A férfi paradicsom megvilágítása, avagy a műhelyvilágítás titkai

Egy jól felszerelt műhely egész évben kiszolgálja a tulajdonosát, de a nyár közeledtével ez a főleg férfiak által használt terület is nagyobb szerepet kap. A férfiak imádják akár az estéiket is a fabrikálásra áldozni. A műhelyek felszerelése mellett a hely jó megvilágításnak van döntő szerepe a férfi paradicsomban.

A férfi paradicsom megvilágítása, avagy a műhelyvilágítás titkai

Ötletek a műhely megvilágításhoz

Az, hogy melyik férfi milyen szerszámokat igényel, az személyfüggő. Az azonban minden egyes férfira igaz, hogy a műhelyt igénylő feladatok elvégzéséhez jó megvilágításra van szükségük. A legtöbb esetben a műhelyek kialakításában a lámpák kerülnek a legvégén a helyükre. Sőt az is gyakorta előfordul, hogy életterünkből leselejtezett bútorok és világítótestek biztosítják a műhely berendezését. Egyszerűbb és ideálisabb megoldás már a műhely tervezésekor felmérni a helység lehetőségeit, és azokhoz megfelelően alakítani ki a barkács sarkot.

Felmérés

A világítás kialakítása függ a munka típusától, amihez a műhely készül, valamint attól, hogy mennyire aprólékos feladatok elvégzéséhez alakítjuk ki. Nem utolsó szempont, hogy a hely természetes fényt kap-e.

Általános megvilágítás

Mint minden helyiségnek, így a műhelynek is szüksége van általános világításra. Ez legtöbbször egy mennyezeti kivitelt jelent, melyre a por és páramentes fénycső megoldások kiválóan alkalmasak. A fénycső egyenletes fényt ad, és olcsó választás. Másik lehetőség a sín világítás használata. Ennek a fő előnye az, hogy a síneknek köszönhetően a lámpák mozgathatóak, így célzottabban tudjuk az éppen szükséges munkafelületet megvilágítani.

Különböző fények használata

Érdemes több fajta lámpát használni. Ideális egy satus rögzítésű asztali lámpát is beszerezni. Ezek a típusok könnyedén felfogathatóak, és pontvilágításuknak köszönhetően az adott munkafolyamatra tudjuk irányítani őket.

Jó megoldás egy ilyen lámpára a Rabalux Arno 4215 kivitele is. Egyszerű, megfizethető, de a célnak mégis tökéletes választás. Állítható fejrészével a fény beesési szöge szabályozható.

A polc világításokat használhatjuk a műhely területén is. Megkönnyíti a tárgyak, eszközök megtalálását a polcokon, esetleg fiókokban. Általánosságban jó megoldás egy hordozható lámpa beszerzése is. Bárhol használhatjuk, ahol éppen szükség van rá. A műhely területén jó ötlet egy elemlámpa kéznél tartása. A fények kiválasztása során ügyeljünk a színhőmérsékletre.

A műhelyi világításnak a legideálisabb a halogén lámpa. Ez a világítás típus jó kontrasztot, elegendő fényt biztosít, és mellette még sokkal olcsóbban is üzemeltethető, mint a hagyományos villanykörték. A műhelyek most felsorolt lehetséges világítási megoldások mindegyikéből talál terméket az Alkonylámpa oldalán. Széles termékkínálatban nemcsak a barkácsolást kedvelőkre gondoltak. Webáruházuk átfogóan az élet minden területéhez kínál lámpákat, világítási kiegészítőket, de még felhasználási ötleteket és javaslatokat is.

Hozzászólások

Étterem- és acélipari csődök Nagy-Britanniában

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata és az egyik legnagyobb brit acélipari vállalat, a British Steel. A két cég nem kis részben a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) járó bizonytalanságokat tartja felelősnek a pénzügyi nehézségekért.
2019. 05. 22. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új szabályokat fogadott el az EU a termésnövelő anyagok forgalomba hozataláról

Az Európai Unió új szabályokat fogadott el a termésnövelő anyagok forgalomba hozataláról az uniós piacon - közölte az uniós tanács kedden.
2019. 05. 22. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerény forinterősödés kora reggel

Kedd estéhez képest szerényen erősödött a forint jegyzése a főbb devizákhoz képest szerda kora reggel.
2019. 05. 22. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington nem akar háborúzni Iránnal

Washington nem akar háborút Iránnal - jelentette ki újságíróknak kedden Patrick Shanahan, az Egyesült Államok ügyvezető védelmi minisztere, miután Mike Pompeo külügyminiszterrel és Joseph Dunforddal, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetőjével együtt tájékoztatta a kongresszus vezető politikusait az Irán körül kialakult feszültségről.
2019. 05. 22. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új módszerekre van szükség a felsőoktatásban?

Új módszerekre, például projektpedagógiára van szükség a 21. századi felsőoktatásban - vélekedett a területért felelős helyettes államtitkár az Óbudai Egyetemen tartott konferencián kedden.
2019. 05. 22. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Öregedés, a nők előretörése és gazdasági növekedés - Ez Németország az elmúlt hetven évben

Öregedés, népességnövekedés, a nők munkaerőpiaci előretörése és a gazdaság folyamatos, nagymértékű bővülése jellemezte Németországot az utóbbi hetven évben a szövetségi statisztikai hivatal kedden közölt összeállítása szerint, amelyet az alaptörvény elfogadásának évfordulója alkalmából készítettek.
2019. 05. 22. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tízezrek tüntettek Csehországban

Tízezrek tüntettek kedden Prágában és néhány további cseh nagyvárosban Marie Benesová új igazságügyi miniszter, valamint Andrej Babis kormányfő ellen, akit a rendőrség az uniós pénzekkel való visszaéléssel gyanúsít, és már javasolta a vádemelést is. A főügyész azonban, aki ezt a lépést megteheti, egyelőre nem nyilatkozott.
2019. 05. 22. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gőzerővel zajlik a debreceni BMW-gyár területének előkészítése

Ha valaki kimegy a BMW-gyár leendő területére, saját szemével győződhet meg arról, hogy gőzerővel zajlik az előkészítés, minden az eredeti ütemterv, a BMW-vel kötött megállapodás szerint halad - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Debrecen TV tudósítójának, amikor meglátogatta a gyár leendő helyszínét.
2019. 05. 22. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kkv-k digitalizációját segítő ötleteket díjazott a UPC

Három kategóriában adták át a Nagy Tuning Show díjakat a UPC Magyarország Kft. által hirdetett hárommillió forint összdíjazású, kis- és közepes vállalkozások (kkv) digitalizációját, online jelenlétét ösztönző ötletpályázat nyerteseinek kedden, Budapesten.
2019. 05. 22. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. stratégiai partnerségre lépett a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. stratégiai befektetőként az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. tevékenységén keresztül kíván jelen lenni a lakossági és KKV szegmensekben a magyar pénzügyi piacon. A stratégiai együttműködést a mai napon jelentették be a vállalatok első számú vezetői, ezt követően pedig megkezdődik a versenyfelügyeleti és engedélyezési eljárás a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Nemzeti Bank által, amely feltétele a szerződéskötési folyamat zárásának.
2019. 05. 22. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2019. 05. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2019. 05. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 05. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 05. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 05. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2019. 05. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkentek a lakásértékesítések az Egyesült Államokban

Kínálathiány miatt a várt növekedés helyett csökkent áprilisban a lakásértékesítések száma az ingatlanforgalmazók szakmai szervezetének kedden közzétett jelentése szerint.
2019. 05. 22. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2100-ra két métert is nőhet a világ tengereinek szintje

Az eddigi becsléseket messze meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint.
2019. 05. 22. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar tb szabályozás felkészült a rendezetlen Brexitre

Az április elején Brüsszelben tartott EU csúcson megállapodás született az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésének meghosszabbításáról október 31-ig. Ez némiképp csillapította a kedélyeket, ugyanakkor ez a döntés is csak néhány hónap haladékot adott arra, hogy a kilépessel kapcsolatos kihívásokra megfelelően felkészülhessünk. Arról nem is beszélve, hogy az Egyesült Királyságnak május 22-ig jóvá kell hagynia a tagállami vezetők által javasolt dátumot, ellenkező esetben az európai parlamenti választásokon a részvétel kötelező. A részvétel megtagadása pedig az azonnali, rendezetlen kilépést vonja maga után.
2019. 05. 22. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

1,3 milliárd forint értékű szerződést kötött a 4iG

A 4iG Nyrt. kedden nettó 1,297 milliárd forint értékű szerződést írt alá a NISZ Nemzeti Infókommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2019. 05. 22. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások: