Piacok > BÉT > APPENINN >

APPENINNA 2009 végén megalakított Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő befektetési társasága. Tevékenysége során olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal. Ilyen célterület többek között az A- és B-kategóriás irodaházak piaca, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok. Az Appeninn vagyonkezelési kompetenciái azonban számos egyéb piaci szegmensben kamatoztathatók, így többek közt a nehézgépjárművek piacán is. A társaságot nem csak rugalmas hozzáállása, valamint mérete ellenére is gyors és hatékony döntéshozatali képessége különbözteti meg versenytársaitól, hanem az a transzparens, tőkepiac-orientált működési modell is, amely gyakorlati hozzáadott értékkel bír a finanszírozásban és az operációban.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. stratégiájában fontos motívum a tőkepiaci orientáció. A maga elé tűzőtt tőzsdei célokat a társaság rendre határidőre teljesítette:

2009 ősz: A társaság megalapítása
2010. június: Bevezetés a Budapesti Értéktőzsde B-kategóriájába
2011. április: Az Appeninn részvényei bekerülnek a BUMIX-ba
2011. május: Az Appeninn határidős termékként is debütál
2011. október: A társaság a Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájába lép
2012. április: Az Appeninn részvénye bekerül a BUX-ba

A tőzsde tőkegyűjtő funkciója révén a cégcsoport új forrásokhoz jut, ezeket az alulárazott piacon az ingatlan portfolió bővítésére fordíthatja, az iparágban megszokott tőkeáttételes - hitellel is finanszírozott – befektetések révén. A menedzsment és a tulajdonosok által kitűzött cél, hogy a társaság ingatlan portfoliójának folyamatos szélesítésével – a későbbiekben ingatlanfejlesztésekkel, termelő üzemek megszerzésével – egy klasszikus értékeket, konzervatív üzletpolitikát, eszközalapon jól meghatározható értéket képviselő holdinggá fejlessze a vállalkozást, átlagosan 2 évente duplázva portfoliója méretét. Ilyen célterület többek között az A- és B-kategóriás irodaházak piaca, ahol már 31 ezer négyzetméterrel rendelkezik, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok 19 ezer négyzetméter alapterületű raktárépülettel. Az Appeninn tulajdonában lévő földterület nagysága összesen 150 ezer négyzetméter. Az Appeninn által nyújtott szolgáltatások között megtalálható a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek bérbeadása is.

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai (2014. június 4.):

Lehn Consulting AG 41,23%
Saját részvény 8,43%
Közkézhányad 50,34%
APPENINN elemzés

2011.10.05. 4:01
Jelentős volatilitás mellett halad felfelé az árfolyam a július végén kialakult emelkedő csatornában, melyből mindössze eddig kétszer lépett ki, augusztus elején volt egy fals letörés, ezt követőn szeptemberben pedig egy kitörés, amely során az elvárt célszintet teljesítette, sőt új csúcsig, 500 forintig emelkedett. Az új csúcs elérését követően hamar visszaesett a csatornába. Jelenleg ismét a csatorna alján tartózkodik, ami kedvező beszállási pont lehet. Emelkedés során ellenállás 470 forintnál mutatkozik, míg támasz 430 forintnál található.

Kapcsolódó hírek

2017.03.24. 11:00

Megduplázott nyereség az Appeninnél

Több mint duplázódó nyereséggel zárta a 2016-os évet az Appeninn, így történetében először fizethet osztalékot részvényeseinek. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság részvényenként 7 forintos osztalékra tesz javaslatot a közgyűlésen, ami a csütörtöki záróár alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg.
2016.11.28. 16:00

Mi újság az Appeninn háza táján?

Az ingatlanpiac fellendülése, valamint a kedvező finanszírozási környezet egyaránt hatással volt az Appeninn Nyrt. harmadik negyedéves eredményére, így tovább javult a vállalat ingatlanjainak bérlői szerkezete, és jelentősen csökkentek a kamatráfordítások. A társaság az év első kilenc hónapját 3,4 millió eurós bevétel mellett 870 ezer eurós adózott eredménnyel zárta.
2016.11.15. 12:30

Újfent kedvezőbb feltételekkel finanszírozza egy ingatlanát az Appeninn

Az eddigieknél jóval kedvezőbb feltételekkel finanszírozza több mint 5000 négyzetméteres biatorbágyi ingatlanát az Appeninn Nyrt. melybe a nyáron költözött be a Remmers magyarországi leányvállalata. A vállalat a felszabaduló forrásait további ingatlanberuházásokra és osztalékfizetésre tervezi fordítani.

Növekvő eredmény és hatékonyság az Appeninnél

Jelentősen növelte hatékonyságát és eredményét az idei első negyedévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt., miután adózás előtti eredménye 254 ezer euróra emelkedett. A társaság célja, hogy a magyar tőzsde által nyújtott forrásbevonási lehetőségekre alapozott növekedéssel akár megduplázza kezelt ingatlanportfoliójának méretét - tájékoztatta a Társaság a ProfitLine.hu-t.

Az Appeninn nem fizet osztalékot

Az Appeninn Holding Nyrt. nem fizet osztalékot a részvényeseknek, miután a társaság éves közgyűlése pénteken elfogadta a menedzsment éves beszámolóját és javaslatait.

Az Appeninn 3,35 millió euró adózott nyereséget ért el tavaly

Az Appeninn Holding Nyrt. tavaly 3,35 millió euró adózott nyereséget ért el, szemben a tavalyi év veszteségével - derül ki a cégcsoport által a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett gyorsjelentésből.
2015.12.16. 8:30

5,5 millió eurós megállapodást kötött az Appeninn az Erste Bankkal

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Holding Nyrt. kedvező feltételekkel váltotta euró alapúra hitelportfóliójának utolsó svájci frank hitelét. A társaság 5,5 millió euró összegű hitel-megállapodást kötött az Erste Bank Hungary Zrt.-vel projekthitelének refinanszírozására, amelyhez további 3 millió eurónyi önerőt biztosítottak a tőzsdei cégcsoport fő tulajdonosai részben a társaság szeptemberben lezárt kötvénykibocsátása keretében.
2015.12.14. 19:14

Felfüggesztették az Appeninn törzsrészvények kereskedését

A BÉT vezérigazgatója felfüggesztette az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a 2015. december 15-i tőzsdenapon a kereskedés kezdetétől a tőzsdenap hátralevő részére, a "lezárás szakasz" kezdetéig - derül ki a BÉT honlapján közzétett határozatból.

Növelte eredményességét az Appeninn

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az elsősorban budapesti irodaházakkal rendelkező, ingatlan üzemeltetéssel és bérbeadással foglalkozó az Appeninn Holding ebben a negyedévben is növelte eredményességét. A cégcsoport bruttó árbevétele meghaladta a 3,36 millió eurót, EBITDA eredménye 2,3 millió euró volt. A társaság adózás előtti eredménye közel 40 százalékkal, 1,164 millió euróra növekedett, az adózott eredmény pedig 890 ezer euró nyereséget mutatott.

Appeninn – Jelentős eredménynövekedés az első félévben

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az elsősorban budapesti irodaházakkal rendelkező, ingatlan üzemeltetéssel és bérbeadással foglalkozó az Appeninn Holding jó jövedelemtermelő képességű ingatlanjainak köszönhetően eredménytermelő képességét stabilizálta; EBITDA eredménye 1,5 millió euró volt. A társaság adózás előtti eredménye 717,5 ezer euró, az adózott eredmény pedig 551 ezer euró nyereséget mutat - tájékoztatta a társaság a ProfitLine.hu-t.

Appeninn – az irodaportfóliók bővítéséhez kedvezőek az NHP feltételek

A kibővített NHP által elérhetővé tett új finanszírozási feltételek jó lehetőséget kínálnak a hazai irodapiaci szereplők számára - véli Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója.

Kitűnő negyedévet zárt az Appeninn

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoportja, az Appeninn Holding közzétette első negyedéves eredményszámait. A cégcsoport árbevétele 2015 első három hónapjában mintegy 1,216 millió eurót ért el, amely 5 százalékkal haladta meg az előző év azonos adatát.
2015.02.19. 15:10

Appeninn: érezhetően változik a finanszírozási környezet

Az utóbbi hónapokban egyértelműen javult a vállalatok finanszírozási környezete. A hitelintézetek kihelyezési hajlandósága nagyobb, proaktívan is keresik az új lehetőségeket és a cégek számára is értelmezhető finanszírozási ajánlatokat kínálnak a potenciális ügyfeleknek – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója. A lehetőségeket tovább javítja az NHP kapcsán bejelentett újabb módosítás is.
2014.11.27. 7:25

Hatékony működés, magas kihasználtság az Appeninn ingatlan-portfóliójában

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az Appeninn Holding konszolidált árbevétele 2014 első kilenc hónapjában mintegy 3,8 millió eurót ért el. A társaság EBITDA eredménye közel 2,3 millió euró volt, az adózott eredmény pedig 718 ezer euró nyereséget mutatott.
2014.11.19. 12:15

Új bérlő az Appeninn Gellért-hegyi ingatlanában

A Gellért-hegyen fekvő Villa Montana ingatlan bérlői igényeknek megfelelő kialakítása lezárult, a megújult irodákat bérbevevő cég beköltözött az épületbe. Az ingatlan-együttes közel 600 millió forintos összköltségű felújítását és átalakítását követően az egyedi kialakítású, immár bevételt generáló irodaház révén az Appeninn Nyrt. további, közel 1600 négyzetméterrel növelte bérbe adott irodaterületét.

Legfrissebb fórum témák