Jó beszálló adódik az Unicredit részvényébe

Az olasz kormányalakítási bizonytalanság közepette hatalmasat csökkent az UniCredit árfolyama, mely 18 euró környékéről egészen 13,5 euróig csökkent.

Jó beszálló adódik az Unicredit részvényébe

A bizonytalanság csökkenésével és a szélsőséges kimenetelek lekerülésével a napirendről megkezdődött az UniCredit árfolyamának emelkedése is. Azonban az elmúlt napok emelkedésének ellenére is még bőven van tér felfelé, mind technikai alapon, mind, pedig ha azt nézzük, hogy honnan esett a részvények árfolyama.


Mostanra az MACD vételi jelzést adott, az RSI értéke pedig normálisnak tekinthető.


A 20 napos mozgóátlagot áttörte az árfolyam, mely szintén pozitív a technikai kép szempontjából.


Bár számos ellenállás azonosítható a grafikonon, azonban hosszú távú célként a korábbi sávtetőt határoztuk meg. Így a kiszállási pontot 17,9 eurónál határozzuk meg.

 

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


A veszteséglimitáló stop-loss megbízást a 14 eurónál kialakult támaszszint alá 13,8 euróhoz helyezzük el. Így a pozíció hozam/kockázat aránya meghaladja a 3:1 arányszámot, ami igen kedvezőnek tekinthető.

Forrás: Bloomberg, Erste

 

Az olasz meló


Érthető, hogy a befektetők aggódva figyelték az olaszországi eseményeket, hiszen az UniCredit csoport egyik legfőbb piaca, mint a profit, mind pedig a kitettség tekintetében.


Eleve adott 42 milliárd eurónyi olasz állampapír, amit az UniCredit tart. Összehasonlításképpen a bank kockázattal súlyozott eszközállománya 353,3 milliárd euró, a bank mérlegfőösszege pedig 824 milliárd euró, míg saját tőkéjének értéke 57,9 milliárd euró. Az olasz kormányalakítás közepette felmerültek olyan abszurd javaslatok, is hogy az EKB engedje el Olaszország adóságát. A befektetők pedig megijedtek, nehogy ez az elképzelés átterjedjen a többi olasz államkötvényre is. Ebben a meglehetősen valószínűtlen szcenárióban a bank tőkéjének jelentős részét elveszítette volna és szinte biztos, hogy tőkeemelésre kényszerült volna.


Az új olasz javaslatok már sokkal racionálisabbak, ésszerű költségvetést ígérnek és már a retorika szintjén is eltűnt az eurozóna elhagyása, ahogy az adóság részleges elengedése is. Ez mindenképpen pozitív fordulat a kötvénytulajdonosok, köztük az UniCredit számára is.


Az UniCreditnek nem csak az államkötényeken keresztül, hanem hiteleken keresztül is jelentős kitettséggel rendelkezik Olaszország irányába. A negyedév végén az olasz hitelek volumene 137,7 milliárd euró volt, ami a csoport hiteleinek 1/3a.


2018 első negyedévében a csoport jövedelmének egy igen jelentős része Olaszországból származott. A csoportszintű eredményhez 379 millió euróval járult hozzá az olasz operáció, ami a teljes csoportszintű eredménynek az 1/3-át adja. Ennél nagyobb profitot csak a Közép-kelet európai divíziónak sikerült elérnie az első negyedévben. Így a kedvezőtlen gazdasági folyamatok beindulása negatívan hathatott volna a bankcsoport jövedelmezőségére.


Értékeltség


A bank egy részvényre jutó tisztított könyv szerinti értéke 22,0 euró. Ehhez képest a részvények 15 euró alatt forognak, így a részvények 0,7-es P/BV értékeltség alatt állnak.

A szektortársak értékeltsége alapján készült regressziós értékelés is alátámasztja az UniCredit alulértékeltségét. Az idei évre várt saját tőke arányos nyereség alapján az UniCredit értékeltsége közel 20%-kal elmarad a piaci átlagtól, így kedvező olasz folyamatok esetén ez az értékelési különbség záródásnak indulhat, mely az árfolyam emelkedéséhez vezethet.

Forrás: Erste

Hozzászólások

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Minimális gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék hétfőn.
2018. 07. 16. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Mi várható ma?

Iránykeresésre vagy pozitív korrekcióra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
2018. 07. 16. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mindenütt mínuszt jeleztek.
2018. 07. 16. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest hétfő kora reggel a bankközi devizapiacon péntek estéhez képest.
2018. 07. 16. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Bank of America a tőzsdei cégek eddig vártnál nagyobb idei nyereségére számít

Négy százalékkal, 153 dollárról 159 dollárra javította az amerikai S&P 500 indexben szereplő cégek idei részvényarányos nyereségére vonatkozó előrejelzését a Bank of America-Merrill Lynch (BofAML) bankcsoport.
2018. 07. 15. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Növekvő forgalomban gyengült a BUX a héten

Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értőktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten. A BUX 35 641,76 ponton fejezte be a kereskedést pénteken, az előző heti záróértékénél 133,97 ponttal, 0,37 százalékkal alacsonyabban.
2018. 07. 15. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gondban a Wells Fargo

Továbbra is gondban a Wells Fargo, a jelzáloghitelezésből származó bevételei 33%-kal estek a negyedév során a banknak év/év alapon.
2018. 07. 14. 02:08
Megosztás:
Hozzászólások:

Itt a Citigroup gyorsjelentése

Nemcsak hátránya származik a Citigroupnak a nagy nemzetköz jelenlétből a mostani kereskedelmi viszályok közepette.
2018. 07. 14. 01:04
Megosztás:
Hozzászólások:

Gigászi profitról adott hírt a J.P. Morgan

Minden soron felülteljesítette az elemzői várakozásokat a J.P. Morgan a második negyedéves gyorsjelentésében, 8,3 milliárd dolláros profitja pedig új negyedéves csúcsot jelent.
2018. 07. 13. 23:59
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb büntetést kapott a Johnson & Johnson

Összesen 4,7 milliárd dollárt, részvényenként nagyjából 2 dollárt kell fizetnie a Johnon & Johnsonnak 22 nőnek, akiknél a hintőporban található azbeszt miatt alakulhatott ki petefészekrák.
2018. 07. 13. 17:01
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedő részvényárakra számítanak ma a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő szerint.
2018. 07. 13. 08:54
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb NASDAQ csúcs Amerikában, erősödő ázsiai tőzsdék

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó börzék többsége is pluszban állt azután, hogy csütörtökön New Yorkban történelmi csúcsra erősödött a technológiai részvények Nasdaq indexe.
2018. 07. 13. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tőkekivonás a piacokon - hogyan fektessünk most be a deviza és árutőzsdéken?

A kereskedelmi háború okozta bizonytalanság és a jegybanki támogatás csökkenése miatt újabb tőkekivonási hullám jöhet még, ezért a K&H befektetési szakemberei a következő hónapokban a feltörekvő piacokkal szemben a fejlett tőzsdéket javasolják befektetésre. És mit tegyünk a devizapiacokon és az árupiacokon? Lássuk a szakértői véleményeket!
2018. 07. 13. 08:01
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök este a reggeli szintekhez képest.
2018. 07. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pozitív hangulat a hazai tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 422,80 pontos, 1,21 százalékos emelkedéssel, 35 485,87 ponton zárt csütörtökön.
2018. 07. 12. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vételre ajánlja a Thyssenkruppot a Citi

Vételre javította ajánlását a német acélgyártóra a Citigroup, célárát pedig egy euróval, 26 euróra megemelte.
2018. 07. 12. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A tervek szerint folytatódhat a Wallis autós cégeinek tőzsdére lépése az Alterán keresztül

Terv szerint folytatódhat a Wallis gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, vállalatcsoportjának tőzsdére lépése miután sikeresen zárult az Altera Nyrt. részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlat. A Wallis üdvözli a vételi ajánlat eredményét, mivel az, hogy az Altera tulajdonosai egyetlen részvényt sem ajánlottak fel, azt mutatja, hogy a részvényesek bíznak a Wallis által bemutatott stratégiában. A tranzakciósorozat következő lépéseként a közel 70 milliárd forint éves árbevételű autós vállalatcsoport a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Altera tulajdonába kerülhet.
2018. 07. 12. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék

A szerdai esést követően kissé magukhoz tértek a nyugat-európai piacok, mérsékelten emelkedtek az indexek a nyitásban csütörtökön a vezető európai értéktőzsdéken.
2018. 07. 12. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Emelkedés várható ma

Emelkedéssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő szerint.
2018. 07. 12. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint

Gyengült a forint csütörtök reggelre a bankközi devizapiacon.
2018. 07. 12. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás