Pénzbolt > 0% kamatadó, 0% tranzakciós adó, 0% árfolyamnyereség adó! >

0% kamatadó, 0% tranzakciós adó, 0% árfolyamnyereség adó!

 


Szeretné ha befektetését a lehető legkevesebb adóelvonás terhelné? Szeretné mindezt legálisan, a hazai befektetési szabályok maradéktalan betartásával megvalósítani? Segítünk Önnek!


Meglepetésként hatott a piacon, hogy a törvény tervezet szerint a tranzakciós adó hatálya nem terjed ki az egyébként adózás szempontjából amúgy is kedvező számlatípusokra, a Tartós Befektetési Számláka (TBSZ) és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlákra (NYESZ).


Nézzük meg egy egyszerű példán keresztül, hogy mennyivel jobban járunk, ha nem "sima banki betétben" tartjuk a pénzünket!


I. BANKSZÁMLA LEKÖTÉS  5 ÉVES PERIÓDUSRA


Ha valaki pl. 5.000.000,- forintot köt le évente, öt éven keresztül a bankszámláján éves 6% kamat mellettt, akkor az évente esedékes 300.000,- forint után kamatadótként 48.000,- forintot, az öt év vonatkozásában a nettó kamat újra lekötését is figyelembe véve, összesen 265.447,- forint adót  kell az állam felé megfizetnie.


Amennyiben az évente kapott kamatot az adó megfizetését követően újra 6%-on tudja befektetni, akkor az ötödik év végén 6.393.572,- Ft áll a rendelkezésére. Ennek a pénzösszegnek a felhasználásakor, amennyiben a tranzakciós adó még öt év múlva is változatlanul fennáll, további 12.787,- Ft adófizetési kötelezettség keletkezik. Az ötödik év végén az adók levonását követően a rendelkezésre álló összeg 6.380.785,- Ft lesz, ami éves szinten 4,99%-os hozamnak felel meg.


II.  HOGYAN LEHET EZT JOBBAN CSINÁLNI? BEFEKTETÉS TBSZ. SZÁMLÁN 5 ÉVES PERIÓDUSRA


Még mindig kevesen tudják, hogy a Tartós Befektetési Számlán történő befektetések esetén, a számlán történő befektetések kamata, hozama vagy az elért árfolyamnyereség után fizetendő adó mértéke 0%, amennyiben a számla 5 teljes naptári éven keresztül fenn áll, és arról nem történik pénzkivétel. Amennyiben az induló 5.000.000,- Ft,-ot pl. öt éves lejáratú, évi 6%-os kamatozású  államkötvénybe fektetjük, az évente kapott kamatokat pedig újra 6%-on kötjük le, akkor az ötödik év végén 6.691.128,- Ft-ra nő a megtakarításunk értéke. Ezen összegből a fenti feltételek teljesülése esetén már NEM KELL kamatadót, árfolyamnyereségadót fizetni, sőt az összeg továbbutalása esetén a jelenlegi szabályozást feltételei szerint tranzakciós adófizetési kötelezettség sem keletkezik. Az éves hozam ebben az esetben 6%.


A fenti példák esetében a TBSZ konstrukciót választók 310.343,- Ft-tal többet keresnek, ugyanakkora (6%) kamat mellett. Nem jelent rugalmatlan befektetést a TBSZ-en történő megtakarítás, hiszen ha a futamidőn belül fel kell törni a befektetést, akkor semmivel sem kell több adót fizetni, mint az I. példa esetében, sőt a TBSZ mellett szól az is, hogy 3 teljes naptári év után már a 16% adó helyett mindössze 10%-os adófizetési kötelezettség keletkezik,


Nyisson TBSZ számlát és kösse le pénzét még ebben az évben!


További információkkal és az ingyenes számlanyitással kapcsolatban keresse szakértőinket, illetve regisztráljon, és tanácsadóink telefonon felkeresik Önt.
 
A jelen dokumentumban foglalt információk nem teljes körűek és a változtatás jogát a Társaságunk fenntartja. A jelen dokumentum tartalma nem minősül befektetési ajánlásnak, ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. A leírtak célja kizárólag az adott Termék fajtával kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel, amelyek segítséget kívánnak nyújtani ahhoz, hogy az ügyletkötés előtt kellő információval rendelkezzenek e befektetési formáról.

Kérjük, hogy amennyiben megfontolt befektetési döntése meghozatala érdekében e Termékkel kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szüksége, regisztráljon, regisztrációja után munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák