Agrár Széchenyi Kártya: Állami védelemmel a jégkár ellen is

Az agrárium hitelállománya 2013 óta jelentős ütemben növekszik, az előző év végére elérte a 623 milliárdot.

Agrár Széchenyi Kártya: Állami védelemmel a jégkár ellen is

Az agrárium kifejezetten érzékeny terület, ahol az időjárás, az állatbetegségek megjelenése, egyes esetben a hosszú termelési ciklus kiemelt kockázatot jelent.

Ezért a családi gazdálkodók és az őstermelők számára kivételes jelentőséggel bírnak az agrárcélú forgóeszköz-finanszírozó hitelkonstrukciók.

Az Agrár Széchenyi Kártya tulajdonképpen egy olyan úszógumi, ami nehéz helyzetben is lehetővé teszi a folyamatos működést.

Mit érdemes tudni az Agrár Széchenyi Kártyáról?

Az Agrár Széchenyi Kártya kifejezetten az agráriumban dolgozó vállalkozások számára kialakított konstrukció, amely kedvezményes feltételrendszerének köszönhetően nagyszerű lehetőséget biztosít a szektorban tevékenykedő vállalkozások számára. Állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukcióról beszélünk, ami akár 100 millióig igényelhető.

A legkisebb hitelkeret 500 ezer forint, így az Agrár Széchenyi Kártya alkalmas akár kistermelők finanszírozására is. A hitel futamideje 1, 2 vagy 3 év lehet. Fontos tudni, hogy egy évet meghaladó futamidő esetén a bank évente esedékes felülvizsgálatot ír elő. Ilyen esetben a gazdálkodónak adatszolgáltatási kötelezettsége van az utolsó lezárt évvel kapcsolatban.

Ezért nélkülözhetetlen az agrár szektor támogatása

A magyarországi gazdálkodók számára az állami kamat- és kezességi díjtámogatás kétségkívül jelentős segítséget jelent, hiszen az agrárium sikere elválaszthatatlan az ország jólététől. Ha biztonságos élelmiszereket szeretnénk fogyasztani, ha fenn szeretnénk tartani a vidék fejlődési ütemét, ha hozzá szeretnénk járulni a fenntartható környezet megteremtéséhez, az élelmiszereinket minél nagyobb arányban idehaza kell megtermelnünk.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mezőgazdaságban dolgozók helyzete ma sem könnyű. Ma már a szektor szereplői biztosan állítják, hogy a fenntartható mezőgazdasághoz a modernizációs, versenyképességi, energiahatékonysági fejlesztéseken keresztül vezet az út. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges az agrártárca saját költségvetési forrásainak terhére nyújtott kamat-, kezességi díj- és adott esetben költségtámogatással olcsó forrású hitellehetőséggé tett Agrár Széchenyi Kártya.

Vis maior esetek

Az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódóan az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít azokra a gazdálkodókra, akik valamilyen időjárási jelenség vagy világpiaci trend miatt segítségre szorulnak. Ezen vállalkozások számára időről időre többlettámogatott Agrár Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók kerülnek meghirdetésre, amelyeknél akár 100 százalékos mértékű kamat- és kezességi díjtámogatás is elérhető.

Hozzászólások

A pénzügyi informatikában is élen a Corvinus hallgatói

A digitális forradalom a pénzügyi szektort sem kerüli el, ezért a programozási (számítástechnikai) ismeretek a jövő pénzügyi szakemberei számára is elengedhetetlenek. A Corvinus Egyetem hallgatói a Morgan Stanley szakértőinek segítségével egyetemi órákon és diákszervezeti kurzusokon több, pénzügyi szektorban használt szoftverrel és programnyelvvel is megismerkedhetnek. 2019. június 17-én a Corvinus és a Morgan Stanley közös díjátadón köszöntötte az ezeken a kurzusokon legjobban teljesítő hallgatókat.
2019. 06. 18. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Veszélyes gyógyhatású készítmény terjed az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett közös közleményében a tisztifőorvos és a kormányhivatal.
2019. 06. 18. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővíti stratégiai együttműködését Debrecen és a Wizz Air

Bővíti stratégiai együttműködését Debrecen város és a Wizz Air légitársaság; egyebek mellett új futópályát építenek és bővítik a reptér kapacitását is a növekvő forgalom kiszolgálása érdekében - jelentette be a város és a cég vezetője hétfőn a helyi városházán.
2019. 06. 18. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

NMHH: kitárul a kapu az 5G-s frekvenciák értékesítése előtt

Június 17-én nyilvánossá tette honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt a dokumentációtervezetet, amely az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatása érdekében és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák – idén őszre ütemezett – árverésének részleteit tartalmazza. A 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávokban tervezett értékesítéssel kapcsolatos észrevételeket, véleményeket július 8-ig várja az NMHH. Az eddig nem, vagy másra használt frekvenciák hasznosítása lehetővé teszi majd, hogy a magyar digitális gazdaság fejlődése előtt új távlatok nyíljanak meg a jövő technológiájának alkalmazásával.
2019. 06. 18. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Takarék Bank elemzés

2019. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2019. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2019. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új szlovák politikai párt mutatkozott be

Az Emberekért (Za ludí) nevet fogja viselni az az új szlovák politikai párt, amelyet Andrej Kiska volt szlovák államfő hoz létre a közeljövőben.
2019. 06. 18. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mérséklődik a mezőgazdaságban az árak emelkedése

Áprilisban 6,6 százalékkal emelkedtek a termelői árak a márciusi 7,0 százalékos és az első kéthavi átlagos 8,0 százalékos drágulás után - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető legfrissebb adatokból.
2019. 06. 18. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sikeres volt az építőipari hazahívó börze

Sikeres volt a külföldön élő, magyar építőipari szakemberek hazahívó kampányának első állomása Münchenben - mondta a kampánnyal is foglalkozó Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2019. 06. 18. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a cseh bankok nettó nyeresége

Éves összehasonlításban 18,34 milliárd koronás (238,42 milliárd forint) nettó nyereséggel zárták az első negyedévet a csehországi bankok és takarékpénztárak. Ez 128 millió koronával (1,664 milliárd forint) több, mint 2018 első három hónapjában - közölte a cseh jegybank hétfőn Prágában.
2019. 06. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kitörhet a kiberháború az Egyesült Államok és Oroszország között

Elméletileg fennáll a kiberháború lehetősége az Egyesült Államok és Oroszország között - jelentette ki hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra a The New York Times című amerikai napilapban két napja közölt értesülésére reagálva, amely szerint legkésőbb 2012 óta felélénkült az amerikai szakszolgálatok azon törekvése, hogy vírust juttassanak be az orosz energiarendszerbe.
2019. 06. 18. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vasárnap megdőlt a melegrekord és csapadékrekord

A napi melegrekord és a csapadékrekord is megdőlt vasárnap - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a honlapján.
2019. 06. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. élén

Jobbágy Dénes tölti be június 12-től a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét Varga Mihály pénzügyminiszter döntése alapján - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.
2019. 06. 18. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Ha a világon mindenki úgy élne, mint a magyarok, rosszul járnánk

Ha a világon mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor az emberiség fogyasztása múlt pénteken lépte volna át azt a szintet, amelyet a Föld egy év alatt képes újratermelni és több mint 2,2 bolygóra lenne szükség ahhoz, hogy a természeti erőforrások fedezni tudják az emberiség igényeit - olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében.
2019. 06. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Változások a Liberty Global európai vezetőségében

Eric Tveter visszavonulását követően Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és Lengyelország vezérigazgatója lesz a kelet-európai régió vezetője július 1-től
2019. 06. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így harcol a méhekért az EU

Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán. A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent a 2017-2019 közötti időszakra nyújtott összeghez képest - közölte az uniós bizottság hétfőn.
2019. 06. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások: