Brüsszeli hírportál és német lapok írtak a közelgő magyar választásokról

A Politico című brüsszeli hírportál és a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a parlamenti választásokkal, a Bild című német lap pedig a kormány nemzetközi migrációról szóló tájékoztatási kampányával kapcsolatban foglalkozott az elmúlt napban Magyarországgal.

Brüsszeli hírportál és német lapok írtak a közelgő magyar választásokról

Az április 8-i magyarországi választásnak továbbra is a kormánypárt a legnagyobb esélyese, a kampány azonban "meglepően feszült és küzdelmes" volt, s az utóbbi hetek fejleményei miatt az ellenzéki oldalon egyre többen bíznak abban, hogy a Fidesz legalábbis meggyengíthető - írta hétfőn a Politico.
    

A brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy a kampányt kémkedési vádak, álhírek, kiszivárogtatások és korrupciós botrányok tarkítják, a kormányzati támadások fő célpontja pedig továbbra is Soros György magyar-amerikai üzletember.
    

Mint írták, miközben a kormánypárt átalakította a választási rendszert, a média jelentős részét pedig az ellenőrzése alá vonta, a kampány intenzitása jelzi, hogy "az illiberális demokrácia bajnokának, a migráció keményvonalas ellenzőjének" számító miniszterelnök mennyire fél a választási vereségtől.
   
A kormány bírálóinak többsége nem igazán hisz benne, hogy Orbán legyőzhető, de az utóbbi időben tapasztalt "buktatók" miatt mégis egyre többen bíznak abban, hogy legalábbis meggyengíthetik a Fideszt, ha a legerősebb ellenzéki jelöltre szavaznak az egyéni választókerületekben - mutatott rá a szerző.
    

"A Fidesz számára a vereség nem opció: a sorozatos botrányok miatt ebben az esetben Orbán több szövetségese, de talán ő maga is hosszú időre börtönbe kerülhet" - olvasható a cikkben.
https://www.politico.eu/article/viktor-orban-hungary-election-2018-essential-guide-must-reads/
    

A Süddeutsche Zeitung Így változtatta meg Orbán Viktor Magyarországot címmel közölt a hírportálján összeállítást, amelyben a szerző, Matthias Kolb kiemelte, hogy a "populista" politikus vezetése alatt az ország "gazdagabb, korruptabb és EU-szkeptikusabb" lett.
    

A többi között kifejtette, hogy a Fidesz egyértelműen vezet a közvélemény-kutatásokban, de a hódmezővásárhelyi polgármester-választás jelzi, hogy erősödik az elégedetlenség "az Orbán-rendszerrel és a korrupcióval" szemben.
   
A nemzetközi migrációs válsággal kapcsolatban hozzátette, hogy Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár ellenfeleként lépett fel, több mint két éve sürgeti, hogy Európa védekezzen "a +menekültek inváziója+ ellen", és a keresztény értékek védelmezőjeként állítja be magát. Mindez "politikailag kifizetődött" a kormányfőnek, aki erre a "félelemkeltésre" alapoz a választási kampányban is. Tipikusak az uniós bürokraták és Soros György elleni támadásai is, és az ausztriai, a németországi és az olaszországi választási kampány azt mutatja, hogy "sokan utánozzák retorikáját, amely így megváltoztatta az európai vitakultúrát" - írta a Süddeutsche Zeitung (SZ) szerzője.
  

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Egyebek mellett arról is írt, hogy a bírálatok szerint az állami médiumok a menekültekről "nagyon egyoldalúan", a terrorveszélyről pedig "nagyon bőségesen" számolnak be, szakértők aggodalommal szemlélik "a magyar jogállam kiüresítését", és a választási kampányban egyre hangosabbak a panaszok a "széles körben elterjedt korrupcióról, és arról a tényről, hogy egy szűk elit egyre nagyobb vagyont halmoz fel".
    

Egy német elemzőt idézve az SZ hozzátette, hogy a korrupció és a kliensrendszer miatti elégedetlenség mellett a migrációval kapcsolatos bizonytalanság és félelem is jelen van, így a választások előtti helyzet kormányváltó hangulat nélküli kiábrándultságként írható le, és azzal lehet számolni, hogy a Fidesz megnyeri a választást, de nem arat elsöprő győzelmet.
http://www.sueddeutsche.de/politik/wahl-in-ungarn-so-hat-viktor-orbn-ungarn-veraendert-1.3912431
    

A Bild Miként akar Orbán pontokat szerezni a menekültek elleni uszítással címmel közölt hírportálján a magyar kormány új köztéri plakátjáról szóló cikket, amelyben a szerző, Philip Fabian kiemelte, hogy Orbán Viktor "szinte biztos lehet újraválasztásában", mégis ismét "élesebb hangot üt meg a migránsokkal szemben, ezúttal egy, a kormány nevében folytatott plakátkampánnyal".
   

 Kifejtette, hogy a plakát ugyanazt az üzenetet közvetíti, amely Orbán legfontosabb "politikai üzenete", miszerint Magyarországnak és Európának be kell zárkóznia a bevándorlás elől, "jóllehet a kampányt nem Orbán pártja, a Fidesz finanszírozza, hanem valamennyi adófizető".
   
A többi között hozzátette: szinte biztos Orbán Viktor választási győzelme, és egyedül "a korrupció ügye lehet veszélye számára", de csak akkor, ha az ellenzék valamennyi egyéni választókerületben egyesül a Fidesz ellen, ami "nem valószínű forgatókönyv".

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Közel 4 százalékos volt a munkanélküliség júliusban

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 18:00
Megosztás:

Ekkora volt foglalkoztatottak száma az előző hónapban

Júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 16:00
Megosztás:

Javult a magyarok egészségértése

Javult a magyarok egészségértése a legtöbb területen, és emelkedett azoknak a száma, akik könnyebben megtalálják és jobban értik az egészséggel kapcsolatos információkat az elmúlt hat évben - közölte reprezentatív felmérése alapján az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán az MTI-vel.
2021. 08. 29. 12:00
Megosztás:

Még több ezer elektromos készüléknél hibádzik a címkecsere

A tavaly megújított energiahatékonysági címkéket március elejétől az üzletekben is ki kell helyezni. A fogyasztóvédelmi hatóság három hónapon keresztül ellenőrizte az előírás teljesülését a hagyományos és az online kereskedelemben is. Hatezer vizsgált termék több mint negyedénél volt probléma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 28. 15:00
Megosztás:

Csíkszereda futófesztiválra készül

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a Csíkszeredai Futófesztivált, amelyre a szervezők 1500 résztvevőt várnak.
2021. 08. 28. 11:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Oroszország a Twittert, a Facebookot és a WhatsAppot sem kímélte

Megbírságolta egy moszkvai bíróság csütörtökön a Twittert, a Facebookot és a WhatsAppot az orosz állampolgárok adatainak Oroszországban történő lokalizálását (az ország területén működő szerveren való tárolását) előíró jogszabályok megsértése miatt.
2021. 08. 28. 08:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Sporttörténeti kiállítás nyílt Budapesten

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este a helyi sportműhelyek és sportlétesítmények történetét bemutató II. kerületi Sporthistóriák című kiállítást, amely szeptember 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúriában, szeptember 3-tól három héten át pedig a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz díjmentesen megtekinthető.
2021. 08. 28. 06:00
Megosztás:

A hazai halgazdálkodási ágazat profitálhat az EUROFISH tevékenységéből

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára és az AM Halgazdálkodási főosztályának vezetői Marco Frederiksennel, az Európai Halászat- és Akvakultúrafejlesztési Nemzetközi Szervezet (EUROFISH) megbízott igazgatójával egyeztettek az EUROFISH és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, Budapesten - közölte az AM csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 03:00
Megosztás:

Élhető exobolygók egy új osztályát azonosították csillagászok

Élhető exobolygók egy új osztályát azonosították csillagászok, felfedezésük azt jelentheti, hogy a Föld biológiai folyamataihoz hasonló élet megtalálása a Naprendszeren kívül lehetséges a következő két-három évben - közölte a Cambridge-i Egyetem.
2021. 08. 28. 02:00
Megosztás:

Elkészült a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

Közel 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból felújították a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveit - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 01:00
Megosztás:

Megszűnik a bérkerékpáros rendszer Nagykanizsán

A létrehozása után öt évvel, a magas fenntartási költségek és az alacsony kihasználtság miatt megszűnik Nagykanizsán a közösségi bérkerékpáros rendszer - egyebek mellett erről is döntött csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése.
2021. 08. 28. 00:00
Megosztás:

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.
2021. 08. 27. 23:00
Megosztás:

Alig javult az orosz ipari termelés

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.
2021. 08. 27. 22:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

110 ezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot

Több mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre - közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
2021. 08. 27. 20:00
Megosztás:

Három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz Németországban

Németország második világháború utáni történetében először nem kettő, hanem három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után - jelentette ki az egyik legtekintélyesebb német választási szakértő csütörtökön Berlinben.
2021. 08. 27. 18:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyar dinnye, de lesz belőle elég?

Kiváló minőségű a magyar dinnye, amelynek termőterülete valamivel csökkent a pandémia hatására, de a hozama emelkedett, így bőven jut a hazai piacra és exportra is - mondta az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonvilágoson, az Agrármarketing Centrum dinnyefogyasztást ösztönző kampányának sajtótájékoztatóján.
2021. 08. 27. 17:00
Megosztás: