DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban: „Társaság”) a 596/2014. EU rendelet 5. cikke, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 55. §-a és a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A  Társaság Közgyűlése a 22/2017. (04.20.) sz. határozatában a határozat meghozatalától számított 18 hónapos időtartamra az Igazgatóságot felhatalmazta a Társaság által kibocsátott, legfeljebb 153 050 db egyenként, 50,- Ft névértékű „A” sorozatba tartozó törzsrészvény megszerzésére, legalább  3 300,-  Ft,  de legfeljebb
6 000,- Ft összegű darabonkénti vételár mellett.

A  Társaság Igazgatósága ezen közgyűlési  határozat  által megállapított  feltételek betartása  mellett,   ezen  határozat  felhatalmazásával   élve   2018.  január   30-án jóváhagyta  a  Társaság  által  kibocsátott  HU0000135090  ISIN   azonosítójú,  „A” sorozatú törzsrészvény tőzsdei vagy tőzsdén kívüli  ügylet keretében történő megszerzését  annak céljából,  hogy a Társaság biztosítani tudja a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról szóló 1992.  évi  XLIV. törvény 24/A-24/L. § szerinti MRP szervezet későbbi létrehozásához szükséges alapítói vagyoni hozzájárulást.

Mennyi illetéket kell fizetned ingatlan vásárlásakor? ITT kiszámolhatod!

Az  Igazgatóság az ebből a célból megvalósuló saját részvény tranzakciókat köteles a 24/2008. (VIII. 15.)  PM  rendelet 4. mellékletének 1.13 pontja szerint közzétenni, valamint azokról a soron  következő  Közgyűlésen beszámolni  a Ptk. 3:223.§ (4) bekezdésében foglaltak szerint, az MRP szervezet létrehozására vonatkozó részletes határozati javaslattal együtt.

A  tisztelt befektetők megfelelő tájékoztatásának érdekében a Társaság jelen közleményhez csatolja az MRP  szervezet javadalmazási politika tervezetét, amely a soron következő Közgyűlésen kerül előterjesztésre.

A  tervezett javadalmazási  politika célja olyan javadalmazási  rendszer kialakítása, amely összhangban  van a Társaság  üzleti stratégiájával  és  annak teljesítménye javulását célozza, az ahhoz kapcsolódó HR  stratégiával,  a Társaság hosszú távú érdekeivel, valamint  a vállalati értékekkel, miközben vonzó javadalmazást  kínál   a programban részt vevők számára.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A  tervezett javadalmazási politika és az azon alapuló MRP  bevezetése a vállalati teljesítmény hosszú távú növelésének ösztönzésével biztosítja, hogy a résztvevők érdekei  egybeessenek  a Társaság érdekeivel.  A  Társaság alapvető célja,  hogy a program résztvevőit a minőségi munkavégzés mellett a teljesítmény növelésére is ösztönözze,   érdekeltté   tegye   őket   a   Társaság   hosszú   távú   eredményes működésében.  A program elősegíti  a résztvevők elkötelezettségének növekedését és érdekeltté teszi őket a vállalat értékének növekedésében  azáltal, hogy javadalmazásukat a DUNA  HOUSE törzsrészvényének árfolyamától  teszi függővé. Az  MRP  további célja, a résztvevők Társaság irányába történő hosszú távú elköteleződésének növelése.

A tervezet szerint az MRP résztvevőit a Társaság törzsrészvényeire szóló vételi jog illeti  meg,  amely a Társaság meghatározott  eredményességi  mutatóinak javulása esetén,   a  részvételt   megalapozó   jogviszony  kétéves   folyamatos  fennállását követően  lesz   gyakorolható,   90  naptári  napon  keresztül   a  Közgyűlés   által meghatározott áron.  A vételi  jog gyakorlásával szerzett részvényeket a résztvevők nem értékesíthetik a Társaság által a Nyilvános Kibocsátás  keretében kibocsátott részvények   BÉT-re  történő    bevezetési    árfolyamánál,   azaz    3 960,-   Ft-os részvényenkénti árnál alacsonyabb áron.

Az Igazgatóság szándéka és a javadalmazási politika tervezet szerint az ilyen módon megvalósított részvényopciós programokban a Társaság vezérigazgató-helyettese és a stratégiai szempontok szerint kiválasztott üzletágak,  üzleti területek vezetői vehetnek részt.

A  tervezet szerint a 2018-ban  induló első részvényopciós program összesen  hét résztvevővel  indul,  az általuk megszerezhető  törzsrészvények  összesített darabszáma: 31 200 darab.

Forrás: Bét.hu

Hozzászólások

Ma így teljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,56 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 35 758,06 ponton zárt pénteken.
2018. 05. 25. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így mozgott a forint ma este

Vegyesen mozgott a forint péntek kora este a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon reggelhez képest, a forint napközben idei mélypontjára gyengült az euróval, a frankkal és a dollárral szemben.
2018. 05. 25. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így zárták a napot az európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók pénteken.
2018. 05. 25. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy az összhang a Magyar Nemzeti Banknál

Az átlagbér márciusban 11,3%-kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest. Az MNB változatlanul hagyta a kamatokat. A kiskereskedelmi forgalom volumene márciusban 8,7%-kal növekedett éves szinten.
2018. 05. 25. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

320-nál a forint

Napvilágot látott tegnap az Európai Központ Bank áprilisi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve, amelyben a döntéshozók azt állapították meg, hogy nőtt a bizonytalanság a jegybank gazdasági előrejelzése körül.
2018. 05. 25. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedés várható a BÉT-en

Az OTP-papírok értéke ugyan eshet, de összességében emelkedés várható pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő szerint.
2018. 05. 25. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel: az euróhoz és a japán jenhez képest erősödött, de a dollárral és a svájci frankkal szemben gyengült.
2018. 05. 25. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyílt az ALDI első három diszkont benzinkútja Magyarországon

Mostantól az ALDI három magyarországi üzletének parkolójában diszkont automata üzemanyagtöltő állomások állnak a vásárlók rendelkezésére.
2018. 05. 24. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtökön.
2018. 05. 24. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenéssel zárták a napot az európai tőzsdék

Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön, miután Donald Trump amerikai elnök előrevetítette az importált járművek és alkatrészek vámtarifáinak megemelését, majd lemondta a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel júniusra tervezett csúcstalálkozóját is.
2018. 05. 24. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ma jól teljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 436,10 pontos, 1,23 százalékos emelkedéssel, 35 892,62 ponton zárt csütörtökön.
2018. 05. 24. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde indexei

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön.
2018. 05. 24. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tőzsdére viszi részvényeit az MKB

Tőzsdére viszi részvényeinek 20-30 százalékos pakettjét az eszközértékben ötödik legnagyobb magyar kereskedelmi pénzintézet, az MKB Bank Zrt.
2018. 05. 24. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedés várható a hazai tőzsdén

Emelkedésre számít csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.
2018. 05. 24. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi lesz az európai tőzsdéken a nagy esés után?

Az előző napi nagy esés után csekély mértékű és vegyes irányú mozgással kezdhetik a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2018. 05. 24. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőre kapott a forint

A főbb devizákkal szemben idei mélypontjához képest erősödött a forint árfolyama a nemzetközi devizakereskedelemben szerdára virradóra.
2018. 05. 24. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Terjeszkedik az Auchan

Zalaegerszegen nyitja meg ősszel második magyarországi szupermarketjét az Auchan, amely 40 új munkahelyet hoz létre ezzel a zalai megyeszékhelyen - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2018. 05. 24. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jákli Gergely az Exim új vezérigazgatója

Jákli Gergelyt nevezte ki az Exim vezérigazgatójának Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - tájékoztatta a Magyar Export-Import Bank Zrt. szerdán az MTI-t.
2018. 05. 23. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

1050 forintos osztalékot javasol részvényenként a Zwack Unicum

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 136 millió 750 ezer forint, azaz részvényenként 1050 forint - a névértékre vetítve 105 százalék - osztalékot javasol a 2017. április 1-jétől 2018. március 31-ig tartó üzleti évre a BÉT honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívó szerint.
2018. 05. 23. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyereséggel indította az évet a CIG Pannónia

Tovább tart a lendület a CIG Pannóniánál: az első három havi adózott eredmény 615 millió forint, a teljes átfogó jövedelem 530 millió forint nyereség, az egy részvényre eső első negyedéves nyereség pedig 8,8 forint – derül ki a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített, legfrissebb gyorsjelentéséből.
2018. 05. 23. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás