Akár egy évtizedig is eltarthat Venezuela demokratizálódása

Évekig, de akár egy évtizedig tartó folyamat lehet Venezuela demokratizálódása - mondta Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgató-helyettese péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Akár egy évtizedig is eltarthat Venezuela demokratizálódása

A szakértő szerint ha sikerül is leváltani Nicolás Maduro elnököt, csak nagyon lassú átmenet várható.
   
Az elnök hatalmát a hadsereg tartja fenn, amely még mindig érdekelt, gazdasági értelemben is, Maduro rendszerének továbbélésében - fűzte hozzá.
   
A hivatalban lévő venezuelai elnök csütörtökön katonatisztekkel találkozva arra biztatta a hadsereget, hogy "fegyverezze le az árulókat és puccsistákat", és legyen a korábbinál is fegyelmezettebb.
   
Nicolás Maduro a védelmi minisztériumban tartott gyűlésen kijelentette: "eljött a harc ideje", leverve a puccsista kísérleteket, "a Washington pénzén megvett árulókat".

Kalkulátor ajánlónk:
Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor
Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor
Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Felpörgött az e-kereskedelem Latin-Amerikában

Az e-kereskedelem növekedése világszerte felgyorsult, és erre a trendre Latin-Amerika sem volt immunis. Ennek ellenére a térségben továbbra is alacsony az elterjedtségi szint, és nagy lehetőségek előtt állnak azon internetes cégek, akik a fogyasztói út optimalizálásába fektetnek, és innovatív módszerekkel a pénzügyi megoldásokat is behozzák platformjaikba. A Fidelity International szakértői most az e-kereskedelmet és az iparág által a régió befektetői számára kínált izgalmas lehetőségeket vizsgálták meg.
2021. 04. 24. 01:00
Megosztás:

Az EU szerint a venezuelai választások nem feleltek meg a normáknak

A venezuelai választási folyamat hitelességének, átláthatóságának és a politikai pluralizmus biztosításának hiánya miatt atavaly decemberi választások nem feleltek meg a nemzetközi normáknak - jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője az unió nevében közzétett közleményében szerdán.
2021. 01. 07. 08:30
Megosztás:

Jelentős növekedésre lehet számítani az e-kiskereskedelemben

A koronavírus járvány ellenére is töretlenül növekszik a legtöbb ország elektronikus kiskereskedelme – köztük Magyarországé is. A trend évről évre hasonló, viszont a koronavírus jelentősen átalakította a vásárlási szokásokat 2020-ban. Összességében 25%-os növekedésre számít Nótin Szabolcs, a Retargeting.Biz online marketing szakértője. Két ellentétes hatás mozgatja a piacot jelenleg: egyrészt az emberek komoly spórolásba kezdtek a vírus második hullámával járó bizonytalanság miatt, másrészt viszont sokan igyekeznek elkerülni a fizikai boltokat és inkább a webshopokat részesítik előnyben. A magyar e-kereskedelem tehát nyertesként fog kijönni ebből a válságból.
2020. 11. 19. 03:30
Megosztás:

Augusztusban indulhat a brazil futballbajnokság

A brazil labdarúgó-szövetség azt tervezi, hogy augusztus 9-én elindítja a bajnokságot az országban dúló koronavírus-járvány ellenére.
2020. 06. 28. 06:00
Megosztás:

Mi a helyzet az Amazonas erdőtüzekkel?

Bár tavaly is több ezer tűz lángolt fel az Amazonas erdőiben, de egy részletes tanulmány szerint az elmúlt 18 évben lényegében átlagosan nem változott a Brazíliában pusztító tüzek száma.
2020. 03. 10. 23:00
Megosztás:

A venezuelai elnök közvetlenül tárgyalna az Egyesült Államokkal

Nicolás Maduro venezuelai elnök kijelentette, hogy kész közvetlen tárgyalásokat folytatni az Egyesült Államokkal.
2020. 01. 19. 21:00
Megosztás:

Mike Pence: Guaidó Venezuela egyetlen legitim elnöke

Mike Pence amerikai alelnök hétfőn biztosította a venezuelai ellenzéket vezető Juan Guaidót, hogy az Egyesült Államok őt tartja a dél-amerikai ország egyetlen legitim elnökének - közölte egy, a beszélgetésüket ismerő személy.
2020. 01. 07. 07:30
Megosztás:

Az EU meghosszabbította Venezuelával szembeni a szankciókat

Az Európai Unió egy évvel meghosszabbította hétfőn a Venezuelával szembeni szankciókat.
2019. 11. 11. 14:00
Megosztás:

Washington 98 millió dollárral segíti a venezuelai ellenzéket

Washington újabb 98 millió dollárral (30 milliárd forint) segíti a venezuelai nem-kormányzati szerveket és a Juan Guaidó ellenzéki vezető irányította parlamentet - jelentette be az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) kedden Washingtonban.
2019. 10. 09. 02:30
Megosztás:

Bővült az Európai Unió venezuelai szankciós listája

Újabb hét magánszemély nevével bővíti venezuelai szankciós jegyzékét az Európai Unió, az érintettek az emberi jogok súlyos megsértéséért felelősek a dél-amerikai országban - közölték szerdán névtelenséget kérő diplomáciai források.
2019. 09. 26. 09:00
Megosztás:

Százmillió dolláros amerikai-brazil befektetési alapot hoznak létre Amazónia védelmére

Százmillió dolláros befektetési alapot hoz létre Amazónia biodiverzitásának megőrzésére az Egyesült Államok és Brazília - ebben állapodott meg pénteki washingtoni tárgyalásain Michael Pompeo amerikai és Ernesto Araújo brazil külügyminiszter.
2019. 09. 16. 05:30
Megosztás:

Mélyrepülésben az argentin gazdaság

Mélyrepülésbe került az argentin gazdaság, mivel az elnöki előválasztás eredményei szerint kevés esély van a liberális gazdaságpolitikát követő köztársasági elnök újraválasztására októberben - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet Dél-Amerika-szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.
2019. 08. 15. 02:30
Megosztás:

Donald Trump véget vetett a Venezuelával folytatott tárgyalásoknak

Hivatalosan is véget vetett a Venezuelával Barbados szigetén folytatott tárgyalásoknak Donald Trump amerikai elnök a dél-amerikai kormány Egyesült Államokban őrzött vagyonának zárolásával - mondta Rákóczi István Latin-Amerika-szakértő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2019. 08. 08. 07:00
Megosztás:

Donald Trump zároltatta a venezuelai kormány vagyonát

Donald Trump amerikai elnök rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.
2019. 08. 07. 03:30
Megosztás:

Az EP szankciókat sürget Venezuelával szemben

Uniós beutazási korlátozást és a válság kirobbanásáért felelősök vagyonának befagyasztását tartalmazó megszorító intézkedések bevezetését sürgették Venezuelával szemben az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön csütörtökön.
2019. 07. 21. 07:30
Megosztás:

Az amerikai kormány szankciókat hozott a venezuelai elnök fia ellen

Az amerikai kormány pénteken szankciókat hozott Nicolás Maduro venezuelai elnök fia, Nicolás Ernesto Maduro Guerra ellen.
2019. 06. 29. 13:30
Megosztás:

Oroszország folytatja a haditechnika karbantartását Venezuelában

Oroszország folytatja a haditechnika karbantartását Venezuelában, ennek a programnak a keretében szállt le orosz katonai gép a dél-amerikai országban - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden a TASZSZ hírügynökségnek.
2019. 06. 25. 13:00
Megosztás:

Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét?

Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét - írta kedden internetes oldalán a The Wall Street Journal című lap.
2019. 06. 19. 07:30
Megosztás:

Előrelépés az Egyesült Államok és Mexikó megállapodása

Előrelépésként értékelte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatóközpontjának munkatársa, hogy az Egyesült Államok és Mexikó megállapodott a migráció megfékezéséről, és az Egyesült Államok felfüggeszti hétfőtől kilátásba helyezett vámok bevezetését.
2019. 06. 08. 12:00
Megosztás:

Mexikóban recessziót okozhatnak Trump új vámjai

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai gazdaságban hirtelen lassulást, Mexikóban recessziót okozhatnak az amerikai elnök által bejelentett új importvámok.
2019. 06. 01. 03:00
Megosztás: