Raiffeisen

Így alakult a BÉT forgalma a héten

Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 36 347,89 ponton zárt pénteken, 597,36 ponttal, 1,62 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél.

Így alakult a BÉT forgalma a héten

A részvénypiac heti forgalma megközelítette a 50,8 milliárd forintot az előző heti közel 46,1 milliárd forint után. Valamennyi vezető részvény gyengült, a legnagyobb mértékben az OTP, 1,98 százalékkal, a legkisebb mértékben pedig a Richter, 0,29 százalékkal.
    

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a héten jelentős és intenzív esés következett be a nemzetközi részvénypiacokon, a negatív hangulat alól a magyar részvények sem tudtak kibújni. A jelenségnek nem volt konkrét kiváltó oka, azonban a háttérben több negatív folyamat is meghúzódik.
   
Az Egyesült Államok által indított kereskedelmi háború az elemzés szerint bizonytalanságot okozott a piacokon. Bár mérhető negatív gazdasági hatása még nincs, hosszabb távon rendkívül káros lehet a globális növekedésre nézve. Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatemelése visszafogott ütemű, de folyamatos, decemberben pedig várhatóan jön a következő monetáris szigorítás. Ennek nyomán emelkedtek az amerikai kötvényhozamok, így a részvények értékelése is változik, ami már önmagában is okozhat árfolyamcsökkenést. Nem segített a piacnak Donald Trump amerikai elnök megszólalása sem, aki FED-et okolta a zuhanásért.


Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

 
Az olasz kötvényhozamok alakulása már a korábbi hetekben is negatívan hatott az európai részvénypiacokra. Az új olasz költségvetés elfogadásáról jövő héten dönt az Európai Bizottság, amennyiben visszadobják, mindenképpen számítani lehet még turbulens mozgásokra.
   
Az esés dinamikájában a programozott kereskedési stratégiáknak, a robotoknak is szerepük van, hiszen az algoritmusok nagyon gyorsan nyitnak és zárnak pozíciókat, fontos technikai szintek letörése esetén piacra lépnek, ezzel jelentősen felgyorsítva a mozgást - mutat rá az elemzés.
  

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az Equilor elemzői a következő hetekben is turbulens mozgásokra számítanak. Úgy vélik, a jelenlegi esés valószínűleg csak egy korrekciós hullám, még nem jelenti a 2009 óta tartó bikapiac végét, mindenképpen figyelmeztető jelzés azonban, hogy idén ez már a második intenzív korrekciós hullám, tehát a hosszú távú emelkedésnek egy-két éven belül vége lehet.
    

A hét eseményei közül kiemelték, hogy a Nemzetközi Valutaalap hétfőn javította a magyar GDP növekedési kilátását: idén 4, jövőre pedig 3,3 százalékkal nőhet a magyar gazdaság. Hosszú távon, 2023-ra viszont már csak 2,2 százalékos növekedést lát reálisnak a szervezet, és továbbra is alacsonynak nevezi a magyar gazdasági növekedés potenciálját.
   
Kedden reggel a KSH közzétette a szeptemberi inflációs adatot. A fogyasztói árindex éves növekedése 3,6 százalék lett, meghaladta a várt 3,5 százalékot, és az elmúlt hónapok 3,4 százalékos növekedésén is túltesz. A dinamikus drágulás oka az idényáras élelmiszerek (gyümölcs, zöldség), a dohányáruk és az üzemanyag vártnál magasabb áremelkedése. A tartós fogyasztási cikkek árváltozása továbbra is mérsékelt volt. A január-szeptember időszakban idén eddig 2,7 százalékos volt az infláció az előző év azonos időszakával összemérve.
    

Az elemzés kitér arra is, hogy Matolcsy György jegybankelnök a keddi parlamenti meghallgatáson arról beszélt, jó lenne, ha a lakosság állampapír vásárlásokra fordítaná a háztartások kezében lévő, mintegy 5700 milliárd forintnyi készpénzállományt. A jegybankelnök kiemelte továbbá, hogy a devizaadósság aránya 20 százalékról 18 százalékra csökkent az államadósságban, de szerinte a nulla százalékos ráta kívánatos.
   
A forint piaca a héten viszonylag nyugodt volt, az Equilornál a következő napokban sem számítanak érdemi elmozdulásra, az euró-forint jegyzése a 322-328-as tartományban mozoghat.
    

A héten a Richter 0,29 százalékkal gyengült, pénteken 5200 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 6,9 milliárd forintot.
   
A Mol 1,85 százalékkal esett a héten, 2966 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma közel 11,3 milliárd forint volt.
   

Az OTP árfolyama 1,98 százalékkal esett a héten, pénteki záróára 9910 forint volt, heti forgalma közel 22,6 milliárd forintot tett ki.
    

A Magyar Telekom 1,38 százalékkal gyengült, pénteken 394 forinton zárt, heti forgalma megközelítette az 1,3 milliárd forintot.
    

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3614,02 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 59,82 ponttal, 1,63 százalékkal alacsonyabban.

Hozzászólások

Húsvéti programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély

Koncertek, tojásfestés, interaktív gyermekelőadás és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Ibolya Nap elnevezésű családi rendezvényen a Gödöllői Királyi Kastélyban.
2019. 04. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy hét alatt háromszor razziáztak egy fővárosi szórakozóhelyen

Hat embert előállítottak kábítószer-birtoklás gyanúja miatt egy fővárosi szórakozóhelyről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken internetes oldalán. Szombaton és vasárnap hasonló akcióban már 47 embert előállítottak ugyanerről a helyről.
2019. 04. 19. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen időjárásra számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2019. 04. 19. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra

Majdnem 20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra március 31-ig - írta az eduline.hu az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján.
2019. 04. 19. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OTT-One közgyűlés: rekord eredmény után részvénykibocsátásra készül a vállalat

Eddigi legjobb eredményét érte el az OTT-One 2018-ban, árbevétele 1,7 milliárd forintra nőtt, adózott vállalkozási eredménye pedig elérte a 215,5 millió forintot. Az OTT-One éves rendes közgyűlése kiemelt részvényesi érdeklődés mellett zajlott le, ahol elfogadták többek között a 2018-as üzleti évre vonatkozó jelentést, illetve döntöttek arról, hogy a vállalat bevételeit a növekedésére kívánják fordítani, így az idei évben nem fizet osztalékot a társaság. A közgyűlésen a menedzsment felvázolt egy a közeljövőben tervezett lehetséges tőkepiaci tranzakciót is, amely során a t&aacu te;rsaság akár közel 1 milliárd forint tőkét is bevonna.
2019. 04. 19. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

Zárva tart május 13-tól 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt - tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t.
2019. 04. 19. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent a 2030-ig szóló exportstratégia kivonata

Megjelent a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2030-ig szóló, márciusban elfogadott Nemzeti Exportstratégiájának kivonata csütörtökön a kormany.hu oldalon.
2019. 04. 19. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Jelentősen, csaknem két és félszeresére nőtt 2010 óta a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Tabon.
2019. 04. 19. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Helytelenül kezeljük az e-hulladékot

Bár a többség nyitott a szelektív gyűjtésre, az elektronikai eszközökből származó hulladékokat a lakosság csaknem fele rosszul helyezi el - derül ki a MediaMarkt országos felméréséből.
2019. 04. 18. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.
2019. 04. 18. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezért lesz dugódíj

A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni - mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2019. 04. 18. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök este a reggeli szintekhez képest.
2019. 04. 18. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesítettek az európai tőzsdeindexek

A főbb európai értékpapírpiacok gyenge kezdés után vegyes, többségében emelkedő indexekkel zártak csütörtökön, a rövid hét utolsó kereskedési napján.
2019. 04. 18. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A részvények többsége jól teljesített, a BUX gyengült

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,40 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 42 810,11 ponton zárt csütörtökön.
2019. 04. 18. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Iparűzési adó – idén érvényesíthető utoljára a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentesség!

Közeleg a helyi iparűzési adó bevallásának és befizetésének határideje, a vállalkozásoknak érdemes figyelniük arra, hogy idén utoljára lehet élni a 2018-ra még érvényesíthető, a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentességgel! A hipa megosztásánál pedig a telephelyek, székhelyek közötti adómegosztást kell pontosan megtervezni. A helyi iparűzési adó számításához és befizetéséhez kapcsolódó tudnivalókra hívja fel a figyelmet az Vizer József, az RSM Hungary adóigazgatójának blogbejegyzésében.
2019. 04. 18. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A lakásvásárlók fele már csak hitellel boldogul

Csúcsok dőltek meg a lakáspiacon tavaly: 2008 óta először lépte át a 100 ezres határt az engedélyezett lakáshitelek száma. Ezek összege pedig 2018-ban 853 milliárd forintot tett ki, amelynél szintén 2008-ban volt magasabb szinten a piac. A money.hu elemzése szerint a lakáshitelek iránti érdeklődést mutatja, hogy négy év alatt 45 százalékra nőtt folyósított lakáshitelek lakásvásárlásokhoz mért aránya. A hitelkiváltások tavaly még nem játszottak nagy szerepet a lakáshitelezésben, ám a money.hu szerint az idén növekedhet a súlyuk. Jelenleg ugyanis még mindig nagyon sok a rizikós, változó kamatozású lakáshitel, amelyeket hitelkiváltással biztonságos, több évig vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletű lakáshitelre lehet cserélni.
2019. 04. 18. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új felnőttképzési rendszer jöhet létre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülésén a felnőttképzés keresletvezérelt módon történő, innovatív átalakítását javasolta, hogy a képzések jobban kövessék a vállalatok és a magyar munkavállalók képzési igényeit - tájékoztatta az innovációs és technológiai miniszter az MTI-t az ülést követően.
2019. 04. 18. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyibe kerül a sonka a húsvéti időszakban? - egy ábrán

A sonka mennyiségi eladással súlyozott fogyasztói átlagára, ft/kg
2019. 04. 18. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen húsvéti programok lesznek a Várkert Bazárban

Idén is színes családi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket szombattól hétfőig a Várkert Bazár.
2019. 04. 18. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mekkora a kanyarójárvány esélye Magyarországon?

A magas átoltottság miatt kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon, de javasolt a védőoltás, ha valaki járvány sújtotta területre utazik - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.
2019. 04. 18. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:
Raiffeisen