Szerencsejáték Zrt.: 7,468 milliárd forint nettó nyereség 2011-ben

A Szerencsejáték Zrt. 2011-ben minden pénzügyi mutató tekintetében jelentős javulást ért el - közölte a cég az MTI-vel pénteken.

Az üzemi tevékenység eredménye 8,88 milliárd forint lett, a társaság adózás előtti eredménye 9,225 milliárd forintot, adózott nyeresége 7,468 milliárd forintot ért el. Az eredménytartalékból kiegészítve összesen 7,8 milliárd forint osztalékot fizetett a Szerencsejáték Zrt. a tulajdonosnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek .
    

A Szerencsejáték Zrt. közleménye alapján 2010-ben az üzemi tevékenység eredménye 6,758 milliárd forint volt, a társaság adózás előtti eredménye 7,119 milliárd forint, adózott eredménye 5,589 milliárd forintot tett ki.  Az elért szerencsejáték-árbevétel 2010-ben 168,5 milliárd forint, 2011-ben 180,5 milliárd forint volt, ez 7,1 százalékos emelkedést jelent. A tiszta árbevétel (a teljes árbevételből kivonva a játékosokat megillető, adóval csökkentett nyereményt) 2010-ben 87,2 milliárd forint volt, 2011-ben pedig 86,3 milliárd forintot tett ki.
    

A cég közleménye szerint a csökkenés oka, hogy a nyeremény szja-kulcsának csökkenése következtében a játékosoknak nagyobb összeget tudtak kifizetni, illetve a játékösszetétel a magasabb nyeremény-visszafizetési aránnyal jellemezhető játékok irányába tolódott el. Változatlan nyeremény-szja mellett a tiszta árbevétel mintegy 3 milliárd forinttal haladta volna meg az előző évit. A Szerencsejáték Zrt. egy lakosra számított árbevétele több évre visszamenőleg az egyik legmagasabb a kelet-közép-európai régióban - közölte a cég.
    

Összességében a megjátszott alapjátékok száma meghaladta az 1 milliárdot. A nyeremény szja-kulcs csökkenése következtében 2011-ben a Szerencsejáték Zrt. mintegy 4 milliárd forinttal tudta növelni a játékosok nettó nyereményét.
    

A fiatal felnőttek körében a Tippmix népszerűsége töretlenül ível felfelé. A Tippmix heti forgalma több esetben meghaladta az Ötöslottó árbevételét 2011-ben. A fogadás 41,4 milliárd forintos árbevétele 14,5 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. Az Ötöslottón a tavalyi év során két alkalommal kúszott 2 milliárd forint közelébe a jackpot, a játék 47 milliárd forintos árbevétele azonban elmaradt az előző évitől. Az általános európai trendnek megfelelően a totalizatőr fogadás (Totó, Góltotó) lassan marginalizálódik, ugyanakkor dinamikus keresletnövekedés tapasztalható a sorsjegyek iránt.
    

Az éves sorsjegy-értékesítésben mind darabszámban, mind árbevételben számottevő növekedést könyveltek el. A sorsjegyek 26,3 milliárd forintos árbevétele 48,4 százalékkal haladta meg az előző évit. Ebben meghatározó szerepe volt a Buksza sorsjegynek, amely 50 milliós főnyereményével, magasabb nyereményhányadával és nem utolsósorban magasabb árával úgy vált sikertermékké, hogy közben a többi sorsjegy forgalma nem csökkent.
    

A Szerencsejáték Zrt. - társadalmi felelőssége tudatában - több éve bocsát ki olyan sorsjegyet, amelynek bevételéből hasznos közösségi kezdeményezések megvalósulását segíti. A Boldog karácsonyt! sorsjegy 2011 végén került forgalomba. Bevételéből a Bátor Tábor Alapítvány tevékenységét támogatta a társaság, hozzájárulva beteg gyerekek nyári élményterápiás táboroztatásához.
    

A Szerencsejáték Zrt. jelentős összeggel járult hozzá a közkiadásokhoz 2011-ben is. A közvetett költségvetési hozzájárulás mértéke 60,4 milliárd forintra rúgott. A törvények alapján 2011-ben a játékadó-bevételekből 4,7 milliárd forint a magyar sport, 10,2 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alap támogatására szolgál - olvasható az zrt. közleményében. (MTI)

Hozzászólások

A lakáspiacon több millió forintot érhet a fűtési rendszer korszerűsége

A most rajtoló fűtési szezonban a felújított lakások jellemzően alacsonyabb költséggel tarthatók melegen, ám ez a piaci árakon is látszik. Egy felújított vagy újszerűként kínált újbudai téglalakás négyzetméterára 884 ezer forint a kínálati piacon, 15 százalékkal drágább, mint a közepes állapotúak. A felújított panellakásoknál pedig 7-10 százalékkal magasabb az átlagos négyzetméterár, mint a rosszabb állapotban lévő társaiknál.
2019. 09. 18. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Már nem sokáig szerezhető OKJ-s képesítés tanfolyami formában

Várhatóan 2020 őszétől az OKJ-s képzés keretében oktatott szakmák nagy részét már csak iskolarendszerű képzésben lehet majd tanulni. Azoknak, akik rövidebb idő alatt szeretnének szakmát szerezni, gyorsan kell jelentkezniük a kiszemelt képzésre – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.
2019. 09. 18. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Cordia a régió egyik meghatározó lakásfejlesztőjévé akar válni

Fokozza tőkeexportját és külföldi befektetéseit Magyarország vezető lakásfejlesztő vállalata, a Cordia, amely a román és a lengyel piac mellett – egy pilotprojekttel – immár Spanyolországban is jelen van. Mindez abba a stratégiába illeszkedik, amelynek célja, hogy a vállalat európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé váljon úgy, hogy Magyarországnak továbbra is kulcsszerepe marad a társaság működésében.
2019. 09. 18. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

1,6 milliárd forintot csaltak el pécsi munkaerő-közvetítők

Egy pécsi központú munkaerő-kölcsönző cégháló nem fizette be a közterheket több száz dolgozó után és a forgalmi adóval is trükközött, ezzel 1,6 milliárd forintos kára keletkezett az állami költségvetésnek - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-t.
2019. 09. 18. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe csökkenéssel nyitottak az európai részvénypiacok

Enyhe csökkenéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán.
2019. 09. 18. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újratárgyalná a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Újratárgyalná a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), Kordás László elnök ezért kezdeményezte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) összehívását - tudta meg szerdai száma szerint a Népszava.
2019. 09. 18. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe mínuszokra számíthatunk a tőzsdéken

Enyhe mínuszokban nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok szerdán. A befektetők az európai és a brit inflációs adatokat várják, emellett továbbra is a Brexit áll a figyelem középpontjában.
2019. 09. 18. 08:31
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, ennek köszönhetően a fejlesztési pénzintézet nemzetközileg elismertebbé és versenyképesebbé vált - hangsúlyozta Varga Mihály a bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán, kedden Budapesten.
2019. 09. 18. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felsővezetők ismerkedtek a növekedési kötvényprogrammal

Több mint ötven nemzetközi és magyar hátterű, hazai székhellyel rendelkező vállalat felsővezetője vett részt a növekedési kötvényprogramot (nkp) bemutató szemináriumon, melyet második alkalommal rendezett meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.
2019. 09. 18. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Meghosszabbítja együttműködését a BME és a Siemens

Újabb 5 évvel meghosszabbítja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a Siemens Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködést - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.
2019. 09. 18. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét kedden a helyi Határ úti ipari parkban, a beruházás 400 millió forintba került - mondta az átadáson Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője.
2019. 09. 18. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Javultak az amerikai építőipar kilátásai

Az amerikai lakásépítő cégek derűlátóbbak voltak szeptemberben, mint egy hónappal korábban.
2019. 09. 18. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Krízishelyzetek a vállalatoknál: 70%-uk már átélte, 29%-nak azonban nincs terve ilyen esetekre

Technológiai malőrök, kiberbűnözés, természeti katasztrófák - a cégvezetők többsége úgy gondolja, hogy a jövőben szembe kell néznie válsághelyzettel és majdnem 70%-uk már meg is tapasztalt ilyen esetet. Erre vonatkozó tervvel azonban 29%-uk egyáltalán nem rendelkezik – derül ki a PwC kutatásából. Milyen jellegűek ezek a krízishelyzetek, hogyan készülhetnek rá a vállalatok hatékonyan és miként kovácsolható versenyelőny egy válságból?
2019. 09. 18. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiemelten fontos a betegbiztonság növelése

Kiemelten fontos a betegbiztonság növelése, és ez az állami szervek, a szakemberek és a betegek együttműködésével teremthető meg - hangsúlyozta több előadó egy keddi konferencián Budapesten.
2019. 09. 18. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Változások a vállalati mobilitás terén: egyre több cég keresi az elektromos autókat

Stratégiai megállapodást kötött a Mercarius Flottakezelő Kft. és az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elektromobilitással foglalkozó leányvállalata, az NKM Mobilitás Kft. A partnerség célja, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú gépjármű-flottakezelő vállalat 2020-tól a kezelésében lévő és ügyfeleknek átadott elektromos autók töltését is biztosítani tudja. Az Európai Mobilitási Héten bejelentett együttműködés újabb lépés a környezettudatos, fenntartható megoldások irányába a vállalati mobilitás területén, aminek hála az elektromos autózás a cégek számára is valódi alternatívává válik.
2019. 09. 18. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

EST Media elemzés

2019. 09. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Appeninn elemzés

2019. 09. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 09. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 09. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 09. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: