Film készült Le Pen popularizálódásáról

Itthon (Chez nous) címmel mutatták be szerdán a francia mozikban Lucas Belvaux belga filmrendező új játékfilmjét, amely egy ápolónő történetén keresztül egy munkások lakta északi-franciaországi kisvárosban mutatja be a Nemzeti Front (FN) működését. A radikális jobboldali párt vezetője, Marine Le Pen áll a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás esélyeit mérő felmérések élén.

Film készült Le Pen popularizálódásáról

 "Mindent megtettünk azért, hogy a film az elnökválasztás előtt kerüljön mozikba. Az Itthon azokhoz a dühős emberekhez szól, akik a nehézségeik megoldásához politikai képviseletet keresnek, és az a benyomásuk, hogy elárulták őket. Azt szeretném, ha a választók megértenék, hogy pontosan mit támogatnak, amikor az FN-re szavaznak" - mondta a Franciaországban élő rendező a Télérama című kulturális magazinnak.
    

A film főhőse Pauline (Émilie Dequenne), egy fiatal és szerény, két gyerekét egyedül nevelő, mindenki által szeretett házi betegápoló, aki a képzeletbeli patrióta blokk képviseletében indul az önkormányzati választásokon. A fiatal nő a Marine Le Penre megszólalásig emlékeztető pártelnökkel együtt kampányol a városban.
    

A történet egy magas munkanélküliséggel küzdő egykori iparváros, a képzeletbeli Hénart hagyományosan baloldali környezetében játszódik, ahol a kiábrándult és magukra maradt emberek között sikerült a Nemzeti Frontnak a leginkább gyökeret eresztenie.
    

"Ti csak beszéltetek a forradalomról, de mi meg is fogjuk csinálni" - mondja a filmben kommunista apjának a politikából kiábrándult, baloldali nevelést kapott Pauline.
   

 "A párt szalonképessé válásról készítettem a filmet. A Nemzeti Front manipulál. Amit mondanak, nem felel meg annak, amit valójában kínálnak" - állítja a filmrendező, aki hosszan tanulmányozta a Nemzeti Front nyelvezetét a párbeszédek megírásakor. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2014-es önkormányzati választások óta - ami az első jelentős választási sikere volt Marine Le Pennek - az FN önkormányzati képviselőinek 30 százaléka lemondott, mert csalódott a saját pártjában és összetűzésbe került a vezetőséggel.
    

"Az érdekel alapvetően, amit északi FN-nek neveznek. Ez egy többségében a munkások szavazatából felépülő párt. Ezért ellentmondásos. A filmben Franciaország perifériáját mutatom meg. Azt a régiót, ahol a közszolgáltatások fokozatosan eltűnnek a jelentős munkanélküliség és a bűnözés megjelenésével. Ugyanakkor ez a régió mindig talpra áll, 150 év egymást követő válságain van túl" - hangsúlyozta a rendező a France Info hírrádióban.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Lucas Belvaux úgy látja, hogy a Nemzeti Front szalonképessé válása csak egy arculatváltás, de a párt ideológiai alapja nem változott, ezért a film azt mutatja meg, hogy a felszínen megváltozott beszédmód valójában mit is takar, a párt hogyan manipulálja az embereket.
    

A Nemzeti Front politikusai az elmúlt hetekben élesen támadták az addig csak a beharangozókból ismert filmet és FN-ellenes propagandának nevezték. Florian Philippot alelnök a héten viszont már úgy vélte, hogy az inkább szavazatokat fog hozni a pártnak.
    

A film ugyanis nem karikírozza ki a szélsőséges szavazókat, hanem a társadalom által magukra hagyott, elesett embereknek, a globalizáció veszteseinek mutatja be őket, akik bizonytalanságban élnek, félnek az iszlám minden külső megnyilvánulásától és fogékonyak a társadalmi egyenlőséget, valamint az erős és védelmező államot ígérő hívószavakra. Ezeknek köszönhetően tudott ugyanis Marine Le Pen pártja megerősödni a 2014-es európai parlamenti és az önkormányzati választásokon, és azóta is 25-30 százalékos biztos szavazóbázissal rendelkezni.
    

A két hónap múlva esedékes elnökválasztás első fordulóját a felmérések szerint Marine Le Pen nyerheti meg a kormányzásban meggyengült és széttöredezett baloldallal és a pénzügyi botrányoktól terhes jobboldallal szemben. A Nemzeti Front irányítását a pártalapító apjától, Jean-Marie Le Pentől átvevő Marine Le Pen elsősorban azzal tűnt ki, hogy apjával ellentétben tartózkodik a szélsőséges antiszemita és idegengyűlölő megszólalásoktól. A rendező azonban nem ért egyet azzal, hogy "apja és lánya nem ugyanaz lenne", a film minden szempontból a generációk közti folytonosságot kívánja hangsúlyozni, s arra rámutatni, hogy a cél nem, csak a stratégia változott.

Melyik film illik hozzád a legjobban? Itt megtudhatod!

Hozzászólások

Soros Györgyről ír elemzést a Financial Times

Soros Györgyről és tevékenységének megítéléséről közöl nagy terjedelmű, interjúrészleteket is tartalmazó írást keddi nyomtatott kiadásában a Financial Times Andrew Byrne tudósító tollából. A londoni gazdasági napilap megszólaltatja Kovács Zoltán kormányszóvivőt is, aki szerint a Soros-alapítvány szervezetinek tevékenysége körüli viták központjában "két, egymással ütköző demokrácianézet áll".
2018. 01. 16. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Feltörték a Der Spiegel főszerkesztőjének Twitter-fiókját

Feltörték vasárnapra virradóra a Der Spiegel című német hírmagazin főszerkesztőjének Twitter-fiókját.
2018. 01. 14. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

NMHH Médiatanács: Sorozatos burkolt reklám két körzeti televízióban

Heti ülésén két körzeti kereskedelmi televízió – a Balaton Televízió és a d1 Tv – médiaszolgáltatóját is burkolt reklám sorozatos közzététele miatt szankcionálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Emellett meghosszabbította a karcagi Aktív Rádió jogosultságát, ideiglenes hatósági szerződést köt a Helikon Rádióval és engedélyt adott az LB Rádió Kft.-nek, hogy elhalassza a hajdúsági médiaszolgáltatásainak megkezdését.
2018. 01. 12. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump szerint Hillary Clinton összejátszhatott az oroszokkal

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Twitter-bejegyzésben közvetve azt állította, hogy Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje összejátszhatott az oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején.
2018. 01. 12. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Betiltották Moldovában az oroszországi hírműsorokat

Aláírta az oroszországi hír- és hírelemző műsorok közvetítésének betiltásáról rendelkező törvényt Andrian Candu moldovai házelnök - jelentette szerdán a moldovai parlament sajtószolgálata a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint.
2018. 01. 10. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A UPC fellebbez az NMHH-bírság ügyében

A UPC Magyarország Kft. vizsgálja a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) 121 millió forintos bírságról szóló, még nem jogerős határozatának tartalmát, és élni fog a hatályos jogszabályok adta jogorvoslati lehetőséggel - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
2018. 01. 10. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

121 millió forintos hírközlési bírságot kapott a UPC

Engedély nélküli szolgáltatásnyújtás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) újabb, 121 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-t, mivel a cég Jászberény után Cegléden is idő előtt indította el a szolgáltatását - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.
2018. 01. 10. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezek 2017 legjobb filmjei - TOP10 lista

Lassan az év végéhez közeledve elkészíthetjük végre az idei éves filmes toplistát. Melyek voltak 2017 legjobb filmjei?
2018. 01. 08. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump stabil zseninek nevezte magát

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben vágott vissza a róla szóló, őt elmarasztaló könyv írójának, s azt írta magáról, hogy "nagyon okos" és "stabil zseni".
2018. 01. 06. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csak 2019-ben jön a Trónok harca utolsó évada

A Trónok harca egyéves szünetet tart, és csak 2019-ben tér vissza a képernyőre befejező évadával - közölte az HBO csütörtökön.
2018. 01. 06. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trumpnak nem sikerült betiltatnia a róla szóló könyvet

Donald Trump amerikai elnöknek nem sikerült elérnie az elnökségéről szóló, volt főtanácsadója, Steve Bannon közreműködésével készült könyv betiltását.
2018. 01. 05. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszország felkészült Putyin következő elnöki ciklusára

Vlagyimir Putyin negyedik elnöki ciklusának előkészítése, a politikai rendszer eszmei alapjainak továbberősítése jellemezte az évet Oroszországban, amit alapvetően meghatározott az Egyesült Államokkal való konfrontáció, így a Nyugattól való részleges elszigetelődés is. Moszkva Keleten elért sikerekkel és a szankciók ellenére is megindult enyhe, ám az emberek zsebe által még alig érezhető növekedéssel vigasztalódott.
2017. 12. 30. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Martin Schulz az év legnagyobb vesztese?

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, Martin Schulz az év legnagyobb vesztese a németek szerint - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.
2017. 12. 30. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Trónok harca a legkapósabb a kalózközönség körében

Idén is, akárcsak a korábbi öt évben a Trónok harca tévésorozatnak volt a legnagyobb kalózközönsége - közölte a The Playlist független filmes hírportál.
2017. 12. 29. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump nehezményezi, hogy Kína állítólag nyersolajat adott Észak-Koreának

Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésben nehezményezte csütörtökön, hogy Kína állítólag nyersolajat adott Észak-Koreának.
2017. 12. 29. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Harry herceg Obamával készített interjút

Barack Obama szerint számos veszéllyel jár a közösségi médiaportálok "felelőtlen használata".
2017. 12. 28. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így tiltakoznak a koszovói kormányfő fizetésemelése ellen

Több mint 200 nyakkendővel "cicomázta fel" egy civil szervezet keddre a koszovói miniszterelnöki hivatal kerítését Ramush Haradinaj kormányfő fizetésének megduplázása ellen tiltakozva.
2017. 12. 27. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Senki sem támogatja az új cseh kormányt

Andrej Babis cseh miniszterelnök szerint az általa vezetett új kormány nagy valószínűséggel nem kap elsőre bizalmat a parlamenti alsóháztól. A bizalmi szavazásra január 10-én kerül sor.
2017. 12. 22. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több tévét és rádiót fognak fejleszteni

Nyolc tévé, illetve rádió műszaki fejlesztési pályázatának támogatására összesen 15,7 millió forintot szavazott meg e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
2017. 12. 22. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Merkel gratulált az új osztrák kancellárnak

Angela Merkel német kancellár hétfőn telefonon gratulált Sebastian Kurznak osztrák kancellári kinevezéséhez, és meghívta hivatalos berlini látogatásra.
2017. 12. 19. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás