Használtautó piaci helyzet Magyarországon - ezt veszik, ezt viszik

Az AAA AUTO teljes közép-kelet-európai használtautó-piacra kiterjedő monitoring rendszerének legfrissebb adatai szerint a használt gépjárművek magyarországi piaca 2016 első két hónapjában több mint 70%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Használtautó piaci helyzet Magyarországon - ezt veszik, ezt viszik

 

Ugyanakkor a Magyarországon hirdetett használt autók átlagárában közel 10%-os visszaesés mutatkozik a vizsgált időszakban. Ezzel párhuzamosan közel hasonló mértékben emelkedett az eladásra meghirdettek járművek életkora és futásteljesítménye az említett időszakban. 

Ugyanakkor a Magyarországon hirdetett használt autók átlagárában közel 10%-os visszaesés mutatkozik a vizsgált időszakban. Ezzel párhuzamosan közel hasonló mértékben emelkedett az eladásra meghirdettek járművek életkora és futásteljesítménye az említett időszakban. 

 

 

Az AAA AUTO valós idejű monitoring rendszere a használatautó-árak alakulásán és a hirdetett gépkocsik számán kívül egyéb trendeket is figyel a vállalat piacain. A rendszer elősegíti a kínált gépkocsik pontos árazását és értékbecslését annak érdekében, hogy az AAA AUTO a piaci feltételeknek, valamint az üzleti modelljének megfelelően a lehetséges legjobb árat tudja kínálni ügyfeleinek. A rendszerrel az AAA AUTO azt is nyomon követheti, hogyan fejlődik a magyar használtautó-piac a szomszédos országok piacival összehasonlítva.

 

 

A fenti táblázat alapján 113 ezer gépkocsit hirdettek a magyar használatautó-piacon 2016 januárjában és februárjában, míg a 2015-ös év azonos időszakában csak 66 ezret. „A használt gépkocsik magyarországi piacának bővülése a tavalyi év hasonló időszakához képest még akkor is lenyűgöző, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a hirdetett gépkocsik száma növekszik decemberben, amelynek oka arra a szezonális hatásra vezethető vissza, hogy a kereskedők az év vége előtt hagyományosan engedményeket adnak, és ennek hatása általában még a következő év januárjában is megmutatkozik” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója. „Egyre több magyar vásárol és ad el gépkocsit a használtautó-piacon, ami rendkívül ígéretes trend vállalatunk jövője szempontjából.”

 

 

A 2015-ben leggyakrabban hirdetett személygépkocsi modellek fenti összehasonlító táblázata szerint a magyar használtautó-piac méretét tekintve leginkább a szlovákiai használtautó-piachoz hasonlít, mintegy a fele a cseh piac nagyságának, és valamivel nagyobb, mint a lengyel piac egyötöde. A Volkswagenek, a Fordok és a BMW 3-as sorozat modelljei mindegyik piacon népszerűek, míg az Opeleket főleg Magyarországon és Lengyelországban, a Suzukikat pedig legfőképpen a magyar piacon kedvelik.

 

Az AAA AUTO beszerzési részlegének 30 elemzője folyamatosan követi a használtautó-kínálatot, és napi rendszerességgel frissíti a Közép-Európát lefedő ártérképet. Az online hirdetőoldalakon, a nyomtatott sajtóban és a használtgépkocsi-kereskedők weboldalain megjelenő hirdetéseket is figyelemmel kísérik. Az AAA AUTO telefonos ügyfélszolgálatán, e-mail rendszerén és más kapcsolatfelvételi rendszerein keresztül mintegy 15 ezer közvetlen gépjármű-ajánlatot vizsgál meg havonta, amelyekből mintegy 5000 esetében történik végül vásárlás.

 

Kapcsolódó kalkulátoraink a SzámoldKi jóvoltából:

Melyik autót lopják el leginkább a tolvajok? - kalkulátor

Jól vagy rosszul vezetsz? - most megtudhatod

 

„A monitoring-rendszerünk központi szerepet játszik az üzleti modellünkben, mivel értékes betekintést nyújt számunkra a használtautó-piac mindenkori helyzetébe, beleértve az árakat, és a népszerű modelleket is a közép-kelet-európai régióban” – tette hozzá Karolína Topolová. „Így tudjuk elérni, hogy a működésünk szempontjából még elfogadható, de a lehető legkorrektebb áron kereskedjünk, és az aktuálisan legnépszerűbb márkákra és gépjárműtípusokra összpontosítsunk.”

Hozzászólások

Még megfontolják a kötelező kéményellenőrzést eltörlő törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.
2017. 10. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jótékonysági est lesz az Erkel Színházban

Liszt, Schubert és Mozart művei szólalnak meg vasárnap a budapesti Erkel Színházban a Zongoraáriák című esten, amelynek bevétele az Őrzők Alapítványt, a Semmelweis Egyetem II. számú (Túloltó utcai) Gyermekklinika hivatalos alapítványát támogatja.
2017. 10. 20. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Növelnék a magyarok almafogyasztását

Évről-évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, amit 20-25 kilogrammra kellene növelni, ezért indítottak kampányt a fogyasztás élénkítésére - mondta Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) országos kertészeti osztályának elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.
2017. 10. 20. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a cél az új kolumbiai fejlődési szakasz nyújtotta lehetőségek kihasználása.
2017. 10. 20. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a munkanélküliségi ráta

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma a munkanélküliségi ráta alakulása
2017. 10. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar hatóságoknak alá kell írniuk a CEU működését lehetővé tevő megállapodást

A magyar hatóságoknak a határidők meghosszabbítása helyett alá kell írniuk a Közép-európai Egyetem (CEU) működését lehetővé tevő, már letárgyalt megállapodást - emelte ki Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője, felszólítva az uniós tagállamok vezetőit, hogy csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozójukon gyakoroljanak nyomást az ügyben Orbán Viktor kormányfőre.
2017. 10. 20. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi alma terem Magyarországon

termésmennyiség, ezer tonna
2017. 10. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén 600 ezernél is több turista látogatja az Országházat

Idén várhatóan a 600 ezernél is több lesz az Országházat meglátogató turisták száma, közülük az orosz nyelvű idegenvezetést igénylőké minden bizonnyal meg fogja haladni a 20 ezret - jelentette ki Kövér László házelnök a magyar Parlamentet bemutató kiállítás megnyitóján a moszkvai Suszev Építészettörténeti Múzeumban.
2017. 10. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2018 márciusáig megújul a Vakok kertje

Október végéig elindul a Városliget táj- és kertépítészeti megújításának első üteme; a Liget Budapest projekt első lépcsőjében, 2018 márciusáig teljes egészében megújul Magyarország első, speciálisan a vakok és gyengénlátók pihenését és kikapcsolódását szolgáló, csaknem egyhektáros parkrészlete is.
2017. 10. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.
2017. 10. 20. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

23 milliárd forintos támogatást kaptak a baromfitartók

A Vidékfejlesztési program keretében 22,6 milliárd forinttal támogatta 207 baromfitartó telep korszerűsítését a Miniszterelnökség.
2017. 10. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző kampány

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2017. 10. 19. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősíteni kell a hungarikumok médiamegjelenítését

A Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a Hungarikumok Klubjának idei harmadik rendezvényén Budapesten.
2017. 10. 19. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fontos kutatási területen nyert el nemzetközi csúcskonferenciát Budapest

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb, fúziós témájú mérnöki konferenciájának rendezési jogát - közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.
2017. 10. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.
2017. 10. 19. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol húzta pluszba a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,44 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 39 098,21 ponton zárt csütörtökön.
2017. 10. 19. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zugló nem lehet vesztese a városligeti hétvégi fizetőparkolás eltörlésének

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén már döntés születhet arról, hogy hétvégén megszűnik a fizetőparkolás a Városligetnél. Zugló polgármestere mindent meg fog tenni azért, hogy ez a változás ne érintse hátrányosan a kerületet, hiszen a rendelet módosítása a Főváros és Zugló között két hónapja létrejött megállapodásra is hatással lesz.
2017. 10. 19. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A fizetések emelkedése új helyzetet hoz

Magyarország mellett az egész régióban jelentősen emelkednek a bérek, részben a munkaerőhiány miatt. Ugyanakkor nemzetközi példák is vannak, például Kína ma már sokkal drágább ország, mint a kétezres évek elején. A fizetések emelkedése az inflációt is felpörgetheti, emellett hozzájárulhat a gépek és robotok forradalmához is.
2017. 10. 19. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén 3,8 százalékos GDP-bővülés, 2,5 százalékos infláció

A Raiffeisen Bank elemzői az idén 3,8 százalékos GDP-bővülésre, és éves átlagban 2,5 százalékos inflációra számítanak - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet csütörtöki sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
2017. 10. 19. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi az átlagos nyugdíj Magyarországon

Az átlagos havi nyugdíj összege Magyarországon, 2000-2016 egy ellátottra jutó nominál összeg, nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők átlagos létszáma
2017. 10. 19. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás