Villamos áram előfizetés átírásának folyamata régi előfizetőről újra

Gyakori eset, hogy valaki elköltözik és ilyenkor le kell zárnia a közműszerződéseket, vagyis az ingatlan eladója az ingatlan új vevőjének nevére íratják át a közműveket. Jelenlegi cikkünkben az E.On üzletszabályzatának példája alapján bemutatjuk, hogyan kell átíratni a villamos áram számlákat a régi előfizetőről az új előfizető nevére?

Villamos áram előfizetés átírásának folyamata régi előfizetőről újra

Az a villamos energia felhasználó, aki a felhasználási helyéről elköltözik, vagy akinek a felhasználási hely használatára való jogosultsága más okból megszűnik (együttesen: a „régi felhasználó”), köteles a változást legkésőbb az elköltözéstől illetve a változás bekövetkezésétől számított 15 napon belül az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek bejelenteni, és az egyetemes szolgáltatási szerződését az abban foglalt felmondási határidővel írásban felmondani.

A felhasználó bejelentésének a következőket kell tartalmaznia:

A felhasználási helyre vonatkozóan:

• a felhasználási hely címe és egyedi azonosítója,

• a fogyasztásmérő berendezés gyári száma

• a fogyasztásmérő berendezés mérőállása valamint a mérőállás megállapításának dátuma

A felhasználóra vonatkozóan:

• neve, születési neve, anyja neve, születési helye és ideje természetes személy esetében,

• neve, cégjegyzékszáma vagy azzal egyenértékű azonosítója és adószáma jogi személy vagy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) általános szabályai szerint létrehozott jogalany esetében,

• új lakóhelyének vagy székhelyének címe, tartózkodási helyének címe vagy értesítési címe,

• telefonos elérhetősége

• egyetemes szolgáltatónál nyilvántartott felhasználói azonosító száma

• felhasználó nyilatkozata, hogy az egyetemes szolgáltatói szerződését felmondja,

• a felhasználó személyében bekövetkezett változás jogcíme (pl. eladás, bérlet, elhalálozás).

Az új felhasználóra vonatkozóan:

• neve, születési neve, anyja neve, születési helye és ideje természetes személy esetében,

• neve, székhelye, cégjegyzékszáma vagy azzal egyenértékű azonosítója és adószáma jogi személy vagy a Ptk. általános szabályai szerint létrehozott jogalany esetében,

• lakóhelyének címe, tartózkodási helyének címe vagy értesítési címe és

• telefonos elérhetősége

Egyéb általános adatok és nyilatkozatok:

• a bejelentés kelte

• a felhasználó, vagy a felhasználó elhalálozását bejelentő személy, és az új felhasználó esetében az új felhasználó aláírása

• az új felhasználó nyilatkozata a hálózathasználati szerződés villamos-energia kereskedő általi kezeléséről, és a hálózathasználati szerződés megkötéséről

• a régi felhasználó bejelentésének tartalmaznia kell a hálózathasználati szerződésének felmondására vonatkozó nyilatkozatot is.

A bejelentés megtehető a szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban személyesen.

Amennyiben az elköltöző fél, és a beköltöző fél együttesen jelenik meg az ügyfélszolgálaton, és az elköltöző félnek nincs tartozása, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. köteles a 30 napos felmondási időtől eltekinteni, és a felek által megjelölt korábbi időpontban a régi felhasználóval (elköltöző fél) kötött egyetemes szolgáltatási szerződést megszüntetni, és az új egyetemes szolgáltatási szerződést megkötni az új felhasználóval (beköltöző fél).

A felhasználási hely bérlője vagy azt egyéb jogcímen használója, akkor köthet villamosenergiaadásvételi szerződést, ha a felhasználási hely tulajdonosának nincs lejárt számlatartozása az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-vel szemben.

A felhasználási hely tulajdonosa írásbeli nyilatkozatot tesz az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek a felhasználási hely használatának átengedéséről, ilyen tartalmú nyilatkozatát a bérleti vagy használati szerződésben is megteheti.

Írásbeli nyilatkozat hiányában a felhasználási hely új használójának ellátására villamosenergiaadásvételi szerződés nem köthető. Amennyiben a felhasználó egy adott felhasználási helyen elszámolási és fizetési kötelezettsége teljes körű teljesítése nélkül szünteti meg a vételezést és új felhasználási helyen igényel az E.ON Energiakereskedelmi Kft-től egyetemes szolgáltatás keretében villamosenergia ellátást, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. jogosult az új egyetemes szolgáltatási szerződés hatályba lépését a fizetési és elszámolási kötelezettség teljes körű teljesítéséhez kötni.

Amennyiben az ügyfélcsere bejelentés az így meghatározott kötelező tartalmi elemeket nem tartalmazza, az a bejelentés hiánypótlásra történő visszaküldését eredményezi.

Hozzászólások

Előreláthatóan nem Oroszország oldja meg az észak-koreai atommentesítést

Előreláthatóan nem Oroszország oldja meg az észak-koreai atommentesítést - mondta Salát Gergely Korea-szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
2019. 04. 25. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

Tarlós István főpolgármester közlése szerint a fővárosi patkányirtásért felelős cég folyamatosan végzi a munkáját, a tavaly augusztustól idén márciusig tartó időszakban csökkent a lakossági patkányészlelések száma, ugyanakkor a patkányok száma magasabb az elfogadhatónál.
2019. 04. 25. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Évek óta nem volt ekkora mezőgazdasági áremelkedés

A januári 8,3 százalék után februárban 7,7 százalékkal volt magasabb a mezőgazdasági termékek felvásárlási ára, mint egy évvel azelőtt, így az első két hónap átlagában 8,0 százalékkal emelkedett az agrártermékek termelői ára. Hat éve, 2013 elején volt legutóbb ennél nagyobb az áremelkedés üteme, míg tavaly az egész évben és az első két hónapban is egyformán 2,7 százalékos volt a mezőgazdasági termékek termelői árának emelkedése - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető adatokból.
2019. 04. 25. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A jövő mobilitása: Kína teljes sebességre kapcsol

Az autóiparban egyre inkább Kína válik az innováció motorjává, miután vezető szerepet szerzett a mobilitási szolgáltatások jövőbeli piacáért folytatott versenyben. 2018 első felében minden második elektromos autó Kínában talált gazdára, egyre inkább kiépül a töltési infrastruktúra és új utakat nyitottak meg az önvezető járművek tesztelésére. A kínai fogyasztók támogatják a technológiai fejlődést és előszeretettel használják a különböző mobilitási szolgáltatásokat, mint a közösségi autózás vagy az itthon uberezésként ismert ride-hailing.
2019. 04. 25. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Páratlan eredménnyel tűntek ki a magyar startupok Európában

Rekordot döntött tavaly az európai startup piac mind a befektetések számát, mind értékét tekintve – állapítja meg a legfrissebb EY Start-Up-Barometer. A tőkebefektetések száma arányaiban Magyarországon nőtt a leginkább az egy évvel korábbi állapothoz képest. A legtöbb befektetői pénzhez 2018-ban is Nagy-Britannia induló vállalkozásai jutottak.
2019. 04. 25. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Milyen lesz a mai kereskedés?

Eltérően ítélik meg a csütörtöki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
2019. 04. 25. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Történelmi csúcsra értek az orosz-kínai kapcsolatok

A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.
2019. 04. 25. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerény emelkedés várható a tőzsdéken

Csekély indexemelkedéssel korrigálhatják a csütörtöki nyitáskor az európai értékpapírpiacok az előző napi veszteséges zárást.
2019. 04. 25. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Már nyolc országban értékesít Jaguart és Land Rovert az AutoWallis Csoport

Újabb országban kapta meg a Jaguar és Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogát az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe. A vállalat ezúttal Koszovóban indította el képviseletét és nyitotta meg az első márkakereskedést, így már nyolc országban van jelen ezekkel az autómárkákkal. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis már középtávon 5 millió eurós forgalmat vár az új piactól, ezzel a csoport tovább erősítheti nemzetközi jelenlétét és piaci pozícióját a közép és délkelet-európai régióban.
2019. 04. 25. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Neves kiberbiztonsági szakértőkkel indít erős fókuszú inkubátort az OXO Labs

Kelet-Közép-Európa első kiberbiztonságra összpontosító inkubációs programját indítja el a kezdeti és korai fázisban lévő vállalkozások szakmai és anyagi támogatásában meghatározó magyarországi szereplőnek számító OXO Labs. Az OXO Cybersecurity Lab elnevezésű kezdeményezéshez a kulcsfontosságú informatikai terület több elismert hazai szaktekintélyét sikerült megnyerni.
2019. 04. 25. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Három kategóriában adták át a Vodafone Digitális Díjat

Három kategóriában adták át a Vodafone Digitális Díjat a Vodafone Alapítvány által indított 15 millió forint összdíjazású technológiai pályázat nyerteseinek szerdán, Budapesten.
2019. 04. 25. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megduplázta Stadler FLIRT flottáját a GYSEV

Sikerrel zárta le a 2016. szeptemberében 10 darab villamos motorvonat gyártására és szállítására kötött szerződését a GYSEV Zrt. és a Stadler. A fejlesztésnek köszönhetően már a GYSEV teljes villamosított vonalhálózatán modern motorvonatok szállíthatják az utasokat. A Stadler az új motorvonatokat ezúttal is a szerződésben rögzített véghatáridőknek és feltételeknek megfelelően szállította le a vasúttársaságnak.
2019. 04. 25. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Fel kell pörgetni a vállalaton belüli mobilitást

A folyamatos tanulás erősítése, a pénzbeli és nem pénzbeli ösztönző elemek továbbfejlesztése, a HR-t támogató digitális technológiák alkalmazása, a vállalaton belüli mobilitás fokozása – többek között ezekre a területekre fordítanak kiemelt figyelmet a cégek a Deloitte felmérése szerint. A „Globális Humán Erőforrás Trendek 2019” jelentésből kiderül az is, hogy milyen hatással van az üzleti teljesítményre a társadalmi vállalatok (social enterprise) megjelenése a munkaerőpiacon, és milyen változásokat eredményez a technológia szervezeti működésbe történő integrálódása.
2019. 04. 25. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Közel 28 milliárd forint értékben kötött újabb hitelszerződéseket a Cordia

A januárban bejelentett több mint 16 milliárd forint után további, összesen 27,7 milliárd forint értékben kötött hitelszerződéseket Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia. A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat 5 budapesti lakóingatlan-projektjének finanszírozásához az OTP Bankkal, a Takarék Csoporttal és a Sberbankkal írt alá megállapodást.
2019. 04. 25. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az STMicro bevétele és nyeresége

A félvezető áramkörök iránti kereslet csökkenése miatt bevételének és nyereségének első negyedévi csökkenéséről számolt be az STMicroelectronics francia-olasz félvezető áramkör gyártó konszern.
2019. 04. 25. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

1 millió gyógyászati segédeszközzel élő ember szakszerű kiszolgálását veszélyezteti egy EU-s irányelv

Évekre ellehetetlenülhet vagy akár meg is szűnhet a gyógyászati segédeszköz (GYSE) forgalmazó képzés hazánkban egy EU-s irányelv miatt, holott Magyarországon több mint egymillió ember szorul gyógyászati segédeszközre a mindennapi élete során, akiknek egy része az eszközök megfelelő használatával még visszatérhetne a munkaerőpiacra. Az igény tehát egyre nagyobb lenne arra a speciális szaktudásra, amit kizárólag a GYSE képzés során lehet elsajátítani, most mégis a szakma létjogosultsága kerülhet veszélybe – hívja fel a figyelmet a Forgalmazók az Egészségért Szövetség.
2019. 04. 25. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyivel kell kiegészíteni az állami 2,5 milliót egy új hétüléses autóhoz

Júliustól maximum 2,5 millió forintot ad az arra jogosult nagycsaládosoknak az állam hétüléses új autó vásárlására. Akiknek valóban szükségük van új autóra és 3-5 évre megfelelő jövedelemmel rendelkeznek egy törlesztéshez, azok akár személyi kölcsönből is finanszírozhatják a támogatáson felüli összeget. A kocsi.hu gyűjtése szerint a legolcsóbb hétüléses modellek 4-5 millió forint alatti listaáron voltak elérhetőek áprilisban. A money.hu kalkulációi szerint április közepén a legolcsóbb 3 millió forintos személyi kölcsönöknél a törlesztés havonta 58-62 ezer forint lenne. A legdrágábbaknál azonban 70-78 ezer forint is lehet ugyanez.
2019. 04. 25. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2019. 04. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Appeninn elemzés

2019. 04. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 04. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: