A Pannunion vezetése támogatja a cégre tett vételi ajánlatot

A PannUnion igazgatósága támogatja a cégre tett vételi ajánlatot, amely szerint a Pannunity Kft. részvényenként 210,32 forintot fizetne a részvényeseknek.

Az igazgatóság a javaslatát az RSM DTM Audit Tanácsadó Kft. mint független pénzügyi tanácsadó értékelése alapján, egyhangú döntéssel hozta meg - derül ki a társaság közleményéből, amelyet kedden tettek közzé a BÉT honlapján. A tanácsadó megállapítása szerint a vételi ár "pénzügyi szempontból méltányos".

 

A tranzakciót véleményezte és támogatja a társaság üzemi tanácsa és szakszervezeti bizottsága is, bízva abban, hogy a kivásárlás további fejlődési lehetőséget biztosít a társaságnak. A PannErgy és a PannUnion május 16-án jelentette be a vételi ajánlatot, és azt, hogy a PannErgy Nyrt. eladja a PannUnion Nyrt.-ben lévő összes, 95,3 százaléknyi részvényét a Pannunity Kft-nek.

 

Az akkori tájékoztatás szerint a Pannunity Kft.-t erre a tranzakcióra hozta létre a Luxemburgban bejegyzett Island Lux s.á.r.l. and Partners S.C.A. nevű cég, amely közvetetten a Sun Capital Partners, Inc. vállalkozásai által kezelt befektetési alapok ellenőrzése alatt áll. A PannErgy bevétele az 25 millió 662.411 darab PannUnion részvény értékesítésével 5,4 milliárd forint lenne. A megállapodás ugyanis szól arról, hogy a nyilvános vételi ajánlat lezárulta után - várhatóan két-három hónapon belül - a megállapodásban leírt ár-felülvizsgálati eljárásban állapítják meg a PannErgy-nek fizetendő végleges árat, ami a vételi ajánlat zárásakor a PannUnion pénzügyi helyzetétől függ.

 

A PannErgy közleménye hangsúlyozza, hogy ebben az árkorrekcióban a kisrészvényesek nem vesznek részt. Harmadik fél ellenajánlata esetén a vevő új ellenajánlatot tesz, amit a PannErgy köteles elfogadni. A PannErgy és a Pannunity Kft. megállapodása szól arról is, hogy a vevő vételi jogot kap arra, hogy 5,03 milliárd forintért megvásárolja a PannUnion eszközeit. Ez arra az esetre vonatkozik, ha a PannErgy nem minden részvényét kínálná fel a nyilvános vételi ajánlatban, vagy elfogadná egy harmadik fél nyilvános vételi ellenajánlatát, mielőtt a Pannunity Kft. ellenajánlatot tenne.

 

A Pannunity Kft. a nyilvános vételi ajánlatot május 16-án nyújtotta be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), így az ajánlatot a tőkepiaci felügyelet még nem hagyta jóvá. A 2,695 milliárd forint jegyzett tőkéjű PannUnion Nyrt. csomagolóanyag-ipari cégcsoport. Többek között Romániában és Ukrajnában is tevékenykedik. Így a részvények átruházásához még szükséges ezen országok versenyhatóságainak jóváhagyása is.

 

A társaság 2010. évi konszolidált árbevétele a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 14,799 milliárd forint volt, és az évet 460 millió forint adózott nyereséggel zárta. A társaság saját tőkéje 2010 végén 3,764 milliárd forint volt, kötelezettségeinek állománya pedig elérte a 8,27 milliárd forintot. Az eladó PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni, míg a PannUnion részvényei a B kategóriában forognak. A PannErgy részvény 883 forinton, a PannUnion 197 forinton zárt kedden, a tranzakció bejelentésének napján a PanErgyt még 890, a PannUnion részvényeit 252 forinton jegyezték. (MTI)

Hozzászólások

Az autizmus össszefüggésben lehet a koraterhességi vérszegénységgel

A gyerek későbbi autizmusát, figyelemzavarát, értelmi fejlődésének elmaradását a koraterhességi vérszegénységgel hozták kapcsolatba svéd tudósok.
2019. 09. 23. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump szerint még ráér a kereskedelmi egyezmény

Nem szükséges a kereskedelmi egyezmény Kínával az elnökválasztás előtt - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban Scott Morrison ausztrál kormányfővel tartott közös tájékoztatóján.
2019. 09. 22. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszavonult egy legendás röplabdázó

Bejelentette visszavonulását Francesca Piccinini, az olaszok világ- és Európa-bajnok, hétszeres Bajnokok Ligája-győztes röplabdázója.
2019. 09. 22. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták a 2019-es Junior Prima díjakat

Átadták a 2019-es Junior Prima díjat tíz tehetséges 30 év alatti művésznek a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában pénteken Budapesten.
2019. 09. 22. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A napokban indul az evások tájékoztatása

Harmadával csökken 2022-ig az adók száma, jövőre négy adófajtával lesz kevesebb, egyebek között megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) is. A Pénzügyminisztérium mintegy 17 ezer érintett vállalkozásnak segít a lehető legkedvezőbb adózási mód kiválasztásában, az evások tájékoztatása a jövő héten indul - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
2019. 09. 22. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Senki sem találta el ezt a hat számot a lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2019. 09. 22. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kritikus gondolkodás nélkül az álhírek maguk alá gyűrnek bennünket

A közösségi média lassan elsődleges hírforrásunkká válik: manapság a híroldalak látogatóinak akár 70%-a is a közösségi média felől érkezik. A híreket rangsoroló algoritmus azonban nem vizsgálja, hogy egy adott hír igaz-e, a népszerű tartalom pedig egyre több és több ember hírfolyamában jelenik meg – legyen az bármilyen ártó vagy veszélyes valótlanság. A Magyar Telekom szakértők bevonásával járja körbe a tudatos internethasználat és a figyelemfelhívás jelentőségét. Az álhírek esetén például mindig jusson eszünkbe a FILTER mozaikszó, hogy valóban tudatos médiahasználókká válhassunk.
2019. 09. 22. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csapadékosra fordul az időjárás

Csapadékosra fordul és egyúttal melegszik az idő a jövő héten. A hajnalok is melegebbek lesznek, és többfelé alakulnak 20 fok felett a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2019. 09. 22. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Juncker szerint nem nyitható újra a Brexit-megállapodás

Az Európai Bizottság elnöke szerint nem nyitható újra a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás, és katasztrofális következményei lennének, ha az Egyesült Királyság rendezetlen módon lépne ki az Európai Unióból.
2019. 09. 22. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Kaspersky kutatása szerint a szülők 84%-a aggódik gyermeke online biztonsága miatt, mégsem szán időt a témáról való beszélgetésre

A szülők 84%-a aggódik gyermekeinek online biztonsága miatt világszerte, derül ki a Savanta piackutató cég által a Kaspersky megbízásából készített legújabb felmérésből. Ennek ellenére a szülők a gyermekük egész gyermekkora alatt összesen átlagosan csak 46 percet fordítanak arra, hogy az online biztonságról beszélgessenek vele. A felmérésben részt vevők több mint fele (58%-a) kevesebb mint 30 percet tölt a témáról való beszélgetéssel, ami rövidebb, mint egy iskolai tanóra időtartama.
2019. 09. 22. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Koreai előadók érkeznek Budapestre

Társadalmi jelenségekkel és múltfeldolgozással foglalkozó darabokat láthat a közönség koreai alkotók tolmácsolásában szeptember végén és október elején Budapesten.
2019. 09. 22. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt Svájc óraexportja

Nőtt Svájc óraexportja augusztusban éves összevetésben, a júliusihoz hasonló mértékben.
2019. 09. 22. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az orvosi kamara a béremelés mellett a közfinanszírozás növelését követeli

A béremelés mellett az egészségügy közfinanszírozásának növelését követelte több száz orvos a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati budapesti nagygyűlésén, amelyet Elhalt ígéretek nyomában - párbeszéd a döntéshozókkal címmel hívott össze az érdekképviselet.
2019. 09. 22. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesített a magyar részvénypiac! Melyik részvény most a nyerő?

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 116,92 ponton zárt pénteken, 831,71 ponttal, 2,06 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.
2019. 09. 22. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erre figyelnek a befektetők a jövő héten

Munkaerőpiaci statisztika várható a jövő héten, és hatással lehet a pénzpiacokra a jegybank keddi kamatdöntő ülése.
2019. 09. 22. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

500 milliós bútoripari fejlesztés a gyulai Holczmöbelnél

Mintegy 500 millió forintos beruházás keretében új, csaknem 1500 négyzetméteres gyártócsarnokot épített, valamint a bútorgyártáshoz szükséges új célgépeket és lapszabász technológiát vásárolt a gyulai székhelyű Holczmöbel 2012 Kft. - közölte az MTI-vel a magyar magánszemélyek tulajdonában álló cég ügyvezető igazgatója.
2019. 09. 22. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hogyan lehet forintból Facebook Librát venni és hogyan lehet a Librát forintra váltani, azaz mitől függ a Libra árfolyama?

Saját pénzt un. kriptodevizát vezet be a Facebook 2020 év elején, mely pénznek a Libra fantázianevet adták. Mitől függ a Libra árfolyama forintban, euróban vagy akár dollárban? A Libra több szempontból is kiemelkedik a már piacon lévő sok száz kriptopénz közül, de a legfontosabb különbség az, hogy a Libra árfolyama - annak stabilitásának érdekében - egy devizakosárhoz lesz rögzítve, melyben a legnagyobb súllyal az amerikai dollár szerepel majd (USD), de tartalmaz eurót (EUR), japán jent (JPY), angol fontot (GBP) és szingapúri dollárt is (SGD). Hogy hány forintot ér majd tehát aktuálisan egy Facebook Libra és hogyan és milyen árfolyamon lehet azt átváltani forintra, az attól függ majd mindig, hogy ez a meghatározott devizakosár (átlagos) árfolyama hogyan viszonyul éppen a forint árfolyamához.
2019. 09. 22. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyi a nyugdíjkorhatár jelenleg Európa egyes országaiban?

Hány év a nyugdíjkorhatár Ausztriában, Németországban vagy épp Angliában (Nagy-Britanniában), Franciaországban? Hány éves kortól lehet az EU egyes tagállamaiban nyugdíjba vonulni? Melyik országban várható a nyugdíjkorhatár emelése és mikor? Nyugdíjkorhatár körkép a ProfitLine.hu segítségével.
2019. 09. 22. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át a Veszprém megyei Nemesvámoson

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át a Veszprém megyei Nemesvámoson, a beruházás 274 millió forintba került.
2019. 09. 22. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödik a V4-ek befolyása Európában

Erősödik a V4-ek befolyása Európában - többek között ezt állapította meg pénteken az MTI-hez eljuttatott elemzésében a Századvég.
2019. 09. 22. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások: