A Magyar Telekom közzétette rövid- és középtávú előrejelzéseit

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU and Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Társaság – a budapesti székházában tartott befektetői prezentáció keretében – közzétette 2021-ig szóló stratégiai és pénzügyi célkitűzéseit.

A Magyar Telekom közzétette rövid- és középtávú előrejelzéseit

A Magyar Telekom stratégiájának fókuszában a változó üzleti környezetben rejlő lehetőségek kiaknázása áll.

Magyarországon a Magyar Telekom vezető pozícióra törekszik mind az ügyfélélmény, mind a technológiai és üzleti produktivitás terén – ezzel támogatva a cég folyamatos fejlődését és növekedését. A stratégia hat pilléren nyugszik, melyek elősegítik a Társaság folytatódó átalakulását.

Először,  a  vállalat  meg  kívánja  őrizni  pozícióját  az  ország  első  számú  integrált  szolgáltatójaként,  az dinamikusan terjeszkedő és fix-mobil konvergens képességeiket fejlesztő versenytársakkal szemben.

Másodszor,  a  Magyar  Telekom az  új  technológiai lehetőségek kiaknázása  és a  mindenhol  elérhető, tökéletes digitális ügyfélélmény biztosítása érdekében, a digitalizációt helyezi előtérbe. A fokozott figyelem hozzájárul olyan biztonságos infokommunikációs és Internet of Things (IoT) megoldások kidolgozásához, melyek  révén  az  üzleti-  és  a  magánszektor  is  fokozhatja  hatékonyságát.  Mindezen  túl,  a  Telekom mobilalkalmazás   és   az   e-kereskedelmi   csatornájának   fejlesztése,   valamint   a   cégnél   folyó   IT- transzformációs folyamat mind nagymértékben elősegíti a kényelmi szolgáltatások fokozását és ezáltal a tökéletes ügyfélélmény megteremtését.


Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Harmadszor, a Magyar Telekom – a fogyasztók növekvő tartalom- és sebességigényeinek megfelelve – integrált  gigabit-képes  vezetékes  hálózatot  épít  ki  Magyarországon.  A  társaság  ennek  érdekében felgyorsítja  az  optikai  hálózat  kiterjesztését,  modernizálja  az  ED3  hálózatot,  fokozatosan  kivezeti rézhálózatát, végrehajtja a gigabites hálózatokra történő migrációt, valamint konszolidálja alvállalkozóit.

Negyedszer, a vállalat – saját működése és az ügyfeleknek kínált lehetőségek egyszerűsítésével – javítja hatékonyságát és ügyfélajánlatait. A termékek és ajánlatok egyszerűsítése révén az ügyfelek könnyebben és   megalapozottabban   dönthetnek   majd   a   számukra   megfelelő   megoldás   kiválasztásakor.   Az egyszerűsítés a Társaság értékesítő munkatársait is segíti – hozzájárulva az ügyfelek eredményesebb, hatékonyabb kiszolgálásához. Mindezek mellett, a vállalat egyre inkább az önkiszolgáló csatornák – mint a Telekom mobilalkalmazás és az e-kereskedelem – felé irányítja át az értékesítést és a támogatást, miközben fenntartja a szolgáltatások kiváló színvonalát.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Ötödször, a Magyar Telekom törekszik arra, hogy határozottan és megfelelő időben reagáló, gyorsan intézkedő  és  agilis  szolgáltatóként  működjön.  Ennek  érdekében  új  munkamódszereket  alkalmazó kulturális transzformációs program elindításával a vállalat gyorsabbá, erősebbé, döntésképesebbé és célorientáltabbá kíván válni. További célja a transzformációnak a munkatársi elégedettség és motiváció fejlesztése, hogy a vállalat az egyre erősebb munkaerőpiaci verseny mellett is képes legyen a legjobb képességű munkavállalókat szerződtetni és megtartani.

Végül a Társaság célja a márka továbbfejlesztése, melyen keresztül a Magyar Telekom dinamikus és élénk vállalati    kultúráját    és   ügyfélközpontúságra    törekvését    kommunikálja.    Magyarország    digitális megújulásának  támogatójaként  a  Társaság  hangsúlyozza  szerepét  az  ügyfelek  digitális  életének átalakításában, az internetben rejlő lehetőségek kiaknázásában és a társadalom minden tagját segíti, hogy élni tudjon az újonnan kifejlesztett technológiák által kínált esélyekkel.

Macedóniában a Társaság törekszik arra, hogy továbbra is folytassa fejlődését a megcélzott speciális növekedési  területeken  és  a  meglévő  ügyfélkörére  támaszkodva  még  több  értéket  teremtsen.  Ez  a célkitűzés magában foglalja a vezető szerep megőrzését mind a vezetékes és mobil konvergencia, mind a szélessávú-, TV- és infokommunikációs szolgáltatások, valamint az IoT-megoldások terén. A Társaság ezt részben az innováció ösztönzésével, kiváló hálózatok fejlesztésével, részben a társaság digitalizálása és egy hatékonyabb működési modell létrehozása révén kívánja elérni.


A vállalati kultúraváltás keretében a Társaság  támogatja  a  fogyasztói  elégedettség  növelésére  és  a  tehetségek  toborzására  irányuló célkitűzéseket, ezzel is erősítve a dinamikus szolgáltató képét és a Társaság merész, piacvezető márkáját.

Csoport pénzügyi célok

A Magyar Telekom bemutatta a 2019-re és a 2021-ig húzódó időszakra vonatkozó pénzügyi céljait is. A társaság előrejelzései szerint 2019-ben mérsékelten csökkennek a bevételek, hogy azután egészen 2021- ig összességében stabilan maradjanak. Az EBITDA várhatóan az egész időszakban folyamatosan nőni fog, évente  átlagosan  1-2%-os  mértékben  –  köszönhetően  közvetett  költségek  (a  közüzemi  adók  és  az értékcsökkenési  költségek  nélkül)  csökkentésének.  A  CAPEX  költésünket  az  ideivel  azonos  szinten tervezzük tartani (nem számítva az IFRS16 hatást és az esetleges spektrum költségeket) összehangban a vezetékes  hálózatunk  folyamatos  fejlesztésével,  amely  magába  foglalja  az  optikai  hálózatbővítési programunk  felgyorsítását.  A  jövedelmezőségünkben  tapasztalt  trendfordulónak  köszönhetően  arra számítunk, hogy szabad cash-flow (a spektrum licenszdíjak nélkül) átlagosan évi 5%-kal növekedhet.

Továbbá  a  Társaság  arra  számít,  hogy  részvényenként  27  forint  osztalékot  fog  fizetni  a  2019.  évi eredmények után. (A hivatalos osztalékjavaslatot az Igazgatóság megfelelő időben fogja előterjeszteni a Közgyűlés részére, amikor az összes szükséges információ rendelkezésre áll, és valamennyi előfeltétel teljesül.)

Hozzászólások

Mire számíthatunk ma az európai részvénypiacokon?

Enyhe pluszokban nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok pénteken, de elemzők arra figyelmeztettek, hogy törékenynek bizonyulhat az emelkedés.
2019. 05. 24. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Enyhe emelkedés várható

Enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2019. 05. 24. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Jelentős mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2019. 05. 23. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lehúzta a BUX-ot a rossz nemzetközi hangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,13 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 40 010,72 ponton zárt csütörtökön.
2019. 05. 23. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tartanak a befektetők az amerikai-kínai kereskedelmi háborútól

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön. A befektetők attól tartanak, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború egy technológiai hidegháborúba fordulhat át, a megoldásnak pedig nyoma sincs.
2019. 05. 23. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Robosztus árbevétel- és eredménynövekedést tervez az AutoWallis új stratégiájában

Bemutatta 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét az AutoWallis, melynek új részvényeit februárban vezették be a tőzsdére. A vállalat robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. Az AutoWallis 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményének (EBITDA) négyszereződésével, árbevételének duplázódásával, míg akvizíciókkal ennél is nagyobb növekedéssel számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetést is tervez a cég. Az AutoWallis fő tulajdonosa a stratégiát több eszközzel is támogatja, célja, hogy a vállalat jelentősen növelje a részvényesi értéket.
2019. 05. 23. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kereskedelmi háborús előkészületek a részvénypiacokon

Az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség további várható fejleményei miatt a befektetőknek egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy az amerikai vállalatok mekkora kitettséggel rendelkeznek a kínai viszonylatban. Az Apple várhatóan már rövid időn belül megszenvedi a Huawei-ellenes intézkedések miatti kínai megtorlást - az Apple bevételének kb. 20%-a származik Kínából, ez 2018-ban 52 milliárd dollár volt. De számos nagy amerikai cég jelentős kitettsége mellett egész iparágak is megéreznék a kereskedelmi háború nyomán a globális ellátási láncban keletkező zavarokat, leginkább a félvezetőgyártás, az autógyártás, a szállítás, az acélipar, a vegyipar és az elektronika.
2019. 05. 23. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Veszteséges kezdés várható az európai piacokon

Veszteséges kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.
2019. 05. 23. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben szerda este a reggeli szintekhez képest.
2019. 05. 22. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak az európai tőzsdék

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék szerdán. A befektetők óvatosak, aggasztja őket, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszály technológiai háborúba látszik átfordulni, miközben a nagy-Britannia uniós tagságának megszűnését (Brexit) övező bizonytalanságok is emelkedtek.
2019. 05. 22. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a hazai részvények többsége

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 608,87 pontos, 1,54 százalékos emelkedéssel, 40 184,85 ponton zárt szerdán.
2019. 05. 22. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban az amerikai tőzsdék, óvatos kereskedés várható

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerdán, miután újult erővel lángoltak fel a félelmek az amerikai-kínai kereskedelmi háború kiszélesedése miatt azon sajtóhírek nyomán, hogy a Huawei Technologies után újabb kínai technológiai nagyvállalatot sújthat szankciókkal Washington.
2019. 05. 22. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így kezdték a napot az európai tőzsdék

A keddi záróértékükhöz képest vegyesen mozdultak el a vezető európai értéktőzsdék irányadó mutatói a szerdai kereskedés kezdetén.
2019. 05. 22. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó néhány térségbeli börzén sem alakult ki egyértelmű trend.
2019. 05. 22. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerény forinterősödés kora reggel

Kedd estéhez képest szerényen erősödött a forint jegyzése a főbb devizákhoz képest szerda kora reggel.
2019. 05. 22. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezért emelkedtek ma a tőzsdeindexek

Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék kedden, miután az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatti aggodalmakat némileg csillapította, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium átmenetileg, 90 napra enyhített a Huawei Technologies kínai óriásvállalatra kivetett szankciókon.
2019. 05. 21. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csillapodtak az aggodalmak, pluszban az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel nyitottak kedden a New York-i tőzsde irányadó indexei, miután az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi háború kiszélesedése miatti aggodalmak némiképp csillapodtak annak köszönhetően, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium átmenetileg, 90 napra felfüggesztette a Huawei Technologies kínai óriásvállalatra kivetett szankciók hatályba lépését.
2019. 05. 21. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban az európai tőzsdék

Pluszban indult a kereskedés a vezető nyugat-európai tőzsdéken kedden az előző napi komoly gyengülés után.
2019. 05. 21. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Kisebb pozitív korrekció indulhat a kereskedés

Kisebb pozitív korrekció indulhat nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2019. 05. 21. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változott a forint árfolyama estére

Vegyesen alakult a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben hétfő este a reggeli szintekhez képest.
2019. 05. 20. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások: