A Saxo Bank csatlakozott a Nemzetközi Devizapiaci Magatartási Kódexhez

A bank üdvözli a kezdeményezést, amely kulcsfontosságú a devizapiac egységessége szempontjából, és ez irányú elkötelezettségét a működési feltételeinek nyilvánossá tételével is megerősíti

A Saxo Bank csatlakozott a Nemzetközi Devizapiaci Magatartási Kódexhez

Az online kereskedési és befektetési specialista Saxo Bank aláírta a Nemzetközi Devizapiaci Magatartási Kódexet (Kódex). A Kódex célja, hogy fejlessze az ágazati sztenderdeket, és a devizapiac szereplői között széles körben terjessze az ágazatban kialakult legjobb gyakorlatokat. A Kódex az egész szektor által támogatott, mintegy kétéves időszak folyamán megvalósított együttműködés eredménye, amelyben a világ tizenhat különböző joghatósága alá tartozó központi bank és piaci szereplő vett részt. 

 

A kezdeményezés célja, hogy elősegítse a nemzetközi intézményi devizapiac konzisztenciáját, a piac iránti bizalmat és a piac hatékony működését, mivel a piacot számos bizalomcsökkentő esemény sújtott, többek között kereskedői visszaélések, az ügyfelek bizalmának meggyengülése, az érdekek különbsége és a megrendelések nem megfelelő kezelése. 

 

A nyitottság és az átláthatóság támogatását a bank a működési feltételeinek nyilvánossá tételével is megerősíti, így betekintést biztosít a brókerek ösztönzési rendszerébe, a kereskedés megalapozottságába, a tőkeáttételi viszonyokba és az eredmény alakulásába.

 

Kim Fournais, a Saxo Bank vezérigazgatója és társalapítója elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Bank of England állandó devizapiaci bizottságának tagjaként részt vehettünk ennek a rendkívül fontos és példa nélkül álló, a szektor egészét érintő kezdeményezés véleményezésében és szövegezésében. Élen kívánunk járni az átláthatóság megvalósításában, ezt bizonyítja a Kódex aláírása és a működési feltételeink nyilvánossá tétele is, amellyel érdekközösséget teremtünk az ügyfeleinkkel. Erősíteni kívánjuk a piac egységességét, a piac iránti bizalmat, és megoldást kívánunk adni azoknak az ügyfeleknek, akik szolgáltatót keresnek.”

 

A Kódex, amelyet a devizapiac alapelvei mentén alkottak meg, biztosítani fogja, hogy a devizapiaci kereskedést az egységesség és az átláthatóság jellemezze. Ezen felül a felelősségi viszonyok tisztázásával és a piaci szereplők közti ellenőrzési és együttműködési lehetőségek bővítésével a Kódex elősegíti a bizalom növekedését a piacon. 

 

A Kódex kapcsán Kurt vom Scheidt, a Saxo Bank globális devizaüzletágvezetője elmondta: „A Kódex egyedülálló módon a devizapiaci szegmens egészét fogja át, a piaci szereplőktől a kereskedési platformokig, globális szinten. Mindez biztosítani fogja azt, hogy a lefektetett szabályrendszert mindenki egységesen használja, egyenlő feltételeket teremtve ezzel a piaci szereplők számára, és visszaállítva az átláthatóságon és konzisztencián alapuló versenyhelyzetet”.

 

A Saxo Bank úgy véli, hogy egy jól működő devizapiac minden piaci szereplő érdekét egyformán szolgálja. A Kódex alapelveket és legjobb gyakorlatokat rögzít, amelyek a piac számára útmutatóként szolgálnak – nem maradnak ki azok a területek sem, amelyek esetében még van bizonyos fokú bizonytalanság az alkalmazandó irányelvek tekintetében.

 

„Míg más piacokon már láttunk hasonló önszabályozó kezdeményezéseket, a devizapiaci résztvevők között azonban még sosem volt ilyen szintű együttműködés. A Kódex széles körű ismertsége alapvető fontosságú annak érdekében, hogy a piaci szereplők ellenőrizhessék versenytársaik gyakorlatát, és ilyen módon biztosíthassák, hogy a rossz gyakorlatok és a piaci visszaélések eltűnjenek a devizapiacokról. Amennyiben sikeresnek bizonyul, úgy a Kódex mintaértékű lehet, és sorvezetőül szolgálhat hasonló kódexek kialakításához a többi eszközosztályban is.” – tette hozzá vom Scheidt.

 

A Saxo Bank működési feltételei itt tekinthetők meg: home.saxo/about-us/enhanced-disclosure 

 

A Saxo Bank korábbi intézkedéseivel is támogatta az átláthatóságot:

 

A Saxo Bank úgy véli, hogy a nyílt és átlátható piacok, valamint a szolgáltatók és az ügyfelek érdekeinek összhangja tényleges lehetőséget biztosít majd a brókerek megkülönböztetésére. Éppen ezért a Saxo mindig is a devizakereskedelem átláthatóságának és hatékonyságának növelését tartotta egyik fő céljának. 

 

2016 novemberében a bank bevezette a Megbízás-vezérelt Teljesítést a spot deviza, a határidős deviza és a CFD ügyletekben, ami nagyobb likviditást, erősebb kontrollt és átláthatóságot, valamint kedvezőbb árakat eredményezett az ügyfelek számára. 

 

A Saxo élenjárt abban is, hogy nyilvánosságra hozta az ügyfélmegbízások teljesítésére vonatkozó végrehajtási politika részleteit is, amelyből az ügyfelek megtudhatták, hogy a bank pontosan milyen módon hajtja végre a megbízásaikat. Emellett a Saxo Bank nyilvánosságra hozta a megbízások végrehajtására vonatkozó statisztikáit is, hogy az ügyfelek a lehető legmegalapozottabb döntést tudják meghozni, amikor brókert választanak maguknak.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Gyengült a forint délelőtt

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest hétfő délelőtt a bankközi devizapiacon a péntek esti árfolyamokhoz viszonyítva.
2017. 10. 23. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az adóreformról vitáznak az Egyesült Államokban - devizapiaci elemzői vélemény

-Az átlagos havi bér augusztusban 13,2%-kal, azaz 292 400 forintra nőtt az előző évhez képest. -Augusztusban 36,8%-kal nőtt az építőipari termelés volumene az előző évvel összehasonlítva.
2017. 10. 21. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint péntek estére

Enyhén gyengült a forint péntek estére a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 20. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felminősítették a K&H Bankot

Felminősítette a K&H Bank betéti besorolásait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a pénzintézet eszközminőségének, tőkehelyzetének és nyereségességének javulásával indokolva a döntést.
2017. 10. 20. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel, a dollárhoz képest gyengült, míg az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.
2017. 10. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja

Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program, az első lépcsőben a 2017. december 31-ig vállalt 30 200 terminálnak már több mint a felét forgalomba helyezték a programban részt vevő szolgáltatók. A most meghirdetett újabb 30 ezer terminállal a közeljövőben az online pénztárgépekhez viszonyított lefedettség megközelíti majd a 80 százalékot. Az újabb elfogadóhelyek telepítésének költségvetési forrását a kormány már korábban biztosította - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.
2017. 10. 20. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint estére

Az euróval és a dollárral szemben kissé erősödött, a svájci frank ellenében enyhén gyengült a forint csütörtök estig a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 19. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen mozgott a forint ma reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel: az euróhoz képest kissé gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben enyhén erősödött.
2017. 10. 19. 08:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővülő gazdaságra, alacsony inflációra, laza monetáris politikára számíthatunk jövőre

A fejlett országok gazdasági teljesítménye tovább javul, az infláció viszont továbbra sem fog látványosan emelkedni jövőre a CIB Bank elemzői szerint. A kamatok változására legfeljebb csak az Egyesült Államokban van esély, Európában és Magyarországon is 2018 végéig maradhat a jelenlegi szint.
2017. 10. 19. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Merre megy az EUR/HUF árfolyama? Elemzés

Az elmúlt közel 2 hétben jelentősen, mintegy 5 forintot erősödött az euró a forinttal szemben. Ennek elsődleges oka azonban szerintünk mindössze a profitrealizálás, nem pedig a fundamentumokban bekövetkezett változás. Ugyanis azok a befektetők, akiknek sikerült a szeptemberi emelkedő trendet meglovagolniuk, szép nyereségre tehettek szert mindössze néhány hét alatt, melyet most igyekeznek realizálni. Az emelkedő trend eltörésével pedig felerősödtek ezek a profitrealizálási törekvések.
2017. 10. 19. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

13 millió forintos büntetést kapott az MFB

Magyar Nemzeti Bank különböző, elsősorban a hitelkockázatokra, illetve a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályok megsértése, valamint a vállalatirányítás hiányosságai miatt együttesen 12 millió 800 ezer forint felügyeleti bírságra büntette az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-t - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
2017. 10. 18. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben szerda kora este a reggeli értékekhez képest.
2017. 10. 18. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Alig mozdult a forint

Alig változott, vegyesen alakult a forintárfolyam szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
2017. 10. 18. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült ma a forint

A dollárral szemben viszonylag nagyobb, az euróval és a svájci frankkal szemben csak kisebb mértékben gyengült a forint kedden a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 17. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hiba lenne, ha a Bank of England emelné alapkamatát

Londoni pénzügyi elemzők szerint a brit gazdaság ingatag helyzete miatt komoly hiba lenne, ha a Bank of England a monetáris tanács jelzéseinek megfelelően a közeljövőben kamatemelésbe kezdene.
2017. 10. 16. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen mozgott a forint

Vegyesen mozgott a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő kora este a reggeli értékekhez képest.
2017. 10. 16. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tízéves csúcson az euró long pozíciók

A legfrissebb COT-riport szerint, amely az október 10-ig tartó egyhetes időszak ügyleteit vizsgálta, a spekulációs célú dollár eladások (a 8 IMM devizával szemben) 9%-kal csökkentek, annak ellenére, hogy az euró nettó long pozíciók nagysága tízéves csúcsra jutott. Az angol fontot öt hét óta először adták az alapok. A japán jen nettó short állománya 20%-kal nőtt, ez volt a COT-riportban a legjelentősebb mozgás. Az USDJPY párra több bizonytalansági tényező is hatott: a Fed Nyíltpiaci Bizottságának galamb jellegű jegyzőkönyve, a vártnál gyengébben alakuló amerikai fogasztói árindex és a közelgő japán választások egyaránt hozzájárulnak a devizapár hullámzó mozgásához.
2017. 10. 16. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A katalán válság hatása a világpiacra nézve - heti devizapiaci jelentés

-A kereskedelmi mérleg augusztusban 440 millió eurós többletet mutatott. -Az ipari termelés indexe augusztusban éves szinten 6,8%-kal nőtt. -A fogyasztói árindex szeptemberben 2,5%-kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest.
2017. 10. 16. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább szenved a Wells Fargo

A bank egy részvényre jutó tisztított nyeresége 0,84 dollár lett a várt 1,02 dollárral és a megelőző évi 1,03 dollárral szemben a harmadik negyedévben.
2017. 10. 15. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Élesebb, innovatív versenyre kell felkészülniük a bankoknak

A bankoknak sokkal élesebb versenyre kell felkészülniük a jövőben, ehhez a mostaninál korszerűbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, ennek egyik első lépéseként 2019 második felében Magyarországon bevezetik az azonnali fizetések rendszerét - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőinek az MTI-hez eljuttatott tanulmányából.
2017. 10. 15. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás