DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban: „Társaság”) a 596/2014. EU rendelet 5. cikke, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 55. §-a és a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A  Társaság Közgyűlése a 22/2017. (04.20.) sz. határozatában a határozat meghozatalától számított 18 hónapos időtartamra az Igazgatóságot felhatalmazta a Társaság által kibocsátott, legfeljebb 153 050 db egyenként, 50,- Ft névértékű „A” sorozatba tartozó törzsrészvény megszerzésére, legalább  3 300,-  Ft,  de legfeljebb
6 000,- Ft összegű darabonkénti vételár mellett.

A  Társaság Igazgatósága ezen közgyűlési  határozat  által megállapított  feltételek betartása  mellett,   ezen  határozat  felhatalmazásával   élve   2018.  január   30-án jóváhagyta  a  Társaság  által  kibocsátott  HU0000135090  ISIN   azonosítójú,  „A” sorozatú törzsrészvény tőzsdei vagy tőzsdén kívüli  ügylet keretében történő megszerzését  annak céljából,  hogy a Társaság biztosítani tudja a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról szóló 1992.  évi  XLIV. törvény 24/A-24/L. § szerinti MRP szervezet későbbi létrehozásához szükséges alapítói vagyoni hozzájárulást.

Mennyi illetéket kell fizetned ingatlan vásárlásakor? ITT kiszámolhatod!

Az  Igazgatóság az ebből a célból megvalósuló saját részvény tranzakciókat köteles a 24/2008. (VIII. 15.)  PM  rendelet 4. mellékletének 1.13 pontja szerint közzétenni, valamint azokról a soron  következő  Közgyűlésen beszámolni  a Ptk. 3:223.§ (4) bekezdésében foglaltak szerint, az MRP szervezet létrehozására vonatkozó részletes határozati javaslattal együtt.

A  tisztelt befektetők megfelelő tájékoztatásának érdekében a Társaság jelen közleményhez csatolja az MRP  szervezet javadalmazási politika tervezetét, amely a soron következő Közgyűlésen kerül előterjesztésre.

A  tervezett javadalmazási  politika célja olyan javadalmazási  rendszer kialakítása, amely összhangban  van a Társaság  üzleti stratégiájával  és  annak teljesítménye javulását célozza, az ahhoz kapcsolódó HR  stratégiával,  a Társaság hosszú távú érdekeivel, valamint  a vállalati értékekkel, miközben vonzó javadalmazást  kínál   a programban részt vevők számára.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A  tervezett javadalmazási politika és az azon alapuló MRP  bevezetése a vállalati teljesítmény hosszú távú növelésének ösztönzésével biztosítja, hogy a résztvevők érdekei  egybeessenek  a Társaság érdekeivel.  A  Társaság alapvető célja,  hogy a program résztvevőit a minőségi munkavégzés mellett a teljesítmény növelésére is ösztönözze,   érdekeltté   tegye   őket   a   Társaság   hosszú   távú   eredményes működésében.  A program elősegíti  a résztvevők elkötelezettségének növekedését és érdekeltté teszi őket a vállalat értékének növekedésében  azáltal, hogy javadalmazásukat a DUNA  HOUSE törzsrészvényének árfolyamától  teszi függővé. Az  MRP  további célja, a résztvevők Társaság irányába történő hosszú távú elköteleződésének növelése.

A tervezet szerint az MRP résztvevőit a Társaság törzsrészvényeire szóló vételi jog illeti  meg,  amely a Társaság meghatározott  eredményességi  mutatóinak javulása esetén,   a  részvételt   megalapozó   jogviszony  kétéves   folyamatos  fennállását követően  lesz   gyakorolható,   90  naptári  napon  keresztül   a  Közgyűlés   által meghatározott áron.  A vételi  jog gyakorlásával szerzett részvényeket a résztvevők nem értékesíthetik a Társaság által a Nyilvános Kibocsátás  keretében kibocsátott részvények   BÉT-re  történő    bevezetési    árfolyamánál,   azaz    3 960,-   Ft-os részvényenkénti árnál alacsonyabb áron.

Az Igazgatóság szándéka és a javadalmazási politika tervezet szerint az ilyen módon megvalósított részvényopciós programokban a Társaság vezérigazgató-helyettese és a stratégiai szempontok szerint kiválasztott üzletágak,  üzleti területek vezetői vehetnek részt.

A  tervezet szerint a 2018-ban  induló első részvényopciós program összesen  hét résztvevővel  indul,  az általuk megszerezhető  törzsrészvények  összesített darabszáma: 31 200 darab.

Forrás: Bét.hu

Hozzászólások

A Magyar Telekom részvényenként 25 forintos osztalékot javasol

A Magyar Telekom igazgatósága a 2017-es üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek - közölte a cég szerdán az MTI-vel.
2018. 02. 21. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenésre számítanak a főbb európai részvénypiacokon

Csökkenéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok szerdán.
2018. 02. 21. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi várható a magyar tőzsdén?

Iránykeresésre, bizonytalan nyitásra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2018. 02. 21. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változott a forint ma reggel

Keveset változott és vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, míg a dollárhoz képest gyengült.
2018. 02. 21. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a Graphisoft Park árbevétele és eredménye

A Graphisoft Park árbevétele 2017-ben 10,624 millió eurót tett ki, 11,5 százalékkal nőtt az előző évihez képest, emelkedett az eredménye is - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2018. 02. 20. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így zárták a napot a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei kedden.
2018. 02. 20. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több vezető részvény is gyengült

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339,27 pontos, 0,87 százalékos csökkenéssel, 38 667,08 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
2018. 02. 20. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Estére gyengült a forint

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben kedden kora este a reggeli szintekhez képest.
2018. 02. 20. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megduplázta nyereségét a CIG Pannónia

Minden főbb mutatót tekintve lendületeset lépett előre 2017-ben a CIG Pannónia: az adózott eredmény 2,598 milliárd forintra emelkedett, a biztosítási díjbevétel 42 százalékkal 26,933 milliárd forintra nőtt, az értékesítés 82 százalékkal emelkedett, az egy részvényre eső nyereség pedig 40,8 forint, közel négyszerese a tavalyi évinek – derül ki a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített, legfrissebb gyorsjelentéséből.
2018. 02. 20. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsdeindexek

A hosszú hétvége után csökkenéssel indították kedden a hetet a New York-i tőzsde irányadó indexei, miközben a kötvényhozamok emelkedésnek indultak.
2018. 02. 20. 16:15
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiváró kereskedés lehet a BÉT-en

A nemzetközi hangulatnak megfelelően kiváró kereskedés jöhet kedden a Budapesti Értéktőzsdén. A Mol jó negyedik negyedéves eredménye pedig felfelé húzhatja az indexet.
2018. 02. 20. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mire számíthatunk ma Európa tőzsdéin?

Csekély mértékű vegyes árfolyammozgásra lehet számítani kedden az európai tőzsdék nyitásakor.
2018. 02. 20. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Alig változott a forint

Alig változott, a főbb devizákkal szemben vegyesen alakult a forintárfolyam keddre virradóra a nemzetközi devizapiacon.
2018. 02. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol csoport az évtized legmagasabb profitját érte el

A Mol-csoport nettó eredménye elérte a 307 milliárd forintot (1,11 milliárd dollár) tavaly, ami 18 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, ezzel az évtized legmagasabb profitját sikerült elérni 2017-ben - tette közzé az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2018. 02. 20. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vezetőváltás az Aon Magyarországnál

18 év után távozik az Aon Magyarországtól Veres Rita cégvezető, aki 5 évig vezette a HR tanácsadó részleget, és számos szemléletformáló kezdeményezés kötődik nevéhez. Helyét Uzsák Éva Virág veszi át, aki 12 éve dolgozik a cégnél. Virág korábban üzletfejlesztési vezető, 5 éve a cég innovációs motorja és PR vezetője, és most az első olyan cégvezető lesz az Aon Magyarország HR tanácsadási részlegének élén, aki kisgyermekes anyaként tölti be ezt a szerepkört. A csapattal a jövőben is tovább dolgoznak azért, hogy 1 millió ember életére legyenek hatással, és magyar munkahelyek százainak segítsenek abban, hogy legjobb munkahellyé válhassanak, és Magyarországon valóban élmény legyen dolgozni.
2018. 02. 20. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ötvenéves lett a BKV

A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe - mondta a főpolgármester a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott hétfői budapesti rendezvényen.
2018. 02. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kibújik a medve(piac) a barlangjából?

A február komolyan megingatta a részvénypiacok szereplőit, hatalmas zuhanások zajlottak. Az azonban még mindig kérdéses, hogy ez az állapot egyszeri alkalom volt csupán, vagy a befektetőknek készülniük kell a medvepiacra? A részvényekkel ellentétben a globális gazdaság javuló tendenciát produkál, legyen szó a növekvő GDP-ről vagy a csökkenő munkanélküliségről.
2018. 02. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőre kapott a forint

A forint erősödött a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon hétfő kora estére a reggeli értékekhez képest.
2018. 02. 19. 20:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengüléssel zártak a főbb európai piacok

Mínuszban fejezték be a napot a vezető európai tőzsdemutatók hétfőn.
2018. 02. 19. 19:50
Megosztás:
Hozzászólások:

Változások az ALTEO-nál

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1131 Budapest, Babér u. 1-5., cégjegyzékszám: Cg.01-10-045985) („Társaság”), a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény, valamint a 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján fennálló rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:
2018. 02. 19. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás