A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban

Sikeres szlovéniai és lengyelországi vállalatfelvásárlási tranzakciók révén a Generali fokozta jelenlétét Közép- és Kelet-Európában. Mindez újabb jelentős lépést jelent a Csoport stratégiájának megvalósításában, régióbeli súlyának növelésében. A Generali Csoport stratégiai célkitűzésként fogalmazta meg, hogy versenypozíciójának és nyereségességének erősítése érdekében Közép- és Kelet-Európára a növekedése motorjaként tekint.

A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban
Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding vezérigazgatója, illetve a Csoport ausztriai, közép- és kelet-európai és oroszországi tevékenységéért felelős regionális vezetője úgy fogalmazott, hogy: „Azzal együtt, hogy mára Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosító társasága lettünk, még mindig látunk növekedési és befektetési lehetőségeket a régióban. A szlovéniai és lengyelországi akvizíciók révén kiegyensúlyozottabb, sokrétűbb állományt, értékesítési struktúrát és régiós jelenlétet tudunk kialakítani. Az is lényeges, hogy a felvásárlások eredményeképpen a Generali Csoport piaci részesedését Ausztriában, a KKE-i régióban és Oroszországban közel 7%-kal tudtuk növelni, díjbevételünk pedig meghaladja a 6,4 milliárd eurót. A folyamatban lévő vállalatfelvásárlások és -fúziók révén gyorsítani tudjuk stratégiai céljaink elérését, vagyis nem-életbiztosítási és egészségbiztosítási üzletágaink illetve külső vagyonkezelési tevékenységünk megerősítését.”

SZLOVÉNIA: AZ ADRIATIC SLOVENICA MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI CSOPORT A SZLOVÉN BIZTOSÍTÁSI PIAC MÁSODIK LEGNAGYOBB SZEREPLŐJÉVÉ VÁLT
A Generali CEE Holding B.V. és a szlovén KD Group, finančna družba, d.d. megállapodása értelmében a Generali 100%-os részesedést szerzett az Adriatic Slovenica, zavarovalna družba, d.d. biztosítóban.  A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Az Adriatic Slovenica biztosító nem-életbiztosítások, egészségbiztosítások, élet- és nyugdíjbiztosítások teljes palettáját forgalmazza. A vállalat félmilliós ügyfélkörrel és több, mint 1,7 millió szerződést tartalmazó állománnyal rendelkezik. 2017-ben bruttó díjbevétele elérte a 304 millió eurót. Közel 15%-os piaci részesedésével, a harmadik legnagyobb biztosítóként tartják nyilván. Az Adriatic Slovenica Szlovéniában kiterjedt, sokrétű értékesítési hálózattal rendelkezik, összesen 373 értékesítési ponttal. A felvásárlási megállapodás részeként a Generali megszerezte a több, mint 750 millió euró vagyont kezelő KD Skladi alapkezelőt is, mely 20%-os piaci részesedésével Szlovénia harmadik legnagyobb alapkezelője, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Makedóniában is.

Vanja Hrovat, a Generali zavarovalnica vezérigazgatója elmondta: “Szlovénia Közép-Európa déli részének egyik legnagyobb ütemben fejlődő állama, ahol az erőteljes, stabil gazdasági növekedés kedvező makrogazdasági kilátásokkal párosul. Az akvizíció tehát kifejezetten vonzó lehetőségeket kínál. Segítségével ki tudunk aknázni olyan keresztértékesítési lehetőségeket, melyekkel szélesebb ügyfélkört érhetünk el. Az egyedi értékesítési ajánlatunkból, kiemelkedő szakmai tudásunkból és a Csoporton belül megosztott gyakorlati megoldásokból fakadó előnyöket minden ügyfelünk egyaránt élvezheti. Az Adriatic Slovenica az elmúlt években igen jelentős eredményeket ért el. Örömömre szolgál az együttműködés, és hogy a már meglévő magas színvonalú szolgáltatásokat közösen fejleszthetjük tovább. Biztos vagyok benne, tudásunk és szakértelmünk egyesítésével ügyfeleink részére a legjobb biztosítási és befektetési megoldásokat tudjuk majd kínálni.”

A Generali 1997 óta működik Szlovéniában. A Generali Zavarovalnica az ország egyik legnevesebb biztosító társasága illetve Szlovénia egyik vezető nagyvállalata. A társaság 2017-ben 98 millió euró díjbevételt ért el. 4,9%-os piaci részesedésével az ötödik legnagyobb biztosító a szlovén piacon. Az Adriatic Slovenica megszerzésével a Generali Csoport a második legnagyobb biztosítási szereplővé válik.

LENGYELORSZÁG: A CONCORDIA BIZTOSÍTÓK MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI ERŐSÍTETTE JELENLÉTÉT
A Generali fontos vállalatfelvásárlásokkal növeli jelenlétét Lengyelországban, legnagyobb közép- és kelet-európai piacán. A német tulajdonosokkal, a Concordia Versicherunggal illetve a Vereinigte Hagelversicherunggal kötött megállapodás értelmében a Generali teljes körű ellenőrzést szerzett a lengyel életbiztosító, a Concordia Capital SA valamint a nem-életbiztosító, Concordia Polska TUW felett. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé. A Concordia Csoport lengyel vállalatainak megszerzésével a Generali jelentősen megerősítette lengyelországi jelenlétét.

Andrea Simoncelli, a lengyel Generali vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülünk a lengyelországi tevékenységek bővítésének. A vállalatfelvásárlás révén a Concordia ügyfelei számára is elérhetővé válik a Generali teljes biztosítási termékkínálata. A Concordia megszerzésével kiegyensúlyozottabbá válik a gépjármű illetve egyéb nem-életbiztosítási állományunk összetétele, míg értékesítési struktúránk és régiós jelenlétünk jelentősen bővül. A tranzakció révén meglévő állományunk mezőgazdasági biztosításokkal egészül ki. A mezőgazdaság a lengyel gazdaság kiemelten fontos területe, ezért szeretnék termékeinkkel támogatni, segíteni. Az új üzletrész megszerzésével megerősödik jelenlétünk Nyugat-Lengyelországban, értékesítési tevékenységünk pedig egy új értékesítési csatornával, banki együttműködésekkel bővül.”

A poznańi székhelyű Concordia Lengyelország összesen 14 területi központtal és közel 40 kirendeltséggel rendelkezik; alkusz partnereinek száma meghaladja a kétezret. A Concordia 20 éve értékesít biztosításokat Lengyelországban. 330 000 ügyfelével a mezőgazdasági biztosítási szektor egyik vezető szolgáltatója. A Concordia Lengyelország 2017-ben 120 millió euró díjbevételt ért el.

A Generali 1998 óta működik Lengyelországban. Munkavállalóinak száma 1300. A Generali lakossági és vállalati ügyfeleinek élet- és nem-életbiztosításokat egyaránt kínál. 2017-ben 550 millió euró bruttó díjelőírással és 3,8%-os piaci részesedéssel a nyolcadik helyen állt a lengyel piacon.

A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI SIKEREK FOLYTATÓDNAK

Luciano Cirinà elmondta: „Az elmúlt időszakban végrehajtott vállalatfelvásárlások azért különösen biztatóak, mert ezek révén a régiónk még nagyobb mértékben tud majd hozzájárulni a Generali eredményeihez. Büszkék vagyunk arra, hogy az Ausztriát, Közép- és Kelet-Európát illetve Oroszországot felölelő régió már most is közel 10%-át adja a Csoport díjvolumenének, a működési eredményéhez pedig 15%-ban járul hozzá. Biztos vagyok abban, hogy a Generali sikertörténete a szerves növekedési potenciál és a befektetési lehetőségek kiaknázásával tovább folytatódik majd a régióban.”

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Ennyi a minimálbér hazánkban - egy ábrán

a bruttó minimálbér összege Magyarországon, az adott év január 1-jén érvényes minimálbérek (Ft/hó
2018. 06. 23. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több tőzsdei kibocsátót is megbírságolt az MNB

Több tőzsdei kibocsátót is megbírságolt, illetve figyelmeztetett a nem megfelelő kibocsátói jelentések miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2018. 06. 22. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedéssel zártak az európai tőzsdék

Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken. A befektetők elégedetten nyugtázták, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének tagállamai megállapodtak a kitermelés emeléséről Bécsben tartott értekezletükön.
2018. 06. 22. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól teljesített a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 347,07 pontos, 0,99 százalékos emelkedéssel, 35 396,62 ponton zárt pénteken.
2018. 06. 22. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megalakult az új szlovén parlament

Megalakult az új szlovén parlament pénteken, a 90 képviselő letette hivatali esküjét, majd Matej Tonin személyében megválasztották az ideiglenes házelnököt.
2018. 06. 22. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

Az első félév végéhez közeledve a tapasztalatok szerint főleg a kisebb cégek vannak elmaradva a szabadságok időarányos kiadásával. Mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, a nyári időszakban nem csupán az elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről is – figyelmeztet a Trenkwalder.
2018. 06. 22. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Parlagfű pollenkoncentráció Magyarországon - ábrán mutatjuk

A napi parlagfű pollenkoncentráció maximumok alakulása (db/m3/nap)
2018. 06. 22. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A lakáspiac továbbra is mielőbbi döntést vár a kormánytól a kedvezményes mértékű lakásáfa ügyében

Továbbra is bizakodóak az ingatlanfejlesztők és az építőipari vállalkozások a kedvezményes lakásáfa meghosszabbítása ügyében, miután a pénzügyminiszter a költségvetés június 13-ikai benyújtásakor jelezte, hogy még nem döntöttek az ügyben. Ugyanakkor az ingatlanfejlesztők arra is felhívják a figyelmet, hogy a kedvezményes lakásáfa körüli bizonytalanság elhúzódása visszavetheti a szektor gyorsuló növekedését, ezzel alacsonyabb költségvetési bevételt és a GDP-hez való hozzájárulás mérséklését is okozhatja – mondta Takács Ernő, a legnagyobb ágazati szereplőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke. A piaci szereplők bíznak a kedvező döntésben, miután az IFK számításai szerint az áfakulcs megemelésének hatására közel 40 milliárd forinttal kevesebb adóbevétel folyna be a költségvetésbe 2019-2022 között, mint amennyi abban az esetben folyna be, ha az áfakulcs változatlan maradna tekintettel a lakásépítések számának alakulására.
2018. 06. 22. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Javította GDP-előrejelzését a Takarékbank

A Takarékbank elemzői a negyedévvel korábbi 4,5 százalékról enyhén, 4,6 százalékra növelték a GDP idei emelkedésére vonatkozó előrejelzésüket, alapvetően a beruházások fellendülésére alapozva - mondta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője pénteken Budapesten, a pénzintézet sajtótájékoztatóján.
2018. 06. 22. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosult a szegedi zajrendeletet

Ismét módosították a szegedi zajrendeletet. A város közgyűlésének pénteki ülésén elfogadott, a korábbinál szigorúbb szabályozás szeptember 15-én lép hatályba.
2018. 06. 22. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felfüggesztették a Richter nagykereskedelmi tevékenységét Romániában

A román felügyelet (HAMMD) tegnapi hatállyal felfüggesztette a Richter nagykereskedlemi tevékenységét (Pharmafarm) Romániában a jó értékesítési gyakorlat (GDP= Good Distribution Practice) megsértése miatt.
2018. 06. 22. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vasárnap Törökország nagy választás előtt áll

Vasárnap elnökválasztást tartanak Törökországban. A választás valódi kérdése nem is az, hogy Erdogan győzelmét hozza-e a választás, sokkal inkább az, hogy milyen nyilatkozatot tesz Erdogan.
2018. 06. 22. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét pénzhez jutott Görögország

10 évvel meghosszabbították Görögország 96,6 milliárd eurós adósságát.
2018. 06. 22. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Reklámhangerő miatt bírságolt a médiatanács

A TV4 és a Galaxy4 médiaszolgáltatójára a túl hangos reklámok miatt 600 ezer, a debreceni FM90 Campus Rádió szolgáltatójára pedig a vállalttól eltérő műsorrend miatt 80 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
2018. 06. 22. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új rádió indulhat Budapesten

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti döntése értelmében új körzeti közösségi rádió indulhat Budapesten Cross FM néven, amely elsősorban felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatorna kíván lenni - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
2018. 06. 22. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

4,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 4,4, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A második becslésben mind a nyers, mind a kiigazított adat 0,1 százalékponttal magasabb az első becslésben közöltnél.
2018. 06. 22. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenésre számíthatunk a hazai tőzsdén

Enyhe csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2018. 06. 22. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A nagy árfolyamvesztés után némi emelkedés várható a tőzsdéken

Az előző napi nagy árfolyamvesztés után mérsékelt indexemelkedésre lehet számítani pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
2018. 06. 22. 08:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Kötelező jelleggel gyűjtik az adatokat a fogyatékossággal élők helyzetéről

Az uniós intézmények megállapodásra jutottak az egyénekre és háztartásokra vonatkozó európai statisztikák közös keretének létrehozásáról, az adatgyűjtés a jövőben terjedjen ki a fogyatékossággal élő emberek életminőségére is - tájékoztatta az MTI-t Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő csütörtökön.
2018. 06. 22. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy-Britannia megőrizné az EU-val kiépített gazdasági kapcsolatokat

A brit pénzügyminiszter szerint Nagy-Britanniának olyan új viszonyrendszert kell kialakítania az Európai Unóval, amely lehetővé teszi az elmúlt évtizedek alatt aprólékos munkával kiépített üzleti kapcsolatok megőrzését a brit EU-tagság megszűnése után is.
2018. 06. 22. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás