DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban: „Társaság”) a 596/2014. EU rendelet 5. cikke, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 55. §-a és a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás

A  Társaság Közgyűlése a 22/2017. (04.20.) sz. határozatában a határozat meghozatalától számított 18 hónapos időtartamra az Igazgatóságot felhatalmazta a Társaság által kibocsátott, legfeljebb 153 050 db egyenként, 50,- Ft névértékű „A” sorozatba tartozó törzsrészvény megszerzésére, legalább  3 300,-  Ft,  de legfeljebb
6 000,- Ft összegű darabonkénti vételár mellett.

A  Társaság Igazgatósága ezen közgyűlési  határozat  által megállapított  feltételek betartása  mellett,   ezen  határozat  felhatalmazásával   élve   2018.  január   30-án jóváhagyta  a  Társaság  által  kibocsátott  HU0000135090  ISIN   azonosítójú,  „A” sorozatú törzsrészvény tőzsdei vagy tőzsdén kívüli  ügylet keretében történő megszerzését  annak céljából,  hogy a Társaság biztosítani tudja a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról szóló 1992.  évi  XLIV. törvény 24/A-24/L. § szerinti MRP szervezet későbbi létrehozásához szükséges alapítói vagyoni hozzájárulást.

Mennyi illetéket kell fizetned ingatlan vásárlásakor? ITT kiszámolhatod!

Az  Igazgatóság az ebből a célból megvalósuló saját részvény tranzakciókat köteles a 24/2008. (VIII. 15.)  PM  rendelet 4. mellékletének 1.13 pontja szerint közzétenni, valamint azokról a soron  következő  Közgyűlésen beszámolni  a Ptk. 3:223.§ (4) bekezdésében foglaltak szerint, az MRP szervezet létrehozására vonatkozó részletes határozati javaslattal együtt.

A  tisztelt befektetők megfelelő tájékoztatásának érdekében a Társaság jelen közleményhez csatolja az MRP  szervezet javadalmazási politika tervezetét, amely a soron következő Közgyűlésen kerül előterjesztésre.

A  tervezett javadalmazási  politika célja olyan javadalmazási  rendszer kialakítása, amely összhangban  van a Társaság  üzleti stratégiájával  és  annak teljesítménye javulását célozza, az ahhoz kapcsolódó HR  stratégiával,  a Társaság hosszú távú érdekeivel, valamint  a vállalati értékekkel, miközben vonzó javadalmazást  kínál   a programban részt vevők számára.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A  tervezett javadalmazási politika és az azon alapuló MRP  bevezetése a vállalati teljesítmény hosszú távú növelésének ösztönzésével biztosítja, hogy a résztvevők érdekei  egybeessenek  a Társaság érdekeivel.  A  Társaság alapvető célja,  hogy a program résztvevőit a minőségi munkavégzés mellett a teljesítmény növelésére is ösztönözze,   érdekeltté   tegye   őket   a   Társaság   hosszú   távú   eredményes működésében.  A program elősegíti  a résztvevők elkötelezettségének növekedését és érdekeltté teszi őket a vállalat értékének növekedésében  azáltal, hogy javadalmazásukat a DUNA  HOUSE törzsrészvényének árfolyamától  teszi függővé. Az  MRP  további célja, a résztvevők Társaság irányába történő hosszú távú elköteleződésének növelése.

A tervezet szerint az MRP résztvevőit a Társaság törzsrészvényeire szóló vételi jog illeti  meg,  amely a Társaság meghatározott  eredményességi  mutatóinak javulása esetén,   a  részvételt   megalapozó   jogviszony  kétéves   folyamatos  fennállását követően  lesz   gyakorolható,   90  naptári  napon  keresztül   a  Közgyűlés   által meghatározott áron.  A vételi  jog gyakorlásával szerzett részvényeket a résztvevők nem értékesíthetik a Társaság által a Nyilvános Kibocsátás  keretében kibocsátott részvények   BÉT-re  történő    bevezetési    árfolyamánál,   azaz    3 960,-   Ft-os részvényenkénti árnál alacsonyabb áron.

Az Igazgatóság szándéka és a javadalmazási politika tervezet szerint az ilyen módon megvalósított részvényopciós programokban a Társaság vezérigazgató-helyettese és a stratégiai szempontok szerint kiválasztott üzletágak,  üzleti területek vezetői vehetnek részt.

A  tervezet szerint a 2018-ban  induló első részvényopciós program összesen  hét résztvevővel  indul,  az általuk megszerezhető  törzsrészvények  összesített darabszáma: 31 200 darab.

Forrás: Bét.hu

Hozzászólások

Ma gyenge volt a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
2018. 10. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Érden épít új tesztbázist és irodaközpontot az AVL

Érden építi fel új vállalati központját és tesztbázisát a világ vezető független járműipari fejlesztő vállalatának hazai leányvállalata, az AVL AUTÓKUT Kft. (AVL Hungary) – jelentette be mai közös sajtótájékoztatóján az AVL és Érd Megyei Jogú Város Polgármestere. Az 5,7 hektáron sok millió eurós zöldmezős beruházással megvalósuló új komplexum létrehozását nem csak az osztrák tulajdonú globális autóipari vállalat hazai leányvállalatának növekedése indokolja. A vállalat ugyanis központi irodái mellett új tesztbázisát is Érden hozza létre 2020-ig. A cég elkötelezettségét a magyar piac iránt mutatja, hogy 2018-ban megduplázta hazai munkatársainak számát, és további jelentős létszámbővítést tervez.
2018. 10. 17. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Visszaestek a vezető részvények!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,56 pontos, 0,12 százalékos csökkenéssel, 37 399,11 ponton zárt szerdán.
2018. 10. 17. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Veszteségbe fordultak az európai tőzsdék

Pozitív kezdésből veszteségbe fordultak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
2018. 10. 17. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ez vár a befektetőkre a negyedik negyedévben

A Saxo Bank, az online multieszköz-kereskedésre és -befektetésre specializálódott vezető fintech vállalat a mai napon publikálta a nemzetközi piacokra vonatkozó negyedik negyedéves kitekintését, amely tartalmazza a Saxo vezető elemzőinek véleményét a részvényekről, a devizapiacról, az árupiacról és a kötvényekről, és több olyan makrogazdasági témát is tárgyal, amelyek hatással lehetnek a befektetők portfólióira.
2018. 10. 17. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen indult a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon

Vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi erős zárás után.
2018. 10. 17. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Harmadával nőtt a Mapei Kft., de csökkent az optimizmusa

31%-al növekedett a Mapei Kft. belföldi forgalma a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az erősödést az építőipar dinamizmusa táplálta. A vállalat lassulásra számít az utolsó negyedévben, az ágazat lendületvesztése és az építtetők csökkenő optimizmusa miatt – amit tovább ront a lakástakarékok állami támogatásának eltörlése.
2018. 10. 17. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Összeolvadt a Link és a Waberer’s Polska

A Link fuvarozó vállalat cégcsoportba történő integrációjával újabb mérföldkövéhez érkezett a Waberer’s csoport lengyelországi tevékenységének fejlesztése. Október 1-jével ugyanis a Link hivatalosan is egyesült a budapesti székhelyű társaság helyi szállítmányozási irodájaként működő Waberer’s Polskával. Az összeolvadással létrejött cég Link Sp.z.o.o. néven működik tovább. Az egyesülés célja a Waberer’s lengyelországi tevékenységének továbbfejlesztése, ügyfeleinek minél hatékonyabb kiszolgálása.
2018. 10. 17. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyenge IBM adatok

Kevésbé jó hírekkel szolgált a nagy fordulat közepén lévő IBM a harmadik negyedévre.
2018. 10. 17. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pokolból a mennybe megy a Netflix

Azt követően, hogy az idei második negyedévben váratlanul gyengén alakultak a Netflix előfizetői számai (összesen nettó 5,2 millió új előfizető a várt 6,2 millióval szemben), a harmadik negyedév még ennél is nagyobb meglepetést tartogatott, azonban ezúttal a pozitív irányba.
2018. 10. 17. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban kezdték a napot az európai tőzsdék

Pluszban kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.
2018. 10. 17. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Kisebb csökkenésre lehet számítani

Enyhe csökkenésre számít szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő.
2018. 10. 17. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult az ázsiai tőzsdék forgalma

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, a még nyitva tartó néhány térségbeli börze azonban már mind pluszban állt.
2018. 10. 17. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentősen emelkedett a Morgan Stanley profitja

Jelentősen emelkedett a Morgan Stanley amerikai bankcsoport bevétele és nyeresége a harmadik negyedévben.
2018. 10. 17. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentős az emelkedés az európai tőzsdeindexeken

A New York-i tőzsdék nyomdokain haladva, jelentősen emelkedtek a főbb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói kedden, az indexeket felfelé húzta, hogy a vártnál jobb amerikai vállalati gyorsjelentések enyhítették a befektetők aggodalmait, így fellendült a kockázatvállalási hajlandóság a tengerentúli részvénypiacokon.
2018. 10. 16. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Ezek a részvények erősödtek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 881,52 pontos, 2,41 százalékos emelkedéssel, 37 445,67 ponton zárt kedden.
2018. 10. 16. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább gyengült a TomTom részvénye

Várakozáson felüli harmadik negyedéves eredménye ellenére több mint tíz százalékot veszített a holland TomTom részvényének az árfolyama, miután meghiúsult a navigációs rendszerek és szolgáltatások szállításáról a Volvóval kötött megállapodás - számolt be kedden az Automotive News hírportál.
2018. 10. 16. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így mozgott a forint a jegybank kamattartó döntését követően

Alig változott a forint árfolyama a jegybank kamattartó döntését követően.
2018. 10. 16. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Amerikai jelentési szezon: Netflix, ASML, American Express

Az egyesült államokbeli harmadik negyedévi jelentési szezon a múlt héten kezdődött, és három kiemelkedően fontos pénzintézeti jelentés is kijött: a Citigrouptól, a JPMorgan Chese-től és a Wells Fargo-tól. Összességében jók voltak a számok, de a JPMorgan Chase árbevétele némileg elmaradt a várakozásoktól. Ugyanakkor megfigyelhető a befektetők optimizmusának csökkenése az amierikai bankokkal kapcsolatban, annak ellenére, hogy a kamatlábak emelkednek. Ez önmagában szokatlan jelenség, amelynek az lehet az egyik fő oka, hogy a bankok számára kedvező tényezők, különösen az egyesült államokbeli adóreform és az emelkedő kamatlábak pozitív hatásai a Q3/Q4-es időszakban csúcsosodnak, és a későbbiekben ezek a hatások várhatóan gyengülni fognak.
2018. 10. 16. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyes indexekkel nyitottak az európai tőzsdék

Vegyes indexekkel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
2018. 10. 16. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás