A Magyar Telekom közzétette rövid- és középtávú előrejelzéseit

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU and Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Társaság – a budapesti székházában tartott befektetői prezentáció keretében – közzétette 2021-ig szóló stratégiai és pénzügyi célkitűzéseit.

A Magyar Telekom közzétette rövid- és középtávú előrejelzéseit

A Magyar Telekom stratégiájának fókuszában a változó üzleti környezetben rejlő lehetőségek kiaknázása áll.

Magyarországon a Magyar Telekom vezető pozícióra törekszik mind az ügyfélélmény, mind a technológiai és üzleti produktivitás terén – ezzel támogatva a cég folyamatos fejlődését és növekedését. A stratégia hat pilléren nyugszik, melyek elősegítik a Társaság folytatódó átalakulását.

Először,  a  vállalat  meg  kívánja  őrizni  pozícióját  az  ország  első  számú  integrált  szolgáltatójaként,  az dinamikusan terjeszkedő és fix-mobil konvergens képességeiket fejlesztő versenytársakkal szemben.

Másodszor,  a  Magyar  Telekom az  új  technológiai lehetőségek kiaknázása  és a  mindenhol  elérhető, tökéletes digitális ügyfélélmény biztosítása érdekében, a digitalizációt helyezi előtérbe. A fokozott figyelem hozzájárul olyan biztonságos infokommunikációs és Internet of Things (IoT) megoldások kidolgozásához, melyek  révén  az  üzleti-  és  a  magánszektor  is  fokozhatja  hatékonyságát.  Mindezen  túl,  a  Telekom mobilalkalmazás   és   az   e-kereskedelmi   csatornájának   fejlesztése,   valamint   a   cégnél   folyó   IT- transzformációs folyamat mind nagymértékben elősegíti a kényelmi szolgáltatások fokozását és ezáltal a tökéletes ügyfélélmény megteremtését.


Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


Harmadszor, a Magyar Telekom – a fogyasztók növekvő tartalom- és sebességigényeinek megfelelve – integrált  gigabit-képes  vezetékes  hálózatot  épít  ki  Magyarországon.  A  társaság  ennek  érdekében felgyorsítja  az  optikai  hálózat  kiterjesztését,  modernizálja  az  ED3  hálózatot,  fokozatosan  kivezeti rézhálózatát, végrehajtja a gigabites hálózatokra történő migrációt, valamint konszolidálja alvállalkozóit.

Negyedszer, a vállalat – saját működése és az ügyfeleknek kínált lehetőségek egyszerűsítésével – javítja hatékonyságát és ügyfélajánlatait. A termékek és ajánlatok egyszerűsítése révén az ügyfelek könnyebben és   megalapozottabban   dönthetnek   majd   a   számukra   megfelelő   megoldás   kiválasztásakor.   Az egyszerűsítés a Társaság értékesítő munkatársait is segíti – hozzájárulva az ügyfelek eredményesebb, hatékonyabb kiszolgálásához. Mindezek mellett, a vállalat egyre inkább az önkiszolgáló csatornák – mint a Telekom mobilalkalmazás és az e-kereskedelem – felé irányítja át az értékesítést és a támogatást, miközben fenntartja a szolgáltatások kiváló színvonalát.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Ötödször, a Magyar Telekom törekszik arra, hogy határozottan és megfelelő időben reagáló, gyorsan intézkedő  és  agilis  szolgáltatóként  működjön.  Ennek  érdekében  új  munkamódszereket  alkalmazó kulturális transzformációs program elindításával a vállalat gyorsabbá, erősebbé, döntésképesebbé és célorientáltabbá kíván válni. További célja a transzformációnak a munkatársi elégedettség és motiváció fejlesztése, hogy a vállalat az egyre erősebb munkaerőpiaci verseny mellett is képes legyen a legjobb képességű munkavállalókat szerződtetni és megtartani.

Végül a Társaság célja a márka továbbfejlesztése, melyen keresztül a Magyar Telekom dinamikus és élénk vállalati    kultúráját    és   ügyfélközpontúságra    törekvését    kommunikálja.    Magyarország    digitális megújulásának  támogatójaként  a  Társaság  hangsúlyozza  szerepét  az  ügyfelek  digitális  életének átalakításában, az internetben rejlő lehetőségek kiaknázásában és a társadalom minden tagját segíti, hogy élni tudjon az újonnan kifejlesztett technológiák által kínált esélyekkel.

Macedóniában a Társaság törekszik arra, hogy továbbra is folytassa fejlődését a megcélzott speciális növekedési  területeken  és  a  meglévő  ügyfélkörére  támaszkodva  még  több  értéket  teremtsen.  Ez  a célkitűzés magában foglalja a vezető szerep megőrzését mind a vezetékes és mobil konvergencia, mind a szélessávú-, TV- és infokommunikációs szolgáltatások, valamint az IoT-megoldások terén. A Társaság ezt részben az innováció ösztönzésével, kiváló hálózatok fejlesztésével, részben a társaság digitalizálása és egy hatékonyabb működési modell létrehozása révén kívánja elérni.


A vállalati kultúraváltás keretében a Társaság  támogatja  a  fogyasztói  elégedettség  növelésére  és  a  tehetségek  toborzására  irányuló célkitűzéseket, ezzel is erősítve a dinamikus szolgáltató képét és a Társaság merész, piacvezető márkáját.

Csoport pénzügyi célok

A Magyar Telekom bemutatta a 2019-re és a 2021-ig húzódó időszakra vonatkozó pénzügyi céljait is. A társaság előrejelzései szerint 2019-ben mérsékelten csökkennek a bevételek, hogy azután egészen 2021- ig összességében stabilan maradjanak. Az EBITDA várhatóan az egész időszakban folyamatosan nőni fog, évente  átlagosan  1-2%-os  mértékben  –  köszönhetően  közvetett  költségek  (a  közüzemi  adók  és  az értékcsökkenési  költségek  nélkül)  csökkentésének.  A  CAPEX  költésünket  az  ideivel  azonos  szinten tervezzük tartani (nem számítva az IFRS16 hatást és az esetleges spektrum költségeket) összehangban a vezetékes  hálózatunk  folyamatos  fejlesztésével,  amely  magába  foglalja  az  optikai  hálózatbővítési programunk  felgyorsítását.  A  jövedelmezőségünkben  tapasztalt  trendfordulónak  köszönhetően  arra számítunk, hogy szabad cash-flow (a spektrum licenszdíjak nélkül) átlagosan évi 5%-kal növekedhet.

Továbbá  a  Társaság  arra  számít,  hogy  részvényenként  27  forint  osztalékot  fog  fizetni  a  2019.  évi eredmények után. (A hivatalos osztalékjavaslatot az Igazgatóság megfelelő időben fogja előterjeszteni a Közgyűlés részére, amikor az összes szükséges információ rendelkezésre áll, és valamennyi előfeltétel teljesül.)

Hozzászólások

Továbbra sincs határozott iránya a dollárnak

Az amerikai dollár nagyjából kiheverte a Fed Nyíltpiaci Bizottságának szerdai döntése utáni gyengülését, így idén egy újabb példáját láthattuk annak, hogy a dollár egy kiemelt kockázatú eseményt követően sem képes tartós irányt venni.
2019. 03. 23. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Graphisoft Park 126 és 42 forint osztalékot javasol részvényenként

Tavalyi adózott eredménye után a Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság az A sorozatú törzsrészvényei után részvényenként 126 forint, a B sorozatú dolgozói részvények után részvényenként 42 forint osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésnek.
2019. 03. 22. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős veszteségben a tőzsdék

Erős veszteségben zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék pénteken, miután a vártnál jóval rosszabb európai gazdasági adatok felkorbácsolták a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmakat.
2019. 03. 22. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Stagnált a BUX index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,08 pontos, 0,06 százalékos csökkenéssel, 41 931,67 ponton zárt pénteken.
2019. 03. 22. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsdeindexek

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei pénteken, miután a vártnál gyengébb német és euróövezeti feldolgozóipari-menedzserindexek felkorbácsolták a globális növekedés lassulása miatti aggodalmakat.
2019. 03. 22. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem ért fel a Nike a felfokozott várakozásokhoz

A vártnak nagyjából megfelelő harmadik negyedéves gyorsjelentést tett közzé tegnap a Nike, miután a várttól minimálisan elmaradó, 9,6 milliárd dolláros árbevételen (+7% év/év) 0,68 dolláros tisztított egy részvényre jutó eredményt ért el (EPS várakozás 0,65 dollár).
2019. 03. 22. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Richter 100 forint osztalék kifizetését javasolja részvényenként

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a 2018. évi eredmény terhére a törzsrészvényekre a névértékkel megegyező, azaz 100 forint osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a társaság éves rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett közgyűlési meghívóból.
2019. 03. 22. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

London kivételével pluszban nyitottak a tőzsdék

London kivételével indexerősödéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
2019. 03. 22. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Hogyan alakul a mai kereskedés?

Mérsékelt emelkedésre és negatív nyitásra, illetve iránykeresésére számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.
2019. 03. 22. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyes kezdés várható a tőzsdéken

Az előző napi vegyes záráshoz hasonlóan egyértelmű irány nélküli kezdésre lehet számítani pénteken a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.
2019. 03. 22. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP ismét csúcsot döntött

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 8,60 pontos, 0,02 százalékos csökkenéssel, 41 955,75 ponton zárt csütörtökön.
2019. 03. 21. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi történt ma a tőzsdéken?

Vegyes kezdés után a csütörtöki kereskedés végeztével sem mutatott egyértelmű képet az árfolyamok alakulása a főbb európai értékpapírpiacokon.
2019. 03. 21. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az arany nagyot ugrott Powell szavaira

Az arany 1.320 dollárra emelkedett, miután Jerome Powell jegybankelnök tegnapi beszédében arról szólt, hogy idén már nem lesz kamatemelés az USA-ban, és a kötvényportfolió leépítése is lassabb lesz.
2019. 03. 21. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A vártnál jobban kapcsolt vissza a Fed

Kevés volt az óvatos Fed az üdvösséghez tegnap az amerikai részvénypiacokon, miután Donald Trump szigorúbb hangnemet ütött meg Kínával szemben.
2019. 03. 21. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Optimizmus látszik a memóriachip piacon

A vártnál kicsivel jobb számokat közölt tegnap a második negyedévre a memóriachipeket gyártó Micron Tehnology.
2019. 03. 21. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi várható a hazai tőzsdén?

Iránykereséssel, illetve kisebb emelkedéssel nyithat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők szerint.
2019. 03. 21. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így indították a napot az európai tőzsdék

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön.
2019. 03. 21. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint reggelre

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel.
2019. 03. 21. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Részvényenként 17,80 forint osztalékot fizethet a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatósága részvényenként 17,80 forint osztalék kifizetését javasolja a társaság 1000 forint névértékű részvényeire a 2018. évi eredmény után, szemben a megelőző évi 23 forinttal.
2019. 03. 20. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben szerda este a reggeli szintekhez képest.
2019. 03. 20. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások: