DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban: „Társaság”) a 596/2014. EU rendelet 5. cikke, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 55. §-a és a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A  Társaság Közgyűlése a 22/2017. (04.20.) sz. határozatában a határozat meghozatalától számított 18 hónapos időtartamra az Igazgatóságot felhatalmazta a Társaság által kibocsátott, legfeljebb 153 050 db egyenként, 50,- Ft névértékű „A” sorozatba tartozó törzsrészvény megszerzésére, legalább  3 300,-  Ft,  de legfeljebb
6 000,- Ft összegű darabonkénti vételár mellett.

A  Társaság Igazgatósága ezen közgyűlési  határozat  által megállapított  feltételek betartása  mellett,   ezen  határozat  felhatalmazásával   élve   2018.  január   30-án jóváhagyta  a  Társaság  által  kibocsátott  HU0000135090  ISIN   azonosítójú,  „A” sorozatú törzsrészvény tőzsdei vagy tőzsdén kívüli  ügylet keretében történő megszerzését  annak céljából,  hogy a Társaság biztosítani tudja a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról szóló 1992.  évi  XLIV. törvény 24/A-24/L. § szerinti MRP szervezet későbbi létrehozásához szükséges alapítói vagyoni hozzájárulást.

Mennyi illetéket kell fizetned ingatlan vásárlásakor? ITT kiszámolhatod!

Az  Igazgatóság az ebből a célból megvalósuló saját részvény tranzakciókat köteles a 24/2008. (VIII. 15.)  PM  rendelet 4. mellékletének 1.13 pontja szerint közzétenni, valamint azokról a soron  következő  Közgyűlésen beszámolni  a Ptk. 3:223.§ (4) bekezdésében foglaltak szerint, az MRP szervezet létrehozására vonatkozó részletes határozati javaslattal együtt.

A  tisztelt befektetők megfelelő tájékoztatásának érdekében a Társaság jelen közleményhez csatolja az MRP  szervezet javadalmazási politika tervezetét, amely a soron következő Közgyűlésen kerül előterjesztésre.

A  tervezett javadalmazási  politika célja olyan javadalmazási  rendszer kialakítása, amely összhangban  van a Társaság  üzleti stratégiájával  és  annak teljesítménye javulását célozza, az ahhoz kapcsolódó HR  stratégiával,  a Társaság hosszú távú érdekeivel, valamint  a vállalati értékekkel, miközben vonzó javadalmazást  kínál   a programban részt vevők számára.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A  tervezett javadalmazási politika és az azon alapuló MRP  bevezetése a vállalati teljesítmény hosszú távú növelésének ösztönzésével biztosítja, hogy a résztvevők érdekei  egybeessenek  a Társaság érdekeivel.  A  Társaság alapvető célja,  hogy a program résztvevőit a minőségi munkavégzés mellett a teljesítmény növelésére is ösztönözze,   érdekeltté   tegye   őket   a   Társaság   hosszú   távú   eredményes működésében.  A program elősegíti  a résztvevők elkötelezettségének növekedését és érdekeltté teszi őket a vállalat értékének növekedésében  azáltal, hogy javadalmazásukat a DUNA  HOUSE törzsrészvényének árfolyamától  teszi függővé. Az  MRP  további célja, a résztvevők Társaság irányába történő hosszú távú elköteleződésének növelése.

A tervezet szerint az MRP résztvevőit a Társaság törzsrészvényeire szóló vételi jog illeti  meg,  amely a Társaság meghatározott  eredményességi  mutatóinak javulása esetén,   a  részvételt   megalapozó   jogviszony  kétéves   folyamatos  fennállását követően  lesz   gyakorolható,   90  naptári  napon  keresztül   a  Közgyűlés   által meghatározott áron.  A vételi  jog gyakorlásával szerzett részvényeket a résztvevők nem értékesíthetik a Társaság által a Nyilvános Kibocsátás  keretében kibocsátott részvények   BÉT-re  történő    bevezetési    árfolyamánál,   azaz    3 960,-   Ft-os részvényenkénti árnál alacsonyabb áron.

Az Igazgatóság szándéka és a javadalmazási politika tervezet szerint az ilyen módon megvalósított részvényopciós programokban a Társaság vezérigazgató-helyettese és a stratégiai szempontok szerint kiválasztott üzletágak,  üzleti területek vezetői vehetnek részt.

A  tervezet szerint a 2018-ban  induló első részvényopciós program összesen  hét résztvevővel  indul,  az általuk megszerezhető  törzsrészvények  összesített darabszáma: 31 200 darab.

Forrás: Bét.hu

Hozzászólások

Egész héten erősödött a forint

Erősödött a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és a hetet is erősödéssel fejezte be.
2018. 08. 17. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,03 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 36 436,96 ponton zárt pénteken.
2018. 08. 17. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Veszteségesen zártak az európai tőzsdék

Csekély, de pozitív kezdés után többségükben veszteségbe fordultak pénteken a főbb európai tőzsdeindexek.
2018. 08. 17. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Minimális pluszban indult a kereskedés az európai tőzsdéken

Minimális pluszban indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.
2018. 08. 17. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó börzék többsége is pluszban állt.
2018. 08. 17. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Mi várható ma a tőzsdén?

Iránykeresésre vagy enyhe emelkedésre számít pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértő.
2018. 08. 17. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az új kínai tulajdonos kivezeti a Gorenje részvényeit a tőzsdéről

A Gorenje szlovén cég új kínai tulajdonosa, a Hisense Electric háztartásigép-gyártó vállalat bejelentette a Gorenje részvényeinek kivezetését a tőzsdéről - közölte a helyi sajtó csütörtökön. A döntést a kisrészvényesek közgyűlésén, szeptember 17-én hozzák meg.
2018. 08. 17. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőre kapott a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2018. 08. 16. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak az európai tőzsdék is

Mérsékelten pozitív kezdés után, a kereskedés végére tovább erősödtek csütörtökön a főbb európai tőzsdeindexek.
2018. 08. 16. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Optimista hangulatban telt a kereskedés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 646,85 pontos, 1,81 százalékos emelkedéssel, 36 472,99 ponton zárt csütörtökön.
2018. 08. 16. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így zártak az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, a még nyitva tartó néhány piacon viszont mindenütt mínuszban álltak az indexek.
2018. 08. 16. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Némi emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén

Kismértékű emelkedésre lehet számítani a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedésében az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
2018. 08. 16. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kora reggel erősödött a forint

Erősödött a forint szerda este óta a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelig a bankközi piacon.
2018. 08. 16. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Hungáriába

A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba - közölte az Allianz Hungária szerdán az MTI-vel.
2018. 08. 16. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben szerda este a reggeli szintekhez képest.
2018. 08. 15. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rémálomból valóság - hogyan tovább Törökország?

A törökországi helyzet kapcsán egyelőre nem sok jó sejthető, így amíg nem tisztul a kép, érdemes távol tartani magunkat a török eszközöktől. Erős azonban a fertőzésveszély, hiszen már az európai bankrendszer és a feltörekvő országok devizái is célkeresztbe kerültek, a földrajzi közelség miatt pedig a forint is veszélyben van – figyelmeztet a K&H Alapkezelő.
2018. 08. 15. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentős csökkenés az európai tőzsdéken

Jelentős mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2018. 08. 15. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 180,06 pontos, 0,50 százalékos csökkenéssel, 35 826,14 ponton zárt szerdán.
2018. 08. 15. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Amerikai részvény, mint menedékeszköz?

Emelkedéssel fejezték be a tegnapi napot a vezető amerikai indexek, miután kisebb megnyugvás volt tapasztalható a piacokon a török bizonytalanságok közepette. A Dow 0,5%-kal, az S&P500 0,6%-kal, a Nasdaq 0,7%-kjal került feljebb.
2018. 08. 15. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon.
2018. 08. 15. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás