunkból, kiemelkedő szakmai tudásunkból és a Csoporton belül megosztott gyakorlati megoldásokból fakadó előnyöket minden ügyfelünk egyaránt élvezheti. Az Adriatic Slovenica az elmúlt években igen jelentős eredményeket ért el. Örömömre szolgál az együttműködés, és hogy a már meglévő magas színvonalú szolgáltatásokat közösen fejleszthetjük tovább. Biztos vagyok benne, tudásunk és szakértelmünk egyesítésével ügyfeleink részére a legjobb biztosítási és befektetési megoldásokat tudjuk majd kínálni.”

A Generali 1997 óta működik Szlovéniában. A Generali Zavarovalnica az ország egyik legnevesebb biztosító társasága illetve Szlovénia egyik vezető nagyvállalata. A társaság 2017-ben 98 millió euró díjbevételt ért el. 4,9%-os piaci részesedésével az ötödik legnagyobb biztosító a szlovén piacon. Az Adriatic Slovenica megszerzésével a Generali Csoport a második legnagyobb biztosítási szereplővé válik.

LENGYELORSZÁG: A CONCORDIA BIZTOSÍTÓK MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI ERŐSÍTETTE JELENLÉTÉT
A Generali fontos vállalatfelvásárlásokkal növeli jelenlétét Lengyelországban, legnagyobb közép- és kelet-európai piacán. A német tulajdonosokkal, a Concordia Versicherunggal illetve a Vereinigte Hagelversicherunggal kötött megállapodás értelmében a Generali teljes körű ellenőrzést szerzett a lengyel életbiztosító, a Concordia Capital SA valamint a nem-életbiztosító, Concordia Polska TUW felett. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé. A Concordia Csoport lengyel vállalatainak megszerzésével a Generali jelentősen megerősítette lengyelországi jelenlétét.

Andrea Simoncelli, a lengyel Generali vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülünk a lengyelországi tevékenységek bővítésének. A vállalatfelvásárlás révén a Concordia ügyfelei számára is elérhetővé válik a Generali teljes biztosítási termékkínálata. A Concordia megszerzésével kiegyensúlyozottabbá válik a gépjármű illetve egyéb nem-életbiztosítási állományunk összetétele, míg értékesítési struktúránk és régiós jelenlétünk jelentősen bővül. A tranzakció révén meglévő állományunk mezőgazdasági biztosításokkal egészül ki. A mezőgazdaság a lengyel gazdaság kiemelten fontos területe, ezért szeretnék termékeinkkel támogatni, segíteni. Az új üzletrész megszerzésével megerősödik jelenlétünk Nyugat-Lengyelországban, értékesítési tevékenységünk pedig egy új értékesítési csatornával, banki együttműködésekkel bővül.”

A poznańi székhelyű Concordia Lengyelország összesen 14 területi központtal és közel 40 kirendeltséggel rendelkezik; alkusz partnereinek száma meghaladja a kétezret. A Concordia 20 éve értékesít biztosításokat Lengyelországban. 330 000 ügyfelével a mezőgazdasági biztosítási szektor egyik vezető szolgáltatója. A Concordia Lengyelország 2017-ben 120 millió euró díjbevételt ért el.

A Generali 1998 óta működik Lengyelországban. Munkavállalóinak száma 1300. A Generali lakossági és vállalati ügyfeleinek élet- és nem-életbiztosításokat egyaránt kínál. 2017-ben 550 millió euró bruttó díjelőírással és 3,8%-os piaci részesedéssel a nyolcadik helyen állt a lengyel piacon.

A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI SIKEREK FOLYTATÓDNAK

Luciano Cirinà elmondta: „Az elmúlt időszakban végrehajtott vállalatfelvásárlások azért különösen biztatóak, mert ezek révén a régiónk még nagyobb mértékben tud majd hozzájárulni a Generali eredményeihez. Büszkék vagyunk arra, hogy az Ausztriát, Közép- és Kelet-Európát illetve Oroszországot felölelő régió már most is közel 10%-át adja a Csoport díjvolumenének, a működési eredményéhez pedig 15%-ban járul hozzá. Biztos vagyok abban, hogy a Generali sikertörténete a szerves növekedési potenciál és a befektetési lehetőségek kiaknázásával tovább folytatódik majd a régióban.”

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Elkezdődött a világ legnagyobb mezőgazdasági vására

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.
2019. 01. 18. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős ütemben drágultak a lakások az Európai Unióban

Erős ütemben drágultak a lakások az euróövezetben és az Európai Unió egészében is a tavalyi harmadik negyedévben.
2019. 01. 18. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett legfrissebb adatokból.
2019. 01. 18. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milliós bírságot kapott a Nyugat Takarék Szövetkezetet

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétmillió forintra bírságolta a Nyugat Takarék Szövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte MNB pénteken a honlapján.
2019. 01. 18. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A várakozásokon felül bővült tavaly a magyar gazdaság

A várakozásokon felül bővült tavaly a magyar gazdaság - mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
2019. 01. 18. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedés várható az európai tőzsdéken

Emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok pénteken, követve az ázsiai tőzsdéket, miután a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások kedvező alakulását sejtető sajtóhírek felszították azokat a reményeket, hogy a világ két legnagyobb gazdaságának sikerül megállapodásra jutnia.
2019. 01. 18. 08:32
Megosztás:
Hozzászólások:

Modern szakképző központ létesül Tatabányán

Tatabányán megkezdődött az ország egyik legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakképzési központjának létrehozása, melyet 2,4 milliárd forintos beruházással a volt városi kollégium leromlott épületének felújításával alakítanak ki - közölte a városháza az MTI-vel.
2019. 01. 18. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyibe kerül a síbiztosítás

A külföldre induló síelők átlagosan napi 820 forintért kötöttek utasbiztosítást az idei síszezon eddigi időszakában - közölte a Netrisk.hu az MTI-vel a saját adatai alapján.
2019. 01. 18. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A turizmus hatására romlott Szlovénia második legnagyobb tavának minősége

Romlott a Bledi-tó ökológiai állapota a növekvő turizmus, a fürdőzők és a horgászok számának gyarapodása miatt - figyelmeztettek kedden szlovén limnológusok.
2019. 01. 18. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bemutatták Debrecen borait

Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen város bora versenyre - jelezte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere csütörtökön, a város idei borait bemutató sajtótájékoztatón.
2019. 01. 18. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megduplázódott a minimálbér és a szakmunkás minimálbér

A Fidesz és a KDNP eddigi kormányzása alatt több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér - mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten.
2019. 01. 18. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdődött a Szolnoki Várkerület fejlesztése

Megkezdődött a Szolnoki Várkerület fejlesztése, a tervek szerint az év végére elkészülő beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert nettó 950 millió forintból valósítják meg - közölte a Tisza-parti város polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
2019. 01. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Európa a rendezetlen Brexit felé halad?

A rendezetlen Brexit veszélyire figyelmeztettek csütörtöki kommentárjaikban a legtekintélyesebb külföldi lapok, rámutatva, hogy a kialakult válságra meg kell találni a brit parlament és az EU számára is elfogadható megoldást.
2019. 01. 18. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A volt olasz miniszterelnök indulni készül az európai választásokon

Felelősségérzetből jelölteti magát a májusi európai parlamenti választásokon - jelentette be a 82 éves Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök csütörtökön.
2019. 01. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a horgászjegyek értékesítéséből származó bevétel a Tisza-tónál

A korábbi évek stagnáló bevétele után számottevő növekedést ért el tavaly a horgászjegyek értékesítéséből a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. - közölte a cég ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Tiszafüreden.
2019. 01. 18. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több árut kezel a ferihegyi repülőtér

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 15 százalékkal nőtt a kezelt áru mennyisége tavaly az előző évihez képest - tájékoztatta a Budapest Airport az MTI-t csütörtökön közleményben.
2019. 01. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét

Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét. A Buckingham-palota csütörtök esti bejelentése szerint Fülöp edinburghi herceg nem sérült meg a balesetben, amelynek egy másik jármű is részese volt.
2019. 01. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Teljes látogatási tilalmom lesz a Honvédkórház intézményeiben

Teljes körű látogatási tilalmat vezetnek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) telephelyein péntektől az influenzajellegű megbetegedések nagy száma miatt, hogy megelőzzék a járvány terjedését.
2019. 01. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sztrájkot hirdetett az Audi Hungária Független Szakszervezet

Két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntek délelőttre az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), miután a csütörtöki sztrájkbizottsági értekezleten egyhangúan elutasították az Audi Hungaria Zrt. bérajánlatát - közölte honlapján csütörtök este az érdekképviselet.
2019. 01. 17. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A foglalkoztatók nagy részénél százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságokat

Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 13 316 munkáltató 70 százalékánál, az ellenőrzött több mint 54 ezer munkavállalónak pedig a 68 százalékánál a 2018 első kilenc hónapjában tartott ellenőrzéseken, a legtöbb jogsértés a feketefoglalkoztatásból adódott, ami főként az építőipart és a vendéglátást érintette - ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztálya a tárca honlapján.
2019. 01. 17. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás