Jó vétel lehet az UniCredit részvénye

Az elmúlt hetekben jelentős kockázatok szüntek meg az UniCreditnél azzal, hogy sikeresen lezárult a 13 milliárd eurós tőkeemelés, ráadásul a technikai kép alapján nagyságrendileg 1 éves távon akár 40%-os emelkedés is valószínűnek tűnik, így kedvező beszállási lehetőséget látunk.

Attraktív technikai kép


Az UniCredit technikai képe megítélésünk szerint kimondottan jónak tűnik. Bár a 14,2 eurós ellenállásról lefordult a részvényárfolyam, azonban arra számítunk, hogy hosszabbtávon tovább fog folytatódni az árfolyam emelkedése.


Ha hosszabb távon szemléljük a technikai képet, akkor egy meglehetősen széles bázist látunk 8 euró körüli aljjal és 14,2 eurós tetővel. Ebből, ha sikerülne kitörni az árfolyamnak, akkor a 20 eurós szintet vehetné célba a részvény, ezért kiszállási pontnak a 19,8 eurót határozzuk meg.


Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Azonban a cél eléréséig több ellenállással is meg kell küzdenie az árfolyamnak. Az első 15,8 eurónál, a második pedig 18 eurónál húzódik.

 
A kockázatlimitáló stop-loss megbízást a 200 napos mozgóátlag és egyben a februári mélypontok alá 11,5 euróhoz javasoljuk elhelyezni. Így a pozíció hozam kockázat aránya gyakorlatilag a 3:1 arányszámmal jellemezhető.

Forrás: Bloomberg


Sikeres tőkeemelés


Az UniCredit 13 milliárd eurós tőkeemelése sikerrel lezárult, ezáltal a befektetők fellélegezhetnek. Bár a jegyzési jogok kibocsátása olyan struktúra, mely majdhogynem teljes mértékben garantálja azt, hogy a tőkeemelés sikerrel lezárul.


Az UniCredit vezérigazgatójának nyilatkozata alapján a legnagyobb részvényesek részt vettek a bank tőkeemelésében, ezért az ő részesedésük nem hígult ki, melynek eredményeként úgy tűnik, hogy a bank tulajdonosi szerkezetében sem következett be jelentős átrendeződés. Ez alapján pedig arra lehet következtetni, hogy a meghatározó tulajdonosok türelme továbbra is töretlen az UniCredit iránt.


A tőkememelés hatására 11,15%-ra emelkedett a CET1 ráta, amit időközben 12% fölé emelt a Pioneer alapkezelő és a Bank Pekaoban lévő részesedéséből történő eladás értékesítése. Az UniCredit célja szerint a bank tőkemegfelelése 12,5% lehet 2019-re, ami az európai középmezőnyben helyezi el a bankot. Egyúttal lehetőséget biztosít arra, hogy ne a tőkemegfeleléssel kelljen folyamatosan foglalkozniuk, hanem az üzleti tevékenységekre, a bevétel növelésére koncentrálhassanak.


Csontvázmentes szekrény


Az UniCredit a tőkeemelést megelőzően jelentős egyszeri leírást hajtott végre összesen 13,1 milliárd euró értékben. Így egy sokkal letisztultabb mérleg jött létre és nem kell attól félni, hogy további csontvázak esnek ki a szekrényből.

Az egyszeri leírás a következő fő tételeket tartalmazta:

  • -8,1 milliárd euró hitelekre képzett céltartalék
  • -1,7 milliárd euró Olaszországhoz és Németországhoz kapcsolódó integrációs költségek
  • -2,2 milliárd euró általános céltartalék képzés
  • -0,9 milliárd eurós leírás az ukrán Ukrsotsbankhoz kapcsolódóan
  • -0,2 milliárd euró egyéb

A leírásoknak köszönhetően a nem teljesítő hitelek már 65,6%-os fedezettséggel rendelkeznek, ami 5,1 százalékpontos javulást jelent az előző negyedévhez képest.


2019-es stratégia


A középtávú stratégiában jelentős lépés volt a bank tőkehelyzetének javítása. Ezen túlmenően a költségeket is igyekszik a bankcsoport lefaragni. 2019-re 2800 fővel tervezi csökkenteni az alkalmazotti létszámot a jelenlegi 118 ezer főrő, amitől évi 362 millió eurós költségmegtakarítást tervez elérni a bank. A költséghatékonyság jegyében több száz fiókot tervez bezárni a bankcsoport és az informatikai költségeken is komoly megtakarításokat terveznek elérni.


A növekedés érdekében főként a vállalti üzletágra és a keresztértékesítési lehetőségekre igyekszik koncentrálni a bank. De összességében inkább az a benyomásunk a stratégia alapján, hogy a bevételek növekedése helyett a költségcsökkentés áll a középpontban, ami érthető is, hiszen a bank költség bevétel aránya rendkívül magas, egyszeri hatásoktól szűrve 84% volt, míg a bankszektorban inkább a 40-60% körüli érték számít megszokottnak. Azaz van tere a hatékonyság növekedésének.


Régiós értékeltség


Az olasz szektortársakhoz képest az UniCredit magasan árazottnak tűnik. Ugyanakkor ez az értékeltségben mutatkozó eltérés indokolható azzal, hogy az UniCredit már végrehajtotta a szükséges leírásokat és portfolió tisztításokat, valamint, hogy tőkehelyzete kielégítő.

* Az UniCreditre vonatkozó mutatókat már a tőkeemelés hatását figyelembe véve tüntettük fel. Konzervatív módon azzal számolva, hogy bár javult a bank tőkeellátottsága, de ez nem okozza az eredmény javulását, amelynek kicsi a valószínűsége.


Forrás: Bloomberg, Erste

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Gyengült a forint péntek estére

Enyhén gyengült a forint péntek estére a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 20. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT - A nap nyertese az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 34,41 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 39 132,62 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs.
2017. 10. 20. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jó irányba mozdultak a befektetők

Miközben szeptemberben újra hatezer milliárd forint fölé emelkedett a befektetési alapokban elhelyezett vagyon, jelentősen megváltozott a megtakarítók által kedvelt befektetési alap kategóriák sorrendje. A favorit egyértelműen a vegyes alapok, miközben a pénzpiaci és kötvényalapok vagyona egyre zsugorodik – tájékoztatott a K&H.
2017. 10. 20. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Két napig nem lehet kereskedni a CIG Pannónia részvényeivel

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) két napra felfüggeszti a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a társaság részvénystruktúrájának átalakítása miatt.
2017. 10. 20. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Oroszország elleni szankciók nem ijesztik el a befektetőket

A befektetők jó ideje a kockázatosabb eszközökben, a kockázatosabb országokban keresik a számukra megfelelő hozamokat. A 2014-ben Oroszország ellen bevezetett szankciók után az orosz kötvénypiac már nem tudott annyi dollárban denominált kötvényt kibocsátani, mint korábban, de a nemzetközi befektetők egy részét ez sem tántorította el az orosz piactól. Sikeres vállalati kötvénykibocsátások voltak többek között a telekommunikáció, az alapvető fogyasztási javak és az ingatlanfejlesztés területén. Az Orosz Vasutak 15 milliárd rubeles kötvénykibocsátását kétszeresen jegyezték túl, és a Novolipetszk (acél) 500 millió dolláros, valamint a Nostrum Oil 725 millió dolláros kötvényibocsátásai is jó fogadtatásra találtak a nyugat-európai és észak-amerikai befektetők körében.
2017. 10. 20. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pozitívan fogadták a befektetők a Daimler számait

A harmadik negyedévben év/év alapon 14%-kal 2,27 milliárd euróra esett vissza a Daimler profitja, ám ez főként a Mercedeshez kapcsolódó egyszeri 453 milliós költségnek volt köszönhető, amit légzsák problémák és szoftverfrissítések miatti autó visszahívások eredményeztek.
2017. 10. 20. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Emelkedéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken pénteken. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,39 százalékkal, a frankfurti DAX-index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,43 százalékkal emelkedett nyitáskor.
2017. 10. 20. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel, a dollárhoz képest gyengült, míg az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.
2017. 10. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint estére

Az euróval és a dollárral szemben kissé erősödött, a svájci frank ellenében enyhén gyengült a forint csütörtök estig a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 19. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol húzta pluszba a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,44 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 39 098,21 ponton zárt csütörtökön.
2017. 10. 19. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elmaradt a várttól az SAP eredménye

Az SAP ma reggel tette közzé harmadik negyedéves számait, ezzel Európában is megkezdődött a gyorsjelentések sora.
2017. 10. 19. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexei

Vegyesen zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexei csütörtökön. A kereskedés elején elért tízéves csúcsról lefordultak a mutatók a felemásnak tűnő kínai makroadatok közzététele után.
2017. 10. 19. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen nyithatnak a főbb európai piacok

Vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2017. 10. 19. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen mozgott a forint ma reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel: az euróhoz képest kissé gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben enyhén erősödött.
2017. 10. 19. 08:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Merre megy az EUR/HUF árfolyama? Elemzés

Az elmúlt közel 2 hétben jelentősen, mintegy 5 forintot erősödött az euró a forinttal szemben. Ennek elsődleges oka azonban szerintünk mindössze a profitrealizálás, nem pedig a fundamentumokban bekövetkezett változás. Ugyanis azok a befektetők, akiknek sikerült a szeptemberi emelkedő trendet meglovagolniuk, szép nyereségre tehettek szert mindössze néhány hét alatt, melyet most igyekeznek realizálni. Az emelkedő trend eltörésével pedig felerősödtek ezek a profitrealizálási törekvések.
2017. 10. 19. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben szerda kora este a reggeli értékekhez képest.
2017. 10. 18. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 171,99 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 39 081,77 ponton zárt szerdán.
2017. 10. 18. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak a nyugat-európai piacok

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán.
2017. 10. 18. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kevés elmozdulást vár az elemző a Budapesti Értéktőzsdén

Kevés elmozdulásra számít szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő.
2017. 10. 18. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A prémium kategóriába kerülnek a Masterplast részvényei

Október 18-ától a prémium kategóriába sorolják át a Masterplast Nyrt. jelenleg standard kategóriában lévő törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatójának a tőzsde honlapján kedden közzétett határozata szerint.
2017. 10. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás