Villamos áram előfizetés átírásának folyamata régi előfizetőről újra

Gyakori eset, hogy valaki elköltözik és ilyenkor le kell zárnia a közműszerződéseket, vagyis az ingatlan eladója az ingatlan új vevőjének nevére íratják át a közműveket. Jelenlegi cikkünkben az E.On üzletszabályzatának példája alapján bemutatjuk, hogyan kell átíratni a villamos áram számlákat a régi előfizetőről az új előfizető nevére?

Villamos áram előfizetés átírásának folyamata régi előfizetőről újra

Az a villamos energia felhasználó, aki a felhasználási helyéről elköltözik, vagy akinek a felhasználási hely használatára való jogosultsága más okból megszűnik (együttesen: a „régi felhasználó”), köteles a változást legkésőbb az elköltözéstől illetve a változás bekövetkezésétől számított 15 napon belül az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek bejelenteni, és az egyetemes szolgáltatási szerződését az abban foglalt felmondási határidővel írásban felmondani.

A felhasználó bejelentésének a következőket kell tartalmaznia:

A felhasználási helyre vonatkozóan:

• a felhasználási hely címe és egyedi azonosítója,

• a fogyasztásmérő berendezés gyári száma

• a fogyasztásmérő berendezés mérőállása valamint a mérőállás megállapításának dátuma

A felhasználóra vonatkozóan:

• neve, születési neve, anyja neve, születési helye és ideje természetes személy esetében,

• neve, cégjegyzékszáma vagy azzal egyenértékű azonosítója és adószáma jogi személy vagy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) általános szabályai szerint létrehozott jogalany esetében,

• új lakóhelyének vagy székhelyének címe, tartózkodási helyének címe vagy értesítési címe,

• telefonos elérhetősége

• egyetemes szolgáltatónál nyilvántartott felhasználói azonosító száma

• felhasználó nyilatkozata, hogy az egyetemes szolgáltatói szerződését felmondja,

• a felhasználó személyében bekövetkezett változás jogcíme (pl. eladás, bérlet, elhalálozás).

Az új felhasználóra vonatkozóan:

• neve, születési neve, anyja neve, születési helye és ideje természetes személy esetében,

• neve, székhelye, cégjegyzékszáma vagy azzal egyenértékű azonosítója és adószáma jogi személy vagy a Ptk. általános szabályai szerint létrehozott jogalany esetében,

• lakóhelyének címe, tartózkodási helyének címe vagy értesítési címe és

• telefonos elérhetősége

Egyéb általános adatok és nyilatkozatok:

• a bejelentés kelte

• a felhasználó, vagy a felhasználó elhalálozását bejelentő személy, és az új felhasználó esetében az új felhasználó aláírása

• az új felhasználó nyilatkozata a hálózathasználati szerződés villamos-energia kereskedő általi kezeléséről, és a hálózathasználati szerződés megkötéséről

• a régi felhasználó bejelentésének tartalmaznia kell a hálózathasználati szerződésének felmondására vonatkozó nyilatkozatot is.

A bejelentés megtehető a szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban személyesen.

Amennyiben az elköltöző fél, és a beköltöző fél együttesen jelenik meg az ügyfélszolgálaton, és az elköltöző félnek nincs tartozása, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. köteles a 30 napos felmondási időtől eltekinteni, és a felek által megjelölt korábbi időpontban a régi felhasználóval (elköltöző fél) kötött egyetemes szolgáltatási szerződést megszüntetni, és az új egyetemes szolgáltatási szerződést megkötni az új felhasználóval (beköltöző fél).

A felhasználási hely bérlője vagy azt egyéb jogcímen használója, akkor köthet villamosenergiaadásvételi szerződést, ha a felhasználási hely tulajdonosának nincs lejárt számlatartozása az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-vel szemben.

A felhasználási hely tulajdonosa írásbeli nyilatkozatot tesz az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek a felhasználási hely használatának átengedéséről, ilyen tartalmú nyilatkozatát a bérleti vagy használati szerződésben is megteheti.

Írásbeli nyilatkozat hiányában a felhasználási hely új használójának ellátására villamosenergiaadásvételi szerződés nem köthető. Amennyiben a felhasználó egy adott felhasználási helyen elszámolási és fizetési kötelezettsége teljes körű teljesítése nélkül szünteti meg a vételezést és új felhasználási helyen igényel az E.ON Energiakereskedelmi Kft-től egyetemes szolgáltatás keretében villamosenergia ellátást, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. jogosult az új egyetemes szolgáltatási szerződés hatályba lépését a fizetési és elszámolási kötelezettség teljes körű teljesítéséhez kötni.

Amennyiben az ügyfélcsere bejelentés az így meghatározott kötelező tartalmi elemeket nem tartalmazza, az a bejelentés hiánypótlásra történő visszaküldését eredményezi.

Hozzászólások

Jogszabálysértő az alkalmazottak okmányainak általános jellegű másolása és a másolatok tárolása

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait – mutat rá a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda. Kivételt kizárólag a kifejezett jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi célhoz kötöttség jelenthet.
2019. 07. 19. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az adóparadicsomokban bejegyzett cseh cégek száma

A Bisnode tanácsadó társaság legfrissebb adatai szerint mintegy 12 400 cseh cég van bejegyezve az adóparadicsomokban, ami 2011 óta a legalacsonyabb szám. Az idei első fél évben 405 cseh cég hagyta el az adóparadicsomokat, ami rekordot jelent - közölte a Bisnode pénteken Prágában.
2019. 07. 19. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe emelkedéssel nyitottak a tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
2019. 07. 19. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A UPC Magyarország közleménye a Liberty Global – Vodafone megállapodás jóváhagyása alkalmából

Üdvözöljük az Európai Bizottság Liberty Global – Vodafone megállapodásra vonatkozó döntését, amellyel a tranzakció lehetővé válik és az egyesülés minden előnye megvalósulhat.
2019. 07. 19. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Akár 100% előleggel is igényelhető eszközbeszerzésre forrás az MFB-től

Az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek kedvező hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól. Az állami tulajdonú pénzintézet számos területen egyszerűsíti a forráshoz jutás feltételeit, ezzel is segítve a hazai vállalkozások fejlődését. Az ügyfeleknek kedvező, az igényléseket segítő intézkedések érintik az előlegfizetést és az utófinanszírozást is.
2019. 07. 19. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Gazdasági Versenyhivatal javaslatai a bankkártya-elfogadás ösztönzésére

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem tárt fel olyan piaci zavart a bankkártya-elfogadás piacán, amely versenyfelügyeleti eljárás megindítását alapozná meg, ám azonosított a versenyviszonyokat is érintő piaci problémákat – egyebek között ez szerepel abban a dokumentumban, amelyben a GVH a bankkártya-elfogadás piacán folytatott ágazati vizsgálatának eredményét teszi közzé, és javaslatokat is megfogalmaz.
2019. 07. 19. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén jobb lehet a termés Zala megyében

Kedvezőbb termésátlagokra számítanak Zala megyében az idén, a termésbecslések szerint őszi búzából, árpából és tritikáléból is több terem, mint tavaly - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2019. 07. 19. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

900 ezer EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint eddig több mint 900 ezer külföldi EU-állampolgár - köztük csaknem 28 ezer magyar - folyamodott letelepedett státusért a brit hatóságokhoz.
2019. 07. 19. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Coca-Cola HBC több országban is elindítja a Costa Coffee forgalmazását 2020-ban

A Coca-Cola HBC – a Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozója – legalább 10 országban tervezi elindítani a Costa Coffee forgalmazását 2020-ban. A 28 országban jelenlévő vállaltcsoport többek között Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Svájcban kezdi meg a Costa Coffee értékesítését az elkövetkezendő évben. A döntés rengeteg fogyasztót, vevőpartnert és értékesítési csatornát érint, valamint nagyban hozzájárul ahhoz a stratégiai célkitűzéshez, hogy a cég teljeskörű italgyártóvá váljon.
2019. 07. 19. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordösszegű útdíjat fizettek az autósok

Rekord összeget, bruttó 186,3 milliárd forintot fizettek be a magyarországi utakat használók az idei első félévben, 15 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban - mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2019. 07. 19. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megbírságolták a klímatüntető diákokat

Első ízben szabott ki bírságot egy német önkormányzat a klímaváltozás megfékezéséért tiltakozó diákokra iskolakerülés miatt, miután iskola helyett péntekenként tiltakoznak - közölte a Péntekenként a Jövőért (Fridays for Future) nevű szervezet csütörtökön.
2019. 07. 19. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedhet a tej és a tejtermékek ára

Nőhet a nyerstej és a feldolgozott tejtermékek ára a nyerstej csökkenő mennyisége, valamint az előállítási költségek, az infláció és a munkabérek emelkedése miatt - közölte a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSzSz) az MTI-vel csütörtökön.
2019. 07. 19. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

NMHH: indul az eljárás – augusztus 8-án lehet jelentkezni az 5G-s frekvenciákért

A piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) július 18-án véglegesítette és közzétette honlapján az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák árverésének részleteit tartalmazó dokumentációt.
2019. 07. 19. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trendforduló a fővárosi újlakás-piacon

Az OTP legfrissebb Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint idén, az első félévben kevesebb, mint 3000 új lakás talált gazdára a fővárosban, ami többéves mélypontot jelent. Bár a pillanatnyi visszaesés még kiegyenlítődhet a következő évben, az már biztosnak látszik, hogy a fővárosi újlakás-piacon véget ért az elmúlt évek dinamikus növekedése.
2019. 07. 19. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Appeninn elemzés

2019. 07. 19. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2019. 07. 19. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 07. 19. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 07. 19. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 07. 19. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2019. 07. 19. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: