Az UniCredit az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadója 2015-ben

A Mergermarket vezető M&A-piacelemző és adatszolgáltató nemrégiben tartotta az európai M&A-díjak átadó eseményét Londonban. Ebből az alkalomból a hat nevet tartalmazó „rövid listáról” az UniCreditet választotta Az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadójának – ezzel is megerősítve a csoport erős pozícióját a régióban

Az UniCredit az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadója 2015-ben

„Rendkívül büszkék vagyunk, hogy ismét átvehettük ezt a rangos díjat, amely hangsúlyozza az UniCredit M&A-tanácsadás iránti elkötelezettségét a kke-régióban. Az országokon és termékcsoportokon átnyúló együttműködés az UniCredit üzleti modelljének alapvető alkotóeleme, és befektetési banki sikereink kulcsfontosságú mozgatórugója.

 

Különösen büszkék vagyunk M&A-ügyfeleink földrajzi és szektorok szerinti változatosságára csakúgy, mint a tanácsadói csapatunk által lezárt tranzakciók típusainak sokszínűségére” – mondta Enrico Minniti, az UniCredit CEE CIB vezetője. Az évente átadott európai M&A-díjakkal a pénzügyi tanácsadók és M&A-szakértők egyesülésekkel és felvásárlásokkal kapcsolatos szakértelmét ismerik el.

 

2015-ben az UniCredit a vállalati és befektetési banki területen a kke-régióbeli vezető szerepére támaszkodva számos iparágban állami és magánszektorbeli M&A-tranzakciókban vett részt tanácsadóként vevői és eladói oldalon egyaránt.

 

Az UniCredit számára „Az év közép- és kelet-európai M&A-tanácsadója” elismerést hozó legfontosabb tranzakciókra Albániában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Szerbiában és Szlovéniában került sor. Különösen figyelemre méltó Szlovénia legnagyobb sörgyárának, a ljubljanai tőzsdén jegyzett Pivovarna Lasko Groupnak nyújtott tanácsadói megbízás, valamint az a tranzakció, amely során a CVC megvásárolta a PKP Energetykát a Lengyel Állami Vasutaktól, ami minden idők legnagyobb, magántőkéből megvalósult felvásárlása Lengyelországban.

 

Az UniCredit emellett tanácsadóként közreműködött olyan nagy figyelemmel kísért magántőkeügyletekben is, mint a három vezető élelmiszeripari üzletágat (tejipari, édesipari és víz) magába foglaló Danube Foods Group értékesítése a Mid Europa Partners-nek, az EQT által tulajdonolt Blizoo Bulgaria értékesítése a Telekom Austriának, valamint a lengyelországi Good Food eladása a Hartenbergnek. A pénzügyi M&A területén az UniCredit tanácsadói szolgáltatást nyújtott a Crédit Agricole albán leányvállalatának eladása során. Ez a megbízás a Crédit Agricole bolgár vállalatának 2014-ben zajlott értékesítését követte, amelyben ugyancsak az UniCredit volt a tanácsadó.

 

Vállalati M&A-területen az UniCredit a Szentkirályi Ásványvíz, Magyarország vezető ásványvízmárkája tulajdonosainak tanácsadójaként vett részt a többségi részesedésnek a cseh köztársaságbeli Karlovarske Mineralni Vodynak történt értékesítésében, mellyel Közép-Európa vezető ásványvízpiaci szereplője jött létre. Szintén az UniCredit volt a magyarországi EGIS vevő oldali tanácsadója a lengyel Biovital felvásárlásában, illetve a LAMA Energy Group tanácsadója a csehországi DIGI megvételénél.

 

Az UniCredit

 

Az UniCredit Európa egyik vezető kereskedelmi bankja, amely 17 európai országban van jelen intézményhálózatával. Teljes hálózatunk, mely több mint 7100 fiókból áll, és amelyben több mint 127 000 teljes munkaidős kolléga dolgozik, mintegy 50 piacra terjed ki (2015. június 30-i adatok).

 

A közép- és kelet-európai régióban az UniCredit egy csaknem 2400 (Törökországgal együtt 3400) fiókból álló kiterjedt nemzetközi bankhálózatot működtet. Az UniCredit a következő országokban folytatja tevékenységét: Ausztria, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna. További információért, kérjük, látogasson el a www.unicreditgroup.eu/en oldalra.

Hozzászólások

Interaktív verseny diákoknak

Általános és középiskolai diákok számára 1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve címmel interaktív versenyt hirdet az állami ünnepség lebonyolításáért felelős Hungarofest - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
2017. 10. 18. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Holnap kezdődik a 21. Csabai Kolbászfesztivál

Csütörtökön kezdődik a négynapos 21. Csabai Kolbászfesztivál, a városi sportcsarnok mellett felépítették a 40 ezer négyzetméteres "kolbászvárost".
2017. 10. 18. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Segítséggel fejleszthető a magyar járműipar

Nemzetközi együttműködésekkel fejleszthető a magyar járműipar, a rendszerintegrációt elsősorban a visegrádi országokra kell kiterjeszteni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, az Automotive Hungary 2017 kiállítás megnyitóján.
2017. 10. 18. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kétszintes parkolóház épül a nyíregyházi kórházban

Kétszintes, 361 autó befogadására alkalmas parkolóház épül a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban. A nettó 448 millió forint értékű, hazai és uniós forrásból megvalósuló beruházás alapkövét szerdán helyezték el.
2017. 10. 18. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezetőket neveztek ki a Lapcomnál

Új vezetőket nevezett ki a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország napilapok élére a Lapcom Zrt., valamint új szakember tölti be a stratégiai igazgatói posztot - áll a társaság által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.
2017. 10. 18. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatalmas kárt okozott egy román turisztikai ügynökség csődje

Csaknem 8 millió euró kárt okozott az egyik legrégebbi román turisztikai ügynökség, az Omnia Turism csődje - mondta Mircea Titus Dobre román idegenforgalmi miniszter.
2017. 10. 18. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a magyar nagyvállalatok száma a Coface régiós toplistáján

Tavaly a kelet-közép-európai régió 500 legnagyobb vállalata 580 milliárd eurós árbevételt ért el, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, nettó nyereségük 3,1 százalékkal 26,3 milliárd euróra mérséklődött, a legnagyobb régiós vállalatokat felsoroló listán ugyanakkor 8 százalékkal 75-re nőtt a magyar cégek száma - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosítónak a kelet-közép-európai országok legnagyobb vállalatai tavalyi teljesítményét összegző elemzéséből.
2017. 10. 18. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megszűnt a családi házak kötelező kéményellenőrzése

Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató.
2017. 10. 18. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ipar húzóágazatai között van a magyar élelmiszeripar

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény emelkedése - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. kapacitásbővítő fejlesztését bemutató sajtótájékoztatón.
2017. 10. 18. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat

A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat, az emberek egyre jobban átlátják a hamis termékek veszélyeit - mondta Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
2017. 10. 18. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU 20 milliárd euróval támogatta tavaly a klímaváltozás elleni harcot

Mintegy húszmilliárd euróval (6,2 ezer milliárd forinttal) támogatta az Európai Unió tavaly a klímaváltozás elleni küzdelmet a fejlődő országokban - derült ki az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács keddi közleményéből.
2017. 10. 18. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Civil szervezetek tiltakoztak az online cenzúra bevezetése ellen

Levélben tiltakozott számos civil szervezet az Európai Bizottság azon javaslata ellen, amelynek egyik rendelkezése automatikus szűrőprogram alkalmazására kötelezné a felhasználói tartalmakat közzétevő internetes platformokat, például a fénykép- vagy videomegosztó oldalakat, az aláírók szerint ugyanis ez a szólás- és az információszabadság korlátozásához vezetne.
2017. 10. 18. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kevés elmozdulást vár az elemző a Budapesti Értéktőzsdén

Kevés elmozdulásra számít szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő.
2017. 10. 18. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar-horvát oktatási projekt indult

A gazdasági tevékenység mellett társadalmi küldetést is vállaló szociális gazdasági szereplők támogatására indult oktatási projekt a Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttműködési programban.
2017. 10. 18. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A CEU arra kéri a kormányt, írja alá a megállapodást

A Közép-európai Egyetem (CEU) vezetőség arra kérte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a magyar kormányt, hogy írja alá a New York állammal már letárgyalt, a működésüket lehetővé tevő megállapodást.
2017. 10. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megvan az állampapírok legnagyobb riválisa

Szépen nőnek a megtakarítások, kiváló időszak a jelenlegi az öngondoskodásra. A megtakarítási piacra óriási hatással van az ingatlanpiac és a lakáshitelezés növekedése, az állampapírok reális versenytársai pedig most is nagy számban elérhetők, és ugyancsak bővülnek - hangzott el a délelőtti panelbeszélgetésen.
2017. 10. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Menetrend szerint halad az EESZT bevezetése

Mától számított egy hete van több ezer hazai közfinanszírozásból működő egészségügyi szereplő számára, hogy csatlakozzon és megkezdje adatszolgáltatási kötelezettségét az EESZT rendszerében.
2017. 10. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A világ legnagyobb vasúti fékgyárát adták át Budapesten

Felavatta új gyárcsarnokát és bemutatta új tanműhelyét a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest. Az 5,28 milliárd forint értékű bővítéssel a társaság a világ legnagyobb vasúti fékegység-gyártó és -fejlesztő vállalatává, egyúttal hazánk egyik meghatározó szakképzőközpontjává vált.
2017. 10. 18. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyarok háromnegyede jótékonykodik

A magyarok háromnegyede adományozott az elmúlt évben, ami nemzetközi összevetésben is jó arány. A civilszervezetek támogatásakor a megkérdezettek szerint döntő szempont a szimpátia és maga a kérés, hogy adományozzunk, míg az elmúlt évek közéleti vitáinak az adakozási kedvre nincs érdemi hatása – derül ki a Human Dialog és az Emocionális Marketing friss, nagymintás, reprezentatív felméréséből, melynek részleteit a Magyar Fundraising Akadémia november 8-i szakmai rendezvényén ismerteti.
2017. 10. 18. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar virtus a megtakarításokban: kilógunk a térség országai közül

A magyarok a legkevésbé elégedettek a régióban meglévő megtakarításaik összegével, ennek ellenére mi a vagyunk a legtehetetlenebbek is: mi rendeztük át az alacsony kamatkörnyezet hatására a legkevésbé a megtakarításainkat. A kockázatkerülés/vállalás szempontjából nagyon polarizált a magyar lakosság, és nálunk a legmagasabb (76%) azok aránya, akik soha nem készítenek családi költségvetést - hangzott el az Erste vezérhelyettesének előadásában a Portfolio mai Öngondoskodás 2017 konferenciáján.
2017. 10. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás