Piacok > BÉT > ESTMEDIA >

ESTMEDIAAz EST MEDIA Nyrt. stratégiája szerint a Társaság fókuszterülete a média, amely területen belül a Társaságot a több lábon állás jellemzi.

Az üzleti stratégia a következő alapelvekre épül: egyedi és vonzó tartalom, erős brandekből felépülő portfólió, a nem-digitális brandek kiterjesztése digitális platformokon keresztül - mely újabb, a közönséggel közvetlen kapcsolatot lehetővé tévő értékesítési csatornákat is jelenthet majd egyben. Az új stratégia az egyetlen Média Üzletágon belül is leképezi az előzőek egyik fontos elemét, a több lábon állás szükségességét. A Társaság korábban eltérő jellegű üzletágak tulajdonlása és irányítása révén kereste piaci helyét. 2009-től azonban a több lábon állás azt jelenti, hogy a médiapiacon kell széles, több területet lefedő, ismert és piacvezető márkákat és termékeket magában foglaló portfólióval jelen lenni.

A Média Üzletág (EMG) legnagyobb részt ingyenes portfóliója előremutató és a válságon túllépve a további fejlődés és siker lehetőségét is hordozza. Az EMG már most is bevezetett és ismert, a véleményvezérek körében kimondottan népszerű brandeket tömörít. 2011-től a Társaság tevékenységében nagyobb hangsúlyt kapnak az EMG tulajdonosi részvétele nélkül működő médiatermékek részére nyújtott szolgáltatások, elsősorban az értékesítés területén (sales house tevékenység).

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai (2013. február 28.):
-
Közkézhányad: 100%
ESTMEDIA elemzés

2011.09.27. 4:01
A nyár közepén megindult csökkenés eredményeként mostanra már visszatért az árfolyam a rallyt megelőző 150 forintos kiindulási pontra, a csökkenés során a grafikonon mintha egy ékelődés alakult volna ki, éppen ezért érdemes lehet figyelni, hogy miképpen reagál a 150 forintos szint elérésére, amennyiben oldalazás indul, úgy esély lehet az alakzatból egy későbbi kitörésre. A 150 forintos szint elestével azonban technikai támasz nélkül folytatódhat az esés. Emelkedés esetén már jelzésértékű lehet a 20 napos mozgóátlag átlépése, amely felett augusztus eleje óta nem tartózkodott.

Kapcsolódó hírek

2015.10.29. 14:00

Így kommentálta a kiskereskedelmi adatot az NGM

Az év első nyolc hónapjában 6 százalékos volt a kiskereskedelem volumenének növekedése, ami igazodik a magyar gazdaság egyéb növekedési trendjeihez, az augusztusi lassulás várhatóan csak átmeneti - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2015.09.09. 22:30

Nőtt a Waberer's árbevétele az első fél évben

Az első fél évben a Waberer's International Zrt. árbevétele 8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához hasonlítva és meghaladta a 261 millió eurót (81,7 milliárd forint) - közölte a nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó vállalat szerdán az MTI-vel.

Az Est Media értékesítette média üzletágát

Megszűnt az Est Media Nyrt. média üzletága Magyarországon, Bulgáriában és Romániában, miután a társaság értékesítette társasági részesedéseit - tette közzé az Est Media hétfőn a BÉT honlapján.

Nyolcmilliós bírságot kapott az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.-t a rendszeres tájékoztatási és közzétételi kötelezettség megsértése miatt - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.
2014.02.11. 22:00

Kötvényeket bocsát ki az Est Media leányvállalatának követeléseire

Az Est Media Nyrt. azt tervezi, hogy kötvényeket bocsát ki mintegy 3,3 milliárd forint névértékben, ezekkel egyenlítené ki a csődeljárás alatt álló leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft. hitelezőinek követelését.

Jelentett az EST MEDIA

2013 első kilenc hónapjában az EST MEDIA Nyrt. konszolidált árbevétele 364 millió forint, míg konszolidált adózott vállalkozási eredménye -293 millió forint volt, ami a 2012. év azonos időszaki adathoz képest 90 százalékkal kedvezőbb - olvasható a vállalat sajtóközleményében.
2013.10.05. 15:45

Az Est Media felfüggeszti az Est Lapok kiadását

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. felfüggeszti az országos Est Lapok magazinok kiadását - tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján.

Jelentett az EST MEDIA

2013. I. negyedévében az EST MEDIA Nyrt. konszolidált árbevétele 100 millió forint, míg konszolidált adózott vállalkozási eredménye -91 millió forint volt, ami a 2012. év azonos időszaki adathoz képest 67 millió forinttal és 42 százalékkal kedvezőbb - olvasható a vállalat gyorsjelentésében.
2013.04.12. 8:20

Tavaszi megújulás az EST MEDIA-nál

A tegnapi naptól teljesen megújult formában jelenik meg a Pesti Est és az országos Est Lapok, első elemeként a cégcsoport média portfóliója jelentős modernizálásának. Ezt követi hamarosan a mobilEST 2.0 érkezése, majd az átalakult www.est.hu. A megújulással a nyomtatott termékek szorosabban működnek együtt a digitális platformokkal, értékesebb tartalmat, könnyebb kezelhetőséget kínálva a márka fogyasztóinak - olvasható az EST MEDIA közleményében.

Csődeljárás az Est Media leányvállalatával szemben

Az Est Media keddi, a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható közleményében emlékeztet arra, hogy a törvényszék március 9-én ideiglenes fizetési haladékot adott az EMG-nek, majd a cég csődeljárását 2013. március 29-én közzétett végzésével rendelte el.

Jelentett az EST MEDIA

2012-ben az EST MEDIA Nyrt. konszolidált árbevétele 1.071 millió forint, míg konszolidált adózott vállalkozási eredménye -3.235 millió forint volt. Az egyszeri hatások (Sziget részesedés és nem média befektetések értékesítése) kiszűrésével a konszolidált adózott vállalkozási eredmény -456 millió forint volt, ami a 2011-es adatnál 1.763 forinttal és 79 százalékkal kedvezőbb - olvasható a vállalat közleményében.

Csődvédelmet kért az EST MEDIA leányvállalata

Csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre az EST MEDIA Nyrt. egyik leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft., amely alapján a céget a Törvényszék további döntéséig ideiglenes fizetési haladékban részesítették. Az EST MEDIA cégcsoportban operatív szerepet már nem játszó EMG Médiacsoport Kft. legnagyobb hitelezője maga a tulajdonos EST MEDIA Nyrt., amelynek médiatevékenységét a lépés nem érinti - olvasható a vállalat közleményében.

Szünetelteti az EXIT Magazin kiadását az Est Media

Az EST MEDIA felfüggeszti a budapesti EXIT Magazin kiadását. A cégcsoport másik programkalauz-családja, a piacvezető Pesti Est és az országos Est Lapok ugyanakkor továbbra is a megszokott formátumban, országszerte közel 3000 terjesztési helyen, míg az est.hu és a mobilEST a digitális csatornákon várja olvasóit és felhasználóit - olvasható az EST MEDIA sajtóközleményében.
2012.11.15. 14:57

Újra a PESTI EST adja ki az országos Est Lapokat

Az EST MEDIA cégcsoport az eheti lapszámtól kezdve budapesti központtal adja ki az országos Est Lapokat - tájékoztatta a társaság a ProfitLine.hu-t.

Legfrissebb fórum témák