Továbbra is kockázatot jelent az amerikai-kínai kereskedelmi viszály

A Fitch Ratings globális hitelminősítő szerint a további amerikai vámemelések elhalasztásáról született megállapodás ellenére változatlanul jelentős az amerikai-kínai kereskedelmi viszály eszkalációjának kockázata. Más elemzői vélemények szerint ugyanakkor az esetleges további amerikai vámemelések is csak elenyésző gazdasági veszteséget okoznának.

Továbbra is kockázatot jelent az amerikai-kínai kereskedelmi viszály

A Fitch Ratings szerdán Londonban bejelentette, hogy megerősítette Kína hosszú lejáratú szuverén devizakötelezettségeinek elsőrendű "A plusz" osztályzatát stabil kilátással.
   
Ehhez fűzött elemzésében kiemelte, hogy az idei évre általa várt 6,6 százalék után 2019-ben és 2020-ban is 6,1 százalékos növekedéssel számol a kínai gazdaságban.
    

A cég szerint a kínai gazdaságra nehezedő külső nyomás valószínűleg enyhül egy időre, miután a tizenkilenc legnagyobb feltörekvő és fejlett ipari hatalom, valamint az Európai Unió alkotta csoport (G20) minapi csúcstalálkozóján a két fél megállapodott a kínai exportra kivetett amerikai vámok további emelésének halasztásáról.
   
Mivel azonban az Egyesült Államok és Kína tárgyalási pozícióiban továbbra is jelentősek a különbségek, a Fitch Ratings elemzői szerint még mindig komoly az esély arra, hogy jövőre eszkalálódnak a kereskedelmi feszültségek.
   
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőközpont, a Capital Economics ugyancsak szerdán bemutatott új tanulmánya szerint az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban kihirdetett "tűzszünet" csökkentette azoknak az ázsiai feltörekvő gazdaságoknak a kockázatait, amelyek integrálódtak a kínai gazdaság beszállítói hálózatába.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A ház szerint azonban ha az Egyesült Államok az eredeti terveknek megfelelően 25 százalékra emelte volna januárban a jelenleg 10 százalékos amerikai vámtétellel terhelt 200 milliárd dollárnyi kínai import vámját, annak sem lett volna komolyabb gazdasági hatása sem a kínai, sem az amerikai gazdaságra.
   
A Capital Economics hangsúlyozta, hogy a kínai importtermékeket érintő első két, júliusi és augusztusi vámemelési hullám nyomán az intézkedésektől érintett kínai áruk exportja csökkent.
   
A ház elemzőinek számításai szerint azonban ha az eddigieknél sokkal nagyobb, 200 milliárd dollárnyi harmadik kínai exporttermék-csomagra kirótt 10 százalékos amerikai vám végül mégis 25 százalékra emelkedik, annak következtében a kínai hazai össztermék (GDP) 2019-re várható értéke mindössze 0,3 százalékkal lesz alacsonyabb a megemelt vámok nélkül elérhető szintnél.
   
A cég becslései szerint a legtöbb ázsiai feltörekvő gazdaságban az évente előállított hozzáadott értéknek hozzávetőleg a 0,5 százaléka függ az amerikai vámintézkedésektől érintett kínai exporttól. Tajvanban, amely a térségi gazdaságok közül a legszorosabban integrálódott a kínai gazdasághoz, ez a hozzáadottérték-arány 0,8 százalék körüli.
   
Még abban az esetben is, ha a 200 milliárd dolláros kínai exporttermék-csoportra kivetett amerikai vám 25 százalékra emelkedik, és emiatt a térségi feltörekvő gazdaságok Kínába exportált részegységei iránti amerikai kereslet 25 százalékkal zuhan - ami nagyon valószínűtlen, tekintettel az árfolyammozgásokra és az alternatív beszállítók hiányára -, az ázsiai feltörekvő gazdaságok hazai összterméke átlagosan alig 0,13 százalékkal lenne alacsonyabb jövőre a vámemelés hatásai nélkül számítható értéknél - áll a Capital Economics szerdai elemzésében.
   
A ház szerint a térségi átlagon belül Tajvan GDP-vesztesége is mindössze 0,2 százalék lenne ebben az esetben.

Kalkulátor ajánlónk:
Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor
Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor
Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Az Egyesült Államok és Kína az EU legnagyobb kereskedelmi partnere

Az Európai Unió külkereskedelmének harmadát az Egyesült Államokkal és Kínával folytatja, az unión belül pedig a tagországok többségének Németország a legnagyobb kereskedelmi partnere az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán kiadott tájékoztatása alapján.
2019. 03. 21. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pekingbe utaznak az amerikai főtárgyalók

Pekingbe utaznak jövő héten az amerikai főtárgyalók, Robert Lighthizer kereskedelmi főképviselő és Steven Mnuchin pénzügyminiszter, hogy újabb lökést adjanak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásoknak - értesült a Bloomberg hírügynökség amerikai bennfentes forrásokból.
2019. 03. 20. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína visszaléphet a Boeing 737-es gépek megvásárlásától

A Boeing 737-es Max-okkal kirobbant botrányt követően Kína komolyan mérlegeli azt, hogy lemondja megrendeléseit erre a típusra.
2019. 03. 19. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magasrangú hongkongi üzleti delegáció tárgyal Budapesten

Kétnapos, Grúziában tett látogatás után 2019. március 20. és 22. között Magyarországra látogat a Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanács (HKTDC) üzleti delegációja, amelynek során a magyarországi befektetési lehetőségeket és a potenciális üzleti partnereket kívánják megismerni.
2019. 03. 18. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kínában kijelölték az új irányt - mit kezdjenek ezzel a befektetők?

Kína agresszív adócsökkentésekkel és fokozott kiadásokkal igyekezett felgyorsítani lassuló gazdaságát. A kínai parlament éves ülésének megnyitóján Li Ko-csiang miniszterelnök egy kissé alacsonyabb GDP-céltartományt jelentett be, hozzátéve, hogy a monetáris politika továbbra is „óvatos” marad, de a fiskális politika „erőteljesebb” lesz. A Fidelity International megvizsgálta, hogy mit jelentenek ezek az intézkedések az ázsiai részvények és a kötvénybefektetők számára.
2019. 03. 18. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az amerikai külügyminiszter a tárgyalások folytatására számít Észak-Koreával

Az Egyesült Államok a tárgyalások folytatására számít Észak-Koreával - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján.
2019. 03. 16. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Moody’s felülvizsgálja Olaszország besorolását

Március 15-én teszi közzé a Moody’s az idei első felülvizsgálat eredményét Olaszországgal kapcsolatban.
2019. 03. 15. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Merre tart a kínai részvénypiac?

A kínai részvények rendkívüli mértékben erősödtek az év eleje óta, a Shanghai Composite 25% körüli emelkedést produkált eddig, amerikai dollárban számolva. A kínai részvénypiac még mindig messze van a mindenkori csúcsától, ezért sokakban felmerül a kérdés, hogy mennyi potenciál van ebben a piacban és mik a kilátások.
2019. 03. 14. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több ország is megtiltotta a Boeing 737 MAX 8 típusú utasszállítók közlekedését

Ausztrália és Dél-Korea után több európai ország, köztük az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország is csatlakozott kedden azokhoz az országokhoz, amelyeknek hatóságai nem engedik repülni a Boeing 737 MAX 8 típusú utasszállító gépeket, mivel az etióp légitársaság egyik gépének vasárnapi, illetve a Lion Air indonéz légitársaság egy járatának tavaly októberi katasztrófája nyomán kérdések merültek fel a típus biztonságát illetően. A Boeing továbbra is biztonságosnak ítéli a gépet.
2019. 03. 13. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Egyesült Államok teljes atomfegyver-mentesítést szeretne Észak-Koreában

Az Egyesült Államok nem fokozatos, hanem teljes atomfegyver-mentesítést szeretne Észak-Koreában - fejtette ki egy washingtoni konferencián Stephen Biegun, az amerikai külügyminisztérium észak-koreai különmegbízottja.
2019. 03. 12. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína támogatja a Huaweit a Washington elleni perében

A kínai kormány támogatja a Huawei Technologies vállalatot az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen indított perben - jelentette ki pénteken a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés idei éves ülésszakának alkalmából tartott évértékelő sajtóértekezletén Vang Ji külügyminiszter, államtanácsos.
2019. 03. 08. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Putyin üdvözölte az indiai Kalasnyikov-gyár megnyitását

Az orosz-indiai barátság és együttműködés újabb jelképének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök az indiai Korvában megnyitott Kalasnyikov gyárat a vasárnapi felavató szertartás részvevői számára küldött üdvözlő táviratában.
2019. 03. 04. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi történt a Trump-Kim találkozón?

A Kreml elemezni fogja az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót, de a jelek szerint még mindig nem működik a felek között az egymás felé teendő kis lépések gyakorlata - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön Moszkvában.
2019. 03. 03. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felminősítette Görögországot a Moody's

Javította Görögország államadós-osztályzatait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a görög gazdasági reformprogram sikerével és az erőteljes költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést.
2019. 03. 02. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hozamvadászat - irány Ázsia!

Az utóbbi hónapokban előtérbe került az a befektetői szempont az ázsiai régióban, hogy mennyire függ a kínai gazdaságtól egy adott szektor vagy ország, és ezt a szemléletet a kereskedelmi háború fejleményei is erősítik. Néhány hónappal ezelőttig jelentős tőkekiáramlás volt megfigyelhető az ázsiai eszközök piacán, de ez különösen jó lehetőségeket teremtett, amivel élt is a befektetők egy része, mielőtt beindult volna piaci rali az év elejétől.
2019. 03. 02. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ez a véleménye Donald Trump elnöknek az észak-koreai vezetőről

Éles eszűnek" és "igazi vezetőnek" nevezte Kim Dzsong Unt Donald Trump.
2019. 03. 02. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Négyszerez Kína az MSCI indexben

Az MSCI bejelentette a kínai indexek felülvizsgálatának eredményét. 2019 novemberéig három lépésben fog négyszereződni a kínai piac súlya a feltörekvő piaci indexben.
2019. 03. 01. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai piacok

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó börzék is mind pluszban álltak a Bloomberg hírügynökségnek arra az értesülésére, hogy akár már március közepén aláírhatja a kereskedelmi megállapodást Peking és Washington.
2019. 03. 01. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorúbban kell ellenőrizni az észak-koreai atomprogramot

Szigorúbban kell majd ellenőrizni az észak-koreai atomprogramot, valamint a nukleáris leszerelést, mint az iránit - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
2019. 02. 27. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jórészt erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, a még nyitva tartó néhány térségbeli börzén viszont már mindenütt pluszt jeleztek a mutatók.
2019. 02. 27. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás