Piacok > BÉT > ÉMÁSZ >

ÉMÁSZA Magyar Villamos Művek (MVM) részeként működő jogelőd vállalat 1991-ben ÉMÁSZ Rt néven alakult át részvénytársasággá. A privatizációt követően jelentek meg a társaság tulajdonosai között az RWE Plus és az Energie Baden Württemberg AG cégek. A cég Magyarország északkeleti régiójának villamos energiával történő ellátását biztosítja. Az ÉMÁSZ szinte minden területén szorosan együttműködik az azonos tulajdonosi körhöz tartozó - szintén RWE érdekeltségbe tartozó partnervállalatával, az ELMÜ-vel, mellyel közösen hozta létre a Magyar Áramszolgáltató Kft-. Ennek célja a fogyasztók megnyerése a liberalizált villamosenergia-piacon és az ELMŰ/ÉMÁSZ csoport piaci részesedésének megtartása illetve növelése. (forrás:bet.hu)

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai (2014. május 16.):

RWE Energy Beteiligungsgesellschaft mbH 54,26%
EnBW Energie Baden-Würtenberg AG 24,91%
Magyar Villamos Művek Zrt. 12,05%
Közkézhányad 8,78%

Kapcsolódó hírek

1200 forintot fizet az ELMŰ

Az Elmű 1200, az Émász pedig 1100 forint osztalékot fizet részvényenként - derül ki a társaságok Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett közgyűlési határozataiból.

Az Elműnél 1200 Ft/részvény, az Émásznál 1100 FT/részvény az osztalékjavaslat

Az Elmű tulajdonosai számára részvényenként 1200, az Émásznál 1100 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes éves rendes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra kedden.
2015.12.21. 20:50

Elmű-Émász: határozott a közgyűlés a részvények átruházásáról

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlése döntött a közös tulajdonú Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-ben lévő részesedésük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-jei hatállyal - derül ki a társaságok hirdetményeiből, amelyet a BÉT honlapján tettek közzé hétfőn.

Elmű-Émász: december 21-én döntenek az energiaszolgáltató részvényeinek átruházásáról

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. december 21-re összehívta rendkívüli közgyűlését, amelyen döntenek az Elmű-Émász Energiaszolgáltató (ESZ) Zrt.-ben lévő részesedéseük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-jei hatállyal - derül ki a társaságok hirdetményeiből, amelyet a BÉT honlapján tettek közzé hétfőn.
2015.10.20. 18:40

Döntött az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházásáról az Elmű és az Émász

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. részvényesei is döntöttek az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházásáról keddi rendkívüli közgyűlésükön a BÉT honlapján közzétett határozatok szerint.
2015.10.10. 11:00

Önvédelmi intézkedésekről dönt a kormány

A bevándorlás korlátozását célzó "önvédelmi" intézkedésekről dönt pénteken a bajor tartományi kormány, a tervek között szerepel az Ausztriából érkező menedékkérők belépésének megtagadása a határon - mondta Horst Seehofer tartományi miniszterelnök a Bild című német lapban pénteken megjelent interjúban.
2015.07.03. 19:00

Felfüggesztik a hétvégére a kamionstopot

Felfüggeszik a kamionstopot a hétvégére az érkező hőhullám miatt - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Az Elmű-Émász belép a földgázpiacra

Belép a magyar földgázpiacra az Elmű-Émász, az eddig villamosenergia-ellátást végző társaságcsoport július elején indítja aktív földgáz-értékesítési tevékenységét, amellyel középtávon 10-15 százalékos részesedést kíván elérni a kis- és nagyipari földgáz fogyasztók piacán - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2015.03.26. 8:10

Az Elmű 1200 forint, az Émász 900 forint osztalékot fizet

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) közgyűlése részvényenként 1200 forint, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) közgyűlése részvényenként 900 forint osztalék kifizetéséről döntött.
2014.09.08. 17:30

Komplex energetikai felújítást kínál az Elmű-Émász

Három hónapos szűk körű kísérlet után országosan elindul az Elmű-Émász enHome nevű üzletága, amely a lakosságnak kínál komplex energetikai felújítást, illetve napelemes kiserőművet - jelentette be Marie-Theres Thiell, a német RWE magyarországi cégcsoportjának igazgatósági elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nőtt az Émász nyeresége

Az Émász 1,31 milliárd forint konszolidált, adózott nyereséget ért el 2014. első negyedévében a tavalyi hasonló időszakban elért 341 millió forinthoz képest - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült gyorsjelentésből.

Az Elműnél 16, az Émásznál 9 milliárd forint osztalékra tett javaslatot az igazgatóság

A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. igazgatósága 16 milliárd 97 millió forintos osztalék kifizetésére tett javaslatot az eredménytartalékból a társaság március 21-én tartandó közgyűlésén. Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. igazgatósága pedig 8 milliárd 999 millió forintos osztalékra tett javaslatot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett előterjesztés szerint.

Az Émász nettó nyeresége nőtt, működési eredménye romlott

Mintegy 1,79 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el az idén az első félévben az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt., míg az előző év hasonló időszakában 1,70 milliárd forintot - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült féléves beszámolójában.

Az Elmű 1700, az Émász 1400 forint osztalékot fizethet

Az Elmű igazgatósága részvényenként 1700 forint, az Émászé 1400 forint osztalékot javasol elfogadásra a közgyűlésnek - közölték az áramszolgáltató társaságok hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Émász nyeresége és bevétele is csökkent az első 9 hónapban

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. nyeresége és bevétele is csökkent az év első háromnegyedévében a társaság pénteken közölt gyorsjelentése szerint.

Legfrissebb fórum témák