Lovasruházati cég nyerte a vállalkozók versenyét

Minden eddiginél szorosabb volt a Junior Expo vállalkozói versenye- hangoztatták az öttagú zsűri tagjai a rendezvény péntek esti díjátadó vacsoráján. Az első helyezettnek járó serleget Alekszi Viktória, a Cavalliera lovasruházati cég alapító-vezetője vehette át, de a második helyet is egy ruhákkal foglalkozó hölgy szerezte meg, Csillag Zsuzsanna a kötött ruhákra specializálódott SÜEL tulajdonos-tervezője. A harmadik egy orvos-technológiai innovációt is Egerbe hozó cég, a Tech- Medical lett. Torda Tibor az expón mutatta be a saját kisgyermeke ihlette csecsemőmozgató rendszert - olvasható a Junior Expo sajtóközleményében.

Lovasruházati cég nyerte a vállalkozók versenyét

A díjátadó gálán köszöntötte a fiatal vállalkozókat a tavalyi győztes, Fejérdy Zsófia is, aki beszámolt az elmúlt egy év fejlődéséről, történéseiről. A baba-mama marketinggel foglalkozó cég, a PromoBox vezetője Kínába látogathatott el a 2013-as Junior Expo nyerteseként, de –mint mondta- az elismerés felelősséget is helyezett a vállára. „Úgy éreztem, fejlődnünk kell, mert ez a díj kötelez! A Junior Expo ihlette azt a mobil applikációt, amivel az édesanyák a gyermekük fejlődését tudják majd nyomon követni a fogantatástól egészen a kicsi egyéves koráig”- fogalmazott Fejérdy Zsófia, aki idén már zsűritagként értékelte vállalkozótársait.

 

A színvonalat dicsérte a zsűri többi tagja, Kovács Piroska (Kárpátok Régió Üzleti Hálózat) Honfi Gábor (Szuperinfo), Szőke István (Agria Park) és Tietze Károly (vállalkozó) is. Mivel a zsűri összetétele technikai okok miatt még az utolsó napon is változott, feddhetetlenül megfelelő –bármiféle befolyásolás nélküli- döntés született.

 

Az első helyezettként Alekszi Viktória utazhat New Yorkba, cége a Cavalliera (Budapest). A díjlovaglóként ismert sportoló-üzletasszony cégének lovas öltözetei már 38 országban kaphatók magyar márkaként. A zsűritagok kiemelték Alekszi Viktória meggyőző fellépését és a cég folyamatos fejlődését, innovativitását.

Az ezüst kupát szintén egy divatban érdekelt üzletasszony, Csillag Zsuzsanna tervező érdemelte ki, ő Brüsszelbe nyert tanulmányutat. A SÜEL (Keszthely, Budapest) családi vállalkozásból indult ma egyre ismertebb kötött ruházati márka. A cégnél újraírták a kötött pulóver fogalmát, divatossá, egyedivé téve azt.

A hatvani Tech-Medical Kft. is dobogós lett, így Bécsbe utazhat. Az orvostechnikai cég saját innovációt mutatott be az expón. Torda Tibor alapító-ügyvezető kisgyermeke születésekor látta a kórházakban jelenleg működő kosaras szerkezetekkel történő csecsemőszállítást. Olyan rendszert talált ki, amivel biztonságosabbá és olcsóbbá teheti a kisbabák kórházi mozgatását.

A díjátadó gálán gazdára talált több különdíj is. Az elismeréseket a díjakat felajánló vállalkozások ítélték oda az általuk választott kiállítóknak. Érdekes, hogy a különdíjak egy részét is a szakmai díjazottak zsebelték be.

 

Az Agria Univeristas Egyesület Különdíját, a Bécsi tanulmányútra jogosító beszállókártyát vehette át a Basiliskus 3D (3D technológia) és a Lotus Romeo (lovasruházat).

 

A Szuperinfo hirdetési lehetőséget ajánlott fel Kis István bútorrestaurátornak és az egri Reklámpékség Kft.-nek.

 

Az Agria Park különdíját a szakmai 2. helyezett, Csillag Zsuzsanna (SÜEL kötött ruhák) vehette át.


A Koktél Magazin a győztes Cavalliera-t találta a legkiemelkedőbbnek, így Alekszi Viktória plusz egy média megjelenést begyűjtött az első díj mellé.

 

Az Agria Universitas Egyesület Kárpát-medencei Különdíját a Hancsik Falusi Turizmustól, Hancsik József vehette át. A családi vállalkozás Szlovéniában falusi turizmussal foglalkozik.

 

Szombaton, az expó záró ünnepségén adták át a Közönség-díjat. A rendezvény látogatói két napon keresztül szavazhattak az általuk legszínvonalasabbnak ítélt standra, vállalkozásra. A legtöbb voksot egy egri cég, a Lagadrimi Lakberendezés és Ajándék Szalon kapta, standjuknál –sok más érdekesség mellett- egy Herendi festőművésszel is lehetett találkozni, aki megmutatta a porcelánrajzolás titkát és a gyerekek kezét is szebbnél szebb mintákkal látta el (természetesen speciálisan erre a célra készült festékkel).

 

Dr. Horváth Ágnes, az expót szervező Agria Universitas Egyesület elnöke köszönetet mondott a kiállító vállalkozóknak a színvonalas megjelenésért és reményét fejezte ki arra, hogy a jövőben is visszalátogatnak Egerbe.

 

Idén a Kárpát-medence minden országából érkeztek 35 év alatti vállalkozók a hevesi megyeszékhelyre. Az V. Junior Expo sikeresen mutatta be a jövő gazdaságának alapját jelentő fiatal, kreatív és bátor vállalkozókat, akik találkozhattak a piaccal, üzleti és baráti kapcsolatokat köthettek és kötöttek. Az Agria Universitas Egyesület jövőben is követi a kiállítók eredményeit, 2015-ben pedig újra várja a fiatal vállalkozókat Egerbe!

Hozzászólások

A Richter felhúzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 87,88 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 40 475,09 ponton zárt hétfőn.
2019. 06. 24. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Családi autókedvezmény: itt vannak a legnépszerűbb modellek

Egy hét múlva, július 1-től igényelhetik a három- vagy többgyermekes családok a 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást. A JóAutók.hu 7 személyes családi autókat vizsgáló elemzéséből kiderül, hogy idén megötszöröződött az ilyen gépjárművekre irányuló keresések száma, a legnépszerűbb modellek dobogóján pedig a Peugeot 5008, a Citroen Berlingo, valamint a Mitsubishi Outlander állnak. Az elemzés szerint a 2,5 millió forintos támogatást sokan használják majd kategóriaváltásra, így az olcsóbb modellek mellett a 7-10 millió forintos szegmens is jelentős forgalomnövekedésre számíthat.
2019. 06. 24. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem kimaxolt szókincsre és tökéletes nyelvtanra, hanem bátor nyelvtudásra van szükség

Május 22-én írták az általános iskolák 6. és 8. osztályai a nyelvi kompetenciamérés feladatait. Évek óta látható tendencia, hogy sokkal jobb eredményeket érnek el a budapesti iskolások, mint a községi iskolákban tanulók. A hatodikosoknak A1-es, a nyolcadikosoknak A2-es szinten kell tudniuk az idegen nyelven – Funside School nyelviskola angol vezető tanárai úgy látják, hogy a fő probléma az, hogy a gyerekek tudása nem áll biztos alapokon, az idegen nyelvet egyszerű bemagolandó tantárgynak tartják, ahelyett hogy eszköznek tekintenék a világ megismeréséhez. Ez a szemléletváltás nagyot javítana az eredményeken.
2019. 06. 24. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.
2019. 06. 24. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Stabil jövőképpel bír a hazai nagyvállalati szektor

Óvatos optimizmus és stabilitás jellemzi a hazai nagyvállalatok idei évi kilátásait – jelzi a K&H nagyvállalati növekedési index első negyedéves eredménye. A legnagyobb hazai cégek egyéves várakozásait jelző mutató mindössze 1 ponttal csökkent, így jelenleg 7 ponton áll. A cégek elsősorban saját helyzetükkel bizakodók, hiszen a beruházási szándék és az árbevétel-növekedés várt mértéke is emelkedett, miközben a makrogazdasági környezetet kissé negatívan látják.
2019. 06. 24. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőteljes növekedést remél a Magyar Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. erős évre számít az idén is, a piaci igényekre reagálva 185 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban, megemelve az eredeti, 179 ezer darabos gyártási tervet - mondta Josinobu Abe vezérigazgató hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.
2019. 06. 24. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyit fizetünk a görögdinnye kilójáért - egy ábrán mutatjuk

A görögdinnye piaci átlagára, 2000-2017
2019. 06. 24. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mélyen zsebbe kell nyúlni a nyaralókért

A Velencei-tó és a Vértes körzetében nőtt leginkább a gazdát cserélt ingatlanok ára tavaly a kiemelt üdülőkörzetek közül – derült ki a TAKARÉK Index elemzéséből. A legdrágábban továbbra is a Balaton mellett vásárolhatunk ingatlant, ahol a nyaralók a kedvezőbb fekvés miatt átlagosan magasabb négyzetméteráron cseréltek gazdát, mint a lakóingatlanok. A nagy tavak közül a Tisza-tónál lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni. A Takarék Index elemzőinek prognózisa szerint egyes körzetekben a falusi csok is felfelé hajthatja a nyaralók árát.
2019. 06. 24. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Júliustól csökken a „szochó”, de nem tudni, ki jár jól vele

Már július 1-jétől csökken a szociális hozzájárulási adó, ám az évközi csökkentés fontos kérdéseket vethet fel a cafeteria juttatások esetében – hívta fel a figyelmet a MAZARS új elemzése. A két százalékpontos adócsökkentéssel a munkaadók mindenképp jól járnak, ám elképzelhető olyan eset is, hogy a munkavállalók is többet vihetnek haza. Ez azonban nagyban függ az adott cég szabályzataitól, és a munkavállalóval történő megegyezéstől.
2019. 06. 24. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: A rossz nemzetközi hangulat befolyásolhatja a mai kereskedést

A nemzetközi hangulat hatására negatívan indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2019. 06. 24. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is veszi magát a Pannergy

Saját részvény tranzakciókról adott tájékoztatást a tőzsdei társaság a BÉT hivatalos oldalán.
2019. 06. 24. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Romlottak az üzleti, javultak a fogyasztói várakozások

Júniusban, az áprilisi kétéves mélypont, majd a májusi javulás után 2017 kora nyári szintjére esett a GKI konjunktúraindexe. Az üzleti várakozások szinte egész évre jellemző romlása folytatódott, miként a fogyasztóiak javulása is - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
2019. 06. 24. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyire népszerű az autóbérlés Magyarországon?

A magyarok több mint fele csak autója meghibásodásakor bérelne autót, 26 százaléka pedig akkor, amikor járműve műszaki állapotát nem tartja megfelelőnek - derült ki a Budget Autókölcsönző megbízásából készült felmérésből.
2019. 06. 24. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így népszerűsítik a magyar meggyet

A magyar meggy népszerűsítésére ingyenes kóstoltatási akciót tart a jövő héten keddtől csütörtökig a Fruitmarketing Kft. a Balaton déli partján és Bács-Kiskun megye tíz városában, összesen 25 helyszínen.
2019. 06. 24. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Íme Magyarország Szépe

Nagypál Krisztina lett Magyarország Szépe 2019-ben, a showműsorral egybekötött verseny döntőjét élőben közvetítette vasárnap a Duna Televízió és a Duna World csatorna.
2019. 06. 24. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kisebb földrengés volt a Heves megyében

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengés volt a Heves megyei Tenk közelében vasárnap délután.
2019. 06. 23. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2019. 06. 23. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét melegszik az idő

A következő napokban kevesebb helyen várható csapadék. Sok lesz a napsütés és melegszik is az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik a kánikula - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2019. 06. 23. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megvásárolta a Gellért Szállót az Indotek Group

Ötcsillagos szállodaként újulhat meg néhány éven belül a Gellért Szálló, amelynek értékesítéséről néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels Group és az Indotek Group. A Gellért Hotel Budapest egyik legpatinásabb szállodája, de az ingatlan mostanra alaposan megérett a felújításra. Éppen ezért az épületet megvásárló Indotek Group teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben az eredeti külső megtartásával, azzal a céllal, hogy a szálloda az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatásokkal erősítse a minőségi turizmust Budapesten – közölték az ingatlanfejlesztő társaság képviselői.
2019. 06. 23. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.
2019. 06. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások: