Raiffeisen

A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban

Sikeres szlovéniai és lengyelországi vállalatfelvásárlási tranzakciók révén a Generali fokozta jelenlétét Közép- és Kelet-Európában. Mindez újabb jelentős lépést jelent a Csoport stratégiájának megvalósításában, régióbeli súlyának növelésében. A Generali Csoport stratégiai célkitűzésként fogalmazta meg, hogy versenypozíciójának és nyereségességének erősítése érdekében Közép- és Kelet-Európára a növekedése motorjaként tekint.

A Generali újabb vállalatokat vásárolt Szlovéniában és Lengyelországban
Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding vezérigazgatója, illetve a Csoport ausztriai, közép- és kelet-európai és oroszországi tevékenységéért felelős regionális vezetője úgy fogalmazott, hogy: „Azzal együtt, hogy mára Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosító társasága lettünk, még mindig látunk növekedési és befektetési lehetőségeket a régióban. A szlovéniai és lengyelországi akvizíciók révén kiegyensúlyozottabb, sokrétűbb állományt, értékesítési struktúrát és régiós jelenlétet tudunk kialakítani. Az is lényeges, hogy a felvásárlások eredményeképpen a Generali Csoport piaci részesedését Ausztriában, a KKE-i régióban és Oroszországban közel 7%-kal tudtuk növelni, díjbevételünk pedig meghaladja a 6,4 milliárd eurót. A folyamatban lévő vállalatfelvásárlások és -fúziók révén gyorsítani tudjuk stratégiai céljaink elérését, vagyis nem-életbiztosítási és egészségbiztosítási üzletágaink illetve külső vagyonkezelési tevékenységünk megerősítését.”

SZLOVÉNIA: AZ ADRIATIC SLOVENICA MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI CSOPORT A SZLOVÉN BIZTOSÍTÁSI PIAC MÁSODIK LEGNAGYOBB SZEREPLŐJÉVÉ VÁLT
A Generali CEE Holding B.V. és a szlovén KD Group, finančna družba, d.d. megállapodása értelmében a Generali 100%-os részesedést szerzett az Adriatic Slovenica, zavarovalna družba, d.d. biztosítóban.  A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Az Adriatic Slovenica biztosító nem-életbiztosítások, egészségbiztosítások, élet- és nyugdíjbiztosítások teljes palettáját forgalmazza. A vállalat félmilliós ügyfélkörrel és több, mint 1,7 millió szerződést tartalmazó állománnyal rendelkezik. 2017-ben bruttó díjbevétele elérte a 304 millió eurót. Közel 15%-os piaci részesedésével, a harmadik legnagyobb biztosítóként tartják nyilván. Az Adriatic Slovenica Szlovéniában kiterjedt, sokrétű értékesítési hálózattal rendelkezik, összesen 373 értékesítési ponttal. A felvásárlási megállapodás részeként a Generali megszerezte a több, mint 750 millió euró vagyont kezelő KD Skladi alapkezelőt is, mely 20%-os piaci részesedésével Szlovénia harmadik legnagyobb alapkezelője, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Makedóniában is.

Vanja Hrovat, a Generali zavarovalnica vezérigazgatója elmondta: “Szlovénia Közép-Európa déli részének egyik legnagyobb ütemben fejlődő állama, ahol az erőteljes, stabil gazdasági növekedés kedvező makrogazdasági kilátásokkal párosul. Az akvizíció tehát kifejezetten vonzó lehetőségeket kínál. Segítségével ki tudunk aknázni olyan keresztértékesítési lehetőségeket, melyekkel szélesebb ügyfélkört érhetünk el. Az egyedi értékesítési ajánlatunkból, kiemelkedő szakmai tudásunkból és a Csoporton belül megosztott gyakorlati megoldásokból fakadó előnyöket minden ügyfelünk egyaránt élvezheti. Az Adriatic Slovenica az elmúlt években igen jelentős eredményeket ért el. Örömömre szolgál az együttműködés, és hogy a már meglévő magas színvonalú szolgáltatásokat közösen fejleszthetjük tovább. Biztos vagyok benne, tudásunk és szakértelmünk egyesítésével ügyfeleink részére a legjobb biztosítási és befektetési megoldásokat tudjuk majd kínálni.”

A Generali 1997 óta működik Szlovéniában. A Generali Zavarovalnica az ország egyik legnevesebb biztosító társasága illetve Szlovénia egyik vezető nagyvállalata. A társaság 2017-ben 98 millió euró díjbevételt ért el. 4,9%-os piaci részesedésével az ötödik legnagyobb biztosító a szlovén piacon. Az Adriatic Slovenica megszerzésével a Generali Csoport a második legnagyobb biztosítási szereplővé válik.

LENGYELORSZÁG: A CONCORDIA BIZTOSÍTÓK MEGSZERZÉSÉVEL A GENERALI ERŐSÍTETTE JELENLÉTÉT
A Generali fontos vállalatfelvásárlásokkal növeli jelenlétét Lengyelországban, legnagyobb közép- és kelet-európai piacán. A német tulajdonosokkal, a Concordia Versicherunggal illetve a Vereinigte Hagelversicherunggal kötött megállapodás értelmében a Generali teljes körű ellenőrzést szerzett a lengyel életbiztosító, a Concordia Capital SA valamint a nem-életbiztosító, Concordia Polska TUW felett. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követően válik véglegessé. A Concordia Csoport lengyel vállalatainak megszerzésével a Generali jelentősen megerősítette lengyelországi jelenlétét.

Andrea Simoncelli, a lengyel Generali vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülünk a lengyelországi tevékenységek bővítésének. A vállalatfelvásárlás révén a Concordia ügyfelei számára is elérhetővé válik a Generali teljes biztosítási termékkínálata. A Concordia megszerzésével kiegyensúlyozottabbá válik a gépjármű illetve egyéb nem-életbiztosítási állományunk összetétele, míg értékesítési struktúránk és régiós jelenlétünk jelentősen bővül. A tranzakció révén meglévő állományunk mezőgazdasági biztosításokkal egészül ki. A mezőgazdaság a lengyel gazdaság kiemelten fontos területe, ezért szeretnék termékeinkkel támogatni, segíteni. Az új üzletrész megszerzésével megerősödik jelenlétünk Nyugat-Lengyelországban, értékesítési tevékenységünk pedig egy új értékesítési csatornával, banki együttműködésekkel bővül.”

A poznańi székhelyű Concordia Lengyelország összesen 14 területi központtal és közel 40 kirendeltséggel rendelkezik; alkusz partnereinek száma meghaladja a kétezret. A Concordia 20 éve értékesít biztosításokat Lengyelországban. 330 000 ügyfelével a mezőgazdasági biztosítási szektor egyik vezető szolgáltatója. A Concordia Lengyelország 2017-ben 120 millió euró díjbevételt ért el.

A Generali 1998 óta működik Lengyelországban. Munkavállalóinak száma 1300. A Generali lakossági és vállalati ügyfeleinek élet- és nem-életbiztosításokat egyaránt kínál. 2017-ben 550 millió euró bruttó díjelőírással és 3,8%-os piaci részesedéssel a nyolcadik helyen állt a lengyel piacon.

A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI SIKEREK FOLYTATÓDNAK

Luciano Cirinà elmondta: „Az elmúlt időszakban végrehajtott vállalatfelvásárlások azért különösen biztatóak, mert ezek révén a régiónk még nagyobb mértékben tud majd hozzájárulni a Generali eredményeihez. Büszkék vagyunk arra, hogy az Ausztriát, Közép- és Kelet-Európát illetve Oroszországot felölelő régió már most is közel 10%-át adja a Csoport díjvolumenének, a működési eredményéhez pedig 15%-ban járul hozzá. Biztos vagyok abban, hogy a Generali sikertörténete a szerves növekedési potenciál és a befektetési lehetőségek kiaknázásával tovább folytatódik majd a régióban.”

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntöttek a munkavállalók

Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.
2019. 04. 20. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A júliusi hétvégeken a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

A négy júliusi hétvégén lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat, így az a gyalogosoké lesz július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes csütörtökön Budapesten.
2019. 04. 20. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Négy ország rendezi meg a 2021-es női kosárlabda Eb-t

Franciaország, Spanyolország, Svédország és Ukrajna közösen rendezi meg a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságot.
2019. 04. 20. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése

Amennyiben az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkennek, az meg fog mutatkozni az élelmiszerárakban, s az Európai Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását eredményezheti - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke csütörtöki sárbogárdi sajtótájékoztatóján.
2019. 04. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várában

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várában. A tizennegyedik alkalommal megtartott rendezvényen a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyezik a hangsúlyt, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.
2019. 04. 20. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elnökválasztást tartanak vasárnap Észak-Macedóniában

Elnökválasztást tartanak vasárnap Észak-Macedóniában, a kampány leginkább az ország év eleji névváltoztatása és annak alkotmányos háttere körül zajlott.
2019. 04. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerbia egyre erősebbé válik

Szerbia egyre erősebbé válik, és azért erősödött meg, mert vezetői nem hagyták figyelmen kívül a nemzeti érdekeket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban Aleksandar Vucic szerb államfő kampányrendezvényén.
2019. 04. 20. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sztyeppetűz miatt szükségállapotot hirdettek ki Oroszország Bajkálontúli területén

Sztyeppetűz miatt szükségállapotot hirdettek ki Oroszország Bajkálontúli területén - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma péntek este Moszkvában.
2019. 04. 20. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Húsvéti programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély

Koncertek, tojásfestés, interaktív gyermekelőadás és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Ibolya Nap elnevezésű családi rendezvényen a Gödöllői Királyi Kastélyban.
2019. 04. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy hét alatt háromszor razziáztak egy fővárosi szórakozóhelyen

Hat embert előállítottak kábítószer-birtoklás gyanúja miatt egy fővárosi szórakozóhelyről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken internetes oldalán. Szombaton és vasárnap hasonló akcióban már 47 embert előállítottak ugyanerről a helyről.
2019. 04. 19. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem tudni, mikor és hol lesz a Putyin-Kim-csúcstalálkozó

Moszkva biztonsági okokból nem nevezi meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsng Un észak-koreai vezető előkészületben lévő találkozójának időpontját és helyszínét - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában.
2019. 04. 19. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosulnak a szociális bérlakáshoz jutás feltételei Ausztriában

Egy új törvényjavaslat szerint Ausztriában a kormány a szociális bérlakások elosztásakor előnyben részesítené az osztrákokat, ugyanakkor nehezebben juthatnak majd lakáshoz Ausztriában a külföldiek, főként a nem európai uniós tagállamokból érkezők - erről írt az osztrák sajtó.
2019. 04. 19. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen időjárásra számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2019. 04. 19. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra

Majdnem 20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra március 31-ig - írta az eduline.hu az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján.
2019. 04. 19. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

Zárva tart május 13-tól 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt - tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t.
2019. 04. 19. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent a 2030-ig szóló exportstratégia kivonata

Megjelent a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2030-ig szóló, márciusban elfogadott Nemzeti Exportstratégiájának kivonata csütörtökön a kormany.hu oldalon.
2019. 04. 19. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Jelentősen, csaknem két és félszeresére nőtt 2010 óta a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Tabon.
2019. 04. 19. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagycsütörtöki ajándékot osztott II. Erzsébet királynő

A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó.
2019. 04. 19. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Helytelenül kezeljük az e-hulladékot

Bár a többség nyitott a szelektív gyűjtésre, az elektronikai eszközökből származó hulladékokat a lakosság csaknem fele rosszul helyezi el - derül ki a MediaMarkt országos felméréséből.
2019. 04. 18. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.
2019. 04. 18. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:
Raiffeisen