Az ausztriai cégalapítási 1x1

A Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda 2018 –ban is folytatja a UBC, azaz az Ujvárosi Business Coaching előadássorozatot, melyen Bécsben és Budapesten lehetséges a részvétel. A szeminárium lényege, hogy a résztvevők megismerjék az ausztriai cégalapítás 1 x 1 - jét és helyben kapcsolatba léphessenek közvetlenül az előadókkal és más vállalkozókkal is.

Az ausztriai cégalapítási 1x1

Az intenzív – közel több mint három órás szemináriumot - kétnyelvű tananyaggal és egy állófogadással egészítjük ki, ahol lehetőség nyílik majd az előadókkal is személyesen megismerkedni. A Ujvárosi Business Coaching vendégei egy személyre szóló oklevelet is kapnak és hozzáférhetnek az online – tananyag adatbázishoz is.

Az előadások magyar nyelvűek és azon érdeklődőknek szól, akiket érdekli az ausztriai vállalkozások menete és biztos alapokra szeretné jövőbeli terveit helyezni.

Az Ujvárosi Business Coaching ötletgazdájával, Dr. Ujvárosi Veronika, Bécsi Ügyvédnővel, készült interjú részletesebben bemutatja a tudnivalókat az előadásokkal kapcsolatosan és egyben egy nyereményjátékra is felhívja a leendő résztvevők figyelmét.

 

Mióta létezik a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda?

2005 novemberében kezdtem el az ügyvédi karrieremet, ahol már akkori főnököm szinte határtalan szabadkezet adott a magyar nyelvű tanácsadások területén.

Az ügyvédi szakvizsgát 2008-ban tettem le. Ekkor már egy sokrétű és saját ügyfélkörrel rendelkeztem, így egyértelmű volt, hogy mindenképpen belevágok a nagybetűs vállalkozói életbe és 2010 –ben megalapítottam a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Irodát.

Ezért nekem az „ügyvédkedés“ 2005 novemberétől indult, tehát felkerekítve azt szoktam mondani, hogy idestova több mint 10 éve vagyunk.

 

Hogyan született meg az ötlet külön magyar nyelvű szemináriumokat szervezni?

Az, hogy magyarul folyik nálunk az egyéni tanácsadás, az mindennapi és ez a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda egyik legfontosabb aduásza. A szemináriumok kezdete egészen 2006 – ra vezethető vissza. Több ügyfélnél azt vettem észre, hogy bár még egy személyes tanácsadásra nem érett meg az idő, de az információs igény hamar kialakult. Nem volt nehéz felismerni, hogy nagy igény van egy olyan előadássorozatra, ahol az érdeklődők azonnal és közvetlenül kapcsolatba léphetnek a szakelőadókkal.

Emellett az osztrák ügyvédi árpolitika is fontos szerepet játszott.

 

Például?

Őszinte leszek. Több érdeklődőnél a tanácsadás ára igenis nagy szerepet játszik. Egy átlagos osztrák ügyvédi óradíj 200 -300 eurónál kezdődik, amit nem minden magyar ügyfél tud (azonnal) kitermelni. Mi úgy alakítjuk a UBC árpolitikáját, hogy egy szolidabb büdzsével rendelkező résztvevő is megengedhesse magának az alapos és mindent átfogó tanácsadást. Így konkrétan már 50 eurótól kezdődnek az árajánlataink.

 

Helyileg hol lesznek a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda szemináriumai?

Itt olyanok vagyunk, mint a rocksztárok: turnéztunk már egész Magyarország és Ausztria területén, bár a legtöbb esetben a fővárosokba szervezzük a rendezvényeket. Egyes előadások a hét alatt este, mások hétvégén kerülnek megtartásra, így a határmenti városokból sem gond egy spontán részvétel a szemináriumokon. 2018 februájában Bécsben „lépünk fel“, márciusban Sopron, majd nyáron Budapest fog következni.

 

Kik lesznek az előadók?

Minden előadó osztrák céggel rendelkezik és magyarul is beszél természetesen. Van a csapatban adótanácsadó, székhelyszolgáltató, ingatlanközvetítő és marketinges tanácsadó is. Emellett fix előadónk van a banki szektorból is és vannak ún. beugrós szakelőadók a jogi és gazdasági élet legkülönbözőbb területeiről.

Az előadókkal már több éve – egyesekkel már majdhogynem 10 éve – együtt dolgozom, ezért tudom, hogy ha bármelyik résztvevő később ügyfélként jelentkezik, akkor jó helyre kerülnek.

 

Milyen témakörökből van szeminárium?

Az eddigi felméréseink azt mutatják, hogy a „Cégalapítás és vállakozásindítás Ausztriában” a legnépszerűbb, innen egész Ma-gyarországról „felutaznak” a résztvevők a császárvárosba. A magánszemélyek által gyakran látogatott a Családjogi Szeminárium, ahol nemcsak a válás, gyermektartás és peren kivüli egyezségre fókuszál az előadásunk, hanem kitérünk az öröklés kérdéseire is.

2018-ban először hírdetjük meg a munkajogi szemináriumunkat, ahol kifejezetten az ausztriai magyar munkavállalóknak akarjuk a szükséges alaptanácsadást átadni. Itt fő célunk az, hogy még a munkaviszony megkezdése előtt mindenki tisztában legyen a jogával és a kötelezettséggel is, valamint kitérjünk arra is, hogy milyen más jogterületet érint egy ausztriai munkavállalás.

 

Erre egy konkrét példa?

Aki munkavállaló és osztrák lakcímmel rendelkezik, annak előbb – vagy utóbb kelleni fog pl. egy bérleti szerződés és a letelepedési bizonylat beszerzése is aktuális lesz. Emellett fontos lenne megismerni az alapvető adójogi kérdéseket és nem árt egy kitérő a szükséges biztosításokra sem.

 

A szakelőadások állófogadással zárulnak, ami pontosan mi is lenne?

A szakelőadásaink minden perce pontosan át van tervezve, ezért azalatt nem lehet kérdéseket feltenni, de ezt követően – ahogy az osztrák mondaná „Bei Kaffee und Kuchen” meg lehet beszélni a kérdéseket, ill. lehetőség adódik azonnali időpont egyeztetésre.

Az állófogadás emellett lehetőséget ad a résztvevőknek arra is, hogy egymást is megismerhessék és tapasztalatot cserélhessenek.

 

Hol lehet a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda szemináriumjaira jelentkezni?

Minden rendezvényünkről a honlapon (www.ujvarosi.eu), a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Facebook oldalán (https://www.facebook.com/ujvarosiiroda/) és a hírlevelünkben lehet olvasni (feljelentkezés itt: dr.ujvarosi@aon.at).

 

A szemináriumi meghívókból kiderül, hogy szponzorok támogatását is fogadja az iroda. Itt elsősorban anyagi juttatásra gondoltak a szervezők?

Nem, nem feltétlenül. A szponzorrészvételek lényege egyszerű: Több magyar cég érdekelt abban, hogy Bécsben is megismerjék a terméküket, vagy szolgáltatásukat. A szponzorcégek logóját elhelyezzük a meghívókon és külön információs anyagot csatolunk róluk a meghívókra. Utóbbiakkal több mint 5.000 ügyfelet érünk el. Emellett bemutatásra kerülnek a szponszorok a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda honlapján és természetesen a rendezvényeinken is.

Amikor egy magyar származású bécsi pékség volt a szponzorunk, akkor ő látta el a résztvevőket péksüteményekkel, a kozmetikai stúdiós szponzor ajándékutalványokat hozott, melyeket helyben a szeminárium alatt kisorsoltunk, egy fényképész – szponzor készített egy tökéletes fényképsorozatot, úgyhogy minden kreatív szponzorötletnek örülünk.

 

Egy utolsó fontos infó vagy tipp az olvasók számára?

Az „utolsó szó jogán”, felhívnám az olvasók figyelmét a jelenlegi nyereményakciónkra: A szemináriumokra a részvételi díj befizetésével lehet helyet foglalni, de a résztvevők közül a rendezvény alatt „vissza - sorsoljuk” a teljes részvételi díjat. Minden másról a honlapon és a facebook oldalon lehet rendszeres update-ek után olvasni. Aki semmikép sem szeretne lemaradni az előadásokról, az írjon egy rövid emailt ide:dr.ujvarosi@aon.at és elsőként értesítjük minden jóról.

Hozzászólások

Szigorodtak az adóeljárási határidők

Szigorúbbá váltak az adóeljárási határidőkre vonatkozó szabályok az adóhatóság és az adózók oldalán is – hívja fel a figyelmet a MAZARS. Emellett a jövőben, ha az adóhatóság átlépi a döntéshozatalra vonatkozó 60 napos határidőt, akkor adóbírságot már nem szabhat ki. Ez nem befolyásolja a cégek adókülönbözet befizetésére vonatkozó kötelezettségét.
2018. 02. 15. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Minden akadály elhárult, indulhat a számlázó szoftverek online bekötése

Júliustól élesben is elindul az online számlázás rendszere Magyarországon. A rendelettervezet azonban még mindig nem tekinthető véglegesnek, miközben a számlázó programokat a vártnál komplexebb technikai specifikációnak kell megfeleltetni. Sürgeti az idő a vállalkozásokat, akiknek az új rendszerrel ráadásul a számlakibocsátást követő azonnali adóellenőrzésre is fel kell készülniük. Amennyiben ezt nem tudják teljesíteni akár számlánként 500 ezer forintos bírságra is számíthatnak majd – hívja fel a figyelmet az EY szenior menedzsere, Molnár Péter.
2018. 02. 14. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorodtak az adóeljárási határidők

Szigorúbbá váltak az adóeljárási határidőkre vonatkozó szabályok az adóhatóság és az adózók számára is - hívta fel a figyelmet a Mazars könyvvizsgáló és adótanácsadó kedden.
2018. 02. 14. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elítéltek egy szegedi ügyvédet sikkasztás miatt

Hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy helyi ügyvédet, aki elsikkasztotta az ügyfelek letétként rábízott több millió forintját - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.
2018. 02. 14. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Papírmentessé kell alakítani a NAV-ot

A jövedelmet terhelő adók további mérséklése, az adónemek számának csökkentése és az adózási szabályok ésszerűsítése, egyszerűsítése mellett 2021-re el kell érni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljesen papírmentessé váljon - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a szervezet csütörtöki vezetői értekezletén, Egerben.
2018. 02. 08. 13:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Mikor kell kártérítést fizetnie a cégvezetőnek?

Milyen generális szabályokon alapul a vezető tisztségviselők felelőssége Magyarországon? Milyen eseteket fed le a wrongful trading a hazai szabályozási környezetben? Hogyan alakult a felmentvény jogintézménye az elmúlt évek bírói gyakorlatában és mit kell tudni a vezető tisztségviselők felelősségbiztosításáról? A fenti kérdéseket tekintik át egy háromrészes cikksorozatban Bögös Tímea és Mangliár Vanda, a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper munkatársai.
2018. 02. 07. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén még nem várható jelentős terheléscsökkenés a könyvelők, adótanácsadók munkájában

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete szerint a 2018-ban hatályba lépő szabályozás és a tervezett reformok egyfelől rontják az adózási számviteli szakma presztízsét, másfelől nem javítják a munkaterhelését. A 2018 nyarán bevezetésre kerülő online számla-adatszolgáltatás nem hoz érdemi adminisztrációcsökkentést a szakemberek számára. „10 éves távlatban azonban várható, hogy az adatrögzítői feladatok valóban jelentősen csökkenni fognak, amely sok könyvelő munkáját teheti majd feleslegessé. Készülni kell arra, hogy a szakma, amit ma könyvelés alatt értünk, 10 éven belül el fog tűnni.” – emelte ki Zara László, az egyesület elnöke.
2018. 01. 30. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Komoly változás a céges ügyintézésben

Idén már nem csupán lehetőség, hanem kötelezettség az elektronikus ügyintézés gyakorlatilag minden gazdálkodó szervezet számára – hívta fel a figyelmet az idei év komoly változására a MAZARS. Ez az adóügyeket is érinti: év elejétől csakis elektronikus úton lehet benyújtani a különböző beadványokat.
2018. 01. 30. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén több szja-bevallási tervezetet készít a NAV

A tavalyi mintegy 4 millióhoz képest is több szja-bevallási tervezetet készít idén
2018. 01. 30. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Virágkorát éli a KATÁ-zás

Sosem volt még ennyire népszerű a KATÁ-zás Magyarországon és nem véletlenül. A NAV legfrissebb adatai szerint az elmúlt 4 évben háromszorosára nőtt azon egyéni vállalkozók száma, akik a KATA adózást választották, a társas vállalkozóké 2017 végére a pedig megduplázódott.
2018. 01. 29. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Papírmentes ellenőrzési rendszert vezetett be a NAV

Papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
2018. 01. 28. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Személyi jövedelemadó, adóbevallók száma hazánkban - ábrán mutatjuk!

Személyi jövedelemadó, a bevallást benyújtók száma, (1999-2015); összes bevalló száma, önbevallók száma az adott adóévben; szja
2018. 01. 26. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új EU-s áfaszabályok 2022-től: jelentős könnyítéssel számolhat a KKV-szektor

Az Európai Bizottság új jogszabályjavaslata alapján az eddigieknél jóval több vállalkozás minősülhet majd kisvállalkozásnak a forgalmi adó tekintetében, mivel az alanyi mentesség árbevételének felső határa akár 25 millió forintra is ugorhat, így a jelenleginél jóval több a kisvállalkozás számíthat az őket érintő adminisztratív terhek mérséklődésére, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.
2018. 01. 25. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sokan tartoznak az adóhatóságnak

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), 2017 végén 2969 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, emellett 1791 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.
2018. 01. 23. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Változik a vámügyintézés

A repülőterek és a határátkelők kivételével változik a vámügyintézés pénteken a Nemzetközi vámnap miatt - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.
2018. 01. 23. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A NAV a jövedéki adóbevallás elkészítésében is segít

Már minden jövedéki adófizetésre kötelezett vállalkozó megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a decemberi időszakról szóló bevallási tervezetét. A hivatal nyilvántartása szerint a mintegy hétszáz vállalkozó összességében 100 milliárd forint jövedéki adót, illetve dohány áfát fizet majd a költségvetésbe - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
2018. 01. 18. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Júliustól indul az online számlázás

Idén július elsejétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, a kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2018. 01. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is igényelhető az első házasok adókedvezménye

Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2018. 01. 16. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elfogadta az amnesztiáról szóló törvényt a macedón parlament

Elfogadta az amnesztiáról szóló törvényt a macedón parlament, a döntéssel a túlzsúfolt börtönöket szeretnék némileg tehermentesíteni - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál.
2018. 01. 16. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Háromezer kezdő vállalkozás kap adózási tájékoztatót

Több mint háromezer kezdő vállalkozásnak küld tájékoztatót legfontosabb adózási tudnivalókról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövő héten induló mentorálási program keretében - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.
2018. 01. 15. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás