Így alakult a BÉT forgalma a héten

Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 36 347,89 ponton zárt pénteken, 597,36 ponttal, 1,62 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél.

Így alakult a BÉT forgalma a héten

A részvénypiac heti forgalma megközelítette a 50,8 milliárd forintot az előző heti közel 46,1 milliárd forint után. Valamennyi vezető részvény gyengült, a legnagyobb mértékben az OTP, 1,98 százalékkal, a legkisebb mértékben pedig a Richter, 0,29 százalékkal.
    

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a héten jelentős és intenzív esés következett be a nemzetközi részvénypiacokon, a negatív hangulat alól a magyar részvények sem tudtak kibújni. A jelenségnek nem volt konkrét kiváltó oka, azonban a háttérben több negatív folyamat is meghúzódik.
   
Az Egyesült Államok által indított kereskedelmi háború az elemzés szerint bizonytalanságot okozott a piacokon. Bár mérhető negatív gazdasági hatása még nincs, hosszabb távon rendkívül káros lehet a globális növekedésre nézve. Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatemelése visszafogott ütemű, de folyamatos, decemberben pedig várhatóan jön a következő monetáris szigorítás. Ennek nyomán emelkedtek az amerikai kötvényhozamok, így a részvények értékelése is változik, ami már önmagában is okozhat árfolyamcsökkenést. Nem segített a piacnak Donald Trump amerikai elnök megszólalása sem, aki FED-et okolta a zuhanásért.


Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

 
Az olasz kötvényhozamok alakulása már a korábbi hetekben is negatívan hatott az európai részvénypiacokra. Az új olasz költségvetés elfogadásáról jövő héten dönt az Európai Bizottság, amennyiben visszadobják, mindenképpen számítani lehet még turbulens mozgásokra.
   
Az esés dinamikájában a programozott kereskedési stratégiáknak, a robotoknak is szerepük van, hiszen az algoritmusok nagyon gyorsan nyitnak és zárnak pozíciókat, fontos technikai szintek letörése esetén piacra lépnek, ezzel jelentősen felgyorsítva a mozgást - mutat rá az elemzés.
  

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az Equilor elemzői a következő hetekben is turbulens mozgásokra számítanak. Úgy vélik, a jelenlegi esés valószínűleg csak egy korrekciós hullám, még nem jelenti a 2009 óta tartó bikapiac végét, mindenképpen figyelmeztető jelzés azonban, hogy idén ez már a második intenzív korrekciós hullám, tehát a hosszú távú emelkedésnek egy-két éven belül vége lehet.
    

A hét eseményei közül kiemelték, hogy a Nemzetközi Valutaalap hétfőn javította a magyar GDP növekedési kilátását: idén 4, jövőre pedig 3,3 százalékkal nőhet a magyar gazdaság. Hosszú távon, 2023-ra viszont már csak 2,2 százalékos növekedést lát reálisnak a szervezet, és továbbra is alacsonynak nevezi a magyar gazdasági növekedés potenciálját.
   
Kedden reggel a KSH közzétette a szeptemberi inflációs adatot. A fogyasztói árindex éves növekedése 3,6 százalék lett, meghaladta a várt 3,5 százalékot, és az elmúlt hónapok 3,4 százalékos növekedésén is túltesz. A dinamikus drágulás oka az idényáras élelmiszerek (gyümölcs, zöldség), a dohányáruk és az üzemanyag vártnál magasabb áremelkedése. A tartós fogyasztási cikkek árváltozása továbbra is mérsékelt volt. A január-szeptember időszakban idén eddig 2,7 százalékos volt az infláció az előző év azonos időszakával összemérve.
    

Az elemzés kitér arra is, hogy Matolcsy György jegybankelnök a keddi parlamenti meghallgatáson arról beszélt, jó lenne, ha a lakosság állampapír vásárlásokra fordítaná a háztartások kezében lévő, mintegy 5700 milliárd forintnyi készpénzállományt. A jegybankelnök kiemelte továbbá, hogy a devizaadósság aránya 20 százalékról 18 százalékra csökkent az államadósságban, de szerinte a nulla százalékos ráta kívánatos.
   
A forint piaca a héten viszonylag nyugodt volt, az Equilornál a következő napokban sem számítanak érdemi elmozdulásra, az euró-forint jegyzése a 322-328-as tartományban mozoghat.
    

A héten a Richter 0,29 százalékkal gyengült, pénteken 5200 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 6,9 milliárd forintot.
   
A Mol 1,85 százalékkal esett a héten, 2966 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma közel 11,3 milliárd forint volt.
   

Az OTP árfolyama 1,98 százalékkal esett a héten, pénteki záróára 9910 forint volt, heti forgalma közel 22,6 milliárd forintot tett ki.
    

A Magyar Telekom 1,38 százalékkal gyengült, pénteken 394 forinton zárt, heti forgalma megközelítette az 1,3 milliárd forintot.
    

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3614,02 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 59,82 ponttal, 1,63 százalékkal alacsonyabban.

Hozzászólások

13 millió forintot lopott egy férfi két budapesti irodából

Elfogtak egy férfit, aki több mint 13 millió forintot lopott két fővárosi irodából - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.
2019. 01. 21. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyarok többsége nem támogatja a sztrájkot

A magyarok többsége nem támogatja a sztrájkot és nem kér az ellenzéki színjátékból - derült ki a Századvég Alapítvány friss felméréséből. A január második hetében végzett közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a magyarok 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és a politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget.
2019. 01. 20. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felújítják a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházat

A tervezésre vonatkozó összegről már kormánydöntés született, így elkezdődhet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház teljes körű felújítása, amelyhez a színészház és a teátrum előtti tér korszerűsítése is hozzátartozik.
2019. 01. 20. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Marad a télies időjárás

A jövő héten is télies lesz az időjárás: többször várható havazás, emellett hidegre kell készülni, többfelé napközben is mínuszok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2019. 01. 20. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2019. 01. 20. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szükség lehet szakértőre a családi vagyon tervezésénél

A gyorsan változó környezetben érdemes szakértőt bevonni a családi vagyon hosszú távú tervezésének kérdéseibe - mondta a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2019. 01. 20. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jó lesz a szőlőtermés Ópusztaszeren

Remek szőlőtermést, vidám szüretet jósoltak a Kárpát-medencei borrendek és a környékbeli hegyközségek gazdái az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban a Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen vasárnap.
2019. 01. 20. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
2019. 01. 20. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól teljesített a magyar ipar

Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.
2019. 01. 20. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen adatokra számíthatunk a jövő héten

Kevés statisztikai adat jelenik meg a jövő héten, közülük a legfontosabbak a tavaly novemberi kereseti statisztika és az államháztartás tavalyi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesznek.
2019. 01. 20. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több pénz jutott a honvédelemre

Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.
2019. 01. 20. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A héten így alakult a BÉT forgalma

Kissé csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 503,91 ponton zárt pénteken, 617,85 ponttal, 1,51 százalékkal erősödött az előző heti záróértékéhez képest.
2019. 01. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kudarcba fulladtak a tüntetések

Deák Dániel politológus szerint a fővárosi és a vidéki tiltakozások is "egyértelműen kudarcosak voltak" szombaton.
2019. 01. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ők nyerték a Dal első válogatóját

Szekér Gergő és Oláh Gergő holtversenyben nyerte A Dal 2019 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Antal Tímea feat. Demko Gergő, a Konyha és a Nomad, a tévénézők szavazataival Deniz jutott tovább az elődöntőbe a Duna Televízióban és a Duna World-ön sugárzott élő showműsorban.
2019. 01. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi almát termel Magyarország

termésmennyiség, ezer tonna
2019. 01. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen időjárásra számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2019. 01. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél az ötös lottón

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2019. 01. 19. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT Legek és Stratégiai Jelentés - 2018 a pezsgés éve volt a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde újra megrendezte a hazai tőkepiac egyik legkiemelkedőbb eseményét, a BÉT Legek 2018 rendezvényét. A tőzsde a díjátadó keretében 18 kategóriában díjazta az előző év legjobb tőkepiaci teljesítményeit, a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló, szakmai zsűri elbírálása és a piaci teljesítmények alapján. Az év befektetési szolgáltatója az OTP Bank Nyrt., a legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cég pedig a Concorde Értékpapír Zrt. lett, de díjat kapott Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. volt vezérigazgatója is. Az eseményen a BÉT bemutatta a 2018-as évre vonatkozó Stratégiai Jelentését is.
2019. 01. 19. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten, a tiltakozók több irányból vonulnak a Clark Ádám tér felé, ahol a tervek szerint beszédek hangzanak el.
2019. 01. 19. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyitja első magyar Pop-Up üzletét a Huawei

Szombaton 11 órától 120 féle termékkel, a vállalat csúcskészülékeivel és modern dizájnnal várja a vásárlókat Magyarország első Huawei Pop-Up Store-ja az Aréna Plázában. A 25m2-es üzletben a gyártó legnépszerűbb okostelefonjai mellett az érdeklődők megtalálhatják a Huawei táblagépeit, notebookjait és közel száz kiegészítő közül is válogathatnak.
2019. 01. 19. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás