CIG Pannónia - az Aegonhoz kerül az EMABIT lakossági állománya

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: EMABIT) vezetése döntött arról, hogy az EMABIT lakossági állományát - amely CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1%-át érinti - az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával.

A CIG leányvállalat lakásbiztosítási ügyfélállományát – az MNB vonatkozó engedélyének függvényében - az Aegon Magyarország Zrt. veheti át. A CIG Pannónia utasbiztosítási termékét 2014. augusztus 1-jétől az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. saját márkanév alatt értékesíti megbízott partnerein keresztül.


A döntés összhangban van a Társaság megújult stratégiájával, a nem-életbiztosítási ágazatban működő EMABIT a vállalati ügyfelekre összpontosítja működését a jövőben. A két társaság később további területekre tervezi kiterjeszteni az együttműködést.

 

A CIG Pannónia EMABIT Zrt. lakossági állományának átadásával kapcsolatban semmilyen külön teendője nincs az érintetteknek, a változásokról Aegon Magyarország Zrt. levélben nyújt majd tájékoztatást számukra.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. jelentős befolyást szerezhet a CIG-ben

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. számára, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 100 százalékos közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen - közölte a CIG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2021. 08. 25. 05:30
Megosztás:

CIG-Pannónia részvény elemzés - a bikák előkészülnek?

Több erős eseményre is figyelnek a héten a befektetők, ám a háttérben még mindig leginkább a magyar járványügyi adatok állnak. Olykor-olykor a jegybanki beszédek ügyesen nyugtatják a piacokat és a központi intézmények nagy volumenű lazításai visszatolják a részvényeket a korábbi szintekre, viszont sokan tartanak egy lufi kialakulásától is.
2021. 03. 25. 07:45
Megosztás:

1,155 milliárd forint nyereség a CIG Pannóniánál az első félévben

Közel 11,5 milliárd forintos díjbevétel mellett az egy részvényre eső nyereség 15,1 forint – adta hírül a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. második negyedéves tőzsdei gyorsjelentésében.
2018. 08. 22. 11:00
Megosztás:

Kisrészvények a nagyító alatt: CIG Pannónia

A ProfitLine.hu szerkesztősége úgy döntött, hogy 2018-tól a kisebb, de forgalmasabb részvényeket is felveszi elemzési spektrumába. Így a naponta frissülő elemzéseink között a négy nagy hazai blue chip részvény (OTP, MOL, Richter, Telekom) mellett elemzéseket olvashat nálunk az Opus, Appeninn, DunaHouse, Waberer's, Alteo stb. részvényekről is. Ami Önöket érdekli, mi arról írunk. Ma a CIG Pannónia részvényével foglalkozunk részletesebben.
2018. 01. 04. 08:40
Megosztás:

Stratégiai megállapodást kötött a CIG Pannónia és az MKB Bank

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a BÉT hivatalos oldalán tette közzé, hogy a Társaság döntött arról, hogy stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar bankrendszer egyik legrégebbi tagjával, a piac meghatározó szereplőjével, az MKB Bank Zrt.-vel. A stratégiai megállapodás véglegesítésére és aláírására a mai napon kerül sor.
2017. 04. 11. 13:15
Megosztás:

Új állomány az Aegonnál

A Pannónia Általános Biztosító Zrt. - mint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata - közgyűlése döntése szerint lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási állományát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján pénteken.
2017. 03. 31. 15:00
Megosztás:

Nagyban pörög az osztalékszezon

A negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon után mind a négy magyar blue chip közzétette osztalékterveit. Az MNB a magyar alapkamatot történelmi mélységben 0,9 százalékon rögzítette, kamatemelés a következő 12 hónapban nem várható, ezért a bankbetéteken és kötvényeken elérhető hozamok jelenleg nagyon alacsonyak, így egyre többen keresnek olyan befektetést, amely szabad szemmel is látható hozamot biztosít – derül ki az Equilor Befektetési Zrt. elemzéséből. Az egyik ilyen lehetőséget az osztalékfizető papírok jelenthetik, melyekből a Budapesti Értéktőzsdén is található jó néhány, így miután a legtöbb cég már publikálta, hogy mekkora osztalékot fizet, érdemes az elérhető osztalékhozamokat összehasonlítani.
2017. 03. 28. 15:00
Megosztás:

Új néven kell keresnünk a MKB Biztosítókat a jövőben

Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban.
2017. 03. 24. 17:00
Megosztás:

20 millió forintos bírságot kapott a CIG Pannónia Biztosító

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiszervezési és biztosításközvetítői jogsértések miatt 20 millió forint bírság megfizetésére, és a jogszabályszerű működésre kötelezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-t (CIG Pannónia Biztosító) - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.
2017. 03. 21. 11:00
Megosztás:

Növekvő bevétel mellett, csökkent a CIG Pannónia nyeresége tavaly

Mintegy 9 százalékkal, 18,941 milliárd forintra emelkedett a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. díjbevétele tavaly, ugyanakkor éves adózott eredménye 16,5 százalékkal, 724 millió forintra csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2017. 02. 21. 11:45
Megosztás:

A CIG Pannónia nem fizet osztalékot

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. éves közgyűlése egyhangúan úgy határozott, hogy a társaság ne fizessen osztalékot 2015-re, a mintegy 568 millió forint mérleg szerinti eredmény az eredménytartalékba kerüljön - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2016. 04. 29. 15:00
Megosztás:

A CIG Pannónia: közelíti az 1 milliárdot az adózott profit

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2015-ben hat százalékkal növelte díjbevételeit és éves adózott eredménye elérte a 928 millió forintot, ami a biztosító történetének eddigi legjobb teljesítménye - közölte a társaság.
2016. 02. 23. 11:45
Megosztás:

Megjött a CIG gyorsjelentése

Ismét nyereséges negyedévet zárt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., a társaság a harmadik negyedévben 197 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg az előző év azonos időszakában 256 millió forint vesztesége volt - közölte a biztosító a tőzsde honlapján kedden.
2015. 11. 17. 10:07
Megosztás:

Nyereséges volt a CIG Pannónia az első fél évben

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első fél évében, a társaság 589 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 186 millió forint nyeresége volt - közölte a biztosító társaság kedden.
2015. 08. 18. 09:10
Megosztás:

Nyereséges volt a CIG Pannónia az első negyedévben

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első negyedévében, a társaság 219 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 26 millió forint nyeresége volt.
2015. 05. 14. 11:45
Megosztás:

Nem fizet osztalékot a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. keddi közgyűlése elfogadta a cég múlt évi mérlegét, és úgy határozott, hogy osztalékot nem fizet, viszont saját részvény vásárlására hatalmazta fel az igazgatóságot - a határozatok a BÉT honlapján jelentek meg.
2015. 04. 28. 13:10
Megosztás:

Csökkent a CIG Pannónia biztosító vesztesége

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 170 millió forint adózás utáni veszteséget könyvelt el a nemzetközi pénzügyi jelentési standardok (IFRS) szerint 2014-ben, szemben az előző évi 201 millió forintos veszteséggel - közölte a biztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
2015. 02. 17. 11:50
Megosztás:

Megbírságolta CIG Pannóniát a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG Pannónia) és a függő ügynökeként tevékenykedő Reál-Team Network Kft. (Reál-Team) piramis-elvre épülő eladásösztönző rendszert működtetett, továbbá megtévesztő tájékoztatásokat tettek közzé munkavégzési lehetőség és jelentős jövedelemszerzés ígéretével.
2015. 01. 06. 15:05
Megosztás:

Szakított a CIG Pannónia a Quantis-szal

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfőn azonnali hatállyal felmondta a Quantis Consulting Zrt.–vel (korábban: Brokernet Zrt.) fennálló biztosításközvetítésre irányuló megbízási szerződést, továbbá a Quantis Holding Zrt.-vel (korábban: Brokernet Investment Holding Zrt.) kötött együttműködési megállapodást - tette közzé a biztosító társaság hétfőn a BÉT honlapján.
2014. 12. 08. 23:00
Megosztás:

A CIG leányvállalatának jelentős betétje van a Széchenyi Bankban

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 100 százalékos leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (EMABIT) 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel szemben - közölte a tőzsde honlapján hétfőn az életbiztosító.
2014. 12. 08. 19:30
Megosztás: