Biztosítás > METLIFE Magyarországi Fióktelepe > Európai ingatlan részvény eszközalap (HUF) >

Európai ingatlan részvény eszközalap (HUF)Befektetési politika

Az egyes értékpapírok kiválasztásánál elsődleges szempont a hosszú távon kimagasló növekedési lehetőségekkel rendelkező társaságok azonosítása. A vagyonkezelő folyamatos piacfigyelési és -elemzési munkával törekszik a befektetési kockázat minimalizálására.

Az országok, régiók és ingatlanszektoron belüli részpiacok és vállalatok közötti diverzifikáció jelentősen csökkenti a befektetés kockázatát, így az ügyfelek befektetései e diverzifikáció révén alacsonyabb kockázat mellett biztosíthatják a közép- és hosszú távon elvárt magas hozamot. Emellett az eszközalap diverzifikációs céllal, kisebb súllyal egyéb eszközökbe: más részvényekbe, kötvényekbe és készpénzbe is fektet.

Az eszközalap a likvid eszközök mellett olyan befektetési alapokat vásárolhat, amelyek mind a nyugat-európai, mind a közép-kelet-európai térségben ingatlanfejlesztéssel és ingatlanforgalmazással, -bérbeadással foglalkozó vállalatok részvényeibe, illetve ezekre a tevékenységekre fókuszáló befektetési alapok befektetési jegyeibe fekteti az ügyfelek pénzét.

A biztosító az eszközalapban lévő mögöttes befektetési alapok arányát változtathatja, illetve nullára csökkentheti, valamint új, az eszközalap fókuszába illő befektetési alapokat vásárolhat a jobb teljesítmény elérése érdekében. Az eszközalapban lévő befektetési alapok aktuális összetételéről a biztosító honlapján található befektetési jelentésben, a www.metlife.hu oldalon tájékozódhat.
Az eszközalapba történő befektetés minimum 5-10 éves időtávban ajánlott.

A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen az eszközalap szemléletétől. Az Európai ingatlan részvény eszközalap nyílt végű eszközalap és határozatlan időre jött létre. Az Európai ingatlan részvény eszközalap referenciaindexe 50%-ban az FTSE EPRA/NAREIT Europe Index, 37,5%-ban az FTSE EPRA/NAREIT Emerging Europe Index és 12,5%-ban az RMAX index-költségek.

Az Európai ingatlan részvény eszközalap bankbetét és készpénz formában tartja ideiglenesen szabad pénzeszközeit. Az eszközalap likvid eszközeinek (számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegy, vagy egyéb kötvény) minimális aránya az eszközérték 0%-a, maximális aránya az eszközérték 20%-a. Az eszközalap által vásárolt befektetési jegyek és részvények minimális súlya 80%, maximális súlya 100%, a megcélzott középérték 95%

Miért érdemes az eszközalapot választani?

A követett befektetési politika a magas kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára ideális.
Az ingatlan üzletág a múltbeli kockázati és hozamadatok alapján az államkötvény és a részvénybefektetések között kiegyensúlyozott átmenetet képez. Az eszközalapban elsősorban az európai kontinensen aktív ingatlanfejlesztő, -hasznosító és -kezelő, illetve építési alapanyaggyártó és befektető társaságok részvényei szerepelnek.
Az Alap árfolyama

Dátum '17.07.24 '17.07.25 '17.07.26
Árfolyam 0,9984 0,9933 0,9967

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam 0,33% 6,13% -3,50%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

- Tartás

Legfrissebb fórum témák