Piacok > Nemzetközi befektetések > Hang Seng >

Kapcsolódó hírek

2017.07.27. 20:00

Tovább terjeszkedik az OTP Bank Romania

A National Bank of Greece megállapodást írt alá az OTP Bank Romania-val a Banca Romaneasca-ban meglévő 99,28% tulajdonrészének eladásáról. A tranzakció magában foglalja a Banca Romaneasca (BROM) National Bank of Greece (NBG-kereskedelmi vállalkozás) tulajdonában lévő részvényeit, valamint az NBG más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai kitettségek megvásárlását. A tranzakció eredményeként az OTP Bank Romania a 8. legnagyobb szereplővé válik az országban.

Csökkenéssel zárt az európai tőzsde

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

USA

2017.07.27. 13:00

Vegyes reakciókat váltott ki Trump új bejelentése

Számos tiltakozást, de egyetértő reakciókat is kiváltott Donald Trump amerikai elnök szerdán Twitteren tett bejelentése a transzneműek katonai szolgálatának megtiltásáról.

Vegyes kezdés várható az európai tőzsdéken

A határidős indexek alapján eltérően alakulnak az indexek nyitáskor csütörtökön a vezető nyugat-európai tőzsdéken.
2017.07.27. 7:30

Háromszorosára emelkedett a Boeing üzemi eredménye

Háromszorosára emelkedett az amerikai Boeing repülőgépgyár üzemi és adózott eredménye az első félévben az előző év azonos időszakához képest - közölte szerdán a társaság az MTI-vel.

USA

2017.07.27. 6:30

1400 földrengést mértek az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban június óta

A június 12. óta eltelt hat hétben nagyjából 1400, többségében apró földrengést mértek az Egyesült Államok nyugati vidékén elterülő Yellowstone Nemzeti Parkban.
2017.07.27. 5:00

A cseh kormányfő: A kvótarendszer működésképtelen

A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen - ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.
2017.07.27. 4:30

Ismét elutasították az Obamacare visszavonását

Az amerikai szenátus tagjai ismét elutasították szerdán a republikánusoknak azt a javaslatát, amely az előző, demokrata kormányzat egészségbiztosítási törvénye, az Obamacare visszavonását célozta.
2017.07.27. 4:00

Szabálysértés esetén csökkenthetik Magyarország és Lengyelország uniós támogatását

Az EU szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását - mondta Christian Kern osztrák kancellár a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak.
2017.07.27. 1:30

Új sorozat készül A Simpson család alkotójától

Matt Groening, a Simpson család című nagy sikerű animációs tévésorozat alkotója új, felnőtteknek szóló animációs sorozatot készít a Netflix online műsorszolgáltatónak - számolt be róla szerdán a BBC News.

USA

2017.07.27. 1:00

Donald Trump: A hadseregben már nem szolgálhatnak transzneműek

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az amerikai hadseregben ezentúl sehol, semmilyen poszton és rangban nem szolgálhatnak transzneműek.
2017.07.26. 23:30

Több településen árvíz keletkezett Németországban

A napok óta tartó heves esőzés miatt szerdán több településen árvíz keletkezett Németország középső részén, egy ember eltűnt.
2017.07.26. 22:30

Eltüntetik a reklámokat a csehországi autópályák mellől

Szeptembertől eltűnnek az óriási reklámtáblák a csehországi autópályák, a gyorsforgalmi és az elsőrendű utak mellől. A törvény módosítását 2012-ben fogadta el a cseh képviselőház, s a reklámok eltüntetésének ötéves határideje augusztus végével lejár - közölte szerdán a közszolgálati cseh televízió a közlekedési minisztériumra hivatkozva.
2017.07.26. 21:30

Az osztrák kancellár nem ért egyet az Oroszország ellen tervezett amerikai szankciókkal

Bírálja az Oroszország ellen tervezett amerikai szankciókat Christian Kern osztrák kancellár, és szóvivőjén keresztül azt közölte, hogy a szankcióknak kihatása lehet osztrák energetikai nagyvállalatokra is - jelentette az APA osztrák hírügynökség szerdán.
2017.07.26. 21:00

Felgyorsult a brit gazdaság növekedése

Kissé gyorsult a brit gazdaság növekedési üteme az idei második negyedévben, elsősorban a szolgáltatási szektor aktivitásának élénkülése miatt.

Legfrissebb fórum témák