Van még tere a növekedésnek a részvénypiacokon

A jelentős részvénypiaci növekedés ellenére még van tere az emelkedésnek – mondta az Aegon Prémium Ügyfélklub rendezvényén Juscsák György, a JP Morgan Asset Management igazgatója. Úgy látja: a globális gazdasági kilátások kedvezők, ám jelentős politikai kockázatokkal is számolni kell.

Van még tere a növekedésnek a részvénypiacokon

A nehézségek ellenére a világgazdaság kilátásai kedvezőek, viszont ma nem lehet úgy gazdasági kérdésekről beszélni, hogy politikai kockázatok ne kerülnének szóba – jelentette ki az Aegon Prémium múlt heti Ügyfélklub rendezvényén Juscsák György, a JP Morgan Asset Management igazgatója. A kedvező kilátásokat alátámasztja – tette hozzá -, hogy a világ meghatározó államainak többségében 50 pont feletti értéket mutat a beszerzési menedzser index (PMI), vagyis a vállalatok várakozásai összességében kedvezőek.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 2,5% (KSH, 2017. szept.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A növekedésben – mutatott rá Juscsák György – az USA jár az élen, és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az Egyesült Államok az első ország, amely ki tudott lábalni a válságból. Amerika ugyanakkor közelít a növekedési ciklusa végéhez, miközben Európa 5-6 évnyi elmaradással követi az ottani trendeket. Kína gazdasága lassabb ütemben ugyan, de szintén bővül, és úgy tűnik, hogy kezdik megtalálni a fogyasztáson alapuló növekedés nyitját: vagyis az ázsiai óriásnál is lassabb, de tartós növekedéssel lehet számolni.

Juscsák György kiemelte: annak ellenére, hogy az Egyesült Államok részvénypiacán az elmúlt időszakban óriási növekedés következett be – az elmúlt nyolc év alatt közel 300 százalékkal emelkedett az S&P500 index –, nincs szó buborékról, így nem kell tartani hirtelen zuhanástól sem. A Fed – vélekedett a szakember – az idén 2-3 alkalommal emelhet az irányadó kamatlábon, amelynek következtében a dollár valószínűleg áttöri majd a paritást az euróval szemben.

Juscsák György szerint továbbra is érdemes az amerikai részvényekbe fektetni. Ezt – hangsúlyozta – több körülmény is alátámasztja. Az egyik, hogy az S&P500 értéke az elmúlt időszakban együtt mozgott a vállalati profitok emelkedésével – vagyis gazdasági támogatottsága van az emelkedésnek –, miközben az infláció szintje is a kívánatos, 1 és 3 százalék közötti szinten mozog. Figyelemre méltó emellett – emelte ki az igazgató –, hogy az elmúlt közel száz év alatt négy tényezőből legalább egy-kettő kellett ahhoz, hogy minimum 20 százalékot zuhanjon az amerikai részvénypiac: az első, hogy az Egyesült Államok recesszióban legyen, a második, hogy rekordon álljanak a nyersanyagárak, a harmadik, hogy a Fed agresszíven emelje a kamatokat, végül a részvények extrém drágák legyenek. Ebből a négy tényezőből – hangsúlyozta – egyik sem áll fenn, vagyis most nem látszik, hogy mi hozna visszaesést.

Európa kapcsán Juscsák György a deflációt nevezte az egyik legnagyobb problémának, illetve azt, hogy – jelentős részben a bevándorlás kapcsán – a populista pártok előretörésével növekednek az unión belüli politikai kockázatok. Ennek ellenére – emelte ki – az Európai Unió, és az eurózóna egyben fog maradni, amit alátámaszt az, hogy a nehézségek ellenére a tagállamok döntő többségében erős a közös fizetőeszköz és az unió támogatottsága.
Ami pedig a részvénypiacok hosszú távú kilátásait illeti, az igazgató a következő tíz évben a fejlődő piaci részvényekben látja a legnagyobb növekedési lehetőséget.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Hozzászólások

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai piacok

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei kedden.
2018. 01. 16. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Az idén sem kereskednek a szombati munkanapokon

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az idén sem kereskednek a szombati munkanapokon - határozott a BÉT vezérigazgatója.
2018. 01. 16. 19:15
Megosztás:
Hozzászólások:

OPUS részvény - érdemes még most belepiszkálni?

Továbbra sem mutat sokat az Opus árfolyama, bár tegnap a BUX is gyengélkedett. Az új kedvenc kispapírok rallyja is megállt eközben.
2018. 01. 16. 09:48
Megosztás:
Hozzászólások:

Alulteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 298,75 pontos, 0,75 százalékos csökkenéssel, 39 579,11 ponton zárt hétfőn.
2018. 01. 15. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyenge kezdés, veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után a kereskedési idő végén is többségében veszteségben álltak a főbb európai tőzsdeindexek hétfőn.
2018. 01. 15. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fidelity: Lassabb, de tartós profitnövekedés a globális részvények piacán

2017-ben a részvénypiacokat a globális vállalati nyereségek hajtották, és ez – talán lassabb ütemben – 2018-ban is folytatódhat. Japán fellendülése még nem zárult le, és szerezhet még meglepetéseket a befektetőknek. Jeremy Podger, a Fidelity International munkatársa szerint a geopolitikai kockázatokra továbbra is oda kell figyelni, csakúgy, mint a növekvő inflációra.
2018. 01. 15. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Indexemelkedéssel zártak a főbb európai tőzsdék

Indexemelkedéssel zártak pénteken a főbb európai értékpapírpiacok.
2018. 01. 12. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kicsit emelkedett a BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,11 pontos, 0,26 százalékos emelkedéssel, 39 877,86 ponton zárt pénteken.
2018. 01. 12. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pozitív kezdésre számíthatunk a főbb nyugat-európai tőzsdéken is

Emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2018. 01. 12. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén

A pozitív nemzetközi hangulatnak is köszönhetően emelkedés várható a Budapesti értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
2018. 01. 12. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei csütörtök, a befektetőket a különböző gazdasági adatok mellett a vállalati hírek befolyásolták
2018. 01. 11. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ma az OTP volt az emelkedés motorja

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 121,52 pontos, 0,31 százalékos emelkedéssel, 39 772,75 ponton zárt csütörtökön.
2018. 01. 11. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína cáfolta, hogy visszavágná amerikai állampapír-vásárlásait

Idei első csökkenő napját tudhatja maga mögött az amerikai részvénypiac legfőbb indikátoraként számon tartott S&P500 index.
2018. 01. 11. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét jelentős Covestro részesedést adott el a Bayer

A Bayer 21 millió darab Covestro részvényt értékesített részvényenként 86,25 eurós árfolyamon.
2018. 01. 11. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi volt ma a magyar tőzsdén?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,33 pontos, 0,55 százalékos csökkenéssel, 39 651,23 ponton zárt szerdán.
2018. 01. 10. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Már az Intel is elismeri, hogy komoly a baj

Tovább emelkedtek tegnap a tengerentúli piacok. A Dow 0,4%-os, az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-os emelkedéssel vette ebből ki a maga részét.
2018. 01. 10. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenés várható a magyar tőzsdén

Stagnálásra, kisebb csökkenésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2018. 01. 10. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

NORDTELEKOM részvény elemzés - nagyot emelkedett, mennyi van még benne?

463 millió forintos forgalommal ötödik legnépszerűbb papírként szárnyalt tegnap a távközlési szolgáltató részvénye.
2018. 01. 10. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OPUS részvény - kizuhan a háromszögből? Meddig eshet?

A tengerentúlon pluszban zártak a részvényindexek, Európában is kis emelkedést láthattunk, itthon viszont a BUX a délután folyamán visszaesett és 40 ezer pont alatt fejezte be a napot.
2018. 01. 10. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ma az OTP volt a leggyengébb

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 234,47 pontos, 0,58 százalékos csökkenéssel, 39 869,56 ponton zárt kedden.
2018. 01. 09. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás