Mit mutat a magyar részvénypiac?

Amilyen vonzók voltak tavaly a magyar részvények, idén annyira óvatosan kell velük bánni. A gyenge évkezdet után lemaradásban vagyunk régiós társainkhoz képest, és egyelőre a folytatás sem tűnik ideálisnak. A K&H Alapkezelő megmutatja, miért.

Mit mutat a magyar részvénypiac?

A magyar részvényekbe fektetőkel voltak kényeztetve az elmúlt két évben: a BUX index több mint 90%-ot emelkedett, és egyértelműen a legjobb hozamot nyújtóbefektetési eszközkategória volt. „Az idei első három hónap gyakorlatilag nulla emelkedésthozott, miközben a régió más részvénypiacai 10% körül, a feltörekvő piacok pedig 10% fölött emelkedtek. A hazai részvénypiac tehát jelentősen lemaradt a régiós és globális versenyben, nagy kérdés ezért, hogy visszatérhet-e, és ha igen, mikor a korábbi lendület. A várakozások optimisták, mi azonban inkább óvatosak vagyunk” – hívta fel a figyelmet Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

 

„Az emelkedő trend idei visszatérésére a külföldi elemzői várakozások szerint ugyan van esély, rövid távon azonban ennek két akadályát látjuk: egyrészt a BUX mintegy 95%-át kitevő hazai blue chipek (OTP, MOL, Richter, Telekom) igen óvatos éves profitvárakozásokat fogalmaztak meg  a negyedéves jelentésük után, ami nem kápráztatta el a befektetőket. Másrészt a magyar tőzsde egyik legfontosabb árazási mutatója, az árfolyam/várható eredmény ráta (P/E) 12,5 pontot ért el 2017elején, ami a magyar tőzsde vonatkozásában történelmileg igen magas értékeltséget mutat.Mivel a régióban éles verseny van a befektetőkért, így azok – értehető módon – az olcsóbb és/vagy jobb profitnövekedéssel bíró piacokra térnek át” – mondta el Kovács Mátyás. Ez alapján rövid távon nem tartjuk vonzónak a hazai részvénypiacot. A pozitív fordulathoz tartósan optimista hangulatra és a hazai blue chipek részéről új növekedési sztorira van szükség” – tette hozzá a szakember.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!

Hozzászólások

Egyre több az okos OTP-automata

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma, a bank intelligens ATM-jeibe a múlt hónapban majdnem két és félszer annyi befizetés érkezett, mint júliusban.
2017. 11. 17. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Javított a MOL besorolásán a Standard and Poors

A Mol Nyrt. hosszú távú hitelminősítését stabil kilátással, "BBB mínusz" besorolásra javította a Standard & Poor's (S&P) - tette közzé a társaság szerdán a BÉT honlapján.
2017. 11. 16. 07:50
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP Bank lett az év bankja

Az OTP Bank lett az év bankja a Mastercard - Év bankja 2017 versenyén, az Év bankára címet idén Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke nyerte el.
2017. 11. 15. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Zsinórban ötödik alkalommal az OTP a legjobb privát banki szolgáltató Magyarországon

A The Banker magazin szakértői részletesen elemezték a hazai szolgáltatók teljesítményét. Értékelték az innovativitást, a termékkört, de a tanácsadók felkészültségét is. Az OTP Bank a privát banki területen is piacvezető, hiszen 22 ezer kiemelt ügyfél vagyonát kezelik, de az év végéig tovább növekedhet az amúgy sem csekély, 34 százalékos piacrészük.
2017. 11. 15. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új rekordév felé tart az OTP SZÉP kártya

Az őszi időszak szabadnapjai idén is jelentősen felpörgették az OTP SZÉP kártyák forgalmát. A május elsejei, a húsvéti és az október 23-i hosszúhétvégék során, valamint az őszi szünetben összesen csaknem 4.5 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok. Az OTP Bank várakozásai szerint a SZÉP kártya a téli szünidőben ismét a családok pihenésének fontos része lehet.
2017. 11. 14. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

79,3 milliárd forint adózott nyereséget ért el az OTP

Az OTP Bankcsoport 79,329 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, 2 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, és 14 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a bankcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentésében.
2017. 11. 10. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen lesz várhatóan az OTP pénteki jelentése?

Ismét erős negyedéves eredményről számolhat be az OTP, a bank harmadik negyedéves gyorsjelentése november 10-én hajnalban jelenik meg.
2017. 11. 09. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Új pénzügyi igazgató a MOL Magyarországnál

Dr. Székely Ákos tölti be a MOL Magyarország pénzügyi igazgatói pozícióját 2017. november 1-étől. A pozíciót korábban Marton Zsombor töltötte be, aki jelenleg, október 1-jei kinevezése óta a társaság Kutatás-Termelés üzletág igazgatójaként folytatta karrierjét.
2017. 11. 03. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nemzetközi programot indít startup cégeknek az OTP

Az OTP Bank a jövőben nagy hangsúlyt helyez a digitalizációra, ennek támogatására a bank a közeljövőben intenzív nemzetközi programot indít startupok, fintech vállalkozások számára - jelentette be pénteken Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója a pénzintézet sajtóbeszélgetésén.
2017. 11. 03. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP SZÉP kártya: Ne hagyja kimerülni munkatársait!

Az OTP Bank online kampánnyal hívja fel munkáltató partnerei figyelmét a SZÉP kártyák cseréjére. A kártyákon lévő összeg a lejáratot követően is rendelkezésre áll, a cserekártya aktiválásáig azonban a régi kártyákkal nem tudnak a munkavállalók fizetni. Az új kártyák megrendelése a munkáltatók feladata.
2017. 10. 20. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Javította az OTP Bank forintbetéti besorolásait a Moody's

Javította az OTP Bank forintbetéti besorolásait a Moody's Investors Service, elsősorban a pénzintézet eszközminőségének és nyereségességének javulásával, valamint a megfelelő tőkehelyzettel és a jó finanszírozási profillal indokolva a döntést.
2017. 10. 20. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP Bank 7-8 százalékos piaci részesedés megszerzésére törekszik Romániában

Az OTP Bank Romániában 7-8 százalékos piaci részesedés megszerzésére törekszik - jelentette ki Csányi Sándor, az OTP csoport elnök-vezérigazgatója csütörtökön Bukarestben.
2017. 10. 05. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mit kell nézniük most az OTP részvényeseknek?

A vártnál jobban teljesített az amerikai magánszektor a munkaerőpiacot illetőe, de a részvénypiac ennek ellenére tovább tudott emelkedni.
2017. 10. 05. 08:10
Megosztás:
Hozzászólások:

Mire figyeljenek az OTP részvény befektetői?

A tegnapi langyosabb mozgás után ma már felpöröghetnek az események. délután ugyanis érkezik az amerikai ADP munkaerő-piaci jelentés.
2017. 10. 04. 07:02
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény - Meddig bírja 10.000 Ft fölött?

Az előző héten 10 195 forinton zárt a bankpapír és némileg mérsékelt buktával zárta a pénteket. Problémás lehet az európai börze indulása ma, mivel a német voksok Angela Merkel és szövetségeseinek népszerűségromlásáról árulkodnak.
2017. 09. 25. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény - Jól érzi magát, de meddig?

Érdekes időszak előtt állunk, a nemzetközi színtér nehezen hisz abban, hogy az amerikai monetáris politika tovább szigorodna.
2017. 09. 19. 08:52
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény - észak vagy dél?

Pénteken majdnem elérte a forgalom a 7 milliárd forintot a magyar bankpapírnál, az árfolyam azonban több mint 1%-ot esett.
2017. 09. 18. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kitört a MOL részvénye - mire figyeljünk?

Kitört tegnap a MOL és annak ellenére, hogy jól alakulnak az inflációs mutatók eddig, a részvények tartják a pozícióikat egészen magasan.
2017. 09. 13. 08:31
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP Bank a határ menti regionális gazdasági kapcsolatokért

Nemzetgazdasági szinten is jelentős az az exportpotenciál, amelyet a hazai kis, közepes és nagy agrárvállalkozások hordoznak magukban, és amelynek elsődleges célpiacai a környező országok lehetnek. A sikeres külkereskedelemhez azonban az agrárvállalkozásoknak három fő kihívásnak kell megfelelniük: a célpiacok beható ismerete, kiterjedt kapcsolatrendszer, valamint stabil pénzügyi háttér a szükséges fejlesztésekhez. Ezeket az igényeket látva az OTP Bank OTP Agrár – Határ Menti Üzleti Fórum címmel új rendezvénysorozatot indított hazai és külföldi agrárvállalkozások számára.
2017. 09. 08. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom részvény - meddig bírja a medvék támadását?

Tegnap még sikerrel verte vissza a medvék támadását a Magyar Telekom árfolyama, ám a 200 napos mozgóátlag továbbra is szilaj ellenállásként magasodik előttünk, többször megfogva az emelkedési kísérleteket.
2017. 09. 08. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás