Vienna Life Biztosító: idén is a dinamikus, a piacit meghaladó növekedés a cél

A Vienna Life Biztosító a 2016-os évben is folytatja a két éve lezajlott tulajdonosváltása óta tartó dinamikus növekedését: a társaság a teljes díjbevételét az idei évben 5 százalékkal, 15,1 milliárd forintra kívánja növelni (2015: 14,35 milliárd forint). Ezzel párhuzamosan a tervek szerint a Vienna Life adózás előtti eredménye a tavalyi 123 millió forintról – közel 200 százalékkal – 363 millió forintra bővül - ismertette a biztosító idei főbb tervszámait a társaság mai sajtótájékoztatóján Vadas-Földvári Anett vezérigazgató. E célok elérése érdekében a biztosító 2016-ban újabb innovatív termékeket és digitális megoldásokat vezet be, továbbá a keresztértékesítési lehetőségek kiaknázására, valamint értékesítési csatornáinak bővítésére helyezi a hangsúlyt.

Két számjegyű növekedés a csoportos biztosítások és az utasbiztosítások esetében

 

2016 első negyedévében a Vienna Life Biztosító hosszú távú, stabil növekedését biztosító folyamatos díjas termékeiből származó díjbevétele a tavalyi év azonos időszakában elért 2,58 milliárd forintról, 3 százalékkal, 2,65 milliárd forintra bővült.

 

A Vienna Life csoportos biztosítási állományából származó díjbevétele 25 százalékot emelkedett az év első három hónapjában, ami főként az egészségbiztosításoknak köszönhető. A nagy értékű képalkotó diagnosztikai eljárásokhoz soron kívüli hozzájutást kínáló Várólista biztosítást, illetve a rettegett betegségek kialakulása esetén fedezetet nyújtó Védőháló biztosítást már több mint 150 ezer biztosítottra kötötték meg a hazai cégek és egyéb szervezetek.

 

Ugyancsak kiugró mértékben, 24 százalékkal emelkedett az évente mintegy 100 ezer ügyfél által megkötött utasbiztosítások díjbevétele is, amely így az idei első negyedévben elérte a 191 millió forintot (2015 Q1: 154 millió forint).

 

Díjbevétel-növekedés és kiemelkedő egyszeri díjas akció az első 5 hónapban

 

A Vienna Life Biztosító 2016 első három hónapjában 3,27 milliárd forint teljes díjbevételt ért el, ami 7 százalékkal marad el az előző évi 3,51 milliárdos szinttől. Ennek oka, hogy a biztosító egyszeri díjas konstrukcióiból származó díjbevétele 2016 első negyedévében 35 százalékkal, 613 millió forintra mérséklődött a jelenlegi előnytelen kamat- és hozamkörnyezet következményeképpen. A Vienna Life Biztosító azonban a kedvezőtlen piaci folyamatokat ellensúlyozandó, április 15-én elindította tavaszi akcióját, amelynek keretében 1-3 százalékkal gyarapítja ügyfelei megtakarításait. A június 15-ig tartó kampány már eddig is kiemelkedően sikeres: az első 6 hét folyamán közel 800 millió forint új egyszeri díj érkezett be a társasághoz. Ennek is köszönhetően a Vienna Life Biztosító várható teljes díjbevétele az idei év első öt hónapjában – a május 30-i tényadatok alapján – eléri az 5,92 milliárd forintot, ami 1 százalékkal meghaladja a tavalyi év azonos időszakában teljesített 5,87 milliárdos szintet.

 

Terv felett a profit az első negyedévben

 

Az idei év első negyedévében a Vienna Life Biztosító 2 százalékkal csökkentette költségeit az előző év azonos időszakához képest. A hatékony költséggazdálkodásnak, valamint a csoportos és utasbiztosítási üzletágak kedvező teljesítményének köszönhetően az év első három hónapjában a biztosító 85 millió forint adózás előtti eredményt ért el (2015 Q1: 20 millió forint), mely kis mértékben meghaladja a tervezett szintet.

 

2016-os célkitűzés: minden üzletágban a piacot meghaladó növekedés

 

A Vienna Life Biztosító célja, hogy 2016-ban a tavalyi évhez képest 195 százalékkal több, 363 millió forint profitot, és 5 százalékkal bővülő, 15,1 milliárd forint díjbevételt érjen el. A társaság eközben az új üzlet volumenét 9 százalékkal, 2,24 milliárd forintra kívánja növelni a tavalyi 2,05 milliárdos szintről. E céljai elérése érdekében a Vienna Life az alábbi irányokra fókuszál 2016-ban:

 

- A Vienna Life Biztosító számára az egészségbiztosítások jelentik az egyik fő stratégiai irányt, ezért a társaság 2016-ban belép az egyéni egészségbiztosítási piacra

 

- A Vienna Life folyamatosan bővíti a befektetési termékei mögött elérhető eszközalapok kínálatát, így az egyik meghatározó független hazai Private Banking szolgáltatóval közösen bevezeti az SPB Private eszközalapot, mely stabilan a magyar állampapírok hozamai feletti eredmény elérésére törekszik.

 

- Az utasbiztosítások esetében a termékfejlesztés és a kimondottan a magyar utazási igényekre szabott innováció, illetve az év jelentős sport- és kulturális eseményeihez kapcsolódó speciális módozatok létrehozása kap hangsúlyt 2016-ban. A biztosító idén nyáron is elérhetővé teszi a tavaly bevezetett, igen népszerű tengerpart utasbiztosítást.

 

- A tavaly bevezetett, ingyenes Neked is! biztosítás tapasztalatait felhasználva a Vienna Life az idei évben egyéni balesetbiztosítással lép piacra.

 

- 2016-ban a digitalizációra is hangsúlyt fektet a Vienna Life: teljesen megújítja értékesítési felületét, így az év végéig papírmentessé alakítja az értékesítést.

 

„A 2015-ös évben a Vienna Life Biztosító teljes díjbevétele 15 százalékkal növekedett az életbiztosítási piac 2,6 százalékos csökkenése mellett. Meggyőződésem, hogy a magyar ügyfelek igényeire szabott innovatív termékeinknek köszönhetően, illetve a piaci környezet kihívásaira rugalmasan reagáló stratégiánk folytatása eredményeképpen, az idei évben is valamennyi üzletágunk felülteljesíti majd a piacot” - mondta el a sajtótájékoztatón Vadas-Földvári Anett. „Büszke vagyok, hogy vállalatunk hozzájárult a VIG 2016. első negyedévében Magyarországon elért adózás előtti eredményének növekedéséhez” - tette hozzá a vezérigazgató. 

Hozzászólások

Idén számos programmal várják a családokat országszerte

A családok évében országszerte számos program várja a családokat, érdeklődőket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
2018. 01. 17. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A nők foglalkoztatását segítő program indul Tatán

A tatai önkormányzat és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete hároméves rendezvénysorozatot indít, amellyel a térségben élő nők foglalkoztatását szeretnék elősegíteni - ismertette keddi sajtótájékoztatóján a projekt menedzsere.
2018. 01. 17. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

4 százalékkal bővült a magyar játékpiac

Mintegy 4 százalékkal bővült a hagyományos játékok piaca tavaly Magyarországon és átlépte a 45 milliárd forintot a Regio Játékkereskedelmi Kft. előzetes becslése szerint.
2018. 01. 17. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Van bőven férőhely az éjjeli menedékhelyeken

Ma Magyarországon senkinek nem kell az éjszakát közterületen töltenie, van bőven férőhely a hajléktalanellátó helyeken. A hajléktalan emberek számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága januárban eddig országosan 77 százalék volt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) kedden az MTI-vel
2018. 01. 17. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyien házasodnak Magyarországon - ábrán mutatjuk

A házasságkötések száma, ezer
2018. 01. 17. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szupergyors internet lesz Zalaegerszeg térségében

Zalaegerszeg térségében 33 települést kiszolgáló, szupergyors internetezést lehetővé tevő hálózatot épít a Magyar Telekom és a Tarr Kft. konzorciuma, a beruházásra több mint 1,1 milliárd forint támogatást nyertek.
2018. 01. 17. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2 milliárdból fejlesztik az újbudai egyházi gimnáziumokat

Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2018. 01. 17. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordot döntött az utasforgalom a debreceni repülőtéren

A debreceni repülőtér utasforgalma 2017-ben meghaladta a tervezett 300 ezret - közölte a légikikötő járatfejlesztési igazgatója kedden az MTI-vel.
2018. 01. 16. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sikeresen zárta a múlt évet a NAK

Sikeresen zárta a múlt évet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), számos, a gazdálkodást könnyítő intézkedés született a NAK kezdeményezésére - hangsúlyozta a testület elnöke kedden Budapesten évindító sajtótájékoztatóján.
2018. 01. 16. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is igényelhető az első házasok adókedvezménye

Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2018. 01. 16. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Soros Györgyről ír elemzést a Financial Times

Soros Györgyről és tevékenységének megítéléséről közöl nagy terjedelmű, interjúrészleteket is tartalmazó írást keddi nyomtatott kiadásában a Financial Times Andrew Byrne tudósító tollából. A londoni gazdasági napilap megszólaltatja Kovács Zoltán kormányszóvivőt is, aki szerint a Soros-alapítvány szervezetinek tevékenysége körüli viták központjában "két, egymással ütköző demokrácianézet áll".
2018. 01. 16. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi a munkanélküli nő hazánkban

Foglalkoztatott nők száma; munkanélküli nők száma; A munkanélküliségi ráta alakulása
2018. 01. 16. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

800 új munkahelyet létesítenek Miskolcon

Négy hónap alatt három befektető jelezte gyárépítési szándékát Miskolcon, amelyekkel összesen nyolcszáz új munkahely jön létre, ez a befektetési hullám pedig tovább pörgeti a város gazdaságát - mondta Kiss János alpolgármester kedden Miskolcon sajtótájékoztatón.
2018. 01. 16. 19:45
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Az idén sem kereskednek a szombati munkanapokon

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az idén sem kereskednek a szombati munkanapokon - határozott a BÉT vezérigazgatója.
2018. 01. 16. 19:15
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország a biztonság miatt is népszerű úti cél

A kereskedelmi szálláshelyek teljesítményének további javulását mutatják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint az eredményekhez hozzájárul, hogy Magyarország biztonságos ország, emiatt is rendkívül népszerű úti cél.
2018. 01. 16. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ekkora Magyarország erdőterülete

erdőterület összesen, ezer hektár
2018. 01. 16. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Európai szinten is nyereséges lett 2017-ben a FlixBus – Budapesten megduplázódott az utasforgalom

A FlixBus, Európa legnagyobb távolsági buszhálózatának szolgáltatója 2013-as alapítása óta először csoport szinten is nyereséges lett 2017-ben. Jelentős volt a közép-kelet-európai növekedés is: Budapesten szeptemberben új központ nyílt, a fővárosból az elmúlt év során 13 ország több mint 100 célállomására kínált közvetlen összeköttetést a mobilitási szolgáltat
2018. 01. 16. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újra divat a múzeum és a könyvtár?

Folyamatosan emelkedik a múzeumok és könyvtárak látogatottsága - mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
2018. 01. 16. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új fejezet nyílhat a magyar-amerikai politikai kapcsolatrendszerben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn délután Washingtonba érkezett, s másfél napos tárgyalásai megkezdésével hangsúlyozta: a magyar-amerikai kapcsolatok új szakasza kezdődhet.
2018. 01. 16. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OPUS részvény - érdemes még most belepiszkálni?

Továbbra sem mutat sokat az Opus árfolyama, bár tegnap a BUX is gyengélkedett. Az új kedvenc kispapírok rallyja is megállt eközben.
2018. 01. 16. 09:48
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás