Ringbe szálltak a legjobb kelet-európai startupok

A Get in the Ring startup versenyen egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője szállt ringbe, ahol öt menet alatt kellett meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget. A Get in the Ring versenyt idén 4 kontinensen, 80-an országban rendezték meg az innovatív vállalkozások számára. A nemzeti döntők győztesei a regionális fordulóban küzdhettek meg egymással. Magyarországra, a „startup-ok olimpiájának” is nevezett eseményt az Enterprise Hungary Nonprofit kft. csapata hozta el. A budapesti döntőn győztes csapatok a kelet-európai mezőnyben, a legjobb bolgár, moldáv, macedón, román, szerb és szlovák csapatokkal csaptak össze - a kolumbiai nemzetközi döntőbe jutásért.

Ringbe szálltak a legjobb kelet-európai startupok

Az ötlet szekcióban az egyedülálló online anatómiai atlaszt fejlesztő RF Anatomy csapata jutott Debrecenből. A szófiai Inter Európa Centerben közel 400 érdeklődő előtt az RF Anatomy többek között utazásbiztosítási szolgáltatást fejlesztő bolgár ClaimCompass, valamint a benzin átfolyásmérő eszközt és szolgáltatást megújító román Fueloyal innovatív csapatával küzdött meg. Startup kategóriában a tréningek piacát forradalmasító Practify csapata szállt ringbe, olyan már validált cégekkel szemben, mint a román Symme3D otthoni 3D nyomtatógyártó vállalkozás vagy a megújuló energiát a mindennapi életbe bevezető moldáv Energy Solaris.

 

Mind a két csapat jó teljesített, szoros küzdelemben dőlt el a verseny. A zsűri végül a Get in the Ring nemzetközi döntőjébe, melyet március 18-án a kolumbiai Medellinben rendeznek, a romániai Symme 3D és a bolgár ClaimCompass csapatának szavazott bizalmat. Az orvostanhallgatók ötletéből indult RF Anatomy csapatát képviselő, Fábián Ádám a versenyt követően elmondta: „Egy éve még mi sem gondoltuk volna, hogy a világ egyik legnagyobb startup versenyének regionális döntőjében képviselhetjük Magyarországot. Igazi megtiszteltetés volt!

 

A verseny után sokan odajöttek hozzánk, gratuláltak, hogy ezt folytatni kell. Mi pedig folytatni is fogjuk! Csak bíztatni tudunk minden fiatalt: ha van egy jó innovatív ötleted ne hagyd elveszni, vágj bele, mert neked is sikerülhet.”

 

A magyarországi fordulót szervező Enterprise Hungary Nonprofit kft. célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tehetséges innovatív vállalkozásoknak, valamint egy új, széleskörű találkozási platformot hozzon létre a Get in the Ring verseny keretein belül a hazai startup ökoszisztéma szereplőinek. „A „Get in the Ring!” két hazai eseménye, méretében és hangulatában is új fejezetet nyitott a hazai startup versenyek között. Az összecsapásokon több százan izgultak a helyszínen.

 

A nézők soraiban befektetők, döntéshozók, vállalkozók és a jövő startup generációjának képviselői az egyetemisták is helyet foglaltak. 2016-ban az a célunk, hogy Debrecen és Budapest, Győr mellett, Miskolcon és Szegeden is lehetőséget teremtsünk a vidék legjobb innovatív vállalkozásainak, hogy ringbe szálljanak. Ezzel a munkával párhuzamosan a holland szervezőkkel közösen megkezdtük a Get in the Ring közép-európai fordulójának előkészítését, melynek Budapest adna otthont. A Get in the Ring következő öszi versenyéig elindítottuk a Startup Campus egyetemi programot, amely debreceni, budapesti és győri felsőoktatási hallgatók startup inkubációját támogatja.

 

A Startup Campus program 2016. januárban a Nemzeti, Innovációs és Fejlesztési, Kutatási Hivatal (NKFIH) támogatásával indult el.” - mondta Kovács Zsolt az Enterprise Hungary Nonprofit kft. operatív vezetője.

 

GALÉRIA

Hozzászólások

Idén 3,8 százalékos GDP-bővülés, 2,5 százalékos infláció

A Raiffeisen Bank elemzői az idén 3,8 százalékos GDP-bővülésre, és éves átlagban 2,5 százalékos inflációra számítanak - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet csütörtöki sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
2017. 10. 19. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi az átlagos nyugdíj Magyarországon

Az átlagos havi nyugdíj összege Magyarországon, 2000-2016 egy ellátottra jutó nominál összeg, nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők átlagos létszáma
2017. 10. 19. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Románia az unió leggyorsabban növekvő gazdasága

Jelenleg Románia az Európai Unió leggyorsabban, évi 6 százalékkal növekvő gazdasága, ahol az ipari termelés idén több mint 8 százalékkal bővült - hangoztatta Mihai Tudose román kormányfő csütörtökön, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma által Bukarestben megrendezett idei Trade Winds befektetői vándorfórumon.
2017. 10. 19. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bemutatták az első 5G kapcsolatot hazánkban

Az Ericsson és a Magyar Telekom bemutatta az első 5G kapcsolatot Magyarországon csütörtökön, az Ericsson Magyarország budapesti kutató fejlesztő központjában, a mobilhálózati kapcsolat másodpercenként 22 gigabites (Gbps) letöltési sebességet ért el.
2017. 10. 19. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Komoly átrendeződés várható Csehországban

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint "komoly átrendeződés" várható Csehországban, nagy az igény a változásra.
2017. 10. 19. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Öt éve folyamatosan emelkednek a keresetek

A keresetek emelkedése a gazdaságfejlesztő és foglalkoztatást segítő programoknak köszönhetően csaknem öt éve folyamatosan tart - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.
2017. 10. 19. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megalakult a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete

Tizenöt magyar cirkuszigazgató megalakította a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületét, amelynek főbb célja a cirkuszi hagyományok fenntartása és az érdekképviselet ellátása.
2017. 10. 19. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

13,2 százalékkal nőttek a keresetek augusztusban

Augusztusban a bruttó átlagkereset 13,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés üteme alig különbözött az előző havi 13,1 százalékostól, de abban június után ismét szerepet játszott a jutalmak és prémiumok, valamint más egyszeri kifizetések 31,0 százalékos növekedése, ezektől megtisztítva 12,4 százalékos volt a keresetek átlagos emelkedése.
2017. 10. 19. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen nyithatnak a főbb európai piacok

Vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2017. 10. 19. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kétezer fiatal vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón

Csaknem kétezer egyetemista és középiskolás vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón, történelmi vetélkedőn, majd a hagyományos fáklyás felvonuláson - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
2017. 10. 19. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Brexit - A kilépés után a külföldi EU-állampolgárok könnyen regisztrálhatják magukat állandó lakosként

A brit miniszterelnök szerint a törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése után könnyűszerrel regisztráltathatják majd magukat állandó nagy-britanniai lakosként.
2017. 10. 19. 08:15
Megosztás:
Hozzászólások:

Hekkertalálkozó lesz Budapesten

Immáron 14. alkalommal gyűlnek össze az etikus hekkerek képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa IT biztonsági fesztiválján, a Hacktivityn.
2017. 10. 19. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Spanyolországban megduplázódott az illegális határátlépések száma

Az előző évhez képest 64 százalékkal kevesebben, összesen 156 ezren lépték át illegálisan az Európai Unió határait az év első kilenc hónapjában, Spanyolországban azonban megduplázódott az illegális határátlépések száma a vizsgált időszakban - közölte az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) szerdán.
2017. 10. 19. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél a Skandináv lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 18-án megtartott 42. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2017. 10. 18. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

3,3 milliárd forintot kapnak a kkv-k versenyképességük javítására

Új pályázati felhívás jelent meg 3,3 milliárd forint keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a mikro-, kis és középvállalkozások (kkv) versenyképességének és hatékonyságának növelésére - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.
2017. 10. 18. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elfogadta az új terrorelhárítási törvénytervezetet a francia parlament

A francia parlament végleg jóváhagyta szerdán az új terrorelhárítási törvénytervezet, amely átülteti az általános jogba a november 1-én véget érő rendkívüli állapot idején érvényes intézkedések egy részét.
2017. 10. 18. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.
2017. 10. 18. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 171,99 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 39 081,77 ponton zárt szerdán.
2017. 10. 18. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak a nyugat-európai piacok

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán.
2017. 10. 18. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milliók küszködnek fizetési gondokkal Nagy-Britanniában

Milliók küszködnek napi fizetési gondokkal Nagy-Britanniában, és a felnőtt lakosság fele potenciálisan sérülékeny a pénzügyi helyzetében bekövetkező valamilyen kedvezőtlen fordulattól - áll a brit pénzügyi szektor felügyeleti hatósága által összeállított átfogó tanulmányban.
2017. 10. 18. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás