Az ausztriai cégalapítási 1x1

A Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda 2018 –ban is folytatja a UBC, azaz az Ujvárosi Business Coaching előadássorozatot, melyen Bécsben és Budapesten lehetséges a részvétel. A szeminárium lényege, hogy a résztvevők megismerjék az ausztriai cégalapítás 1 x 1 - jét és helyben kapcsolatba léphessenek közvetlenül az előadókkal és más vállalkozókkal is.

Az ausztriai cégalapítási 1x1

Az intenzív – közel több mint három órás szemináriumot - kétnyelvű tananyaggal és egy állófogadással egészítjük ki, ahol lehetőség nyílik majd az előadókkal is személyesen megismerkedni. A Ujvárosi Business Coaching vendégei egy személyre szóló oklevelet is kapnak és hozzáférhetnek az online – tananyag adatbázishoz is.

Az előadások magyar nyelvűek és azon érdeklődőknek szól, akiket érdekli az ausztriai vállalkozások menete és biztos alapokra szeretné jövőbeli terveit helyezni.

Az Ujvárosi Business Coaching ötletgazdájával, Dr. Ujvárosi Veronika, Bécsi Ügyvédnővel, készült interjú részletesebben bemutatja a tudnivalókat az előadásokkal kapcsolatosan és egyben egy nyereményjátékra is felhívja a leendő résztvevők figyelmét.

 

Mióta létezik a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda?

2005 novemberében kezdtem el az ügyvédi karrieremet, ahol már akkori főnököm szinte határtalan szabadkezet adott a magyar nyelvű tanácsadások területén.

Az ügyvédi szakvizsgát 2008-ban tettem le. Ekkor már egy sokrétű és saját ügyfélkörrel rendelkeztem, így egyértelmű volt, hogy mindenképpen belevágok a nagybetűs vállalkozói életbe és 2010 –ben megalapítottam a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Irodát.

Ezért nekem az „ügyvédkedés“ 2005 novemberétől indult, tehát felkerekítve azt szoktam mondani, hogy idestova több mint 10 éve vagyunk.

 

Hogyan született meg az ötlet külön magyar nyelvű szemináriumokat szervezni?

Az, hogy magyarul folyik nálunk az egyéni tanácsadás, az mindennapi és ez a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda egyik legfontosabb aduásza. A szemináriumok kezdete egészen 2006 – ra vezethető vissza. Több ügyfélnél azt vettem észre, hogy bár még egy személyes tanácsadásra nem érett meg az idő, de az információs igény hamar kialakult. Nem volt nehéz felismerni, hogy nagy igény van egy olyan előadássorozatra, ahol az érdeklődők azonnal és közvetlenül kapcsolatba léphetnek a szakelőadókkal.

Emellett az osztrák ügyvédi árpolitika is fontos szerepet játszott.

 

Például?

Őszinte leszek. Több érdeklődőnél a tanácsadás ára igenis nagy szerepet játszik. Egy átlagos osztrák ügyvédi óradíj 200 -300 eurónál kezdődik, amit nem minden magyar ügyfél tud (azonnal) kitermelni. Mi úgy alakítjuk a UBC árpolitikáját, hogy egy szolidabb büdzsével rendelkező résztvevő is megengedhesse magának az alapos és mindent átfogó tanácsadást. Így konkrétan már 50 eurótól kezdődnek az árajánlataink.

 

Helyileg hol lesznek a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda szemináriumai?

Itt olyanok vagyunk, mint a rocksztárok: turnéztunk már egész Magyarország és Ausztria területén, bár a legtöbb esetben a fővárosokba szervezzük a rendezvényeket. Egyes előadások a hét alatt este, mások hétvégén kerülnek megtartásra, így a határmenti városokból sem gond egy spontán részvétel a szemináriumokon. 2018 februájában Bécsben „lépünk fel“, márciusban Sopron, majd nyáron Budapest fog következni.

 

Kik lesznek az előadók?

Minden előadó osztrák céggel rendelkezik és magyarul is beszél természetesen. Van a csapatban adótanácsadó, székhelyszolgáltató, ingatlanközvetítő és marketinges tanácsadó is. Emellett fix előadónk van a banki szektorból is és vannak ún. beugrós szakelőadók a jogi és gazdasági élet legkülönbözőbb területeiről.

Az előadókkal már több éve – egyesekkel már majdhogynem 10 éve – együtt dolgozom, ezért tudom, hogy ha bármelyik résztvevő később ügyfélként jelentkezik, akkor jó helyre kerülnek.

 

Milyen témakörökből van szeminárium?

Az eddigi felméréseink azt mutatják, hogy a „Cégalapítás és vállakozásindítás Ausztriában” a legnépszerűbb, innen egész Ma-gyarországról „felutaznak” a résztvevők a császárvárosba. A magánszemélyek által gyakran látogatott a Családjogi Szeminárium, ahol nemcsak a válás, gyermektartás és peren kivüli egyezségre fókuszál az előadásunk, hanem kitérünk az öröklés kérdéseire is.

2018-ban először hírdetjük meg a munkajogi szemináriumunkat, ahol kifejezetten az ausztriai magyar munkavállalóknak akarjuk a szükséges alaptanácsadást átadni. Itt fő célunk az, hogy még a munkaviszony megkezdése előtt mindenki tisztában legyen a jogával és a kötelezettséggel is, valamint kitérjünk arra is, hogy milyen más jogterületet érint egy ausztriai munkavállalás.

 

Erre egy konkrét példa?

Aki munkavállaló és osztrák lakcímmel rendelkezik, annak előbb – vagy utóbb kelleni fog pl. egy bérleti szerződés és a letelepedési bizonylat beszerzése is aktuális lesz. Emellett fontos lenne megismerni az alapvető adójogi kérdéseket és nem árt egy kitérő a szükséges biztosításokra sem.

 

A szakelőadások állófogadással zárulnak, ami pontosan mi is lenne?

A szakelőadásaink minden perce pontosan át van tervezve, ezért azalatt nem lehet kérdéseket feltenni, de ezt követően – ahogy az osztrák mondaná „Bei Kaffee und Kuchen” meg lehet beszélni a kérdéseket, ill. lehetőség adódik azonnali időpont egyeztetésre.

Az állófogadás emellett lehetőséget ad a résztvevőknek arra is, hogy egymást is megismerhessék és tapasztalatot cserélhessenek.

 

Hol lehet a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda szemináriumjaira jelentkezni?

Minden rendezvényünkről a honlapon (www.ujvarosi.eu), a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Facebook oldalán (https://www.facebook.com/ujvarosiiroda/) és a hírlevelünkben lehet olvasni (feljelentkezés itt: dr.ujvarosi@aon.at).

 

A szemináriumi meghívókból kiderül, hogy szponzorok támogatását is fogadja az iroda. Itt elsősorban anyagi juttatásra gondoltak a szervezők?

Nem, nem feltétlenül. A szponzorrészvételek lényege egyszerű: Több magyar cég érdekelt abban, hogy Bécsben is megismerjék a terméküket, vagy szolgáltatásukat. A szponzorcégek logóját elhelyezzük a meghívókon és külön információs anyagot csatolunk róluk a meghívókra. Utóbbiakkal több mint 5.000 ügyfelet érünk el. Emellett bemutatásra kerülnek a szponszorok a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda honlapján és természetesen a rendezvényeinken is.

Amikor egy magyar származású bécsi pékség volt a szponzorunk, akkor ő látta el a résztvevőket péksüteményekkel, a kozmetikai stúdiós szponzor ajándékutalványokat hozott, melyeket helyben a szeminárium alatt kisorsoltunk, egy fényképész – szponzor készített egy tökéletes fényképsorozatot, úgyhogy minden kreatív szponzorötletnek örülünk.

 

Egy utolsó fontos infó vagy tipp az olvasók számára?

Az „utolsó szó jogán”, felhívnám az olvasók figyelmét a jelenlegi nyereményakciónkra: A szemináriumokra a részvételi díj befizetésével lehet helyet foglalni, de a résztvevők közül a rendezvény alatt „vissza - sorsoljuk” a teljes részvételi díjat. Minden másról a honlapon és a facebook oldalon lehet rendszeres update-ek után olvasni. Aki semmikép sem szeretne lemaradni az előadásokról, az írjon egy rövid emailt ide:dr.ujvarosi@aon.at és elsőként értesítjük minden jóról.

Hozzászólások

Tovább folytatódik az adócsökkentés Magyarországon

Egyértelműen tovább folytatódik az adócsökkentés Magyarországon - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2018. 06. 22. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Elege lett a NAV-nak - félmilliós bírságot is kaphatnak a multik leányvállalatai, ha nem felelnek meg a számviteli előírásoknak

Mivel a nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább a belső összhang és a könnyebb kezelhetőség irányába terelik a belső könyvelési eljárásaikat, az egyes országok, így Magyarország, adóhatóságai számára egyre komolyabb fejtörést okoz a cégek helyi szabályok szerinti adózását meghatározó könyvelési adatok rendelkezésre állása. Ezért valószínűleg a jövőben aktívabban alkalmazhatja a magyar adóhatóság is a már 18 éve hatályos számviteli törvényt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.
2018. 06. 20. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Adótervezés nyílt lapokkal

Egy a minap kihirdetett irányelv alapján előfordulhat, hogy a jövőben a nevünk és a kapott adótanácsunk részletei az adóhatóságnál landolnak. 2020 júliusától ugyanis a tanácsadók vagy bizonyos esetekben maguk az adózók kötelesek lesznek tájékoztatni az adóhatóságot egyes, agresszívnak minősített adótervezési konstrukciók részleteiről. Ráadásul a tájékoztatási kötelezettség, visszamenőlegesen, mindazokra a struktúrákra is kiterjed, amelyek megvalósításába az adózók 2018. június 25. után kezdenek bele – figyelmeztet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.
2018. 06. 14. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosul a büntetőeljárás Romániában

A szociálliberális kormánytöbbség és az RMDSZ szavazataival a bukaresti parlament szenátusa elfogadta szerdán a büntető perrendtartás módosítását, amelyet az alkotmánysértőnek bizonyult cikkelyek kiigazítására, az emberi jogok védelmére és az ártatlanság vélelméről szóló európai uniós irányelv érvényesítésére hivatkozva terjesztettek elő a szociáldemokrata törvényhozók.
2018. 06. 14. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nincs visszaút, júliusban indul az online számlázás!

Július 1-jén biztosan elindul az online számlázás, megjelent ugyanis a Pénzügyminisztérium erre vonatkozó rendelete – hívta fel a figyelmet a MAZARS. Egy hónappal az indulás előtt még mindig nem biztos, hogy véglegesek az adatszolgáltatási specifikációk, ami okozhat némi fejtörést a fejlesztőknek. A felkészülésre azonban még midig van esély, hiszen 3-4 hét alatt lefuthatnak a szükséges fejlesztések.
2018. 06. 13. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az adatkezelő fogalma a GDPR szerint: adatkezelői minőség tényleges adatkezelés nélkül?

Európai Unió Bíróságának 2018. június 5-i ítélete a Facebookon fenntartott rajongói oldalaink adatkezelésével kapcsolatban
2018. 06. 12. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy számjegyűre csökkenhet az szja

Több lépcsőben a személyi jövedelemadó kulcsa egy számjegyűre csökkenhet, de ez nem elegendő a kisvállalkozások segítéséhez: az adminisztratív könnyítések önmagukban is felérnének egy adócsökkentéssel - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a novekedes.hu-nak adott interjújában.
2018. 06. 12. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenhet a szállás-szolgáltatás forgalmi adója

Az európai viszonylatban is magas, 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét, de egy új kormányzati döntés értelmében csökkenhet a forgalmi adó a belföldi szálláspiacon - mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2018. 06. 08. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Júliustól indul az online számla rendszer

Az online számla rendszer július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait, a rendszer használatához a vállalkozásoknak regisztrálniuk kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, ehhez azonban rendelkezniük kell ügyfélkapus hozzáféréssel. A megfelelő adatszolgáltatás részleteiről minden információ megtalálható a NAV online számla aloldalán - közölte az adóhivatal pénteken az MTI-vel.
2018. 06. 08. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kisadók - nagy buktatókkal

Töretlenül nő a kisadók (KATA, KIVA) népszerűsége, mérnökök, programozók, fodrászok, ügyvédek ezrei választják ezen adózási formák valamelyikét. Mindeközben kevesen szembesülnek azon kockázatokkal, amelyeket ezen adózási formák rejtegetnek. Márpedig ezek következményei súlyos adóforintokban és büntetésekben mérhetők, akár a kisadózó, akár pedig a neki jövedelmet juttató vállalkozás számára. – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.
2018. 06. 07. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly mintegy 3 milliárd eurót utaltatott vissza az OLAF

Közel 200 vizsgálatot zárt le tavaly az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), és ezek nyomán mintegy 3,1 milliárd euró uniós költségvetési forrás visszafizettetésére tett javaslatot - írta szerdán közzétett éves jelentésében a szervezet.
2018. 06. 07. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Adócsaló gabonakereskedőket ítéltek el

Letöltendő börtönbüntetéssel, illetve felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán másodfokon kilenc vádlottat, akik 2010 augusztusától 2011 novemberéig több ezer tonna, Romániából importált gabonát értékesítettek a forgalmi adó megfizetése nélkül.
2018. 06. 06. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A nyári diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles

Adóköteles a nyári diákmunkával szerzett jövedelem is, néhány foglalkoztatási formát kivéve - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2018. 06. 05. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Komoly nehézségek a NAV online felületén

A papír alapú bevallás benyújtását követően még heteken keresztül lehetőség volt az online felület módosítására is, ezért úgy tűnik, hogy az információk csak lassan futottak össze a NAV rendszerében. Az online bevallás tervezet módosítása összességében meglehetősen nehézkes volt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.
2018. 06. 04. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

GDPR: büntetni a NAIH fog, de a kis- és középvállalatokat egyelőre csak figyelmezteti

Május 29-én a kormány új törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a NAIH fog a GDPR-ban meghatározott közigazgatási bírságok kiszabása esetén intézkedni, elsősorban az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó figyelmeztetésével. A Deloitte szakértői szerint a NAIH várhatóan a nagyvállalatok körében fog élni a bírságolás jogával, de a KKV-k sem mentesülnek a GDPR megfelelés alól, súlyos jogsértés esetén akár ők is birságolhatóak lesznek, ezért nekik is javasolt az új adatvédelmi rendeletben előírtaknak való megfelelés.
2018. 06. 04. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új elnököt választott az Európai Igazságügyi Tanácsok Hálózata

Új elnököt választott az Európai Igazságügyi Tanácsok Hálózata (ENCJ), amelynek az Országos Bírói Tanács (OBT) is tagja - közölte az OBT elnöke pénteken az MTI-vel.
2018. 06. 03. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mindenben duplázott az e-szja

Szinte mindenben duplázott az e-szja, a tavalyi duplájára, majd 1,5 millióra nőtt az szja-bevallásukat interneten beküldők száma, kétszer annyian, több mint 800 ezren fogadták el a bevallási tervezetet módosítás nélkül, miközben az e-szja felületet az idén 3,3 milliószor keresték fel, ami ugyancsak duplája a tavalyinak - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t pénteken.
2018. 06. 01. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorúbb fellépést sürgetett a kilométeróra-csalás ellen az EP

Mielőbbi szigorúbb fellépést sürgetett a kilométeróra-csalás ellen csütörtökön az Európai Parlament (EP), a képviselők azt indítványozták, hogy az Európai Bizottság egy éven belül nyújtson be javaslatot a csalások visszaszorítására.
2018. 06. 01. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mit lehet kivinni külföldre, és behozni külföldről?

A tapasztalatok szerint a külföldre utazók többsége tisztában van a kiviteli szabályokkal, ám azokról érdemes a célország magyarországi nagykövetségén érdeklődni - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője A tapasztalatok szerint a külföldre utazók többsége tisztában van a kiviteli szabályokkal, ám azokról érdemes a célország magyarországi nagykövetségén érdeklődni - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.szerdán az M1 aktuális csatornán.
2018. 05. 31. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy tartozás miatt foglalt le árukészletet a NAV

Csaknem 240 millió forint értékű árukészletet foglalt le a Nemzeti Adó és Vámhivatal egy olyan cégnél, amelynek jelentős adó- és köztartozása volt.
2018. 05. 30. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás