Projektre fel! Avagy mitől válhat versenyképessé egy fiatal ma a munkaerőpiacon?

Mi teheti a diákokat versenyképes munkaerővé a 21. században? Hol lehet a vállalati önkéntesség helye a magyar oktatási rendszerben? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a résztvevők a United Way Magyarország szeptember 11-én tartott, a szektorok közötti együttműködés elősegítését célzó workshopján.

Projektre fel! Avagy mitől válhat versenyképessé egy fiatal ma a munkaerőpiacon?

A vállalatok kapcsolódása kulcsfontosságú a versenyképes oktatási rendszer megteremtéséhez, ugyanis egyes készségek elsajátításához a nagyvállalatokon belüli szakemberek rendelkeznek mélyebb ismeretekkel és gyakorlati tapasztalattal, amelyek tökéletesen kiegészíthetik a fiatalok iskolában megszerzett komoly lexikális tudását és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sikeres, független és önfenntartó felnőtté válhassanak.


Ezt az igényt felismerve hívta életre a United Way Magyarország a „Vállalati önkéntesekkel a 21. századi oktatásért” című workshopját, elősegítve az oktatásért tenni akaró vállalati önkéntesek valamint az oktatás terén mutatkozó társadalmi szükségletek egymásra találását és összekapcsolódását. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy, ha a vállalatok támogatni akarnak egy jó ügyet, ma már egyre gyakrabban és változatosabban adnak alkalmat dolgozóiknak az önkéntességre is, amiben óriási jövőbeli potenciál rejlik. Nagyon sokat lehet tanulni egyben a diákoktól is, hiszen 1-1 projektmunka során új szemléletmódot visznek be a vállalatok életébe.


A rendezvény házigazdája, a GE Magyarország maga is elkötelezett a vállalati önkéntesség ösztönzése mellett, az ENSZ által is támogatott IMPACT 2030 kezdeményezés stratégiai partnereként.


„A vállalati önkéntesség, a tudásalapú pro bono munka a GE fő értékeinek részét képezi. Hiszünk a tudásmegosztásban, és abban is, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a GE, egymást kiegészítve jelentős mértékben képesek hozzájárulni a civil szervezetek, oktatási intézmények munkájához a különféle területeken.  Számos oktatási intézménnyel, egyetemmel és középiskolával működünk együtt. Önkénteseink olyan rendkívüli programokat indítanak és támogatnak, amelyek a következő generációnak segíthetnek abban, hogy többet tudjanak meg a digitális és az ipari technológiákról, illetve a jövő munkahelyeiről ” tudhattuk meg Joerg Bauer-től , a GE Magyarország elnökétől.


Szigeti Ádám az Óbudai Egyetem kancellárja segítségével pedig egy érdekes tanulmányt ismerhettünk meg, amit az Ernst & Young készített. A kutatásból az derült ki, hogy az első tanévben megszerzett tudás 50%-a elévül a harmadik év végére. Amely azt a szemléletmód változást is magában hordozza, hogy a technológiai tudásról a hangsúly egyre inkább áthelyeződik a kompetenciákon alapuló képességekre azaz, hogy ezt a tudást folyamatosan meg tudják –e újítani. „Véleményem szerint a három legfontosabb kompetencia, amit ma a munkáltatók elsődlegesen keresnek egy fiatalban: a kritikai gondolkodás, azaz hogy meg tudjon kérdőjelezni különböző dolgokat, a problémamegoldó képesség, és a kommunikációs képesség. E három képesség ötvözésével válhatnak igazán versenyképessé a diákok a munkaerőpiacon.”


A United Way Magyarország ügyvezető igazgatója, Adriány Kincső elmondta: „A United Way Magyarország elkötelezett az oktatás ügye mellett, sokféleképpen segítjük hozzá a gyerekeket és a fiatalokat – különös tekintettel a szociálisan hátrányos helyzetűeket – ahhoz, hogy minél jobb esélyekkel indulhassanak majd a jövőbeni munkaerőpiacon. A nemzetközi tapasztalataink azt mutatják, hogy a vállalati önkéntesek nagyon sokféleképpen tudják segíteni a diákokat a 21. századi készségek megszerzésében, Magyarországon ugyanakkor azt látjuk, hogy az ideálisnál nehézkesebben megy az önkéntesek tudásának becsatornázása. Ez a mai nap a tudástranszfer mellett arról is szólt, hogy ezt a folyamatot elősegítsük. A vállalati önkéntességben rejlő tudás hatalmas potenciált rejteget mindannyiunk számára és csak rajtunk múlik, hogy mennyit tudunk belőle az oktatás javára fordítani.”


Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?

Hozzászólások

Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg

Az egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a hazai szakképzési rendszer megújításában látja az egyik legkomolyabb lehetőséget a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit és az érintettek (munkaadók, munkavállalók, önkormányzati képviselők, a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetői) bevonásával közös megoldásokat találjon. A mostani alkalommal a fővárosban városában került sor a többoldalú egyeztetésre.
2017. 11. 10. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Most már egyre sűrűbben váltanak munkahelyet a szlovák munkavállalók

Emelkedik Szlovákiában azoknak a munkavállalóknak az aránya, akik egy éven belül már legalább egyszer munkahelyet cseréltek - derült ki a profesia.sk munkaközvetítő portál felméréséből, amelynek eredményeit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség ismertette csütörtökön.
2017. 11. 10. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A francia munkanélkülieknek nem kell a segély

A francia munkanélküliek 86 százaléka aktívan keres munkát és teljesíti a segélyért járó minden kötelezettségét - derül ki a francia munkaügyi hivatal ellenőrzéseiből, amelynek eredményét csütörtökön ismertette a Les Échos.
2017. 11. 10. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A munkaidő-nyilvántartás a munkaügyi ellenőrzések tipikus banánhéja

Tavaly a munkaügyi ellenőrzések során a munkaidővel és pihenőidővel kapcsolatos intézkedések száma megközelítette a 12 ezret. Ezen intézkedések 55 százaléka kifejezetten a munkaidő-nyilvántartásokhoz volt köthető. A jogszabályi előírások, illetve az ellenőrzési és ítélkezési gyakorlat esetleges eltérései számos esetben nehézséget okoznak a munkáltatóknak, melynek köszönhetően a munkaidő-nyilvántartás tipikus buktató az ellenőrzött munkáltatók számára. Olyannyira, hogy a BDO Magyarország szervezésében idén immár ötödik éve tartanak róla és a kapcsolódó munkaidő-szervezési kérdésekről szakmai konferenciát.
2017. 11. 09. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem eléggé rugalmas a munkaerőpiac

A munkaerőpiac rugalmasabbá tételét, ezen belül a közfoglalkoztatás átalakítását, a munkavállalók mobilitásának és a munkaerőpiac egyensúlyának javítását nevezte a legnagyobb kihívásnak Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán Debrecenben.
2017. 11. 08. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a munkanélküliség Spanyolországban

Októberben 1,67 százalékkal, mintegy 57 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma szeptemberhez viszonyítva Spanyolországban - közölte a spanyol munkaügyi minisztérium pénteken.
2017. 11. 04. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A HR ideje még nem járt le, de többet kell tennie a támogatási feladatok teljesítésénél

Az Oracle arra figyelmeztette a HR vezetőket a HR Tech World konferencián, hogy a jövőben a HR folyamatok előtérbe helyezése helyett a csapatok teljesítményére gyakorolt hatásukkal igyekezzenek fontosabb szerephez jutni.
2017. 10. 30. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Van megoldás a munkaerőhiányra

A legfrissebb adatok szerint 4,1 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta és a foglalkoztatási mutatók is javultak. Kedvező a közfoglalkoztatottak számának csökkenése, de szükség lenne képzési programokra a munkaerőhiány kezelésére.
2017. 10. 28. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a munkanélküliségi ráta

foglalkoztatottak száma, munkanélküliek száma a munkanélküliségi ráta alakulása
2017. 10. 27. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hamarosan indulnak a béremeléssel kapcsolatos tárgyalások a kereskedelmi áruházaknál

A jövő évi béremelés mértékéről szóló tárgyalások a napokban, illetve novemberben kezdődnek el a nagy kereskedelmi láncoknál, így a Tescónál, a Metrónál, a Sparnál és a Penny Marketnél is - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) leköszönő elnöke szerdán Budapesten, a szakszervezet kongresszusát követő sajtótájékoztatón.
2017. 10. 26. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

5,4 százalékos a munkanélküliség Zala megyében

Szeptember végén 5,4 százalékos volt a munkanélküliség Zala megyében, a kirendeltségek 6845 álláskeresőt tartottak nyilván - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya az MTI-t.
2017. 10. 25. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti munkavállalókra

Egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti munkavállalókra a magyar és az európai munkaerőpiacon, ez az elmúlt években tapasztalt tendencia adta a most zárult, Egészséges munkahelyet minden életkorban című kétéves kampány létjogosultságát, amelyet az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) koordinált - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2017. 10. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző dolgozók átlagos bruttó órabére

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére közel 7 ezer dolgozó béradatainak elemzése alapján, ez 17 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakában elért 734 forinthoz képest - közölte a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. az MTI-vel.
2017. 10. 22. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább csökkent az álláskeresők száma

A nyilvántartott álláskeresők száma 4,8 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 268 400 álláskereső szerepelt, közel 14 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
2017. 10. 19. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.
2017. 10. 19. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

5 tipp az ideális work-life balance megteremtéséhez

A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú kérdés, hiszen bármerre billen el a mérleg nyelve, sérülhet a közérzetünk, túlhajszolttá vagy motiválatlanná válhatunk, ami hosszú távon veszélybe sodorhatja a karrierünket, és testi-lelki egészségünket is. A Perfekt Zrt. szakértője szerint ezeket a tippeket érdemes megfogadni az ideális work-life balance megtalálásához.
2017. 10. 19. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

17 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 17 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 734 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban – bár gyorsul a bérnövekedés üteme – továbbra is lassan változnak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2016 harmadik negyedéve óta mindössze 4,7 százalékos bérnövekedést tapasztalt, ami érdemben nem lassítja az ebben a körben tapasztalt magas fluktuációs rátát.
2017. 10. 19. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nehezen veszik rá magukat a megtakarításra a munkavállalók

Egyhónapos pénzügyi edukációs kampányt indít az Aegon Magyarország az Aegon Pénzügyi Akadémia keretén belül. A kampányban érdekes, hasznos és játékos online tartalmakkal hívják fel a lakosság figyelmét a pénzügyi tudatosság, illetve az öngondoskodás fontosságára.
2017. 10. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Munkaerőpiaci megállapodást írt alá a Világbankkal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank washingtoni éves közgyűlésén. A projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresőknek személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-t.
2017. 10. 14. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Száz számra akad szerethető munkahely Magyarországon

Már több mint 200 cég jelentkezett a Szerethető Munkahelyek Díjra, amelynek célja feltérképezni azokat a magyarországi munkahelyeket, ahol valóban jó dolgozni. Az eddig regisztráltak közül a legtöbb szerethető cég az IT- és a szolgáltató-szektorból került ki. Még 11 napig, október 22-ig pályázhatnak a maximum 250 főt foglalkoztató hazai vállalkozások, a legjobbak pedig egy évig viselhetik majd a Szerethető Munkahely címet és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
2017. 10. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás