Biztosítás > > Egyensúly globális kötvény eszközalap (HUF) >

Egyensúly globális kötvény eszközalap (HUF)Befektetési politika

Az eszközalap egy diverzifikált kötvény portfoliót kínál, mivel valamennyi kötvény típusú eszközbe fektethet az államkötvényektől a vállalati kötvényeken és magasa hozamú kötvényeken keresztül a feltörekvő piaci kötvényekig.
Az eszközalap a likvid eszközök mellett a legnagyobb nemzetközi alapkezelők globális kötvény befektetési alapjainak befektetési jegyeit vásárolja.

A biztosító az eszközalapban lévő mögöttes befektetési alapok arányát változtathatja, illetve nullára csökkentheti, valamint új, az eszközalap fókuszába illő befektetési alapokat vásárolhat a jobb teljesítmény elérése érdekében. Az eszközalapban lévő befektetési alapok aktuális összetételéről a biztosító honlapján található befektetési jelentésben, a www.metlife.hu oldalon tájékozódhat.
Az eszközalapba történő befektetés minimum 3-5 éves időtávban ajánlott.

A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen az eszközalap szemléletétől. Az Egyensúly globális kötvény eszközalap nyílt végű eszközalap és határozatlan időre jött létre, melynek referenciaindexe az Overnight USD LIBOR mínusz költségek.

Az Egyensúly globális kötvény eszközalap bankbetét és készpénz formában tartja ideiglenesen szabad pénzeszközeit. Az eszközalap likvid eszközeinek (számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegy, vagy egyéb kötvény) minimális aránya az eszközérték 0%-a, maximális aránya az eszközérték 20%-a. Az eszközalap által vásárolt befektetési jegyek minimális súlya 80%, maximális súlya 100%, a megcélzott középérték 95%.

Miért érdemes az eszközalapot választani?

A követett befektetési politika az átlagnál alacsonyabb kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára jelenthet ideális megoldást. A befektetési politikából fakadóan az eszközalap globálisan a kötvénypiacokon elérhető legvonzóbb hozamlehetőséget kínáló értékpapírokba fektetheti eszközeit.
Az eszközalap egy „alapok alapja” típusú konstrukció, ami a stabil hátterű alapkezelők különböző befektetési alapjaiból összeállított portfólió révén az egyedi kötvénybefektetéseknél kisebb kockázatot hordoz.
Az Alap árfolyama

Dátum '17.07.20 '17.07.21 '17.07.24
Árfolyam 1,0018 1,0051 0,9905

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -1,45% -8,54% -7,38%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Eladás

Legfrissebb fórum témák