Nemzetközi fejlesztőközpontot épít a LogMeIn Budapesten

Három év alatt négyszeresére növelte árbevételét és alkalmazottainak számát a magyar gyökerű, mára globális IT vállalattá fejlődött LogMeIn, amely idén ünnepli 15. születésnapját. Noha az értékesítési és marketing tevékenysége egyértelműen a tengerentúlon intenzívebb, a cég még mindig a budapesti irodát tekinti legfontosabb fejlesztőközpontjának. Az Andrássy úti irodában jelentős létszámbővítést terveznek, amelyet négy kontinens bevonásával szeretnének megvalósítani.

Nemzetközi fejlesztőközpontot épít a LogMeIn Budapesten

A kétezres évek elején Anka Márton és Michael Simon által alapított garázscég fennállásának első 15 éve nemzetközi szinten is ritka fejlődési pályát mutat, árbevétele már 2015-ben átlépte a negyed milliárd dollárt. Az utóbbi három év piaci felvásárlásai a világ 10 legmagasabban jegyzett SaaS (software-as-a-service) vállalata közé emelték a céget, 2017-es pénzügyi évének árbevétele megközelítette az 1 milliárd dollárt. A Nasdaq-on jegyzett papírok árfolyama alapján a LogMeIn összértéke tavaly ősszel olyan regionális óriásokat közelített meg, mint a MOL (előbbié részvényárfolyamtól függően 6 milliárd dollár, utóbbié kb. 11 milliárd dollár). „Az összeolvadások és felvásárlások mellett a kulcs a folyamatos innováció és a különböző technológiákban rejlő szinergiák kihasználása, valamint a tehetségek bevonzása és megtartása volt” – emelte ki Pálfy Sándor, a cég Identity and Access Management üzletágának technológiai vezetője.

A LogMeIn jelenleg négy kontinensen, huszonnyolc irodában, 3500 embert foglalkoztat, akiknek meghatározó része fejlesztő. A nemzetközi nagyvállalattá válás és a gyors növekedés szükséges velejárója a folyamatos toborzás, amit a 400 fős magyar operáció esetében az iparág által gyakran említett szakemberhiány is nehezít. Ennek ellenére a jelentős bővülés nem kivitelezhetetlen cél, főleg, ha a keresés a hazai informatikusok mellett más országok mobilis IT szakembereire is kiterjed. „A budapesti csapat gerincét a hazai egyetemeken végzett fejlesztők adják, akik biztosítják az innovatív, agilis kultúrát és a kiemelkedő minőségű mérnöki szakértelmet a mindennapi munkához. Ebben a keretrendszerben szeretnénk elhelyezni minél több európai, vagy akár más kontinensről érkező kollégát is” – fejtette ki a cég elképzeléseit Láng András, a magyar fejlesztőközpont vezetője, a budapesti iroda ügyvezetője.

A személyes digitális tér bővülése, az online eszközök térnyerése és használata otthon és a munkahelyünkön egyre több kihívás elé állítja a LogMeInhez hasonló cégek mérnökeit. Míg a jelszókezelés területén egyre több fiók belépési adatait tárolják, az ügyfélszolgálati alkalmazások esetében több százmillió felhasználói interakcióval találkoznak évente. A nagy mennyiségű adat és visszajelzés lehetővé teszi, hogy ne csak a megszokott módon kezeljék az igényeket, hanem megelőzzék és formálják azokat. Az ilyen előrelátás technológiai kreativitást igényel, amit leghatékonyabban az újfajta gondolkodásmód hozhat be egy szervezet életébe.

„A szoftveres iparágakban kiemelten fontos a diverzitás. Magyarországon a legjobb mérnökök ugyanazokon az egyetemeken, ugyanazt a tantervet, ugyanazoktól az oktatóktól hallgatva diplomáznak le. Ez a szisztéma évtizedek óta működik, de egy ilyen gyorsan fejlődő szektorban szükség van az eltérő gondolkodásmódra is, amit mi többek között a más nyelvi és kulturális környezettel rendelkező országokból szeretnénk behozni a hazai operáció életébe. Ugyanez igaz a nemek arányára is: szeretnénk kiegyenlítettebbé tenni a cég összetételét, és például informatikus, UX-es női munkatársakkal erősíteni csapatunkat” – magyarázza filozófiájuk hátterét Láng András. A LogMeIn világszerte keresi a magyar fejlesztőközpont új munkatársait: az utóbbi évben többek között Mexikóból, Indiából, Oroszországból, Portugáliából is érkezett új munkatárs a budapesti irodába. A tendencia pedig a tervek szerint nem áll meg, hiszen a cég 10 százalék feletti éves munkatársi bővítést tervez itthon.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Rádiós döntések a Médiatanács e heti ülésén

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és a Veszprém 90,6 MHz rádiós frekvenciák pályázatain, hiánypótlásokat kért a Sopron 94,1 MHz-re benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálata keretében, és véglegesítette a Kecel 99,6 MHz hasznosításra kiírt rádiós frekvencia pályázati felhívását. A testület egy bírságot is kiszabott rádiós műsorrendi eltérések miatt.
2018. 07. 21. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tesla kamionokat tesztelhet a Waberer’s

Stratégiai innovációs együttműködésről tárgyaltak a Waberer’s vezetői az Egyesült Államokban. A vállalat képviselői a Tesla központjában az elektromos kamionok teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről, az Amazonnál a partneri kapcsolat mélyítéséről egyeztettek, valamint a DAF anyavállalatánál, a PACCAR cégcsoportnál is tárgyalásokat folytattak.
2018. 07. 21. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekord amivel nem fog büszkélkedni a Google

Rekordnak számító 5 milliárd dolláros bírsággal sújtotta az európai versenyfelügyelet az Alphabet-et (Google) a versenyszabályok megsértése miatt.
2018. 07. 21. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiugró siker a kártyás fizetés a balatoni hajókon

A Mastercard adatai szerint egy év alatt 47 százalékkal növekedett a kártyás fizetési tranzakciók száma a balatoni hajókon. A kiemelt hajózási időszakban (május-szeptember) a hajók fedélzetén, illetve a jegypénztárakban az utasok összesen 57 százalékkal költöttek többet bankkártyával, mint az előző év azonos időszakában.
2018. 07. 21. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább erősíti digitális auditszolgáltatásait az EY

Partneri kinevezést kapott az EY könyvvizsgálati szolgáltatások területének vezető munkatársa, Kujbus Attila. A szakember évtizedes tapasztalattal rendelkezik meghatározó multinacionális cégek és középvállalatok könyvvizsgálatában, az EY-nál régiós szinten is jelentős szerepet tölt be a legújabb adatelemzésen alapuló eljárások fejlesztésében és gyakorlati bevezetésében. Célja, hogy tovább erősítse a szervezet digitális auditszolgáltatásait, ezzel hosszú távon garantálva a kiemelkedő munkát.
2018. 07. 21. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb üzletágat választhat le a Fiat

A Reuters értesülései szerint a Fiatnál elkezdtek a Magneti Marelli márka leválasztásán dolgozni.
2018. 07. 21. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon - közölték a szervezők az MTI-vel.
2018. 07. 20. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jó eredmény, de visszavágott kilátás az Alcoa-nál

A társaság a második negyedévben 3,6 milliárd dolláros árbevételt és 1,52 dolláros egy részvényre jutó korrigált eredményt ért el.
2018. 07. 20. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kevesebbet kockáztatott mégis többet nyert a Morgan Stanley a második negyedévben

A bank profitja 43%-kal emelkedett és 1,3 dolláros EPS-t ért el, ami felülmúlta az 1,11 dolláros piaci várakozást.
2018. 07. 20. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Profit warning az eBay-től

Az erős verseny miatt csökkentette 2018-as eredményvárakozását az eBay.
2018. 07. 20. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ideiglenes vezérigazgató a Thyssenkruppnál

Guido Kerkhoff veszi át a vezérigazgatói teendőket átmenetileg, a múlt héten hirtelen lemondott Heinrich Heisinger helyett.
2018. 07. 20. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ma zárja nyári munkáját a parlament

Az Országgyűlés ma a jövő évi költségvetés elfogadásával zárja nyári rendkívüli ülésszakát. A képviselők emellett új jogszabályokat alkothatnak a gyülekezési jogról és a magánélet védelméről, valamint a szabálysértési törvénybe emelhetik az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalmát.
2018. 07. 20. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 8 millió embert semmilyen balesetbiztosítás nem véd Magyarországon

Míg egyes nyugat-európai országokban az emberek több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen balesetbiztosítással, Magyarországon ez az arány mindössze 10-20 százalék közé tehető. 2017-ben 617 ezer önálló balesetbiztosítást tartottak nyilván, ezt egészítik ki kisebb nagyobb fedezetekkel az egyéb biztosítások (lakás-, gépjármű) kiegészítő balesetbiztosítási elemei.
2018. 07. 20. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Milyen lesz a pénteki kereskedés?

Iránykereséssel indulhat a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2018. 07. 20. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Comcast lemond a Fox média-portfoliójának felvásárlásáról

A Comcast globális telekommunikációs vállalat bejelentette, hogy lemond a 21th Century Fox médiaportfoliójáról és kizárólag az európai televíziós óriás, a Sky felvásárlására összpontosít.
2018. 07. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország szén-dioxid kibocsátása - egy ábrán

ezer tonna, bruttó
2018. 07. 20. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kocatelepet és látogatóközpontot adtak át Somogyban

Kocatelepet, illetve egy oktató- és látogatóközpontot adtak át csütörtökön Somogy megyében, a somogyszobi Nagybaráti-pusztán tartott ünnepségen Nagy István agrárminiszter egyebek mellett a versenyképesség növelésének szükségességéről beszélt.
2018. 07. 20. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Orbán Viktor: Tovább erősítjük Magyarország és Izrael barátságát

A jövőben is tovább erősítjük Magyarország és Izrael barátságát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Jeruzsálemben.
2018. 07. 20. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétvégén ismét változékony időnk lesz

A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2018. 07. 19. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak az európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2018. 07. 19. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás