Biztosítás > METLIFE Magyarországi Fióktelepe > Giants európai részvény eszközalap (EUR) >

Giants európai részvény eszközalap (EUR)Befektetési politika

A többszörös diverzifikáció révén az egyes befektetési alapkezelők által alkalmazott, az ország és a gazdasági szektorok közötti diverzifikáció kiegészül a Giants európai részvény eszközalap által meghatározott, a különböző befektetési alapkezelők eltérő befektetési stratégiái közötti diverzifikációval.

Az eszközalap a likvid eszközök mellett a legnagyobb méretű és a legismertebb nevű európai részvény alapok befektetési jegyeit vásárolja. A biztosító az eszközalapban lévő mögöttes befektetési alapok arányát változtathatja, illetve nullára csökkentheti, valamint új, az eszközalap fókuszába illő befektetési alapokat vásárolhat a jobb teljesítmény elérése érdekében.

Az eszközalapban lévő befektetési alapok aktuális összetételéről a biztosító honlapján található befektetési jelentésben, a www.metlife.hu oldalon tájékozódhat.

Az eszközalapba történő befektetés minimum 5-10 éves időtávban ajánlott.

A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen az eszközalap szemléletétől. A Giants európai részvény eszközalap nyílt végű eszközalap és határozatlan időre jött létre, melynek referenciaindexe az MSCI Europe index-költségek.
A Giants európai részvény eszközalap bankbetét és készpénz (deviza) formában tartja ideiglenesen szabad pénzeszközeit. Az eszközalap likvid eszközeinek (számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegy, vagy egyéb kötvény) minimális aránya az eszközérték 0%-a, maximális aránya az eszközérték 20%-a. Az eszközalap által vásárolt befektetési jegyek minimális súlya 80%, maximális súlya 100%, a megcélzott középérték 95%.

Miért érdemes az eszközalapot választani?

A követett befektetési politika a magas kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára ideális. Az eszközalap egy „alapok alapja” típusú konstrukció, így a stabil hátterű alapkezelők diverzifikált alapjaiból összeállított portfólió a többszörös diverzifikáció (befektetési stratégiák diverzifikációja) révén az egyedi részvénybefektetések vagy részvény alapok kockázatánál kisebb kockázatot hordoz.

A mögöttes befektetési alapokba olyan neves európai társaságok kerülhetnek többek között, mint a Vodafone, a Total, az HSBC, az E-On, a BNP Paribas, a Nestlé vagy a British American Tobacco.
Az Alap árfolyama

Dátum '17.08.17 '17.08.18 '17.08.21
Árfolyam 1,0945 1,0915 1,0812

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -0,95% 2,69% 8,65%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Eladás

Legfrissebb fórum témák