Biztosítás > GENERALI BIZTOSÍTÓ > OLYMPIC RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP >

OLYMPIC RÉSZVÉNY ESZKÖZALAPBefektetési politika

Az eszközalap pénzeszközeit teljes egészében olyan tőzsdei vállalatok részvényeibe fekteti, melyek elkötelezettek a sport és az olimpiai mozgalom mellett és az ebből fakadó előnyöket profitoldalon is képesek messzemenően kiaknázni. Az érintett szektorok jellemzően: élelmiszeripar, kereskedelem, média, sportruházat és sportszergyártás, infrastruktúra, idegenforgalom, pénzügy és azon cégek, amelyek jelentős sportesemények és világszínvonalú csapatok szponzorai. Ezen felül az alapnak lehetősége van sportklubok, egyesületek részvényeibe is fektetni. Az eszközalap szektorszintű vagy földrajzi korlátozás nélkül fektethet be. A részvények értékelésében szerepet játszhatnak az olimpiai játékok megrendezéséhez kapcsolódó gazdaságélénkülési, növekedési várakozások és az ehhez kapcsolódó kockázatok megítélése.

Az eszközalap szempontjából meghatározó részvénypiacok többségében a világ meghatározó tőzsdéit jelentik (Egyesült Államok, Nyugat- és Észak-Európa), ugyanakkor a feltörekvő piacok – világgazdaságban játszott növekvő szerepük miatt – szintén fontos célterületet jelenthetnek.

Az eszközalap elsősorban azoknak a befektetőknek a figyelmébe ajánlott, akik a magasabb kockázatvállalásért cserébe hosszú távon magasabb várható hozamot kívánnak elérni.

Referenciaindex: 90%-ban MSCI World Index, 10%-ban RMAX Index
Ajánlott befektetési időtáv: legalább 8-10 év
Várható hozam: *****
Az Alap árfolyama

Dátum '17.08.15 '17.08.16 '17.08.17
Árfolyam 1,7956 1,8067 1,7864

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -1,13% -2,68% 4,40%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Eladás

Legfrissebb fórum témák