Biztosítás > AEGON BIZTOSÍTÓ > AEGON Pénzpiaci Befektetési Alap >

AEGON Pénzpiaci Befektetési AlapBefektetési politika

Az alap célja, hogy stabil, nagyon alacsony kockázatú befektetési formaként funkcionáljon, de a banki hozamoknál magasabb hozamot nyújtson a befektetőknek. Ezek az alapok világszerte azt a célt szolgálják, hogy könnyen mobilizálható, nagyon kis kockázatú, stabil hozamú befektetési lehetőséget kínáljanak, amely egyesíti a rövid-középlejáratú és a látra szóló betétek előnyeit: viszonylag magas hozamot nyújt, és bármikor visszaváltható. Az alap kifejezetten alacsony kockázatú és kiszámítható árfolyam-növekedésének köszönhetően a legrövidebb időre rendelkezésre álló pénzeszközök versenyképes hozamú befektetésére is alkalmas.

Lehetséges befektetési eszközök:

A likviditás biztosításának érdekében az alap elsősorban államkötvényeket és diszkontkincstárjegyeket valamint a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott kötvényeket tart a portfoliójában, ám az ezen értékpapírok közül csak az egy évnél kevesebb hátralévő átlagos futamidejűek lehetnek a portfolió elemei. Az alap alacsony kockázatú, ugyanakkor az állampapíroknál várhatóan magasabb hozamot biztosító banki és vállalati kibocsátású, egy évnél kevesebb hátralévő futamidejű, forintban denominált, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat is tarthat a portfoliójában. A változó kamatozású, forintban denominált, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok esetében a hátralévő átlagos futamidő a legközelebbi kamatfizetési napig hátralévő napok számával egyezik meg. Az Alap pénzeszközeit bankbetétben is elhelyezheti.

Referencia index

Az alap referenciaindexe: 100% ZMAX, ami a 3 hónapnál rövidebb hátralévő futamidejű fix kamatozású magyar államkötvények és diszkont kincstárjegyek teljesítményét jelző teljes hozam index. A portfolió kezelő célja a referencia index felülteljesítése.
Az Alap árfolyama

Dátum '15.12.31 '16.01.04 '16.01.07
Árfolyam 2,2602 2,2600 2,2598

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -0,01% 0,40% 1,29%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Vétel

Legfrissebb fórum témák