Rekorderedmények a Boehringernél

A kutatásra nagy hangsúlyt fektető Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat Bécsi Regionális Központja (RCV) nagyon sikeres 2016-os pénzügyi évre tekint vissza. A működési eredmény (nettó árbevétel, az egyéb működési bevételek és a mérlegben bekövetkezett változások) 8,9%-kal, 1.243,1 millió euróra emelkedett (ez 2015-ben 1.141,5 millió euró volt). Ez a szám magába foglalja a leányvállalatoktól befolyó bevételeket, beleértve a biofarmakológiai üzletág eladásait Bécsben. A vényköteles gyógyszerek, a vény nélkül kapható termékek és az állategészségügyi üzletág eladásaiból származó teljes árbevétel 8,1%-kal nőtt, 821,5 millió euróra (2015-ben 760,2 millió euró volt). Az alkalmazottak száma 2,0%-kal emelkedett, 3.470 főre (2015-ben ez 3.403 fő volt), beleértve 1.629 főt Ausztriában.

Rekorderedmények a Boehringernél

A fejlődés különösen kedvező volt a vényköteles gyógyszerek tekintetében, amely a cég legfőbb üzleti profilját jelenti, és ahol 9,6%-os növekedés volt megfigyelhető. A vény nélkül kapható termékek tekintetében 0,8%-os árbevétel növekedés realizálódott. Az állatgyógyászati üzletág nagyon jól teljesített a maga 8,9%-os erőteljes növekedésével. A biofarmakológiai bérgyártás szintén kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el.*

„Minden üzletágunk jól teljesített 2016-ban. Különösen a vényköteles termékek járultak hozzá jelentős mértékben a növekedésünkhöz. Kulcsfontosságú tényezők voltak az elmúlt években bevezetett új termékek, valamint a piacon már elismerést szerzett termékeink is" - mondta Philipp von Lattorff, a Boehringer Ingelheim RCV ügyvezető igazgatója. - „Várakozásaink szerint ez a pozitív tendencia folytatódni fog 2017-ben is.”

 

A növekedés mozgatórugói a vényköteles gyógyszerek

 

A fő üzleti profilt jelentő receptköteles gyógyszerekből származó bevételek a régióban 9,6%-kal, 641,7 millió euróra emelkedtek (2015-ben 585,4 millió euró volt). Lengyelország, Svájc, Csehország, Izrael és az Adriai-tenger melletti országok nagyon pozitív fejlődést mutattak, akárcsak Románia, Bulgária, Szlovákia és Magyarország.

A növekedés motorjai a cukorbetegség, a tüdőrák, az idiopátiás tüdőfibrózis és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére bevezetett új készítmények voltak. A fejlődés a már elismert gyógyszerek tekintetében is nagyon kedvezőnek bizonyult, mint például az orális antikoaguláns terápia és az iszkémiás stroke akut kezelésében alkalmazott készítmények.

 

Stabil tendencia a vény nélkül kapható termékek terén

 

A nehéz piaci körülmények ellenére a vény nélkül kapható készítmények üzletága is 0,8%-kal nőtt, 128,4 millió euróra (2015-ben 127,4 millió euró volt). „Különösen annak fényében jó hír ez, hogy üzleti stratégiai csere történt a Sanofival”- jegyezte meg von Lattorff. 2016 júniusában a Boehringer Ingelheim valamint a Sanofi bejelentették, hogy a Sanofi állategész-ségügyi üzletágát (Merial) elcserélték a Boehringer Ingelheim vény nélkül kapható készítmények üzletágára. A tranzakció 2017. január 1-én sikeresen lezárult.

 


Jó kilátások az állatgyógyászati készítmények terén

 

Az állategészségügyi üzletág 8,9%-kal növelte bevételeit az előző évhez képest, 51,5 millió euróra (2015-ben 47,3 millió euró volt). A legfontosabb termékek a régióban a sertés vakcinák, a fájdalom és gyulladáscsökkentésre használt gyógyszerek valamint a kutyák pangásos szívelégtelenségének kezelésére szolgáló készítmények voltak.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A Merial vállalatba történő integrálásával a világ jelenleg második legnagyobb piaci szereplője jött létre az állategészségügyi szektorban. „A kiegészítő termékportfolió, valamint a vakcinák és a parazitaellenes, illetve egyéb gyógyszerészeti szakterületek meglévő technológiai platformjainak egybevonásával az egyesített cég nagyon jól pozícionálta magát az ágazat fontos növekedési szegmenseiben”- mondta Hubert Papp, a Boehringer Ingelheim RCV Állategészségügyi Részlegének igazgatója, aki arra számít, hogy a Merial integrálása nagyjából megduplázza a bevételeket a régióban.

 

Nagy beruházások a biofarmakológiai gyártás bővítéséhez

 

Bécsi telephelyén a Boehringer Ingelheim saját kutatásai alapján fejleszti és gyártja biofarmakológiai készítményeit, valamint bérgyártásban gyártató ügyfeleinek termékeit. 2016-ban már megtörténtek az előkészületek egy új, nagyszabású biofarmakológiai gyártóüzem és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra létrehozásához, amelyben hatóanyagokat állítanak elő sejtkultúrák felhasználásával. A közel 700 millió eurós beruházással a Boehringer Ingelheim mintegy 500 új munkahelyet teremt Bécsben 2021-re.

 

„Miután egy nagyon sikeres évet zártunk 2016-ban - amelynek során kiterjesztettük piacvezető pozíciónkat a mikrobiális biofarmakológiai készítmények fejlesztése és gyártása területén 16%-os árbevétel növekedéssel -, arra koncentrálunk 2017-ben, hogy új, innovatív termékeket hozzunk létre és fejlesszünk, valamint az ipari gyártóüzem felépítésén dolgozunk a sejtkultúrás technológia létrehozásához" - nyilatkozta Christian Eckermann, a Biopharma Ausztria igazgatója.


Bécs, mint globális rákkutató központ

 

A Boehringer Ingelheim elkötelezett az olyan innovatív terápiák kifejlesztésében, amelyek a lehető legtöbb rákos betegnek biztosítanak eredményesebb kimenetelt és jobb életminőséget. A kutatók olyan terápiás megközelítéseken dolgoznak, amelyek vagy közvetlenül támadják meg a tumorsejteket vagy aktiválják az immunsejteket, hogy azok aztán leküzdjék a rákot.

„A bécsi kutatócsoportunk 2016-ban is felfedezett számos hatóanyagot, amelyek a rák új gyógyszerévé válhatnak, és amelyeket tüdőrákos betegeken vizsgálunk majd az elkövetkező években” - jelentette ki Darryl McConnell, a Boehringer Ingelheim RCV kutatási igazgatója.


Boehringer Ingelheim Bécsi Regionális Központ

 

A Boehringer Ingelheim Bécsi Regionális Központja felelős a Boehringer Ingelheim vényköteles gyógyszer-, vénynélküli készítmény- és állatgyógyászati készítmény üzletágáért több, mint 30 országban Közép- és Kelet-Európában, Közép-Ázsiában, Svájcban és Izraelben. Bécs a központja a rákkutatásnak, valamint itt folynak a vállalatcsoport biofarmakológiai kutatásai, fejlesztései és gyártási folyamatai. A Boehringer Ingelheim alapkutatásokat is folytat a Molekuláris Patológiai Kutatóintézetben (IMP), Bécsben. 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Tovább terjed a kanyaró Ukrajnában

Ukrajna egyre több régiójából jelentenek újabb kanyarós fertőzéseket, a délnyugati Csernyivci megyében már csaknem ötszáz esetet jegyeztek fel, a fővárosban, Kijevben csak az év eleje óta 87-en, többségükben kisgyermekek betegedtek meg a veszélyes vírustól - közölte hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség állami egészségügyi központok adataira hivatkozva.
2018. 01. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatékony a dohányzási tilalom bevezetése

Hatásos a dohányzási tilalom bevezetése, de nem egyformán érinti a társadalom különböző rétegeit - mutatták ki amerikai kutatók.
2018. 01. 12. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában: az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében - jelentette pénteken az UNIAN egészségügyi forrásokra hivatkozva.
2018. 01. 12. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felújítják a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályát

Pénteken megkezdődik a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának felújítása, az intézmény ellátási területéhez tartozó betegeket továbbra is fogadják, de az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szorulókat a mentők más kórházakba viszik - tájékoztatta a kórház csütörtök este az MTI-t.
2018. 01. 12. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiírták az egészségügyi ösztöndíjpályázatokat

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közzétette az idei évre szóló rezidenstámogatási program pályázatait; a hat szakmai területre meghirdetett ösztöndíjprogramra a pályázatokat február 20-ig lehet benyújtani.
2018. 01. 12. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen itthon az influenzahelyzet?

Magyarországi influenzahelyzet (2018. január 1-7.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként
2018. 01. 11. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

4,25 milliárd forint támogatást kaptak a kórházak

Összesen 4,25 milliárd forint támogatást kaptak a kórházak struktúraváltó fejlesztések előkészítésére az év végén - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója csütörtökön Makón.
2018. 01. 11. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az első cigarettát elszívók nagy része naponta rá fog gyújtani

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is - állapította meg egy új tanulmány.
2018. 01. 11. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új mentőállomás épülhet Zalaegerszegen

A jelenlegit felváltva a Zala megyei mentésirányításnak is helyet adó új mentőállomás épülhet Zalaegerszegen, a tervezésére 42 millió forintot hagyott jóvá a kormány - közölte kedden a város fideszes országgyűlési képviselője.
2018. 01. 09. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nincs többéves várólista endometriózis műtétre

Nincs többéves várólista endometriózis műtétre - szögezte le hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).
2018. 01. 09. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

16 járóbeteg szakrendelőt fejlesztenek Közép-Magyarországon

Tizenhat járóbeteg szakrendelőt fejlesztenek a közép-magyarországi régióban 42 milliárd forintból az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - mondta a programért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatornán hétfőn.
2018. 01. 08. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Az elmúlt évek ösztönző kormányzati intézkedéseinek is köszönhetően 2010 és 2017 között 138 ezerről csaknem 300 ezerre nőtt az egynapos sebészeti ellátások száma - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.
2018. 01. 07. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Még több kórházfejlesztés és újabb béremelés lesz az egészségügyben idén

Idén az egészségügyben még több forrásra, még több kórházfejlesztésre és újabb béremelésekre lehet számítani - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár az MTI-nek.
2018. 01. 06. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Javítják a betegellátás minőségét Keszthelyen és Hévízen

A betegellátás minőségét javító fejlesztésekre a keszthelyi kórház több mint 195 millió, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház pedig 186 millió forint európai uniós támogatást nyert el - közölte a két intézmény az MTI-vel.
2018. 01. 04. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Még két hétig lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjakra

Még két hétig jelentkezhetnek az egészségügyi szakképzésre beiratkozott tanulók az ápolói ösztöndíjakra, amelyek fontos eszközei az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításának - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.
2018. 01. 03. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A szamárköhögés az újszülöttekre is veszélyes

A szamárköhögés, bár kötelező védőoltás van ellene, az újszülöttekre és csecsemőkre veszélyes betegség - mondta a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy két újszülött kaphatta meg a betegséget.
2018. 01. 02. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Béremelést kaptak a mentőszolgálat dolgozói

Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2018. 01. 01. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejlesztésre kerülhet a magyar orvostechnológiai ipar

Fejleszteni szeretné a magyarországi orvostechnológiai ipart a kormány - derült ki a Magyar Közlönyből.
2017. 12. 30. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre gyakoribb a testképzavar a férfiak körében is

A férfiak körében is egyre gyakoribb a testkép-, illetve az evészavar - mondta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
2017. 12. 30. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kilenc szakrendelőt fejleszt a kormány

Kilenc szakrendelő fejlesztésére 18,5 milliárd forintot biztosít a kormány az Egészséges Budapest Program keretében - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.
2017. 12. 27. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás