A férfi paradicsom megvilágítása, avagy a műhelyvilágítás titkai

Egy jól felszerelt műhely egész évben kiszolgálja a tulajdonosát, de a nyár közeledtével ez a főleg férfiak által használt terület is nagyobb szerepet kap. A férfiak imádják akár az estéiket is a fabrikálásra áldozni. A műhelyek felszerelése mellett a hely jó megvilágításnak van döntő szerepe a férfi paradicsomban.

A férfi paradicsom megvilágítása, avagy a műhelyvilágítás titkai

Ötletek a műhely megvilágításhoz

Az, hogy melyik férfi milyen szerszámokat igényel, az személyfüggő. Az azonban minden egyes férfira igaz, hogy a műhelyt igénylő feladatok elvégzéséhez jó megvilágításra van szükségük. A legtöbb esetben a műhelyek kialakításában a lámpák kerülnek a legvégén a helyükre. Sőt az is gyakorta előfordul, hogy életterünkből leselejtezett bútorok és világítótestek biztosítják a műhely berendezését. Egyszerűbb és ideálisabb megoldás már a műhely tervezésekor felmérni a helység lehetőségeit, és azokhoz megfelelően alakítani ki a barkács sarkot.

Felmérés

A világítás kialakítása függ a munka típusától, amihez a műhely készül, valamint attól, hogy mennyire aprólékos feladatok elvégzéséhez alakítjuk ki. Nem utolsó szempont, hogy a hely természetes fényt kap-e.

Általános megvilágítás

Mint minden helyiségnek, így a műhelynek is szüksége van általános világításra. Ez legtöbbször egy mennyezeti kivitelt jelent, melyre a por és páramentes fénycső megoldások kiválóan alkalmasak. A fénycső egyenletes fényt ad, és olcsó választás. Másik lehetőség a sín világítás használata. Ennek a fő előnye az, hogy a síneknek köszönhetően a lámpák mozgathatóak, így célzottabban tudjuk az éppen szükséges munkafelületet megvilágítani.

Különböző fények használata

Érdemes több fajta lámpát használni. Ideális egy satus rögzítésű asztali lámpát is beszerezni. Ezek a típusok könnyedén felfogathatóak, és pontvilágításuknak köszönhetően az adott munkafolyamatra tudjuk irányítani őket.

Jó megoldás egy ilyen lámpára a Rabalux Arno 4215 kivitele is. Egyszerű, megfizethető, de a célnak mégis tökéletes választás. Állítható fejrészével a fény beesési szöge szabályozható.

A polc világításokat használhatjuk a műhely területén is. Megkönnyíti a tárgyak, eszközök megtalálását a polcokon, esetleg fiókokban. Általánosságban jó megoldás egy hordozható lámpa beszerzése is. Bárhol használhatjuk, ahol éppen szükség van rá. A műhely területén jó ötlet egy elemlámpa kéznél tartása. A fények kiválasztása során ügyeljünk a színhőmérsékletre.

A műhelyi világításnak a legideálisabb a halogén lámpa. Ez a világítás típus jó kontrasztot, elegendő fényt biztosít, és mellette még sokkal olcsóbban is üzemeltethető, mint a hagyományos villanykörték. A műhelyek most felsorolt lehetséges világítási megoldások mindegyikéből talál terméket az Alkonylámpa oldalán. Széles termékkínálatban nemcsak a barkácsolást kedvelőkre gondoltak. Webáruházuk átfogóan az élet minden területéhez kínál lámpákat, világítási kiegészítőket, de még felhasználási ötleteket és javaslatokat is.

Hozzászólások

BÉT: Enyhe emelkedés várható

Enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2019. 05. 24. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sikeres magyar kiállás a hazai fuvarozók érdekében

A magyar küldöttség határozott fellépése akadályozta meg az Európai Unión kívüli országok fuvarozói kvótáinak növelését a Nemzetközi Közlekedési Fórum (ITF) éves miniszteri csúcstalálkozóján csütörtökön Lipcsében - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.
2019. 05. 24. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így emelkedett a benzin ára

A Mol pénteken 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolajé nem módosult.
2019. 05. 24. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megemelték az energiapazarló háztartási gépek cseréjére szánt kormánytámogatást Romániában

A tavalyi kétszeresére emelték, és a televízió-készülékekre is kiterjesztették Romániában az energiapazarló háztartási gépek lecserélésére szánt kormánytámogatás keretösszegét - jelentette be a csütörtöki kormányülésen Viorica Dancila miniszterelnök.
2019. 05. 24. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tízezer rászoruló gyermeknek oszt édességcsomagot az élelmiszerbank

Több mint 10 ezer rászoruló gyermek juthat hozzá finomságokból összeállított adománycsomaghoz a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknaphoz kapcsolódó eseményeken - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület csütörtökön az MTI-vel.
2019. 05. 24. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A horgászat a legnépszerűbb szabadidős sport

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.
2019. 05. 24. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

7000 ígéretes gyógyszerkészítmény fejlesztése zajlik

A gyógyszeripari innováció eredményeinek köszönhetően napjainkban is több mint 7000 ígéretes készítmény fejlesztése zajlik, ezek jelentős része már a klinikai vizsgálat fázisában van - mondta az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2019. 05. 24. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat

Mérséklődött az összeolvadások és felvásárlások (M&A) magyarországi piaca tavaly, a legvonzóbb befektetési célpont továbbra is az ingatlan és a technológiai szektor volt, a külföldi befektetők aránya a korábbi évekhez képest ismét nőtt - derül ki az EY elemzéséből.
2019. 05. 24. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2019. 05. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2019. 05. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 05. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 05. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 05. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2019. 05. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét

Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a beltéri légszennyezésnek jelentős egészségkockázata van, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kezdeményezésére felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét.
2019. 05. 24. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Apple a Forbes 100-as toplista élén

Az Apple vezeti a Forbes legértékesebb világmárkáit rangsoroló 100-as listáját.
2019. 05. 24. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Véget ért az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában

Befejeződött csütörtök este az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában. A választók brit idő szerint 7 és 22 óra - közép-európai idő szerint 8 és 23 óra - között adhatták le szavazataikat.
2019. 05. 24. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kitarthat a gazdasági növekedési ciklus

Az Amundi Alapkezelő szerint az amerikai-kínai kereskedelmi háború fellángolása ellenére még mindig nagy esély van arra, hogy a 10 éve tartó globális növekedési ciklus egy darabig még kitarthat, az alapkezelő Magyarország számára is kedvező képet vetít előre.
2019. 05. 24. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Első alkalommal rendezték meg az Év fagylatja cukrászversenyt és fesztivált

Első alkalommal rendezték meg az Év fagylatja országos cukrászversenyt és fesztivált, amelynek csütörtökön Szombathely főtere adott otthont.
2019. 05. 24. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdődött a Balatoni Bringakör felújítása

Több évnyi előkészület után a Balatonalmádi-Balatonlelle közötti szakasszal kezdődött meg a Balatoni Bringakör közel 17 milliárd forintos felújítása, amely a tervek szerint 2021 tavaszáig tart - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Siófokon, csütörtökön.
2019. 05. 24. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások: