Összehangolt támogatást biztosít a sporttörvény

Az állami sportigazgatás és a civil oldal közötti feladat- és hatáskörmegosztással az állami források elosztásának az elsődleges felelőse a sportért felelős államtitkárság lett - hangsúlyozta Szabó Tünde államtitkár előadásában, amelyet a SPORTJUS konferenciáján tartott.

Összehangolt támogatást biztosít a sporttörvény

 A Magyar Sportjogász Társaság "Good Governance, avagy a helyes irányítás a hazai sportéletben" címmel rendezett keddi tanácskozás a címben jelzett témát járta körül, a sporttörvény aktuális változásának hatásaira fókuszálva.  
    

"A sportbeli jó kormányzás alapelveit - a demokrácia, a nemek közötti egyensúly, az érintettek bevonása, az átláthatóság, az elszámoltathatóság, a szolidaritás, valamint a fékek és ellensúlyok - minden országban a sportszakma, a nemzeti kormányok és a sportszövetségek konszenzusa övezi - vezette fel a témát Szabó Tünde. - Ezek az elvek, célkitűzések visszaköszönnek a hazai sporttörvény ez évi módosításában is."
    Ez az átalakítás - folytatta - megteremti az egycsatornás finanszírozási rendszer alapjait, amely még tervezhetőbbé teszi és ez által szakmailag teljes körűen összehangolja az állami sport célú támogatások nyújtását.
    

"Az új rendszerben ugyanis az állam közvetlenül biztosít állami támogatást a szövetségi szintnek, így téve még rugalmasabbá, gyorsabbá a felhasználást" - mondta Szabó Tünde, kiemelve, hogy a jövőben még inkább előtérbe kerül az államtitkárság és a szövetségek közötti közvetlen kapcsolattartás, valamint megvalósulhat a közvetlenül államilag koordinált edzőképzési és foglalkoztatási rendszer is.
    

A sportért felelős államtitkár kitért a Magyar Olimpiai Bizottságot érintő változásokra, melyek eredményeként az élősport egyes nem olimpiai versenysportokat érintő, a fogyatékkal élők sportjáért, a szabadidősportért, valamint a diák- és hallgatói sportért felelős korábbi belső tagozatai közfeladatokat ellátó köztestületekként működnek tovább a 2017 januárjától felálló új struktúrában.
    

"Fontos kiemelni, hogy a sportért felelős államtitkárság a sporttörvény módosítását megelőzően egyeztetett valamennyi tagozat képviselőivel és vezetőivel, akik szintén megerősítették önállósodási szándékukat" - fogalmazott az államtitkár. Ismét leszögezte, hogy a magyar állam kiemelt területként tekint az utánpótlás-nevelés sportjára, ahol a szakmai munka feltételeit a sporttörvény módosításával, jövő év január elsejétől új szervezeti keretek között és feladat-ellátási rendben biztosítja. A terület szakmai irányítására új szervezeti egység, az utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárság alakult.
    

"Az új helyettes államtitkárság feladatai között szerepel az utánpótlás-programok koordinálása, melyek célja a sportági alapok szélesítése és minél több 6-14 év közötti gyermek bevonása a rendszeres testmozgásba egyesületi keretek között, így biztosítva széles utánpótlás-kiválasztási bázist a versenysport számára" - mondta.
    

Emlékeztetett, hogy a sport napjaink rendkívül dinamikusan fejlődő ágazata, amely az infrastruktúra-fejlesztések által munkahelyeket teremt, növeli a sportturizmus bevételeit, a nemzeti vagyont és nem utolsó sorban jótékonyan hat a népegészségügyi mutatókra is.
    

"A magyar kormány céljait, sporttal kapcsolatos stratégiai elképzeléseit, valamint a sporttársadalomban önszerveződően is megkezdődött munkát pedig nagyban segíteni fogja a módosított sporttörvény" - hangsúlyozta előadásában Szabó Tünde.

Hozzászólások

Trump elnök: új stratégia szükséges Iránnal kapcsolatban

Donald Trump amerikai elnök pénteki nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy új stratégia szükséges az Egyesült Államok Iránnal kapcsolatos politikájában.
2017. 10. 14. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vélhetően nem fegyveres beavatkozásra gondolhatott Trump Észak-Koreával kapcsolatban

Vélhetően nem a fegyveres beavatkozásra gondolhatott Donald Trump abban a Twitter-üzenetében, amelyben azt írta, hogy Észak-Koreával kapcsolatban csak egy megoldás létezhet - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Koreai Tanszékének vezetője hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.
2017. 10. 09. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Angela Merkel a liberálisokkal és a Zöldekkel lépne koalícióra

Kormányalakítási tárgyalásokat kezdeményez a liberális FDP-vel és a Zöldekkel a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség - jelentette be Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke a hétvégén.
2017. 10. 08. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megszületett a négypárti koalíciós megállapodás Hollandiában

Hosszú hónapok után sikerült megállapodásra jutniuk Hollandiában a koalícióalakításról tárgyaló pártoknak, és a jövő hét elején várhatóan hivatalosan is el fogják fogadni az egyezséget a jobboldali-liberális kormány létrehozásáról - jelentette be Mark Rutte kormányfő pénteken Hágában.
2017. 10. 07. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az olajpiac stabilizálásáról tárgyalt Putyin és a szaúdi király

A szíriai rendezés és az olajpiac stabilitása szerepelt Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodó csütörtöki, a moszkvai Kremlben folytatott tárgyalásainak középpontjában.
2017. 10. 05. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Észak-koreai válság - Trump időpocsékolásnak tartja a tárgyalásokkal való próbálkozást

Donald Trump amerikai elnök időpocsékolásnak tartja, hogy külügyminisztere megpróbál tárgyalni Észak-Koreával.
2017. 10. 02. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Lemondott Tom Price, a Trump-kormány egészségügyi minisztere

Lemondott Tom Price, a Trump-kormány egészségügyi minisztere - közölte a Fehér Ház pénteken.
2017. 10. 01. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ázsiai körútra megy Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök november 3-tól ázsiai körutat tesz, amelynek keretében Japánban, Dél-Koreában, Kínában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken tárgyal majd.
2017. 09. 29. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Most gratulált Trump Merkelnek

Donald Trump négy nappal a németországi parlamenti választások után, csütörtökön gratulált Angela Merkel kancellárnak győzelméhez, az amerikai elnök telefonon hívta fel a német vezetőt.
2017. 09. 29. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trump Puerto Ricóra látogat

Donald Trump amerikai elnök azt tervezi, hogy hamarosan a hurrikán sújtotta Puerto Ricóra látogat.
2017. 09. 26. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magán-emailt használt Trump veje és főtanácsadója hivatalos ügyekre

Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner magán-emailt használt egyes hivatalos ügyek bonyolítására a Fehér Házban. Az információt először a Politico című lap hozta nyilvánosságra vasárnap. Abbe Lowell, Kushner ügyvédje este megerősítette az értesülést.
2017. 09. 25. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Német választások - Az szavazott az AfD-re, aki félt a lecsúszástól

Kiszelly Zoltán politológus szerint a lecsúszástól való félelem miatt szavaztak sokan Németországban a jobbközép pártoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) pártra.
2017. 09. 25. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trump aláírta új határozatát

Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a fehér fajgyűlölőket elítélő határozatot, amelyet a kongresszus a héten egyhangúlag fogadott el.
2017. 09. 15. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Orbán Viktor a brit pénzügyminiszterrel tárgyalt

Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Philip Hammond brit pénzügyminiszter megbeszélésén, amelyről a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást az MTI-nek.
2017. 09. 15. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az MSZP ingyenessé tenné az első diploma megszerzését

Diplomát szerezni megéri, ezért a szocialisták kormányra kerülve ingyenessé tennék az első diploma megszerzését - mondta az ellenzéki párt választmányi elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2017. 09. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt az osztrák kancellár népszerűsége

A legtöbb osztrák választó még mindig a néppárti-szabadságpárti koalíciót részesíti előnyben, ugyanakkor növekedett a jelenlegi szociáldemokrata kancellár bizalmi indexe is - olvasható a Der Standard és a Profil című osztrák lapban hétfőn közölt felmérésekben.
2017. 09. 11. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Migráció ellenes tüntetésre készülnek Olaszországban

Saját megfogalmazása szerint hazafias menettel akar tiltakozni Soros György és a migránsokat Olaszországba szállító nem kormányzati szervezetek ellen az Új Erő (FN) olasz szélsőjobboldali csoportosulás Rómában október 28-án, amelyet Virginia Raggi római főpolgármester nem kívánatos tüntetésnek nevezett.
2017. 09. 08. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megalakulhat a kormány Koszovóban

Megalakulhat a kormány Koszovóban, miután a Behgjet Pacolli vezette Szövetség az Új Koszovóért (AKR) hétfőn kilépett az Isa Mustafa eddigi kormányfő vezette koalícióból, majd csatlakozott a júniusi választást megnyerő csoportosuláshoz - közölte honlapján a Koha Ditore című pristinai napilap.
2017. 09. 05. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trump valószínűleg megszünteti a bevándorlógyerekeket védő programot

Donald Trump amerikai elnök várhatóan megszünteti az úgynevezett DACA-programot, amely azokat a fiatalokat védelmezi, akiket illegális bevándorló szüleik kisgyermekként vittek az Egyesült Államokba.
2017. 09. 04. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új szintre lépett az atomfegyverkezés

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint "sikeresnek" mondható Észak-Korea vasárnapi robbantási kísérlete, és ez minőségileg egy új szintet jelent az atomfegyverkezés területén.
2017. 09. 03. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás