NordTelekom: június 10-én jön a nyilvános részvényaukció

Június 10-én tartja nyilvános részvényaukcióját a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom telekommunikációs vállalat, miután a társaság igazgatósága úgy határozott, hogy külföldi növekedési terveinek megvalósításához maximum 200 millió forint összegű tőkeemelést hajt végre. A 16-20 forint közötti vételi ajánlatokat június 10-ig lehet jelezni bármelyik tőzsdetagsággal rendelkező banknál vagy befektetési szolgáltatónál - olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Az angol telekommunikációs piacra történő belépés és egy vezető lengyel szolgáltatóval kialakítandó együttműködés beindítása érdekében a NordTelekom Nyrt. tőkeemelésről és ahhoz kapcsolódó nyilvános részvényaukcióról határozott. A magyar tulajdonú telekommunikációs szolgáltató bővüléséből a magyar tőzsdén befektetők is kivehetik részüket, amennyiben a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett társaság június 10-i részvényaukcióján résztvesznek. A BÉT kereskedési rendszerében megvalósuló aukción a NordTelekom fő tulajdonosának maximum 13 millió részvényére lehet vételi ajánlatot tenni 16-20 forint közötti árfolyamon. Az aukcióra legkésőbb június 10-én, jövő hétfő délelőttig jelentkezhetnek a befektetők a BÉT részvényszekciójában tagsággal rendelkező bankoknál és befektetési szolgáltatóknál. 


A NordTelekom fő tulajdonosa a tranzakcióval együtt kötelezettséget vállalt arra, hogy az aukción értékesített mennyiségnek megfelelő darabszámú részvényt az értékesítés során kialakuló átlagárfolyamon lejegyez a NordTelekom zártkörű alaptőke-emelése keretében, valamint a tulajdonában maradó részvényekre két évre szóló elidegenítési tilalmat vállalva nem jelenik meg a részvények eladói oldalán, ezzel is mutatva elkötelezettségét a cég terveit illetően. A tőkeemelés célja a NordTelekom nemzetközi növekedési terveinek finanszírozása a hazai piaci jelenlét fenntartása mellett. A NordTelekom piackutatása a lengyel és az angol piacon tárt fel olyan üzleti irányokat, melyek jelentős mértékben támogathatják a cég bővülési terveit. 


A vállalat elsődleges célpiaca az Egyesült Királyság, ahol a statisztikák szerint – folyamatos bővülés mellett – kb. 250-300 ezer magyar munkavállaló és családja él. A NordTelekom telefon és internet szolgáltatóként jelenne meg angol piacon, magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal és kedvező magyar percdíjakkal elsősorban a negyedmilliós angliai magyar népességet megcélozva. 


A másik bővülési irányt Lengyelországban tárta fel a NordTelekom, ahol a társaság a varsói tőzsdére bevezetett, a VOIP szolgáltatások terén piacvezető lengyel szolgáltatóval, az Aiton Caldwell vállalattal tervez együttműködést. Az Aiton Caldwell a közelmúltbeli amerikai és romániai terjeszkedése után sikeres üzleti modelljével Magyarországon is szeretne megjelenni, amellyel kapcsolatban a NordTelekommal folytat tárgyalásokat. Az IP alapú telefonszolgáltatásoknál az opcionális többletszolgáltatásokon (beválasztó menü, call forward, hívásrögzítés stb.) lehet a legnagyobb jövedelmezőséget elérni, továbbá versenyelőnyt jelent a már kész, tesztelt szoftver felhasználása, valamint az, hogy nincs szükség jelentős szervezetfejlesztésre, mivel a NordTelekom jelenlegi ügyfélszolgálata, technikai stábja el tudja látni a feladatokat.

Hozzászólások

Így alakul a munkanélküliségi ráta

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma a munkanélküliségi ráta alakulása
2017. 10. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar hatóságoknak alá kell írniuk a CEU működését lehetővé tevő megállapodást

A magyar hatóságoknak a határidők meghosszabbítása helyett alá kell írniuk a Közép-európai Egyetem (CEU) működését lehetővé tevő, már letárgyalt megállapodást - emelte ki Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője, felszólítva az uniós tagállamok vezetőit, hogy csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozójukon gyakoroljanak nyomást az ügyben Orbán Viktor kormányfőre.
2017. 10. 20. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi alma terem Magyarországon

termésmennyiség, ezer tonna
2017. 10. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén 600 ezernél is több turista látogatja az Országházat

Idén várhatóan a 600 ezernél is több lesz az Országházat meglátogató turisták száma, közülük az orosz nyelvű idegenvezetést igénylőké minden bizonnyal meg fogja haladni a 20 ezret - jelentette ki Kövér László házelnök a magyar Parlamentet bemutató kiállítás megnyitóján a moszkvai Suszev Építészettörténeti Múzeumban.
2017. 10. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2018 márciusáig megújul a Vakok kertje

Október végéig elindul a Városliget táj- és kertépítészeti megújításának első üteme; a Liget Budapest projekt első lépcsőjében, 2018 márciusáig teljes egészében megújul Magyarország első, speciálisan a vakok és gyengénlátók pihenését és kikapcsolódását szolgáló, csaknem egyhektáros parkrészlete is.
2017. 10. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.
2017. 10. 20. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

23 milliárd forintos támogatást kaptak a baromfitartók

A Vidékfejlesztési program keretében 22,6 milliárd forinttal támogatta 207 baromfitartó telep korszerűsítését a Miniszterelnökség.
2017. 10. 19. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző kampány

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2017. 10. 19. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősíteni kell a hungarikumok médiamegjelenítését

A Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a Hungarikumok Klubjának idei harmadik rendezvényén Budapesten.
2017. 10. 19. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fontos kutatási területen nyert el nemzetközi csúcskonferenciát Budapest

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb, fúziós témájú mérnöki konferenciájának rendezési jogát - közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.
2017. 10. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen alakult a forint estére

Az euróval és a dollárral szemben kissé erősödött, a svájci frank ellenében enyhén gyengült a forint csütörtök estig a bankközi devizapiacon.
2017. 10. 19. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.
2017. 10. 19. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mol húzta pluszba a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,44 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 39 098,21 ponton zárt csütörtökön.
2017. 10. 19. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatmilliárd forintos beruházás, több mint száz új munkahely

Ma adta át új gyárát a világ egyik vezető globális orvostechnológiai vállalata, a BD (Becton, Dickinson and Company) Tatabányán, mely a hatmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően gyógyászati termékek előállításához szükséges kutatási reagensek gyártását kezdi meg. A 107 új munkahelyet teremtő hazai termékportfólió és gyártókapacitás bővítés a Becton Dickinson gyógyszeripari ügyfeleinek kiszolgálását segíti világszerte.
2017. 10. 19. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Zugló nem lehet vesztese a városligeti hétvégi fizetőparkolás eltörlésének

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén már döntés születhet arról, hogy hétvégén megszűnik a fizetőparkolás a Városligetnél. Zugló polgármestere mindent meg fog tenni azért, hogy ez a változás ne érintse hátrányosan a kerületet, hiszen a rendelet módosítása a Főváros és Zugló között két hónapja létrejött megállapodásra is hatással lesz.
2017. 10. 19. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A fizetések emelkedése új helyzetet hoz

Magyarország mellett az egész régióban jelentősen emelkednek a bérek, részben a munkaerőhiány miatt. Ugyanakkor nemzetközi példák is vannak, például Kína ma már sokkal drágább ország, mint a kétezres évek elején. A fizetések emelkedése az inflációt is felpörgetheti, emellett hozzájárulhat a gépek és robotok forradalmához is.
2017. 10. 19. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elmaradt a várttól az SAP eredménye

Az SAP ma reggel tette közzé harmadik negyedéves számait, ezzel Európában is megkezdődött a gyorsjelentések sora.
2017. 10. 19. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén 3,8 százalékos GDP-bővülés, 2,5 százalékos infláció

A Raiffeisen Bank elemzői az idén 3,8 százalékos GDP-bővülésre, és éves átlagban 2,5 százalékos inflációra számítanak - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet csütörtöki sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
2017. 10. 19. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi az átlagos nyugdíj Magyarországon

Az átlagos havi nyugdíj összege Magyarországon, 2000-2016 egy ellátottra jutó nominál összeg, nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők átlagos létszáma
2017. 10. 19. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bemutatták az első 5G kapcsolatot hazánkban

Az Ericsson és a Magyar Telekom bemutatta az első 5G kapcsolatot Magyarországon csütörtökön, az Ericsson Magyarország budapesti kutató fejlesztő központjában, a mobilhálózati kapcsolat másodpercenként 22 gigabites (Gbps) letöltési sebességet ért el.
2017. 10. 19. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás