Az Ingka Csoport 5 százalékos kiskereskedelmi növekedést ért el üzletmenete átalakítása során

Az Ingka Csoport kiskereskedelmi forgalma a 2019-es pénzügyi évben 36,7 milliárd euró (a 2018-as pénzügyi évben 34,8 milliárd euró) volt. Ez a tavalyi évhez képest 5 százalékos növekedést jelent azonos valutaárfolyam figyelembevétele mellett. Mindez számos idei beruházás, többek között új IKEA áruházak megnyitása, a házhozszállítási hálózat megerősítése, a megújuló energia és a digitális fejlesztések terén tett beruházások eredményeként alakult. Mindez egy újabb állomást jelent afelé, hogy az IKEA megfizethetőbbé, kényelmesebbé és fenntarthatóbbá váljon.

A gyorsan változó kiskereskedelmi környezetben az Ingka Csoport tovább fokozza növekedését és a vásárlói igények minél teljesebb kiszolgálása érdekében fejleszti az IKEA értékesítési csatornákat. Az IKEA áruházak 839 milliós látogatottsága a tavalyi évhez hasonlóan igen erős szintet jelent, miközben az IKEA.com weboldalakat 10 százalékkal többen, 2,6 milliárd alkalommal keresték fel. A tavalyi pénzügyi évhez képest 46 százalékkal nőtt az online vásárlások száma, amely a teljes eladási forgalom 11 százalékát teszi ki. A növekedéssel együtt a lakberendezési vállalat elkötelezettsége is egyre erősebb, hogy pozitív hatással legyen a bolygóra és, hogy a fenntarthatóság a mindennapi működésének meghatározó tényezőjévé váljon.

Egy igazán pozitív éven vagyunk túl.  Miközben a vállalat életének eddigi legnagyobb átalakítását visszük végbe, minden üzletágunkban továbbra is nagyon erősen teljesítettünk, köszönhetően fantasztikus kollégáinknak – szerte a világban -, akik minden nap lelkesedésükről és vállalkozókedvükről tesznek tanúbizonyságot. Az egyszerű, ám annál erőteljesebb víziónk értelmében szebb hétköznapokat szeretnénk teremteni az emberek többsége számára, ezt a célt szolgáljuk mindnyájan, és az idei évben igazán kézzelfogható eredményeket tudtunk felmutatni ezen a téren“ - mondta Jesper Brodin, az Ingka Csoport elnök-vezérigazgatója.   

Az Ingka Csoport folyamatos innovációkkal erősíti az IKEA élményt. Az elmúlt évben 7 hagyományos áruház és 11 kisebb IKEA áruház nyílt meg, továbbá néhány nagyobb világvárosban - úgy mint Moszkva, New York, Párizs és London -, IKEA stúdiók indítását tervezik. További áruházak vannak tervben Koppenhágában, Shanghaiban és Tokióban. A vállalat egy új IKEA applikációt is beindított, amely a vásárlóik számára megkönnyíti az IKEA termékek keresését, elérését és megvásárlását, ahol és amikor kedvük tartja.  

Az Ingka Csoport további beruházások révén erősíti azt a kiskereskedelmi átalakulási folyamatot, amely többek között újabb megoldások segítségével nyújt még jobb vásárlói élményt. A vállalat megszerezte a Traemand konyhabútor szerelő vállalat 49 százalékát. Mindemellett, a vállalat beruházásokért felelős része, az Ingka Investments az idei évben kisebbségi tulajdonrészt vásárolt több vállalatban, így többek között az Optoro, Ori, LivSpace és Retour Matras cégekben is.

A lakberendezési vállalat a megújuló energiákba fektetett beruházásait felgyorsítja, és a 2020-ra tervezett célkitűzéseit teljesítve, maga termeli meg a működéséhez szükséges összes energiát. Az IKEA kiskereskedelmi tevékenységében alapvető szerepet játszik a fenntarthatóság, így az országos kiskereskedelmi vezetők ezentúl egyaránt fenntarthatósági vezetőként, többek között a fenntartható lakhatás, megújuló energia és társadalmi egyenlőség területekért is felelősek.

„A növekedésben is felelősen kell eljárnunk. A generációnk legnagyobb felelőssége, és egyben a jövőnk múlik azon, hogy képesek vagyunk-e pozitív hatással lenni az emberekre és a bolygóra. Éppen ezért integráljuk a fenntarthatóságot a kiskereskedelmi tevékenységünk minden egyes területén“ – folytatja Jesper Brodin. Az Inter IKEA Systems B.V. - az IKEA koncepció és a globális franchise hálózat tulajdonosa - bejelentette, hogy az IKEA kiskereskedelmi forgalma a 12 franchise-zal összesen 43 milliárd euró volt.

Nagy örömünkre szolgál látni, hogy a magyar emberek szívükben hordozzák az IKEA-t, ami a 2019-es pénzügyi év eredményeiben is megmutatkozott. Az IKEA Magyarországon továbbra is folyamatos üzleti fejlődést mutat, várhatóan ez egy 18 százalékos növekedést jelent a tavalyi pénzügyi időszakhoz képest. Azt látjuk, hogy a vásárlóinknak szükségük van mind az online, mind pedig az áruházainkon keresztüli találkozási pontokra, így azon dolgozunk, hogy az optimális csatornákat erősítsük a minél kényelmesebb és elérhetőbb vásárlási élmény megteremtéséért. Az elmúlt évben több, mint 6,7 millió látogatót köszönthettünk a magyar IKEA áruházakban, valamint 32,5 millióan keresték fel az IKEA.hu weboldalt. Ez a tavalyi évhez képest mért 20 százalékos növekedés is azt jelzi, hogy egyre nő az igény az online vásárlás iránt: a teljes eladás 7 százaléka származik online vásárlásból (az előző évben ez 5 százalék volt)” – mondta Mounia El Hilali Acherkouk Yakhlef, a IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős vezetője.

Bármit is teszünk, nem lenne megvalósítható a munkatársaink nélkül. A teljes vezetés elkötelezett a fenntarthatóságért, ami prioritást élvez a mindennapi munkavégzésben, elsősorban a fenntartható otthoni életre, megújuló energiára és az egyenlőségre koncentrálva” – tette hozzá Mounia El Hilali.

Az IKEA 2019-es pénzügyi éve 2018. szeptember 1. - 2019. augusztus 31. közötti időszakot fed le. Az IKEA Magyarország részletes tájékoztatással érkezik a 2019-es pénzügyi év eredményeiről, 2020 januárjában.


KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:

- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?

Mekkora lenne az ideális vérnyomásod?

Mennyi pénzt kellene keresned, ha rendesen megfizetnék a tudásodat?

Hozzászólások

60 milliárd eurót fordít az elektromobilitásra és a digitalizációra a Volkswagen

A Volkswagen csoport (VW) 60 milliárd eurót (20 ezer milliárd forint) fordít az elektromobilitásra és a digitalizáció területére a következő öt évben, erről pénteken döntött a német járműgyártó társaság felügyelőbizottsága.
2019. 11. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is jó úton az Nvidia

Felülmúlta az elemzői várakozásokat az Nvidia a harmadik negyedévben, azonban a most kezdődött negyedévre a konszenzus alatti várakozást közölt.
2019. 11. 15. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2020 elején kezdi meg nyíregyházi hűtőgépgyárának fejlesztését az Electrolux

Az új gyártósorok megrendelésével kezdi meg nyíregyházi hűtőgépgyárának összesen 100 millió euró (33,4 milliárd forint) értékű fejlesztését 2020 elején a svéd Electrolux Group - közölte az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón pénteken a nyírségi nagyvárosban.
2019. 11. 15. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Áthelyezi ügyfelei adatainak feldolgozását a Kaspersky

Megkezdődött az egyesült államokbeli és kanadai ügyfelek adatfeldolgozási funkcióinak az áthelyezése a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat svájci központjába - tájékoztatta pénteken közleményben a Kaspersky az MTI-t.
2019. 11. 15. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Növelte tulajdonrészét az Appeninnben a BDPST Zrt.

Növelte az Appeninn Nyrt.-ben meglévő tulajdonrészét a BDPST Zrt.: a cég október 8-án megállapodást kötött az Opus Global Nyrt.-vel annak az Appeninnben meglévő 9,0 százalékos tulajdoni hányadának megvásárlásáról, a tranzakció 2019. november 12-én lezárult, miután a BDPST Zrt. megfizette az Opus Global Nyrt. részére a teljes vételárat. A BDPST Zrt. így 29,3 százalékos tulajdonossá vált az Appeninn Nyrt.-ben.
2019. 11. 15. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vasúti logisztikai együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-REC Kft. kínai partnerével

Vasúti logisztikai együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-REC Kft. valamint a kínai Central European Trade and Logistics Cooperation Zone november 12-én Kínában, Magyarország pekingi nagykövetségén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelenlétében - közölte a MÁV-REC vasúti üzemi szolgáltatást nyújtó társaság csütörtökön az MTI-vel.
2019. 11. 15. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesített a 4iG

A 4iG Nyrt. az év első háromnegyedévében 1,69 milliárd forintos adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi, mintegy 292 milliós veszteség után, idei, 25,18 milliárd forintos konszolidált bevétele pedig 161,3 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakit nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2019. 11. 14. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Romlott a Henkel eredménye

Csökkent a harmadik negyedévben a Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern működési eredménye és nyeresége, csaknem változatlan értékesítési árbevétel mellett.
2019. 11. 14. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. Az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.
2019. 11. 14. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Cisco is megérzi a globális lassulást

Ugyan kissé késve, de a Cisco-t is elérte a globális gazdasági lassulás, azt követően, hogy a most kezdődött negyedévre kifejezetten gyenge várakozást közölt a cég.
2019. 11. 14. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős eredménnyel zárta az Allianz a harmadik negyedévet

2019 harmadik negyedévében a belső bevételnövekedés üteme 6,4 százalék volt. -2019 harmadik negyedévében elért működési eredmény jelentős, 3,0 milliárd euró. A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény 2019. harmadik negyedéves értéke 0,6 százalékkal, 1,9 milliárd euróra nőtt. Megnyugtató szintű, 202 százalékos Szolvencia II szerinti tőkemegfelelési mutató a 2019. év harmadik negyedévének végén. A 2019. év első kilenc hónapjának működési eredménye 4,2 százalékkal, 9,1 milliárd euróra nőtt. A működési eredmény 2019-ben a 11,0–12,0 milliárd eurós céltartomány felső felében várható.
2019. 11. 14. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a Rába nyeresége enyhén növekvő árbevétel mellett

A Rába csoport adózott vesztesége több mint 429 millió forint volt 2019 harmadik negyedévében, szemben az egy évvel korábbi csaknem 7 millió forinttal, így a társaság háromnegyedéves adózott eredménye 32,7 százalékkal, 425 millió forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat szerda este a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2019. 11. 14. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A UPS és a CVS gyógyszertárlánc fogyasztói drónkiszállító megoldások fejlesztésébe fogtak

A UPS leányvállalata a UPS Flight Forward Inc. és Amerika egyik legnagyobb gyógyszertárlánca, a CVS Pharmacy, Inc. bejelentették, hogy közösen újabb drónkiszállítási megoldások kidolgozásába fognak, mellyel az eddig jellemző B2B modellek mellett közvetlenül az ügyfelek kiszolgálására is koncentrálnak majd.
2019. 11. 14. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Berlinben építi meg első európai gyárát a Tesla

Berlin mellett építi fel első európai üzemét a Tesla - jelentette be Elon Musk, az elektromos autókat gyártó amerikai társaság vezetője a német fővárosban kedd este.
2019. 11. 13. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén az OTP lett az év bankja a Mastercard versenyén

Az OTP Bank lett az év bankja a Mastercard idei versenyén, az év bankára elismerést pedig Tóth Balázs, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója kapta - közölte a Mastercard szerdán az MTI-vel.
2019. 11. 13. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Google Bank indul?

2020-tól a Google fiókhoz külön betétszámlát is létra szeretne hozni a technológiai óriás, amihez a logisztikai hátteret a Citigroup nyújtaná majd.
2019. 11. 13. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megemelte éves célját a WizzAir

A WizzAir ma tette közzé első féléves üzleti évének eredményét.
2019. 11. 13. 17:05
Megosztás:
Hozzászólások:

352 új buszt vásárol a Volánbusz

Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. - közölte a Volánbusz szerdán az MTI-vel.
2019. 11. 13. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult az Erste Bank eredménye

Az Erste Bank adózás előtti eredménye 11,2 százalékkal mintegy 47 milliárd forintra nőtt az idei első kilenc hónapban - mondta Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019. 11. 13. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

1,8 milliárd forintos támogatást kapott a GlaxoSmithKline gyógyszergyár

A kormány 1,8 milliárd forinttal támogatta a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyár 18 milliárd forintos gödöllői fejlesztését - mondta kedden Gödöllőn a külgazdasági és külügyminiszter.
2019. 11. 12. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások: