Biztosítás > AEGON BIZTOSÍTÓ > AEGON Belföldi Kötvény Befektetési Alap >

AEGON Belföldi Kötvény Befektetési AlapBefektetési politika

Az alap célja, hogy stabil, alacsony kockázatú befektetési formaként funkcionáljon hosszú távon, és a banki hozamoknál magasabb hozamot nyújtson a befektetőknek, anélkül, hogy fix időre lekötnék a pénzüket. Az alapkezelő a várakozásai alapján alakítja ki a szerinte optimális hátralévő átlagos futamidejű portfoliót. A piaci eseményekre folyamatosan reagálva, aktív befektetési alapkezelést folytatva az alapkezelő jobb hozamot igyekszik elérni, mint azt egy befektető az egy évnél hosszabb futamidejű állampapírokba történő befektetéssel elérhet. A kockázat csökkentése érdekében az Alapkezelő elemzéseket végez az értékpapírok kockázati tényezőiről, és mélyreható számításokkal támasztja alá döntéseit. A kiválasztásnál fontos szerepet játszik az a szempont, hogy az értékpapír likvid legyen. Az alacsony kockázati szint melletti magas hozam, a szakszerű diverzifikáció és az aktív portfoliókezelés együttes hatásának eredményeként történő megvalósítását tartja az Alapkezelő az egyik legfontosabb piaci kihívásnak.

Lehetséges befektetési eszközök:

A likviditás biztosításának érdekében az alap magyar államkötvényeket és diszkont kincstárjegyeket, valamint a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott kötvényeket tart a portfoliójában. Az alap alacsony kockázatú, ugyanakkor az állampapíroknál várhatóan magasabb hozamot biztosító banki és vállalati kibocsátású, forintban denominált kötvényeket is tarthat a portfoliójában. Az alap pénzeszközeit bankbetétben is elhelyezheti.

Referencia index:

Az alap referencia indexe 100% MAX Composite, ami a három hónapnál hosszabb hátralévő futamidejű magyar állampapírok árfolyamváltozását jelző index. A portfolió kezelő célja a referencia index felülteljesítése.
Az Alap árfolyama

Dátum '15.12.31 '16.01.04 '16.01.07
Árfolyam 4,9026 4,9029 4,9087

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam 0,12% 2,75% 3,10%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Vétel

Legfrissebb fórum témák