Nemzetközi fejlesztőközpontot épít a LogMeIn Budapesten

Három év alatt négyszeresére növelte árbevételét és alkalmazottainak számát a magyar gyökerű, mára globális IT vállalattá fejlődött LogMeIn, amely idén ünnepli 15. születésnapját. Noha az értékesítési és marketing tevékenysége egyértelműen a tengerentúlon intenzívebb, a cég még mindig a budapesti irodát tekinti legfontosabb fejlesztőközpontjának. Az Andrássy úti irodában jelentős létszámbővítést terveznek, amelyet négy kontinens bevonásával szeretnének megvalósítani.

Nemzetközi fejlesztőközpontot épít a LogMeIn Budapesten

A kétezres évek elején Anka Márton és Michael Simon által alapított garázscég fennállásának első 15 éve nemzetközi szinten is ritka fejlődési pályát mutat, árbevétele már 2015-ben átlépte a negyed milliárd dollárt. Az utóbbi három év piaci felvásárlásai a világ 10 legmagasabban jegyzett SaaS (software-as-a-service) vállalata közé emelték a céget, 2017-es pénzügyi évének árbevétele megközelítette az 1 milliárd dollárt. A Nasdaq-on jegyzett papírok árfolyama alapján a LogMeIn összértéke tavaly ősszel olyan regionális óriásokat közelített meg, mint a MOL (előbbié részvényárfolyamtól függően 6 milliárd dollár, utóbbié kb. 11 milliárd dollár). „Az összeolvadások és felvásárlások mellett a kulcs a folyamatos innováció és a különböző technológiákban rejlő szinergiák kihasználása, valamint a tehetségek bevonzása és megtartása volt” – emelte ki Pálfy Sándor, a cég Identity and Access Management üzletágának technológiai vezetője.

A LogMeIn jelenleg négy kontinensen, huszonnyolc irodában, 3500 embert foglalkoztat, akiknek meghatározó része fejlesztő. A nemzetközi nagyvállalattá válás és a gyors növekedés szükséges velejárója a folyamatos toborzás, amit a 400 fős magyar operáció esetében az iparág által gyakran említett szakemberhiány is nehezít. Ennek ellenére a jelentős bővülés nem kivitelezhetetlen cél, főleg, ha a keresés a hazai informatikusok mellett más országok mobilis IT szakembereire is kiterjed. „A budapesti csapat gerincét a hazai egyetemeken végzett fejlesztők adják, akik biztosítják az innovatív, agilis kultúrát és a kiemelkedő minőségű mérnöki szakértelmet a mindennapi munkához. Ebben a keretrendszerben szeretnénk elhelyezni minél több európai, vagy akár más kontinensről érkező kollégát is” – fejtette ki a cég elképzeléseit Láng András, a magyar fejlesztőközpont vezetője, a budapesti iroda ügyvezetője.

A személyes digitális tér bővülése, az online eszközök térnyerése és használata otthon és a munkahelyünkön egyre több kihívás elé állítja a LogMeInhez hasonló cégek mérnökeit. Míg a jelszókezelés területén egyre több fiók belépési adatait tárolják, az ügyfélszolgálati alkalmazások esetében több százmillió felhasználói interakcióval találkoznak évente. A nagy mennyiségű adat és visszajelzés lehetővé teszi, hogy ne csak a megszokott módon kezeljék az igényeket, hanem megelőzzék és formálják azokat. Az ilyen előrelátás technológiai kreativitást igényel, amit leghatékonyabban az újfajta gondolkodásmód hozhat be egy szervezet életébe.

„A szoftveres iparágakban kiemelten fontos a diverzitás. Magyarországon a legjobb mérnökök ugyanazokon az egyetemeken, ugyanazt a tantervet, ugyanazoktól az oktatóktól hallgatva diplomáznak le. Ez a szisztéma évtizedek óta működik, de egy ilyen gyorsan fejlődő szektorban szükség van az eltérő gondolkodásmódra is, amit mi többek között a más nyelvi és kulturális környezettel rendelkező országokból szeretnénk behozni a hazai operáció életébe. Ugyanez igaz a nemek arányára is: szeretnénk kiegyenlítettebbé tenni a cég összetételét, és például informatikus, UX-es női munkatársakkal erősíteni csapatunkat” – magyarázza filozófiájuk hátterét Láng András. A LogMeIn világszerte keresi a magyar fejlesztőközpont új munkatársait: az utóbbi évben többek között Mexikóból, Indiából, Oroszországból, Portugáliából is érkezett új munkatárs a budapesti irodába. A tendencia pedig a tervek szerint nem áll meg, hiszen a cég 10 százalék feletti éves munkatársi bővítést tervez itthon.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Jelentős árbevétel növekedésre számítt a miskolci FUX Zrt.

Jelentős árbevétel növekedéssel számol idén a miskolci FUX Zrt., a szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott társaság a tavalyi 13 milliárd forint után az idén 15 milliárd forintot meghaladó bevételt tervez - hangzott el pénteken a cégnél egy rendezvényen.
2019. 02. 23. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Wizz Air reakció az olasz versenyhivatal határozatára

„A Wizz Air megerősíti, hogy megkapta az olasz versenyhatóság a légitársaság poggyászszabályzatával kapcsolatos döntését. Wizz Air nem ért egyet a versenyhatóság határozatával és indítványozni fogja annak bírósági felülvizsgálatát, ahogyan azt sikeresen tette korábban is, amely során az olasz bíróság felfüggesztette a versenyhatóság októberi ideiglenes intézkedését, ami megtiltotta Wizz Air jelen poggyászszabályzatának alkalmazását.
2019. 02. 23. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Európában is egyedülálló drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán február 14-én elindították az Ipari UAV (Unmanned Aerial Vehicle - pilóta nélküli légi jármű) kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat, mellyel az Európai Unióban az elsők között az Óbudai Egyetem kezdi el felkészíteni hallgatóit valós, kreditpontot érő kurzuson a legmodernebb ipari technológiák elsajátítására.
2019. 02. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult Afrikából Zoltán, a fekete gólya

Újra érkeznek adatok Zoltánról, a GPS-jeladóval ellátott gemenci fekete gólyáról, amelyik már harmadik alkalommal teszi meg 13 ezer kilométeres útját Baja környéki fészke és a Közép-Afrikai Köztársaságban lévő telelőhelye között.
2019. 02. 23. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Büntetést kapott a Ryanair és a Wizz Air is

Az olasz versenyfelügyelettől a Ryanair 3 milliós, a Wizz Air pedig 1 millió eurós bírságot kapott.
2019. 02. 23. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings

Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar külső adósságpozíció gyors javulásával indokolva a lépést.
2019. 02. 23. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között

Június 7-étől közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között, a Shanghai Airlines gépei hetente háromszor közlekednek majd a két város között.
2019. 02. 23. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Díjat kapott a váci levéltár

Vác Város Levéltárának ítélte oda a 2018-as Év Levéltára díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete, az elismerést pénteken adták át a váci Madách Imre Művelődési Központban.
2019. 02. 23. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

Májusban két hétre lezárják a Keleti pályaudvart karbantartás miatt - közölte a MÁV pénteken Facebook-oldalán.
2019. 02. 23. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rájár a rúd a Kraft Heinzre

Csúnya esést mutattak tegnap piaczárás után a Kraft Heinz élelmiszeripari óriás részvényei, miután a vállalat negyedik negyedéves gyorsjelentése valóságos hidegzuhanyként szolgált.
2019. 02. 23. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2018-ban is a Játéknet lett az Ország Boltja

2018-ban is megrendezésre került a webáruházak legrangosabb megmérettetése, az Ország Boltja verseny. A résztvevők száma idén is rekordot döntött, ugyanis több mint 1400 webáruház indult, a Népszerűségi és Minőségi díjakért. A verseny iránti élénk érdeklődés többek közt arról is tanúskodik, hogy a webáruházak számára rendkívül fontos az a fajta vásárlói elismerés, amit az Árukereső.hu által szervezett Ország Boltja Verseny díjai képviselnek.
2019. 02. 22. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bérmegállapodás az esztergomi Suzukiban

A vállalat és az üzemi tanács megállapodása szerint 2019-ben 18 százalékkal emelik a termelésben dolgozók alapbérét - közölte az esztergomi járműgyártó pénteken este az MTI-vel.
2019. 02. 22. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új ügyvezető került a Reál Hungária élére

Zsigray József értékesítési igazgató tölti be májustól a Reál Hungária Élelmiszer Kft. cégvezetői posztját - tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken.
2019. 02. 22. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult a hazai részvénypiac forgalma

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,12 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 40 814,60 ponton zárt pénteken.
2019. 02. 22. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódik a börtönök fejlesztése

A kiskunhalasi börtön átadása csak a fejlesztések kezdete, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bővítése és modernizálása tovább folytatódik - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az új kiskunhalasi börtön átadásán pénteken.
2019. 02. 22. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejlesztik a balatoni kerékpáros turizmust

A balatoni kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére nyert 1,2 milliárd forintos projekt megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást 13 szakmai szervezet pénteken Balatonfüreden.
2019. 02. 22. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Károkat okoz az erős szél északkeleten

Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.
2019. 02. 22. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elfogadták Miskolc idei költségvetését

A miskolci közgyűlés pénteken 47,3 milliárdos főösszeggel elfogadta a város idei költségvetését; az előterjesztés 20 igen szavazatot kapott, öt tartózkodás mellett.
2019. 02. 22. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

AKKO Invest: folyamatban a vállalat átvilágítása és a stratégia kialakítása

Az AKKO Invest (korábbi nevén Plotinus) új Igazgatósága elkezdte a vállalat működésének átvizsgálását azt követően, hogy a társaság részvényesei a januári rendkívüli közgyűlésen megválasztották az új tagokat. Ennek alapján a következő hónapokban megtörténhet a nyitott ügyek lezárása, amivel párhuzamosan elkezdődött az új stratégia kidolgozása, valamint a részvényesi értéket növelő tranzakciók előkészítése és megvalósítása.
2019. 02. 22. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ingatlanpiaci tranzakciók 15-18%-át érintheti a változás

A Magyar Falu program keretében bejelentett falusi családi otthonteremtési kedvezmény a teljes hazai ingatlanpiaci tranzakciók 15-18%-át érintheti, és elsősorban a nagyvárosoktól távolabb eső településeken jelenthet segítséget az otthont keresőknek. A főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni a Duna House elemzése szerint.
2019. 02. 22. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás