Csökkent a japán ipari termelés

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt csökkent júliusban Japán ipari termelése.

Csökkent a japán ipari termelés

A tokiói ipari és kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az ipari termelés 0,8 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest. Júniusban még 2,2 százalékos növekedést regisztráltak.
   
Éves összevetésben a japán ipari termelés 4,7 százalékkal nőtt a júniusi 5,5 százalékos bővülést követően.  
   
Elemzők főként a magas júniusi bázisnak tudják be a júliusi csökkenést. Maguk a gyáriparosok is úgy gondolják, hogy a termelés augusztusban ismét nő, és a világ harmadik legnagyobb gazdasága növekedési pályán marad.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Ismét kórházba került a palesztin elnök

Mahmúd Abbász palesztin elnököt egy héten belül harmadszor vitték kórházba, az egyik izraeli kereskedelmi televízió híradása szerint súlyos tüdőgyulladással.
2018. 05. 20. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szélesebb körű kereskedelmi megállapodáson munkálkodik Washington és Peking

Washington és Peking szélesebb körű kereskedelmi megállapodáson munkálkodik, és ez alatt felfüggeszti a védővámokat - mondta Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter vasárnap, miután Kína és az Egyesült Államok megegyezett, hogy lemondanak a kereskedelmi háborúról és nem emelnek további vámokat.
2018. 05. 20. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Iráni atomprogram: Nem kizárt a katonai összecsapás

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ha Irán a szankciók miatt nem kapja meg, ami gazdasági fejlődéséhez szükséges, és felmondja az atomalkut, elkezd fegyverkezni, nem kizárt a katonai összecsapás.
2018. 05. 19. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Oxigénforrásra leltek az űrben

Egy 13,28 milliárd fényévre lévő galaxisban az ősrobbanás után mindössze 250 millió évvel kialakult csillagokra, így az eddigi ismert legrégebbi oxigénforrásra bukkant egy nemzetközi kutatócsoport.
2018. 05. 17. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington továbbra is készül a szingapúri csúcstalálkozóra

Washington változatlanul készül Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június 12-ére kitűzött szingapúri csúcstalálkozójára - közölte kedden Heather Nauert, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
2018. 05. 16. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mélypontra csökkent az infláció Kínában

A vártnál nagyobb mértékben, három havi mélypontra csökkent áprilisban az infláció Kínában, miközben már a huszadik hónapja tart a termelői árak emelkedése a nemzeti statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint.
2018. 05. 10. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trump és Kim Dzsong Un Szingapúrban találkozik

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Szingapúrban találkozik majd.
2018. 05. 10. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megérkeztek az Egyesült Államokba az Észak-Koreában szabadon engedett amerikaiak

Megérkeztek az Egyesült Államokba helyi idő szerint csütörtök hajnalban azok az amerikaiak, akiket Észak-Korea engedett szabadon előző nap.
2018. 05. 10. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Együttműködési megállapodást kötött a BÉT és a sanghaji tőzsde

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a világ egyik legnagyobb börzéjével, a Sanghaji Értéktőzsdével, a két intézmény többek között a magyar, illetve a kínai befektetők által elérhető új termékek kidolgozásán dolgozik majd együtt - közölte a BÉT az MTI-vel.
2018. 05. 09. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Levélben gratulált a kínai kormányfő Orbán Viktornak

"A közös jövőképek és ideálok összehozhatnak embereket akkor is, ha kilométerek ezrei választják el őket egymástól" - írta Orbán Viktornak újraválasztásához gratuláló levelében Kína miniszterelnöke, Li Ko-csiang.
2018. 05. 09. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kim Dzsong Un helyzetét javíthatja a csúcstalálkozó

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető hatalmát azzal tudja még inkább megerősíteni, ha olyan lépésekbe megy bele, amelyek legitimációs forrást jelentenek neki, és ilyen a közeledés Dél-Koreával, a csúcstalálkozó az Egyesült Államok elnökével, valamint az elmúlt hetekben létrejött kínai-észak-koreai csúcs - mondta Csoma Mózes Korea-kutató vasárnap az M1 aktuális csatornán.
2018. 05. 07. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsult a kínai szolgáltatóipar teljesítménynövekedése

Gyorsult áprilisban a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme áprilisban.
2018. 05. 06. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Békés úton rendezik a kormányválságot Örményországban

Úgy tűnik, enged a hatalom Örményországban, és békés úton rendezik a jelenlegi kormányválságot - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2018. 05. 01. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump elnök nem zárja ki új tárgyalások lehetőségét Teheránnal

Donald Trump amerikai elnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy tárgyalásokat kezdjenek az iráni atomprogram korlátozását célzó új megállapodásról, amely felváltaná az e kérdésről 2015-ben kötött, Trum által többször bírált szerződést.
2018. 05. 01. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Lehet-e biztonsági menedék a kínai állampapír?

A 10 éves USA kincstárjegy hozama elérte a 3%-os lélektani szintet: a befektetők számára ez többek között azt jelenti, hogy a tőkeköltségek emelkedése negatívan érinti a tőkeigényes vállalatokat és gyengíti a feltörekvő piacokat, ahol akár eladási hullámot is generálhat ez a fejlemény. Fel kell tenni a kérdést, hogy ha a tradicionális menedékek már nem működnek, akkor hova tegye a pénzét a biztonságra vágyó befektető.
2018. 04. 29. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Békét hozhat a koreai csúcstalálkozó

A békéről és az atomfegyvermentes Koreai-félszigetről szóló általános dokumentum elfogadásával zárulhat a két koreai vezető jelenleg is zajló csúcstalálkozója - mondta Csoma Mózes Korea-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
2018. 04. 27. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Templomépítésre kérte fel a magyar baptistákat Észak-Korea

Az észak-koreai vezetés egy phenjani imaház megépítésére kérte fel a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot - tájékoztatta az MTI-t szombaton a segélyszolgálat Washingtonban élő vezetője.
2018. 04. 23. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Európai Unió is üdvözölte a phenjani bejelentést

Az Európai Unió is üdvözölte szombat délelőtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető bejelentését a nukleáris kísérletek és rakétatesztek felfüggesztéséről.
2018. 04. 21. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb észak-koreai személyek ellen rendelt el szankciókat az EU

Újabb észak-koreai személyek ellen rendelt el szankciókat csütörtökön az Európai Unió, amiért olyan "megtévesztő pénzügyi műveletek" kivitelezésében vettek részt, amelyek hozzájárulhattak a tömegpusztító fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését célzó programokhoz.
2018. 04. 20. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump elnök: Hamarosan tárgyalunk Kim Dzsong Unnal

Már tartanak a "rendkívül magas szintű" közvetlen tárgyalások Észak-Koreával a leendő amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóról - jelentette ki kedden Donald Trump amerikai elnök a floridai Mar-a-Lago villában, ahol fogadta Abe Sindzo japán kormányfőt.
2018. 04. 18. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás