A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban

Sikeres szlovéniai és lengyelországi vállalatfelvásárlási tranzakciók révén a Generali fokozta jelenlétét Közép- és Kelet-Európában. Mindez újabb jelentős lépést jelent a Csoport stratégiájának megvalósításában, régióbeli súlyának növelésében. A Generali Csoport stratégiai célkitűzésként fogalmazta meg, hogy versenypozíciójának és nyereségességének erősítése érdekében Közép- és Kelet-Európára a növekedése motorjaként tekint.

A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban
Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding vezérigazgatója, illetve a Csoport ausztriai, közép- és kelet-európai és oroszországi tevékenységéért felelős regionális vezetője úgy fogalmazott, hogy: „Azzal együtt, hogy mára Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosító társasága lettünk, még mindig látunk növekedési és befektetési lehetőségeket a régióban. A szlovéniai és lengyelországi akvizíciók révén kiegyensúlyozottabb, sokrétűbb állományt, értékesítési struktúrát és régiós jelenlétet tudunk kialakítani. Az is lényeges, hogy a felvásárlások eredményeképpen a Generali Csoport piaci részesedését Ausztriában, a KKE-i régióban és Oroszországban közel 7%-kal tudtuk növelni, díjbevételünk pedig meghaladja a 6,4 milliárd eurót. A folyamatban lévő vállalatfelvásárlások és -fúziók révén gyorsítani tudjuk stratégiai céljaink elérését, vagyis nem-életbiztosítási és egészségbiztosítási üzletágaink illetve külső vagyonkezelési tevékenységünk megerősítését.”

SZLOVÉNIA: AZ ADRIATIC SLOVENICA MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI CSOPORT A SZLOVÉN BIZTOSÍTÁSI PIAC MÁSODIK LEGNAGYOBB SZEREPLŐJÉVÉ VÁLT
A Generali CEE Holding B.V. és a szlovén KD Group, finančna družba, d.d. megállapodása értelmében a Generali 100%-os részesedést szerzett az Adriatic Slovenica, zavarovalna družba, d.d. biztosítóban.  A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Az Adriatic Slovenica biztosító nem-életbiztosítások, egészségbiztosítások, élet- és nyugdíjbiztosítások teljes palettáját forgalmazza. A vállalat félmilliós ügyfélkörrel és több, mint 1,7 millió szerződést tartalmazó állománnyal rendelkezik. 2017-ben bruttó díjbevétele elérte a 304 millió eurót. Közel 15%-os piaci részesedésével, a harmadik legnagyobb biztosítóként tartják nyilván. Az Adriatic Slovenica Szlovéniában kiterjedt, sokrétű értékesítési hálózattal rendelkezik, összesen 373 értékesítési ponttal. A felvásárlási megállapodás részeként a Generali megszerezte a több, mint 750 millió euró vagyont kezelő KD Skladi alapkezelőt is, mely 20%-os piaci részesedésével Szlovénia harmadik legnagyobb alapkezelője, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Makedóniában is.

Vanja Hrovat, a Generali zavarovalnica vezérigazgatója elmondta: “Szlovénia Közép-Európa déli részének egyik legnagyobb ütemben fejlődő állama, ahol az erőteljes, stabil gazdasági növekedés kedvező makrogazdasági kilátásokkal párosul. Az akvizíció tehát kifejezetten vonzó lehetőségeket kínál. Segítségével ki tudunk aknázni olyan keresztértékesítési lehetőségeket, melyekkel szélesebb ügyfélkört érhetünk el. Az egyedi értékesítési ajánlatunkból, kiemelkedő szakmai tudásunkból és a Csoporton belül megosztott gyakorlati megoldásokból fakadó előnyöket minden ügyfelünk egyaránt élvezheti. Az Adriatic Slovenica az elmúlt években igen jelentős eredményeket ért el. Örömömre szolgál az együttműködés, és hogy a már meglévő magas színvonalú szolgáltatásokat közösen fejleszthetjük tovább. Biztos vagyok benne, tudásunk és szakértelmünk egyesítésével ügyfeleink részére a legjobb biztosítási és befektetési megoldásokat tudjuk majd kínálni.”

A Generali 1997 óta működik Szlovéniában. A Generali Zavarovalnica az ország egyik legnevesebb biztosító társasága illetve Szlovénia egyik vezető nagyvállalata. A társaság 2017-ben 98 millió euró díjbevételt ért el. 4,9%-os piaci részesedésével az ötödik legnagyobb biztosító a szlovén piacon. Az Adriatic Slovenica megszerzésével a Generali Csoport a második legnagyobb biztosítási szereplővé válik.

LENGYELORSZÁG: A CONCORDIA BIZTOSÍTÓK MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI ERŐSÍTETTE JELENLÉTÉT
A Generali fontos vállalatfelvásárlásokkal növeli jelenlétét Lengyelországban, legnagyobb közép- és kelet-európai piacán. A német tulajdonosokkal, a Concordia Versicherunggal illetve a Vereinigte Hagelversicherunggal kötött megállapodás értelmében a Generali teljes körű ellenőrzést szerzett a lengyel életbiztosító, a Concordia Capital SA valamint a nem-életbiztosító, Concordia Polska TUW felett. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé. A Concordia Csoport lengyel vállalatainak megszerzésével a Generali jelentősen megerősítette lengyelországi jelenlétét.

Andrea Simoncelli, a lengyel Generali vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülünk a lengyelországi tevékenységek bővítésének. A vállalatfelvásárlás révén a Concordia ügyfelei számára is elérhetővé válik a Generali teljes biztosítási termékkínálata. A Concordia megszerzésével kiegyensúlyozottabbá válik a gépjármű illetve egyéb nem-életbiztosítási állományunk összetétele, míg értékesítési struktúránk és régiós jelenlétünk jelentősen bővül. A tranzakció révén meglévő állományunk mezőgazdasági biztosításokkal egészül ki. A mezőgazdaság a lengyel gazdaság kiemelten fontos területe, ezért szeretnék termékeinkkel támogatni, segíteni. Az új üzletrész megszerzésével megerősödik jelenlétünk Nyugat-Lengyelországban, értékesítési tevékenységünk pedig egy új értékesítési csatornával, banki együttműködésekkel bővül.”

A poznańi székhelyű Concordia Lengyelország összesen 14 területi központtal és közel 40 kirendeltséggel rendelkezik; alkusz partnereinek száma meghaladja a kétezret. A Concordia 20 éve értékesít biztosításokat Lengyelországban. 330 000 ügyfelével a mezőgazdasági biztosítási szektor egyik vezető szolgáltatója. A Concordia Lengyelország 2017-ben 120 millió euró díjbevételt ért el.

A Generali 1998 óta működik Lengyelországban. Munkavállalóinak száma 1300. A Generali lakossági és vállalati ügyfeleinek élet- és nem-életbiztosításokat egyaránt kínál. 2017-ben 550 millió euró bruttó díjelőírással és 3,8%-os piaci részesedéssel a nyolcadik helyen állt a lengyel piacon.

A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI SIKEREK FOLYTATÓDNAK

Luciano Cirinà elmondta: „Az elmúlt időszakban végrehajtott vállalatfelvásárlások azért különösen biztatóak, mert ezek révén a régiónk még nagyobb mértékben tud majd hozzájárulni a Generali eredményeihez. Büszkék vagyunk arra, hogy az Ausztriát, Közép- és Kelet-Európát illetve Oroszországot felölelő régió már most is közel 10%-át adja a Csoport díjvolumenének, a működési eredményéhez pedig 15%-ban járul hozzá. Biztos vagyok abban, hogy a Generali sikertörténete a szerves növekedési potenciál és a befektetési lehetőségek kiaknázásával tovább folytatódik majd a régióban.”

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Megsértik a Világkereskedelmi Szervezet normáit azok az amerikai szankciók

Megsértik a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) normáit azok a szankciók, amelyeket az Egyesült Államok tervez bevezetni az Északi Áramlat-2 földgázvezeték ellen, így azok semmilyen módon nem indokolhatók - hangoztatta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.
2018. 08. 20. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hárommilliárd euró aszálykár érte a német gazdákat

Legkevesebb hárommilliárd euró (966 milliárd forint) kár érte a német mezőgazdasági termelőket az utóbbi hónapok csapadékszegény időjárása miatt a betakarítás után készített első becslések szerint - írták hétfőn német lapok.
2018. 08. 20. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödéssel zártak a nyugat-európai piacok

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei hétfőn.
2018. 08. 20. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Utasbiztosítás kötése olcsón, online vagy telefonos segítséggel

Hol köthető gyorsan, olcsón, szakmai segítséggel utasbiztosítás? Az utasbiztosítások kötéséhez sokan különböző összehasonlító kalkulátorokat használnak, pedig a piac elég egyszerű, kevés szereplő van, és a legtöbb biztosító ugyanazt a szolgáltatást kínálja csak épp eltérően "felöltöztetve". Mi most megmutatjuk, hogyan a legegyszerűbb és leggyorsabb megkötni az utasbiztosítást.
2018. 08. 20. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Olaszország jelentős pénzügyi vagy gazdasági biztosi helyet akar szerezni az EB-ben

Olaszország jelentős pénzügyi vagy gazdasági biztosi helyet akar szerezni a következő Európai Bizottságban - jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt vezetője vasárnap este pártja egy helyi találkozóján.
2018. 08. 20. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen időjárásra számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2018. 08. 20. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kilőtték a második veszélyes tusnádfürdői medvét

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő határában szombat este kilőtték a városba bejáró második veszélyes medvét is - közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.
2018. 08. 20. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A GDP közel 60 százalékát teszi ki a szerb államadósság

A szerb államadósság június végén a bruttó hazai termék (GDP) 59,7 százalékát tette ki, 24 milliárd euró (mintegy 7760 milliárd forint) volt - közölte a pénzügyminisztérium hétfőn.
2018. 08. 20. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Augusztus 20-a sokat változott az elmúlt évszázadokban

Kevés ünnepünk van, amely annyit változott az évszázadok során, mint augusztus 20. - mondta Tátrai Zsuzsa néprajzkutató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2018. 08. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kivándorlási válság van Magyarországon?

Az MSZP elnökségi tagja szerint kivándorlási válság van Magyarországon. Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Bihal Dávid azzal érvelt, hogy az utóbbi években többen hagyták el az országot, mint ahányan a honfoglaláskor ide érkeztek.
2018. 08. 20. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban álltak a nyugat-európai tőzsdék reggel

Pluszban álltak a vezető európai tőzsdék hétfőn reggel, miután jórészt erősödéssel zártak az ázsiai börzék.
2018. 08. 20. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Országszerte kánikulára figyelmeztetnek

A tartós hőség miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.
2018. 08. 20. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Díjakat adtak át a Mesterségek Ünnepén

Díjakat adtak át vasárnap népművészeknek, műhelyeknek vasárnap a Mesterségek Ünnepén a budai Várban.
2018. 08. 20. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb amerikai szankciók jöhetnek Törökországgal szemben

Tarik Demirkan Törökország-szakértő szerint valószínűleg újabb szankciók jönnek az Egyesült Államok részéről Törökországgal szemben és Ankara készül valamire, de még nem tudni, mire.
2018. 08. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi görögdinnye terem itthon - egy ábrán

A görögdinnye termésmennyisége, 2000-2016
2018. 08. 20. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Javult Oroszország és Németország viszonya

Sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.
2018. 08. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rengeteg ember látogatott ki a Magyar Ízek Utcájára

Több tízezer ember kapcsolódott Budapesten a szombat délelőtt kezdődött Magyar Ízek Utcája programsorozathoz - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap a közmédiával.
2018. 08. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több ezer virág és táncos Magyarország legnagyobb karneválján

Tizenhat virágkocsi, köztük egy óriás virágtigris vonul majd végig augusztus 20-án az idei, sorrendben 49. debreceni virágkarneválon, a kompozíciók elkészítéséhez több százezer élő és száraz virágot használtak fel, köztük azt a 670 ezer szál dáliát, ami Hollandiából érkezett a cívisvárosba. A tapasztalatok szerint augusztus 20-án megduplázódik Debrecen több mint 210 ezres lélekszáma.
2018. 08. 20. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

400 milliós felújítás az ősgyepes lovaspályán

Az elmúlt harminc év legnagyobb fejlesztése valósult meg az üzemeltetők és a kormány közös támogatásának, erőfeszítésének köszönhetően, s így újulhatott meg az ország egyetlen ősgyepes lovaspályája - mondta Budai Gyula miniszteri biztos Kiskunhalason, a Hirling József Lovaspark fejlesztéseinek avatóján.
2018. 08. 20. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen időjárásra számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2018. 08. 20. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás