Piacok > BÉT > ALTEO >

ALTEOAz ALTEO komplex energetikai szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint az energiagazdálkodási szolgáltatások területére. A társaság 2008 márciusában kezdte működését. Energiatermelési üzletága jellemzően alternatív energiaforrásokat hasznosító kiserőműveket működtet, de az ALTEO érdekeltségi körébe tartozik a győri és a soproni fűtőerőmű is. Villamosenergia-kereskedelmi jogosultsággal a társaság 2009. január 1-je óta rendelkezik; partnerei körében megtalálhatók a hazai kis- és középvállalkozások és a nagyvállalatok egyaránt.
Kapcsolódó hírek

2017.04.24. 18:30

Szavazott az osztalékról az Alteo közgyűlése

Megszavazta a tavalyinál 8,3 százalékkal magasabb, részvényenként 130 forintos osztalékot az Alteo Group közgyűlése - közölte az energetikai szolgáltató hétfőn az MTI-vel.
2017.04.03. 14:30

Rendesen meglendült az Alteo szekere

Az ALTEO Group növekedése 2016-ban is folytatódott: a megújuló és hagyományos energiaforrások területén is aktív vállalat árbevétele 33%-os növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt, míg az EBITDA szintű eredmény 62%-os emelkedéssel meghaladta a 2,3 milliárd forintot. A sikeres gazdálkodás következtében a konszolidált adózott eredmény pedig megközelítette a 823 millió forintot – derül ki a társaság közgyűlése által még nem elfogadott, IFRS szerinti, konszolidált éves beszámolóból.
2017.04.03. 10:00

Kapós volt az ALTEO-kötvény

Sikeresen zárta 2017. március 30-i zártkörű kötvénykibocsátását az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., az ALTEO Group anyavállalata. A tranzakció jelentős túljegyzéssel zárult, ugyanis az intézményi befektetők az értékesítésre felkínált 215 ezerrel szemben több, mint 261 ezer darab kötvényre adtak be érvényes jegyzési ajánlatot. Az ALTEO 2020/I. elnevezésű papírok futamideje három és fél év, a fix kamatozású kötvények évente 4,49 százalékos kamatot fizetnek. A bevont forrásoknak köszönhetően a társaság maximalizálni tudja az új befektetésekre, beruházásokra fordítható pénzállományát.
2017.02.16. 12:00

A naperőműveké a jövő?

Az ALTEO Group a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá magállapodást az EOGEN Csoporttal. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett energetikai társaság ezzel megteremtette a feltételeit annak, hogy az első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését elindítsa az év első negyedévében. A négy, egyenként 495 kilowattos naperőmű-egység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg. A fejlesztés megvalósításával az ALTEO megújuló erőművi portfóliójában az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a naperőművi energiatermelés is. A megépült erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd a termelt villamos energiát.

Mi lehet a magyarázat az Alteo sikerére?

Továbbra is szárnyal az ALTEO Group – a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett energetikai vállalatcsoport 2016 első kilenc hónapjában árbevételét 41, EBITDA-szintjét 141 százalékkal növelte a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az év első kilenc hónapjában az ALTEO virtuális erőműve és villamosenergia-kiskereskedelmi üzletága is átlag felett, kiemelkedően teljesített, miközben októberben a vállalat elindította földgáz-kereskedelmi üzletágát is. Az ALTEO Group 2016 első három negyedévét közel egymilliárd forint nettó eredménnyel zárta.

BÉT - Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel

Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a magyar energiaszolgáltató vállalat részvényének jegyzése 5150 forintról indult.

Viszik az Alteo részvényeket, mint a cukrot

A 2016. szeptember 26. és október 17. között zajlott nyílt részvényértékesítés során a magánbefektetők több mint félmilliárd forint értékben jegyezték az ALTEO Group részvényeit. Az intézményi befektetők zárt jegyzés keretében még október 19-én 18 óráig adhatják le részvényigénylésüket, ezt követően történik meg a papírok végleges árának meghatározása a 4.600 és 4.900 forintos ársávon belül.
2016.10.14. 6:00

Már csak pár napig jegyezhetők az ALTEO részvények!

A hazai energetikai szektor meghatározó szereplőjeként az ALTEO Group most először teszi részvényeit széles körben elérhetővé a magánbefektetők számára is. Az ALTEO Group anyavállalata – az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. – részvényeinek nyilvános forgalomba hozatala 2016. szeptember 26-án kezdődött és október 17-ig tart, tehát a magánbefektetők néhány napig még mindig beszállhatnak az energetikai vállalatba. Az érdeklődő befektetők a papírokat az UniCredit Bank Hungary Zrt. és az MKB Bank Zrt. teljes fiókhálózatában; az ERSTE Befektetési Zrt. kijelölt partnereinél; az ERSTE NetBroker online felületén; illetve az MKB Bank Zrt. TeleBANKár szolgáltatáson keresztül jegyezhetik. Az ALTEO részvényeinek maximum ára a nyilvános értékesítési során 4900 forint. A részvényértékesítés célja a tőkeemelés.

Nőtt az Alteo árbevétele és eredménye az első negyedévben

Az Alteo csoport 115 százalékkal, 3,8 milliárd forintra növelte árbevételét az első három hónapban az előző év azonos időszakához képest, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) pedig 189 százalékos növekedéssel 917 millió forintra emelkedett ugyanebben az időszakban - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Kiemelkedő évet zárt az ALTEO Group 2015-ben

Eddigi működése legeredményesebb évét zárta az ALTEO Group 2015-ben: a tőzsdén is jegyzett vállalatcsoport árbevétele 10,70 EBITDA-ja pedig 1,43 milliárd forintot tett ki – derül ki a vállalatcsoport közgyűlés által még nem elfogadott, IFRS szerinti konszolidált jelentéséből. Az egy évvel korábbi bázisértékhez képest az árbevétel 83, az EBITDA pedig 91 százalékkal növekedett. A tavalyi év eredménye az is, hogy az ALTEO Group sikeresen lezárta az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai vállalati tranzakcióját. A tavalyi évet a vállalat valamivel több, mint 1,17 milliárd forintos nettó eredménnyel zárta - tájékoztatta a Társaság a ProfitLine.hu-t.

Kiemelkedően teljesítettek tavaly az ALTEO Group szélerőművei

Kiemelkedően teljesítettek 2015-ben az ALTEO Group szélerőművei, a feltörekvő alternatívenergetikai vállalat négy egysége több mint 7700 átlagos háztartás villamosenergia-igényének megfelelő mennyiségű áramot termelt. Ezt az eredményt a kedvező szeles időjárásnak köszönhető 75 százalék feletti átlagos kihasználtságnak, illetve a megfelelő karbantartás révén kifejezetten magas – 99 százalékos – rendelkezésre állásnak köszönheti a vállalat. Az ALTEO roup a jövőben is vizsgálja újabb időjárásfüggő megújuló erőművek portfóliójába illesztését.

Fontos mérföldkőhöz érkezett az ALTEO

Több mint kétmilliárd forint értékű fővállalkozói szerződést kötött az ALTEO Group leányvállalata, a Sinergy Kft. a TVK-Erőmű Kft.-vel az ipari üzem területén létesülő új üzem gőzellátását biztosító kazánház kulcsrakész kivitelezésére. A Sinergy-ügylettel jelentősen megerősödött ALTEO Group életében a most megkötött szerződés fontos mérföldkövet jelent: több kisebb-közepes méretű fővállalkozási és mérnökszolgálati együttműködést követően ez a vállalatcsoport az első igazán nagy értékű fővállalkozási megbízása.
2015.12.16. 10:28

Elindítja gázkereskedelmi üzletágát az ALTEO Group

Az összes szükséges engedély és felhatalmazás birtokában a következő gázév kezdetével, 2016. október 1-től elindítja gázkereskedelmi üzletágát az ALTEO Group. A vállalatcsoport a ma már az árbevétel jelentős részét biztosító villamosenergia-kereskedelmi üzletága mintájára konzervatív stratégia mentén lép be a gázkereskedelmi piacra.

Továbbra is száguld az ALTEO Group

Árbevételét 65, EBITDA-szintjét 81 százalékkal növelte az ALTEO Group 2015 első kilenc hónapjában a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az eredményesség jelentős javulása többek között a kiemelkedően teljesítő szélerőműveknek, a továbbra is töretlenül fejlődő energiakereskedelmi üzletágnak és sikeres Sinergy-akvizíció révén új üzletágként a vállalat szolgáltatásai között megjelenő, külső erőműveknek nyújtott üzemeltetési és karbantartási szolgáltatásoknak köszönhető.
2015.11.11. 12:00

Tőkeemelés és sajátrészvény vásárlás lehetőségének megteremtéséről döntött az ALTEO közgyűlése

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. 2015. november 10-i rendkívüli közgyűlésének döntése alapján a társaság igazgatósága felhatalmazást kapott arra, hogy döntsön a társaság alaptőkéjének felemeléséről, saját részvény vásárlásáról, illetve vezető állású munkavállalói számára szóló részvényjuttatási program elindításáról.

Legfrissebb fórum témák