DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban: „Társaság”) a 596/2014. EU rendelet 5. cikke, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 55. §-a és a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A  Társaság Közgyűlése a 22/2017. (04.20.) sz. határozatában a határozat meghozatalától számított 18 hónapos időtartamra az Igazgatóságot felhatalmazta a Társaság által kibocsátott, legfeljebb 153 050 db egyenként, 50,- Ft névértékű „A” sorozatba tartozó törzsrészvény megszerzésére, legalább  3 300,-  Ft,  de legfeljebb
6 000,- Ft összegű darabonkénti vételár mellett.

A  Társaság Igazgatósága ezen közgyűlési  határozat  által megállapított  feltételek betartása  mellett,   ezen  határozat  felhatalmazásával   élve   2018.  január   30-án jóváhagyta  a  Társaság  által  kibocsátott  HU0000135090  ISIN   azonosítójú,  „A” sorozatú törzsrészvény tőzsdei vagy tőzsdén kívüli  ügylet keretében történő megszerzését  annak céljából,  hogy a Társaság biztosítani tudja a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról szóló 1992.  évi  XLIV. törvény 24/A-24/L. § szerinti MRP szervezet későbbi létrehozásához szükséges alapítói vagyoni hozzájárulást.

Mennyi illetéket kell fizetned ingatlan vásárlásakor? ITT kiszámolhatod!

Az  Igazgatóság az ebből a célból megvalósuló saját részvény tranzakciókat köteles a 24/2008. (VIII. 15.)  PM  rendelet 4. mellékletének 1.13 pontja szerint közzétenni, valamint azokról a soron  következő  Közgyűlésen beszámolni  a Ptk. 3:223.§ (4) bekezdésében foglaltak szerint, az MRP szervezet létrehozására vonatkozó részletes határozati javaslattal együtt.

A  tisztelt befektetők megfelelő tájékoztatásának érdekében a Társaság jelen közleményhez csatolja az MRP  szervezet javadalmazási politika tervezetét, amely a soron következő Közgyűlésen kerül előterjesztésre.

A  tervezett javadalmazási  politika célja olyan javadalmazási  rendszer kialakítása, amely összhangban  van a Társaság  üzleti stratégiájával  és  annak teljesítménye javulását célozza, az ahhoz kapcsolódó HR  stratégiával,  a Társaság hosszú távú érdekeivel, valamint  a vállalati értékekkel, miközben vonzó javadalmazást  kínál   a programban részt vevők számára.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A  tervezett javadalmazási politika és az azon alapuló MRP  bevezetése a vállalati teljesítmény hosszú távú növelésének ösztönzésével biztosítja, hogy a résztvevők érdekei  egybeessenek  a Társaság érdekeivel.  A  Társaság alapvető célja,  hogy a program résztvevőit a minőségi munkavégzés mellett a teljesítmény növelésére is ösztönözze,   érdekeltté   tegye   őket   a   Társaság   hosszú   távú   eredményes működésében.  A program elősegíti  a résztvevők elkötelezettségének növekedését és érdekeltté teszi őket a vállalat értékének növekedésében  azáltal, hogy javadalmazásukat a DUNA  HOUSE törzsrészvényének árfolyamától  teszi függővé. Az  MRP  további célja, a résztvevők Társaság irányába történő hosszú távú elköteleződésének növelése.

A tervezet szerint az MRP résztvevőit a Társaság törzsrészvényeire szóló vételi jog illeti  meg,  amely a Társaság meghatározott  eredményességi  mutatóinak javulása esetén,   a  részvételt   megalapozó   jogviszony  kétéves   folyamatos  fennállását követően  lesz   gyakorolható,   90  naptári  napon  keresztül   a  Közgyűlés   által meghatározott áron.  A vételi  jog gyakorlásával szerzett részvényeket a résztvevők nem értékesíthetik a Társaság által a Nyilvános Kibocsátás  keretében kibocsátott részvények   BÉT-re  történő    bevezetési    árfolyamánál,   azaz    3 960,-   Ft-os részvényenkénti árnál alacsonyabb áron.

Az Igazgatóság szándéka és a javadalmazási politika tervezet szerint az ilyen módon megvalósított részvényopciós programokban a Társaság vezérigazgató-helyettese és a stratégiai szempontok szerint kiválasztott üzletágak,  üzleti területek vezetői vehetnek részt.

A  tervezet szerint a 2018-ban  induló első részvényopciós program összesen  hét résztvevővel  indul,  az általuk megszerezhető  törzsrészvények  összesített darabszáma: 31 200 darab.

Forrás: Bét.hu

Hozzászólások

A héten így alakult a BÉT forgalma

Kissé csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 503,91 ponton zárt pénteken, 617,85 ponttal, 1,51 százalékkal erősödött az előző heti záróértékéhez képest.
2019. 01. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT Legek és Stratégiai Jelentés - 2018 a pezsgés éve volt a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde újra megrendezte a hazai tőkepiac egyik legkiemelkedőbb eseményét, a BÉT Legek 2018 rendezvényét. A tőzsde a díjátadó keretében 18 kategóriában díjazta az előző év legjobb tőkepiaci teljesítményeit, a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló, szakmai zsűri elbírálása és a piaci teljesítmények alapján. Az év befektetési szolgáltatója az OTP Bank Nyrt., a legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cég pedig a Concorde Értékpapír Zrt. lett, de díjat kapott Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. volt vezérigazgatója is. Az eseményen a BÉT bemutatta a 2018-as évre vonatkozó Stratégiai Jelentését is.
2019. 01. 19. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kisebb profitwarningot közölt a luxusékszereiről ismert Tiffany

Kisebb profitwarningot közölt a luxusékszereiről ismert Tiffany, miután a várakozásaik alatt teljesítettek a tavaly évvégi ünnepi vásárlási szezonban.
2019. 01. 19. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyitja első magyar Pop-Up üzletét a Huawei

Szombaton 11 órától 120 féle termékkel, a vállalat csúcskészülékeivel és modern dizájnnal várja a vásárlókat Magyarország első Huawei Pop-Up Store-ja az Aréna Plázában. A 25m2-es üzletben a gyártó legnépszerűbb okostelefonjai mellett az érdeklődők megtalálhatják a Huawei táblagépeit, notebookjait és közel száz kiegészítő közül is válogathatnak.
2019. 01. 19. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Létszámleépítés jön a Tesla-nál

7%-kal csökkenti alkalmazottainak létszámát a Tesla, ezzel több, mint 3 ezer embertől válik meg. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy tavaly még 30%-kal növelte alkalmazottainak létszámát a cég.
2019. 01. 19. 10:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump miatt lemondta külföldi útját az amerikai házelnök

Nancy Pelosi amerikai házelnök pénteken lemondta a Brüsszelbe, Egyiptomba és Afganisztánba tervezett útját, miután előző nap Donald Trump elnök levélben közölte, hogy ő és a delegáció nem veheti igénybe a Pentagon (védelmi minisztérium) katonai külön repülőgépét.
2019. 01. 19. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentős pluszban zártak a tőzsdék

Erős kezdést követően jelentős pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2019. 01. 18. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Profitfigyelmeztetést adott ki a Ryanair

Profitfigyelmeztetést adott ki pénteken a Ryanair, Európa legnagyobb diszkont légitársasága a korábban jelzettnél alacsonyabb adózott nyereséget vár a március 31-ével záruló pénzügyi év végére.
2019. 01. 18. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább erősödött a forint

Folytatódott a forint szerdán kezdődött erősödése a főbb devizákhoz képest pénteken, amikor héthavi csúcsra drágult az euróhoz viszonyítva.
2019. 01. 18. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Richter volt a nap nyertese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 323,86 pontos, 0,79 százalékos emelkedéssel, 41 503,91 ponton zárt pénteken.
2019. 01. 18. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Februártól árat változtat a Magyar Posta

Február elsejétől egyszerűsíti levéltermék portfólióját, továbbá árakat változtat a Magyar Posta, ami leginkább az üzleti ügyfeleket érinti, a lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.
2019. 01. 18. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is sok pénzt égethet el a Netflix

A vártnak megfelelő 4,2 milliárd dolláros árbevételen 0,3 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredményt ért el a Netflix a tavalyi negyedik negyedévben, ami felülmúlta a 0,24 dolláros elemzői konszenzust.
2019. 01. 18. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Cáfolt pletykára emelkednek a piacok!?

Az amúgy is enyhén emelkedő amerikai piacokon bombaként robbant a hír, hogy a pénzügyminisztérium tervezetet készít a kínai vámok csökkentésére.
2019. 01. 18. 10:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Reggel erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel.
2019. 01. 18. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sztrájkot hirdetett az Audi Hungária Független Szakszervezet

Két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntek délelőttre az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), miután a csütörtöki sztrájkbizottsági értekezleten egyhangúan elutasították az Audi Hungaria Zrt. bérajánlatát - közölte honlapján csütörtök este az érdekképviselet.
2019. 01. 17. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az olaj ára az amerikai készletjelentés hatására

Szerdán jött ki az Egyesült Államok energiainformációs hivatalának (EIA) heti jelentése a különböző olajok és finomított termékek felhasználásának és készleteinek heti alakulásáról.
2019. 01. 17. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felülteljesített a magyar tőzsde!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,01 pontos, 0,60 százalékos emelkedéssel, 41 180,05 ponton zárt csütörtökön.
2019. 01. 17. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is díjazta a BÉT az előző év legjobb tőkepiaci teljesítményeit

Az idén is díjazta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az előző év legjobb tőkepiaci teljesítményeit, ezúttal 18 kategóriában - köztük hatban most először - osztották ki csütörtökön a "BÉT Legek" díjakat.
2019. 01. 17. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön.
2019. 01. 17. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Inoutic mostantól Deceuninck

Az ablakprofilok és építési megoldások vezető gyártója, a Deceuninck Csoport a mai nappal bejelenti stratégiai döntését az Inoutic és a Deceuninck márkáinak egyesítéséről, melyek a továbbiakban a Deceuninck globális márkanéven lesznek elérhetők. A döntés egy újramárkázási folyamat kezdete, mely mind a 16, a Deceuninck közép-kelet-európai régiójához tartozó országot érinti, ahol az Inoutic márkanév jelen van. Ez a folyamat a mai napon veszi kezdetét, és a 2020-as Fensterbau Frontale kereskedelmi vásárra fejeződik be teljesen.
2019. 01. 17. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás