A digitalizációban a németeket jobban aggasztja a stressz, mint a munkájuk elvesztése

• Diákok és tapasztalt szakemberek körében végeztek reprezentatív kutatást munkavállalás és karrier témában Németországban • A többség fontosnak tartja a digitalizációt a munkában, ugyanakkor egyharmaduk számára nem egyértelmű, hogy az mit is jelent • A diákok és munkavállalók bíznak abban, hogy jobban egyensúlyban tudják majd tartani a munkát és a magánéletet a digitalizációnak köszönhetően

A digitalizációban a németeket jobban aggasztja a stressz, mint a munkájuk elvesztése

A német diákok mindössze 2, az alkalmazottak 3 százaléka tart attól, hogy elveszíti a munkáját a digitalizáció miatt. Inkább érzik úgy, hogy a modern technológia segíthet az eddiginél jobb egyensúly megteremtésében a munka és a magánélet között. Ugyanakkor a legnagyobb aggodalmuk az, hogy nagyobb stressznek lesznek kitéve a munkahelyen. A Continental reprezentatív „Karrier Felmérése” minden eddiginél ellentmondóbb képet fest a munka világának jövőjéről, ahogy azt a tizenharmadik, a „digitalizáció” témájában lefolytatott kutatás is jól szemlélteti.


A technikai hatás mellett a digitalizáció jelentős társadalmi dimenzióval is rendelkezik


„A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a németek tisztában vannak annak a változásnak az erejével, amelyet a digitalizáció hoz a munka világába. Ugyanakkor sokszor nem látják azt, hogy ennek a hatásai mikor és hogyan fognak jelentkezni. Egyenlőnek érzik a lehetőségek és a kockázatok mértékét” – mondta el Dr. Ariane Reinhart, a Continental Konszern HR területekért felelős igazgatótanácsának tagja, a tanulmány eredményeinek nyilvánosságra hozatala kapcsán. Úgy véli, hogy a cégeknek az alkalmazottaival együtt kötelessége foglalkozni a munka világának digitalizációjával. „A cég nagyfokú felelősséggel tartozik aziránt, hogy iránymutatást adjon az embereknek, ugyanakkor bevonja őket a változás folyamatába, mint befolyással rendelkező tényezőt. A digitalizációnak nem csak a technikai oldala jelentős, hanem a társadalmi dimenziója is legalább ugyanolyan fontos.”

 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A digitalizációt fontosnak tartják, de még nincs jelen mindenhol


A megkérdezett diákok 81 százaléka és az alkalmazottak 68 százaléka kiemelten fontosnak tartja a digitalizáció hatását a munka világában. Ugyanakkor a megkérdezettek nagy része nem igazán tudja megfogalmazni, hogy a digitalizáció mit is jelent pontosan számára a munka világában. Egyharmaduk még a kifejezést sem tudja hova tenni. Amíg a diákok a digitalizáció alatt a munka világában elsősorban az okostechnológiát és a kommunikációt értik, addig az alkalmazottak a papír nélküli irodákra való digitális átállásra asszociáltak, amely évtizedek óta jelen van. 

 

A digitalizáció egyáltalán nem könnyíti meg a dolgokat


A megkérdezettek kevesebb, mint fele: a diákok 46 százaléka illetve az alkalmazottak 38 százaléka azt várja a digitalizációtól, hogy megkönnyítse az életét. A kutatás eredményei szerint a diákok 41 százaléka és az alkalmazottak 43 százaléka úgy látja, több lehetőség rejlik a digitális átállásban, mint kockázat. A kutatásban résztvevők kétharmada véli úgy, hogy többet kellene befektetni a digitális infrastruktúrák kialakításába.

 

A Continental a munkakörülményekre és a személyi felelősségre helyezi a hangsúlyt

 

„A digitális transzformáció dinamikus változása új lehetőségeket hoz el számunkra, új esélyeket kapunk a sikeres üzletmenetre. Olyan munkahelyet szeretnénk teremteni az alkalmazottainknak, ahol továbbra is sikeresen fejlődhetnek a digitalizáció kihívásaival szembenézve, teret adva a bennük rejlő teljes potenciálnak” – hangsúlyozza Ariane Reinhart. „Jelenleg is gőzerővel dolgozunk azon, hogy bevezethessük a rugalmas munkakörülmények globális szabályrendszerét. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy az alkalmazottaink 90%-ka világszerte élhessen a mobil munkavégzés, rész- és rugalmas munkaidő és meghosszabbított szakmai szabadság lehetőségeivel” – mondta el a HR vezető.

Ugyanakkor felhívja a figyelmet a munkavállalók személyes felelősségének érzékelésére. „A rugalmas munkaidő és munkahely csak akkor kivitelezhető, ha a munkavállaló hajlandó és képes önmagát menedzselni.”

 

Aggodalom a túlterhelés és a stressz által okozott betegségek iránt


A megkérdezettek majdnem kétharmada tart attól, hogy a munka világába egyre jobban beférkőző digitalizáció által a stressz egyre nagyobb mértékben okoz majd megbetegedéseket. A kutatás emellett rávilágít arra az aggodalomra is, hogy nem lesznek képesek megbirkózni az új, rugalmas munkamodellekkel. A válaszadók egyben azt is feltételezik, hogy a munkaadók általában magasabb szintű rugalmasságot várnának el tőlük, mint amit ők maguk képesek és hajlandóak nyújtani. Például az alkalmazott személyek 43 százaléka azt állítja, hogy rugalmasan tudják kezelni a munka helyszínét. Ugyanakkor 60 százalékuk feltételezi azt, hogy a munkaadójuk el is várja tőlük ezt a fajta rugalmasságot. Ez a különbség a diákok körében is tapasztalható, 54 százalék a 68 százalékkal szemben.

 

A kutatás szerint a diákok kétharmada és az alkalmazottak 58 százaléka számára a magánélet és a munka egyensúlya a legfontosabb, megelőzve így a biztos munkahelyet és a jó fizetést. A résztvevő diákok több mint fele úgy véli, hogy a felhőben való dolgozás, a big data, a közösségi hálózatok és a kollaboráció bír kiemelt jelentőséggel. Az alkalmazott munkavállalók számára viszont az otthonról dolgozás a legfontosabb. A negatív hatásokat vizsgálva a diákok 39 százaléka és az alkalmazottak 44 százaléka gondolja azt, hogy a fokozódó digitalizáció hatásaként az alkalmazottak elméletben mindig elérhetővé válnak.

 

Ariane Reinhart nem lát ellentmondást ezen a területen. „Úgy látjuk, hogy a munka digitális világának további fejlődése lehetőséget ad arra, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a cég nagyobb szintű rugalmasság iránti szükségleteit az alkalmazottak igényével, miszerint kiegyensúlyozottabb kapcsolatra vágynak a munka és a magánélet között. Ezt csak aktív és konstruktív párbeszéddel, és új ötletek kipróbálásával érhetjük el. Emellett a munkahelyi egészségre is kiemelt figyelmet kell szánni. A digitalizáció fokozódásával egyre fontosabb menedzselési feladattá válik az, hogy a vezetők jobban odafigyeljenek a beosztottjaikra – a kulcsszó itt az egészséges menedzsment.”


A Continental által megbízott Alkalmazott Társadalmi Tudományok Intézet reprezentatív kutatása körülbelül 1000 diák és 35-50 év közötti alkalmazott bevonásával készült Németországban.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?

Hozzászólások

17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző dolgozók átlagos bruttó órabére

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére közel 7 ezer dolgozó béradatainak elemzése alapján, ez 17 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakában elért 734 forinthoz képest - közölte a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. az MTI-vel.
2017. 10. 22. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább csökkent az álláskeresők száma

A nyilvántartott álláskeresők száma 4,8 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 268 400 álláskereső szerepelt, közel 14 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
2017. 10. 19. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.
2017. 10. 19. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

5 tipp az ideális work-life balance megteremtéséhez

A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú kérdés, hiszen bármerre billen el a mérleg nyelve, sérülhet a közérzetünk, túlhajszolttá vagy motiválatlanná válhatunk, ami hosszú távon veszélybe sodorhatja a karrierünket, és testi-lelki egészségünket is. A Perfekt Zrt. szakértője szerint ezeket a tippeket érdemes megfogadni az ideális work-life balance megtalálásához.
2017. 10. 19. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

17 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 17 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 734 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban – bár gyorsul a bérnövekedés üteme – továbbra is lassan változnak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2016 harmadik negyedéve óta mindössze 4,7 százalékos bérnövekedést tapasztalt, ami érdemben nem lassítja az ebben a körben tapasztalt magas fluktuációs rátát.
2017. 10. 19. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nehezen veszik rá magukat a megtakarításra a munkavállalók

Egyhónapos pénzügyi edukációs kampányt indít az Aegon Magyarország az Aegon Pénzügyi Akadémia keretén belül. A kampányban érdekes, hasznos és játékos online tartalmakkal hívják fel a lakosság figyelmét a pénzügyi tudatosság, illetve az öngondoskodás fontosságára.
2017. 10. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Munkaerőpiaci megállapodást írt alá a Világbankkal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank washingtoni éves közgyűlésén. A projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresőknek személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-t.
2017. 10. 14. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Száz számra akad szerethető munkahely Magyarországon

Már több mint 200 cég jelentkezett a Szerethető Munkahelyek Díjra, amelynek célja feltérképezni azokat a magyarországi munkahelyeket, ahol valóban jó dolgozni. Az eddig regisztráltak közül a legtöbb szerethető cég az IT- és a szolgáltató-szektorból került ki. Még 11 napig, október 22-ig pályázhatnak a maximum 250 főt foglalkoztató hazai vállalkozások, a legjobbak pedig egy évig viselhetik majd a Szerethető Munkahely címet és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
2017. 10. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új erőviszonyok a munkaerőpiacon: a dolgozó az új főnök

180 fokot fordult a munkaerőpiac: két éve a munkanélküliséget felváltotta a munkaerőhiány. Eddig a munkáltatók válogathattak, ma a munkavállalók. És meg is teszik. Kritikus szintre emelkedett a dolgozók elvándorlása, a fluktuációs számok az egekbe szöktek. Közben megjelent a munkaerőpiacon a Z generáció, új igényeket támasztva. Mindez szemléletváltást követel a cégektől.
2017. 10. 12. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A munkáltatónak is megéri emberségesnek lennie

Ma már hazánkban is trend vonzó munkahelynek lenni, ahová a munkavállalók szívesen jelentkeznek, ám csak kevés cég jutott el addig a fontos felismerésig, hogy a munkavállalót nem csak megszerezni, hanem megtartani is tudni kell. A munkavállalók megtartása jelentősen csökkentheti a vállalatok költségeit, hiszen az éves nettó árbevétel két százalékát is elvesztheti egy cég, ha nem tudja tolerálni munkatársainak, azok ideiglenesen megváltozott munkakörülményeit – világít rá Laár Péter, az ideiglenesen megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására kidolgozott munkáltatói program egyik szakértője.
2017. 10. 11. 06:23
Megosztás:
Hozzászólások:

Növelhető a munkaerő lojalitása, ha a munkáltató adatokra épít

A magyar munkavállalók csaknem 60 százaléka gondolkodik azon, hogy munkahelyet vált a CX-Ray HR technológiai cég felmérése* szerint. Az eredmények arra is rámutattak, hogy a dolgozók hozzáállása jelentősen változhat, ha úgy érzik, feladataival hozzájárulhatnak a cég sikereihez, véleményüket pedig árnyalja egy általuk alkalmasnak ítélt vezető.
2017. 10. 11. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

200 millió fölött a munkanélküliek száma világszerte

A világon kétszázmillió fölé emelkedett a munkanélküliek száma az idén, tavalyhoz képest a növekedés mintegy 3,4 millió - áll az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO kedden ismertetett jelentésében.
2017. 10. 11. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így lehetne segíteni a 45 év feletti álláskeresőkön

Képzésekkel kellene segíteni a 45 év feletti álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, hiszen ennek a korosztálynak a foglalkoztatása megoldást jelenthetne a munkaerőhiányra is a Restart-Up közösségi projekt szerint.
2017. 10. 07. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A szakmabeliek is több nőt szeretnének maguk között látni

Mintegy 15-18 ezer informatikus hiányzik ma Magyarországon, a cégek között kiélezett verseny folyik a jó szakemberek megszerzése és megtartása érdekében, mégis alig találni nőket a munkavállalók között. A JobsGarden HR-toborzó és tanácsadó cég IT-szektor kapcsán végzett legfrissebb, nem reprezentatív, belső adatbázison végzett kutatása arra kereste a választ, hogy miért alacsony a női munkavállalók száma a szektorban, milyen mértékű a nemi diszkrimináció, melyek a legfontosabb elvárások és motivációk a munkavállalók számára, illetve hogy ők miként látják a már szektorban dolgozó nők helyzetét.
2017. 10. 06. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

45 fölöttieket diszkrimináció érheti az állásinterjún

Miközben a kormány célul tűzte ki, hogy 2020-ig 5%-kal növelje a közép- és időskorúak foglalkoztatottságának mértékét, az álláskeresők tapasztalatai mást mutatnak. A munkaadói sztereotípiák leküzdése, és a munkavállalói oldal felkészültségének erősítése céljával jött létre a Restart-Up közösségi program, számos nagyvállalati támogatóval.
2017. 10. 06. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordszinten van a foglalkoztatottság az unióban

Rekordszinten van a foglalkoztatottság az Európai Unióban és csaknem valamennyi tagországban folyamatosan emelkedik továbbra is - közölte csütörtökön közzétett jelentésében az Európai Bizottság.
2017. 10. 05. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek

A legrosszabbul fizetett és a legnagyobb hiánnyal küzdő területeken volt idén a legmagasabb a bérnövekedés az elmúlt évekhez képest, de a fizetések még mindig messze elmaradnak a húzóágazatoktól - derült ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu online kutatásából.
2017. 10. 03. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi a munkanélküli nő hazánkban - egy ábrán

Foglalkoztatott nők száma; munkanélküli nők száma; A munkanélküliségi ráta alakulása
2017. 09. 29. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

A június elejétől augusztus végéig tartó három hónapos időszakban 4 millió 444 ezer volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma, 58 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2017. 09. 27. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Drasztikusan csökkenni fog a munkakorú lakosság Oroszországban

Oroszország demográfiai helyzete az egyik legnehezebb a világon, a munkaképes korú lakosság évi mintegy 800 ezer fővel csökken majd az elkövetkező öt-hat évben - jelentette ki Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn, egy Moszkva közelében megtartott pénzügyi tanácskozáson.
2017. 09. 25. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás