Piacok > BÉT > CIG-PANNONIA >

CIG-PANNONIAA Társaságot ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven 2007. október 26-án. A tulajdonosokat képviselő felügyelőbizottság elnöke Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter és jegybankelnök, míg az igazgatóság elnöke Horváth Béla, több hazai piacvezető biztosítótársaság korábbi vezetője lett. A vezérigazgatói tisztséget 2012. április 18-ától dr. Csurgó Ottó tölti be, aki egyben a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója is.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. azzal a célkitűzéssel jött létre, hogy a közép-kelet-európai régió országaiban biztosítási és kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenységet folytasson. A Kibocsátó jelenleg Magyarországon, Romániában és Szlovákiában folytat életbiztosítási tevékenységet. Magyarországon a Kibocsátó vezető terméke a befektetéshez kötött (unit-linked) életbiztosítás, amely mellett több hagyományos életbiztosítást, kegyeleti, kockázati és vegyes életbiztosítást is kínál ügyfeleinek. A Kibocsátó termékpalettáján megtalálható továbbá az egyes termékek mellé választható haláleseti díjátvállalási és balesetbiztosítási kiegészítő biztosítás. A Kibocsátó Romániában fióktelepén keresztül, Szlovákiában pedig határon átnyúló szolgáltatás révén folytatja tevékenységét, azaz az euróban denominált befektetéshez kötött életbiztosítási termékei értékesítését.


A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai (2014. február 28.):

VINTON Vagyonkezelő Kft. 13,11%
Közkézhányad 86,89%
CIGPANNONIA elemzés

2012.08.24. 4:00
Hiába próbálkozik, továbbra is képtelen a kékkel jelölt csökkenő trendvonal fölé lendülni az árfolyam. A 250 forintnál épült bázist törte, így jó eséllyel tovább eshet 200 forint irányába az árfolyam. Fordulatot a kékkel jelölt trendvonal, illetve a 260 forintos szint átlépése jelentené.

Kapcsolódó hírek

Stratégiai megállapodást kötött a CIG Pannónia és az MKB Bank

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a BÉT hivatalos oldalán tette közzé, hogy a Társaság döntött arról, hogy stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar bankrendszer egyik legrégebbi tagjával, a piac meghatározó szereplőjével, az MKB Bank Zrt.-vel. A stratégiai megállapodás véglegesítésére és aláírására a mai napon kerül sor.
2017.03.31. 15:00

Új állomány az Aegonnál

A Pannónia Általános Biztosító Zrt. - mint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata - közgyűlése döntése szerint lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási állományát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján pénteken.

Nagyban pörög az osztalékszezon

A negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon után mind a négy magyar blue chip közzétette osztalékterveit. Az MNB a magyar alapkamatot történelmi mélységben 0,9 százalékon rögzítette, kamatemelés a következő 12 hónapban nem várható, ezért a bankbetéteken és kötvényeken elérhető hozamok jelenleg nagyon alacsonyak, így egyre többen keresnek olyan befektetést, amely szabad szemmel is látható hozamot biztosít – derül ki az Equilor Befektetési Zrt. elemzéséből. Az egyik ilyen lehetőséget az osztalékfizető papírok jelenthetik, melyekből a Budapesti Értéktőzsdén is található jó néhány, így miután a legtöbb cég már publikálta, hogy mekkora osztalékot fizet, érdemes az elérhető osztalékhozamokat összehasonlítani.
2017.03.24. 17:00

Új néven kell keresnünk a MKB Biztosítókat a jövőben

Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban.
2017.03.21. 11:00

20 millió forintos bírságot kapott a CIG Pannónia Biztosító

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiszervezési és biztosításközvetítői jogsértések miatt 20 millió forint bírság megfizetésére, és a jogszabályszerű működésre kötelezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-t (CIG Pannónia Biztosító) - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.
2017.02.21. 11:45

Növekvő bevétel mellett, csökkent a CIG Pannónia nyeresége tavaly

Mintegy 9 százalékkal, 18,941 milliárd forintra emelkedett a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. díjbevétele tavaly, ugyanakkor éves adózott eredménye 16,5 százalékkal, 724 millió forintra csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A CIG Pannónia nem fizet osztalékot

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. éves közgyűlése egyhangúan úgy határozott, hogy a társaság ne fizessen osztalékot 2015-re, a mintegy 568 millió forint mérleg szerinti eredmény az eredménytartalékba kerüljön - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A CIG Pannónia: közelíti az 1 milliárdot az adózott profit

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2015-ben hat százalékkal növelte díjbevételeit és éves adózott eredménye elérte a 928 millió forintot, ami a biztosító történetének eddigi legjobb teljesítménye - közölte a társaság.

Megjött a CIG gyorsjelentése

Ismét nyereséges negyedévet zárt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., a társaság a harmadik negyedévben 197 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg az előző év azonos időszakában 256 millió forint vesztesége volt - közölte a biztosító a tőzsde honlapján kedden.

Nyereséges volt a CIG Pannónia az első fél évben

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első fél évében, a társaság 589 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 186 millió forint nyeresége volt - közölte a biztosító társaság kedden.

Nyereséges volt a CIG Pannónia az első negyedévben

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első negyedévében, a társaság 219 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 26 millió forint nyeresége volt.

Nem fizet osztalékot a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. keddi közgyűlése elfogadta a cég múlt évi mérlegét, és úgy határozott, hogy osztalékot nem fizet, viszont saját részvény vásárlására hatalmazta fel az igazgatóságot - a határozatok a BÉT honlapján jelentek meg.

Csökkent a CIG Pannónia biztosító vesztesége

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 170 millió forint adózás utáni veszteséget könyvelt el a nemzetközi pénzügyi jelentési standardok (IFRS) szerint 2014-ben, szemben az előző évi 201 millió forintos veszteséggel - közölte a biztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
2015.01.06. 15:05

Megbírságolta CIG Pannóniát a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG Pannónia) és a függő ügynökeként tevékenykedő Reál-Team Network Kft. (Reál-Team) piramis-elvre épülő eladásösztönző rendszert működtetett, továbbá megtévesztő tájékoztatásokat tettek közzé munkavégzési lehetőség és jelentős jövedelemszerzés ígéretével.

Szakított a CIG Pannónia a Quantis-szal

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfőn azonnali hatállyal felmondta a Quantis Consulting Zrt.–vel (korábban: Brokernet Zrt.) fennálló biztosításközvetítésre irányuló megbízási szerződést, továbbá a Quantis Holding Zrt.-vel (korábban: Brokernet Investment Holding Zrt.) kötött együttműködési megállapodást - tette közzé a biztosító társaság hétfőn a BÉT honlapján.

Legfrissebb fórum témák